Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DOMACE RECPETY NA CELULITIDU

OBSAH

Jak na celulitidu na zadku

Také toužíte po pěkném zadečku a nechcete se s celulitidou smířit? Pak jste na dobré cestě, ale nic není zadarmo. Celulitida nezmizí přes noc, léčba spočívá v pravidelné a dlouhodobé péči.

Zdroj: Celulitida – masáž na doma

Diskuze

V diskuzi AKNÉ JAK SE ZBAVIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viki.

Môžem tie domáce liečby aj kombinovať ? ? ?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Akné jak se zbavit

Zábaly na celulitidu

Mezi účinné „zlepšováky“ patří i zábaly proti celulitidě. Ovšem ani sebelepší zábal nepomůže, pokud nezměníte svůj postoj. Žádné ženě na světě se nepodařilo zbavit celulitidy jen pomocí krémů, zábalů nebo tabletek. Klíčovou roli hraje zejména cvičení. Velmi důležité je pití vody. Ne bublinkové, pouze čisté pramenité nebo bylinných čajů. Každou hodinu byste měla vypít sklenici tekutiny. Zrychlí se vám tak metabolismus a tuky se nebudou ukládat do nepříjemné celulitidy. Pravidelně byste si měla dopřát i horkou lázeň se dvěma hrstmi mořské soli. Ta vám pomáhá z těla odplavit toxiny a také napomáhá spalovat tuky.

Zdroj: Celulitida – masáž na doma

Diskuze

V diskuzi H2OUT DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaňulka.

Já jsem se dala na hubnutí a řekli mi, že mám v sobě nadbytek vody. Bude mi stačit jen cvičit nebo dodržovat stravu a koupit si třeba ten h2out?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna Vodrážková.

Dobrý den,mám nadváhu,celulitidu a otoky nohou kotníky a nárty.Už to trvá přes 30 let ale různé leky na odvodněni mají krátkodobé účinky nebo žádné , jen obtěžující časté močení.

Zdroj: diskuze H2out diskuze

Podpůrné krémy a masky

Pomocí účinných krémů, které aplikujete formou masáže do pokožky, můžete celulitidu výrazně utlumit a zneviditelnit. Nejznámější jsou skořicové kúry.

Skořicových gelů seženete hodně a za rozumné peníze a opravdu je ten zahřívací efekt cítit, dokonce více než u speciálních gelů a krémů na celulitidu. U skořice si však musíte dávat pozor na negativní účinky sluníčka, které může následně způsobit vysušování pokožky a ztrátu elasticity.

Skořicové silice v emulzích a gelech, které jsou určeny pro zahřátí svalů, pomáhají prohřát pokožku, rozšířit cévy a například před aerobní aktivitou je jejich aplikace úplně ideální. Jen je potřeba myslet na to, že skořice může u citlivějších osob pokožku až příliš dráždit, alergizovat, zkuste ji tedy poprvé raději jen na malém kousku kůže. Aplikace v oblasti břicha působí obvykle dráždivě, ale nohy, hýždě, lýtka i paže bývají v pořádku.

Zde můžete vidět další podpůrné krémy a masky na celulitidu.

Zdroj: Masážní rukavice na celulitidu

Poradna

V naší poradně s názvem CELULITÍDA - KOFEÍN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

Celulitida přichází s věkem. Podporuje ji přibírání na váze a necvičení. Tím, jak se hromadí tuk pod kůží, vznikají nerovnoměrné ďůlky. Nejčastěji se to projevuje na stehnech a na hýždích. Káva pomáhá proti celulitidě, ale ne sama o sobě. Káva obsahuje kofein, který zrychluje krevní oběh a ve spojení s intenzivním pohybem dokáže odbourat podkožní tuk. Chcete-li se zbavit celulitidy, tak začněte sportovat. Ideální je běh na jednu hodinu. Pak posilování svalů celého těla ve fitness. Pomáhá také jízda na kole po dobu několika hodin denně. A samozřejmě je nutné přizpůsobit stravu, kde je nutné omezit přijímané tuky a vyřadit přílohy u večerních jídel.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renata.

Jo,tak to teda nechápu...budete se divit,ale cvičím pravidelně už 3roky, a stejně mám celulitidu na stehnech. Mám sportovní postavu, pro představu 170cm, 57kg. a stejně.. :-) Kde je chyba ? :-)

Zdroj: diskuze Celulitída - kofeín

Použití rukavice na celulitidu

Na trhu je celá řada rukavic, které jsou vhodné na celulitidu. Zde si je můžete prohlédnout.

Masáž proti celulitidě se provádí nejčastěji na hýždích a stehnech za účelem vypuzení lymfatické tekutiny z fibrotického (zvláknělého) podkoží. Vychází v podstatě z lymfatické masáže, ale je navíc obohacena o speciální anticelulitidové hmaty. Při této masáži jde o středně silné hlazení, jen někdy vzniká pocit štípání.

Masáž pomocí masážní rukavice provádějte tak, že budete roztírat krém proti celulitidě v kruzích proti směru hodinových ručiček. Přípravky proti celulitidě většinou obsahují přídavek z mořských řas, neboť obsahují aminokyseliny, minerální soli a vitaminy, které účinně pohlcují škodlivé produkty metabolismu. Nelze však očekávat, že si natřete krémem postižené partie a rázem bude po problému. Tyto přípravky mohou prospět pouze v kombinaci se všemi postupy, jako je jídelníček, cvičení, masáže.

Zdroj: Masážní rukavice na celulitidu

Diskuze

V diskuzi SKOŘICOVÝ KRÉM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mat.

Souhlasím, na celulitidu je třeba jít komplexně, je třeba upravit celou životosprávu, ale jsou prostředky, které proti celulitidě mohou pomoci. Já doporučuji skořicový olej, resp. skořicový krém pro skořicové zábaly a lymfodrenáž. Skořicový krém zakoupíte např. zde: www.siladoteku.cz/si… Je vhodný i pro domácí použití, seženete tam i balení, které vystačí na celou kúru, vyjde podstatně levněji než skořicové zábaly v salónech a efekt je stejný.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Skořicový krém

Kofein proti celulitidě

Kofeinový zábal skutečně pomáhá v boji proti celulitidě. Díky kofeinu se zrychluje v podkoží krevní oběh, tím se aktivují tukové zásoby, které celulitidu vytvářejí a celulitidy mizí.

Zdroj: Recept na domácí kofeinový zábal

Poradna

V naší poradně s názvem CELULITÍDA - KOFEÍN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobrý den,
chtela jsem se zeptat tedy kofeín taky pomáha k výsktu celulitídy? nadměrní uživání? Já piju kafé raz za den nebo i někdy jednou za 3 dny, celulitídu jsem nikdy neměla až na poledního půl roku, už 6 rok chodím ke konim a vždy jsme makali i přes zimu, ale tuhle zimu jsme u koní nebyly, byly fujavice a 2-3 měsíce se nic nedelalo, taky jsem přibrala asi 4 kilá po zime, a bylo tam i málo pohybu tak se domnívam že to je určite tím nedostatkem pohybu. Tak bylo psano někdecže se celulitida může vytvářet i kvůli anatikoncepci je to pravda?

Díky za odpovědi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Celulitida přichází s věkem. Podporuje ji přibírání na váze a necvičení. Tím, jak se hromadí tuk pod kůží, vznikají nerovnoměrné ďůlky. Nejčastěji se to projevuje na stehnech a na hýždích. Káva pomáhá proti celulitidě, ale ne sama o sobě. Káva obsahuje kofein, který zrychluje krevní oběh a ve spojení s intenzivním pohybem dokáže odbourat podkožní tuk. Chcete-li se zbavit celulitidy, tak začněte sportovat. Ideální je běh na jednu hodinu. Pak posilování svalů celého těla ve fitness. Pomáhá také jízda na kole po dobu několika hodin denně. A samozřejmě je nutné přizpůsobit stravu, kde je nutné omezit přijímané tuky a vyřadit přílohy u večerních jídel.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Celulitída - kofeín

Kartáč nebo rukavice

Masáž má velmi hlubokou tradici a navazuje na starověké čínské terapie, například akupunkturu, a je to příjemný a jemný způsob léčby celulitidy. Používají se rukavice nebo kartáč. Je v podstatě jedno, jakou pomůcku si vyberete. Je to individuální volba. Z recenzí je zřejmé, že lze masážní pomůcky libovolně střídat. Zdůrazněna je zde především důležitost masáže samotné a stálé promazávání.

Zdroj: Masážní rukavice na celulitidu

Poradna

V naší poradně s názvem KOŽNÍ POHOTOVOST PRAHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den,potřebuji pomoci.
Mám celou nateklou,červenou a tvrdou šupinatou ruku i zápěstí,nevím jestli je to ekzemem,ale přesunulo se mi to i na druhou a je to bolestivé.Už to trvá dlouho a je to čím dál více horší,že mi to vystřeluje do celé ruky,že tam mám asi zánět.
U kožního doktora jsem objednaná až na7.6.23.Nevím kam se urgentně obrátit.už sotva hýbám rukou.
Nejde mi foto stáhnout,jen s emailu.
Děkuji,jestli mi bude možné pomoci

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě máte na ruce infekční onemocnění zvané celulitida. Celulitida způsobuje, že vaše kůže bolí, je horká a oteklá. Oblast obvykle vypadá červeně. Vaše kůže může mít také puchýře a můžete mít také oteklé, bolestivé žlázy.
Celulitidu můžete získat na kterékoli části těla. Pro rychlou pomoc kontaktujte praktického lékaře, protože pokud nemoc není rychle léčena, může se infekce rozšířit do dalších částí těla, jako je krev, svaly a kosti.
U mírné celulitidy postihující malou oblast kůže lékař předepíše antibiotika – obvykle na týden. Vaše příznaky se mohou zhoršit během prvních 48 hodin léčby, ale poté by se měly začít zlepšovat. Je důležité pokračovat v užívání antibiotik, dokud nevyberete všechny, i když se cítíte lépe. Většina lidí se plně zotaví po 7 až 10 dnech.
Kromě užívání antibiotik na celulitidu můžete urychlit zotavení:
- užíváním paracetamolu nebo ibuprofenu proti bolesti;
- zvedáním rukou na polštář, když sedíte nebo ležíte, abyste snížili otok
- pravidelným pohybováním zápěstím, abyste zabránila ztuhnutí;
- pitím hodně tekutin, aby nedošlo k dehydrataci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožní pohotovost Praha

Přírodní krém na celulitidu

Vyzkoušejte anti-celulitidový domácí recept aromaterapie. Přidejte 2 kapsy rozmarýnového a fenyklového oleje do třech čajových lžiček zastudena lisovaného oleje (např. mandlový olej). Denně pak směsí masírujte postižená místa.

Z esenciálních olejů mají výborné anti-celulitidové účinky i grapefruitový olej, citrusový olej a skořicový olej.

Nevyhnutelný krok k redukci projevů pomerančové kůže však představuje detoxikace organismu (doporučujeme šťávu z aloe vera) a dieta, která by měla obsahovat hodně vlákniny a zeleniny, méně ovoce (z důvodu vysokého obsahu cukrů). Více se dozvíte v článku Anti-celulitidová dieta.

Autor: redakce

Foto: Fotolia.com

Zdroj: Domácí receptury proti celulitidě

Poradna

V naší poradně s názvem OCTOVÝ ZÁBAL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jozef Klacansky.

Za jak dlouho bude vidět výsledek octového zabalu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Záleží na co chcete octový obklad použít. Například na léčbu křečových žil konzervativní terapií to trvá až 30 dní každodenního používání octového obkladu. Octový obklad na celulitidu bude mít efekt také nejméně za 30 dní. Okamžité účinky octového zábalu se dostaví při horečce nebo u zábalů na vlasy. Octový zábal na otoky bude efektivní u každého jinak, protože bude záležet na příčině otoků.

Zábaly z jablečného octa jsou známé po staletí a mají mnoho různých variací. Například přidáním skořice, mořské soli, medu nebo modrého jílu dostává octový obklad nové schopnosti. Vše je levné, bezpečné a běžně k dispozici, takže nic nebrání experimentování.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Octový zábal

Domácí masáž proti celulitidě

Klasickou masáž můžete provádět doma při běžném sprchování pomocí anticelulitidových pomůcek. Masáží je několik druhů a každá z nich má poněkud odlišné účinky, na to pamatujte.

Manuální lymfatická masáž: Působí na odplavení škodlivých látek a značně odvodňuje, čímž ovlivňuje kvalitu pokožky.

Anticelulitidová masáž: Působí na podkožní vazivo, pokožku a tukové buňky, čímž viditelně vypíná pokožku. Tato speciální masáž má za účel působit na tukové buňky z podkoží a stimulovat podkožní strukturu kvůli lepšímu podkožnímu metabolismu.

Vakuová masáž: Při této masáži se pomocí baněk vytváří podtlak, který pomáhá rozbíjet tukové buňky. Baňky jemně nasávají pokožku a tím ji masírují a prokrvují. Podtlak také narušuje tukové buňky, které jsou pak vyplavovány lymfatickým systémem z těla ven. Pokožka je okysličená, prokrvená a postupně se zbavuje tukových zásob.

Po anticelulitidové masáži se může provést zeštíhlující ozónový zábal, který má na celulitidu a kvalitu pokožky pozitivní účinek. První výsledky lze rozpoznat již po 3 anticelulitidových masážích, kdy je vidět pozitivní vliv na pokožku a celulitidu. Pokožka je hladší a viditelně vypjatější. Doporučuje se kúra 5 masáží za sebou, tuto masáž si v domácím prostředí neprovedete, tak se nechte hýčkat od profesionálů. Také je důležité vědět, že špatně provedená domácí lymfomasáž může nadělat víc škody než užitku.

Zdroj: Celulitida – masáž na doma

Poradna

V naší poradně s názvem KOENZYM A ELKARNITIN DOPLNEK STRAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Valerie.

cvičím denně 50 min na orbitreku a beru elkarnitin, má váha jde pomalu dolu, co bych měla ještě si zakoupit v lékárně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Já bych zkusil vzít před cvičením nějaký povzbuzovák a spalovač tuků s kofeinem. Jako nejlepší fatburner se zatím jeví Lipo 6X od firmy Nutrend. A k tomu ještě před a po cvičení vezměne po každé jednu dávku BCAA. BCAA vám doplní potřebné 4 nejdůležitější amynokyseliny, které vám dodají chuť a sílu ke cvičení. Lipo 6x zase rozproudí krevní oběh na rychlejší obrátky a ohřeje tělo na vyšší teplotu. Toto všechno vám pomůže k ještě lepším výsledkům.
Důležité je nesledovat jen ubývající váhu, ale spíše vnímat pocit ze svého pěkně se formujícího se těla. Cvičením na Orbitracku totiž mohutní nohy a hýždě, protože v nich dochází k námze. Ty se pak obalují svalstvem a to váží více než tuk, takže váha nemusí jít rychle dolů, ale přesto tuky mizí. Svalová hmota, na rozdíl od tuku, je tuhá, drží tvar a vypíná pokožku a tím omezuje celulitidu.
Dobré by bylo při vašem cvičení zapojit i další svalové partie, jako například břišní svaly, prsní svaly, zádové svaly a svaly horních končetin. Pamatujte si, že jen s vyrovnaným tréninkem budete rovnoměrná a krásná.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koenzym a elkarnitin doplnek stravy

A co závěrem

Sama při vytrvalosti a pravidelnosti uvidíte, jak se vám zlepší pokožka na stehnech a baňka se stane vaším denním kamarádem. Když nevydržíte celý rok, tak alespoň od května do září.

Baňky koupíte zde.

No a co třeba zkusit břečťanovo-rozmarýnový olej? Spolu s jemnou masáží baňkami dělají zázraky. Ideální je kombinovat také s ruční nebo přístrojovou lymfodrenáží. Ovšem tato procedura patří do erudovaného salónu.

Na principu baňkování funguje přístroj na celulitidu – Cellulife. Používá se s olejíčkem proti celulitidě. Hezky prokrví pokožku, což je právě účel. Ovšem není samospasitelný, a tak cvičení a pitný režim k tomu přidat musíte, samotné baňkování nepomůže.

Tip: Přidejte k baňkování ještě střídavé sprchy a masáže lufou ve sprše. Pak to smysl má.

Zdroj: Celulitida – masáž na doma

Jeggins Slenlux

Sehnat kalhoty, které skvěle vypadají a příjemně se nosí, je téměř nemožný úkol. Ale jeggings Slenlux v sobě kombinují džíny, legíny, a dokonce i tvarující prádlo! Nejenže v nich budete vypadat elegantně, ale také jsou výjimečně pohodlné a okamžitě vytvarují vaši postavu. Jsou vyrobeny z jedinečného materiálu euroslim, který vám pomůže snadno skrýt tukový polštář na břiše, což ani běžné džíny, nebo dokonce legíny nedokážou. Materiál těchto jeggins také zvedne váš zadeček, zpevní vaše nohy, vnitřní a vnější stranu stehen a skryje celulitidu. Kromě zploštění bříška vám jeggins Slenlux také viditelně zeštíhlí pas, a to díky mimořádně širokému podpůrnému pasu. Slenlux Jeggings poskytují elegantní vzhled značkových džínů, jsou pohodlné a současně formují postavu jako tvarující prádlo. Nemají zip ani knoflíky, proto jsou při nošení úžasně pohodlné. Jsou vyrobeny z prodyšného materiálu, který je navíc měkký téměř jako hedvábí.

Zde můžete vidět, jak vypadají jeggins Slenlux.

Zdroj: Jeggins

Diagnóza zánětu dutin u dětí

Sinusitidu u dětí může být zpočátku obtížné odlišit od infekce horních cest dýchacích. Na bakteriální sinusitidu je podezření při hnisavém výtoku z nosu, který přetrvává > 10 dní a je doprovázen únavou a kašlem. Horečka je vzácná. Může se objevit bolest v obličeji nebo místní nepohodlí. Vyšetření nosu odhalí hnisavou drenáž (a mělo by vyloučit cizí těleso).

Diagnóza akutní sinusitidy u dětí je klinická. CT je třeba se vyhnout kvůli riziku radiační expozice, pokud se neobjeví známky orbitálních nebo intrakraniálních komplikací (např. otok kolem očí, ztráta zraku, dvojité vidění nebo ochrnutí očních svalů) nebo chronická sinusitida, která nereagovala na předchozí léčbu, nebo je podezření na vzácnou rakovinu nosohltanu (např. v případě jednostranné nosní obstrukce, bolesti, epistaxe, otoku obličeje nebo, což je více znepokojivé, zhoršeného vidění). Otok kolem očí u dítěte vyžaduje rychlé vyšetření na orbitální celulitidu a případný chirurgický zákrok, aby se zabránilo poškození zraku a intrakraniální infekci.

Zdroj: Zánět dutin - moderní léčba

Kofeinová maska proti celulitidě

Kofein, který se aplikuje na pokožku, způsobuje zrychlení krevního oběhu v místě použití a tím vypíná pokožku. Ta se vyrovnává a projevy celulitidy se tak zmírňují. Při dlouhodobém pravidelném používání kávových zábalů se vlivem často se zrychlujícího krevního oběhu aktivují tukové zásoby a potřebuje-li tělo energii, sáhne si právě po nich. Dlouhodobým používání kávových zábalů se dá docílit i velmi dobrých výsledků v boji s celulitidou. Kofeinový, tedy kávový zábal se nanáší na celulitidou postižená stehna, kolena, hýždě a paže. Místo aplikace kávového zábalu volte podle toho, kde se u vás celulitida projevuje, a místo masírujte rukavicí nebo kartáčem, čímž posílíte efekt masky.

Kofeinovou masku používejte alespoň třikrát týdně po dobu půl až jednoho roku. S takovou frekvencí by absolvování kofeinových zábalů v kosmetických studiích vyšlo velmi draze, 60 minut vyjde cca na 550 Kč, což by znamenalo finanční náklady kolem 80 tisíc Kč za roční léčbu kávovým zábalem. Kávové zábaly si je však možné velmi jednoduše a efektivně připravit a aplikovat doma.

Zdroj: Masážní rukavice na celulitidu

Galvanická žehlička Golden miracle pro edition

Galvanický proud vytváří ve všech vrstvách pokožky elektromagnetické pole, tím se rozproudí lymfa, vzniknou vibrace a za podpůrné činnosti ultrazvuku se uvolní nečistoty, které se žehličkou vytáhnou ven z těla. Navíc tato žehlička jako jediná kromě čištění a vyhlazování pleti efektivně odbourává podkožní tuk, a to na základě vysokofrekvenčních ultrazvukových vln, které pronikají hluboko do podkožní tkáně. Hlavním účelem žehličky je ovšem detoxikace, omlazení pokožky a vyhlazení vrásek. Silná ultrazvuková vibrace generovaná na špičce lžíce odstraňuje podkožní maz, toxické substance a bakterie. Pokožka se zahřívá, následuje silné odpaření těchto složek a i díky ultrazvuku žehlička odstraní všechny neduhy pokožky. Pomáhá proti ekzému, lupénce a dalším nemocem kůže. Při aplikaci se rozproudí lymfa, zmírní se podráždění pokožky a zprůchodní se póry až k buňkám. Již po prvním žehlení se obličej očistí od černých teček a omladí se. Pro účinné žehlení doporučujeme podpůrně použít čisticí gely, které transformují do buněk potřebné látky. Gel na obličej, celulitidu a vlasy lze zakoupit v jakémkoliv obchodě s kosmetikou.

Zdroj: Galvanická žehlička

Domácí péče na celulitidu z kávy

Pijete rádi kávu? Kávová sedlina je skvělá pro vaši pokožku na stehnech, břichu a pažích. Během sprchování si můžete třít kávu na kůži a vmasírovat ji krouživými pohyby. Můžete použít samotnou mletou kávu, ale také ji můžete doplnit s mořskou solí nebo cukrem a trochou sprchového gelu. Hrubé částice soli nebo cukru pak třete na kůži, protože podporují krevní oběh v kůži. Zvláště mořská sůl má dobrý detoxikační efekt. Smíchejte všechny tyto složky a vytvořte z nich pastu. Pomocí této pasty si udělejte ve sprše masáž a následně pastu opláchněte. Další zpříjemnění kůže může být provedeno ledem, protože led prokrvuje kůži. Tato metoda je velmi dobrá a efektivní. Anticelulitidní péči můžete udělat pomocí, hnědé proso mouky. Tuto mouku si koupíte v obchodě se zdravou výživou nebo na internetu. Smícháte 2 šálky hnědé proso mouky s vodou, dokud nevznikne hladká pastovitá směs. Tuto pastu nanesete na strie, které jsou na stehnech, a zabalíte je do fólie. Tento zábal necháte působit 30 až 60 minut.

Zdroj: Přírodní zábaly proti celulitidě

Masážní kartáč proti celulitidě

Masážní kartáč na celulitidu s oblými výčnělky je určen pro jemnou a bezbolestnou masáž. Dřevěné výčnělky jsou připevněny ke gumovému polštářku, a tak se dokážou perfektně přizpůsobit konturám těla. Dřevěný masážní kartáč padne přímo do ruky a řemínek zabrání vyklouznutí. Dřevěný kartáč je vhodný i pro silnější masážní techniky, jako je masáž proti celulitidě, ale můžete si dopřát i jemnou relaxační masáž.

Výhody masáže:

  • stimuluje prokrvování pokožky
  • má detoxikační účinek – podporuje cirkulaci lymfatického systému
  • rozbíjí shluky tukových buněk a kožní srůsty
  • zpevňuje pokožku
  • má exfoliační účinek – odstraňuje odumřelé buňky
  • navozuje relaxační a uklidňující pocit
  • pomáhá proti stresu, při bolestech hlavy a nespavosti

Druhy masáže:

Jemná masáž ovlivňuje nervový systém a stimuluje vylučování endorfinů, které navozují pocit štěstí a zmírňují bolest.

Silnější masážní techniky stimulují krevní oběh, zlepšují přísun kyslíku a živin. Napomáhají lymfatickému systému vylučovat odpadní látky.

Automasáž je účinná zejména proti celulitidě prvního a druhého stupně. Před a během masáže aplikujte na pokožku krém proti celulitidě. Masáž bude účinnější a zabráníte narušení a poškození pokožky.

Velikost masážního kartáče: 12 x 6,5 cm

Zdroj: Celulitida – masáž na doma

Účinky mastichy na pleť

  • Zpomaluje rozpad kolagenu
  • Působí antisepticky a proti plísním, takže se dá použit jako antimykotika
  • Hydratuje pokožku
  • Zabraňuje vzniku mastnoty a ucpávání pórů
  • Podílí se na vzniku hydrolipidového filmu pokožky
  • Snižuje projevy celulitidy
  • Hydratuje a vyživuje suchou pokožku

Zajímavosti: krása podpořena výzkumem Mastic Defense krém

Botox efekt - Mastic Defense krém, kombinace mastichy a vína, byl označen francouzskou výzkumnou laboratoří jako účinný krém proti vráskám s botox efektem po dobu 6 hodin ihned po aplikaci.

Přípravky proti vráskám s anti-aging efektem.

Lisposvelte

Účinek proti celulitidě a uloženému podkožnímu tuku. Klinická studie provedená francouzskou institucí prokázala, že krém Liposvelte s mastichou a čokoládou, redukuje celulitidu až o 47% a podkožní tuk až o 3cm.

Kompletí řada pro redukci celulitidy s mastichou.

Mastic Eye serumVyhlazení vrásek okolo očí - Výzkumy francouzské laboratoře ukázaly, že po použití produktu Masticeye Serum s obsahem mastichy, medu a dalších přírodních látek, se redukují vrásky okolo očí až o 80% po pouhých 3 hodinách.

Péče o oční okolí a redukci vrásek.

Hydratační krém MastichaZvýšení hydratace - Výzkumy, které se konaly ve francouzském institutu ukázaly, že Hydration cream zvyšuje hydrataci pleti.

Přípravky pro suchou pokožku s anti-aging efektem.

Zdroj: redakce zdravi-lecba.cz

Foto: fotolia, masticpa.cz

Zdroj: Řecká přírodní kosmetika s mastichou


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP