Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BOULE NA RUCE A NOHOU

OBSAH

Boule na stehnech

Boule na stehně pod kůží jsou tvořeny nahromaděným tukem, mohou být různé velikosti, mohou být patrné dotykem nebo v některých případech i opticky. Zpravidla tyto boule nebolí. Toto onemocnění není zpravidla závažné, ale je dobré navštívit lékaře a poradit se s ním. Lékař by měl boule prohmatat a následně zajistit i mikroskopické vyšetření. Může se totiž jednat o tukový novotvar, ale také o fibrom, hmatný myom, ale také o nevelkou svalovou kýlu. Správné je na chirurgické ambulanci provést odstranění novotvaru a zajistit jeho mikroskopické vyšetření na histologii.

Zdroj: Boule na nohou

Diskuze

V diskuzi BOLESTI KLOUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iv.

Dobrý den ,
můžete mi prosím poradit . Je mi 41 let a pracuji s tezkými břemeny až do 50 kg a teď jsem již delší dobu v pracovní neschopnosti z důvodu bolesti loktů (tenisový loket ) , zad , kyčelního kloubu a ještě se k tomu přidala bolest kolenou . Byla jsem na klinice nemoci z povolání kde mě odeslali na třífazovou gamagrafii skeletu která nepotvrdila ze se jedna o epikondylitidu . Bohužel jsou pro mě náročné i domací práce , odnést nákup apod.Podle všeho mi neuznají ani nemoc z povolání , můžete mi prosím poradit co ještě mohu udělat nebo na koho se ještě obrátit ? Opravdu si myslím , že tato práce mi zdraví zničila , ještě mohu uvést , že mé bmi je podle ortopeda 16,85 .
Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Dobrý den, už delší dobou mě bolí klouby na rukou i nohou. Ruce me mrtví, bolí až pálí. Ruce i nohy mám natekle. Stane se, že nekdy v těch rukách mám špatný cit. Léčím se s bederní páteří. Prosím o vysvětlení. Děkuji

Zdroj: diskuze Bolesti kloubů

Boule vzadu na hlavě

Boule vzadu na hlavě se může vytvořit po úrazu nebo jako kožní útvar.

Zdroj: Boule na hlavě

Diskuze

V diskuzi MŮJ PES MÁ BOULI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristýna.

Dobrý den mému pejskovi se udělala boule u žeber u končetiny.Boule je červená a tvvrdší.Co stím mám dělat ??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michaela Hrachová.

Dobrý den,
diferenciální diagnostika možných útvarů je poměrně široká - od alergické reakce po očkovaní na boku psa až po různé novotvary. Netuším anamnestické údaje - věk pejska, zda útvar vznikl náhle, či delší dobu rostl a teď se zvětšil, aj.
K závěru o co se jedná, je nutné osobně navštívit ordinaci Vašeho veterinárního lékaře, který Vám jistě adekvátně poradí.
Hezký den,
MVDr. Hrachová

Zdroj: diskuze Můj pes má bouli

Boule u psa po očkování

Boule u psa po očkování se mohou objevit jako alergická reakce na podanou látku. Často vznikají v průběhu minut až hodin a jsou po celém povrchu těla. Léčí se antihistaminiky, podobně jako senná rýma u lidí.

Zdroj: Boule na těle psa

Diskuze

V diskuzi TUKOVÉ BOULE NA ZADECH 10-TI DENNIHO STENATKS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Zdravim,chtela jsem se zeptat zda mi nekdo neporadi..Stenatko je nejmensi z vrhu..vcera se mu za hlavickou objevila boulicka.Ma tam i stroupek.Nevim jak se mam v teto situaci chovat..zda vzit maleho na veterinu..ma jen 10dni..prosim porad te dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karamel.

Dobrý den, máme doma malé štěňátko ( 9 týdnu) na stěnátku jsme našli dvě boule v oblasti páteře a žeber, nedávno bylo na očkování ( primodog, nobivac). Boule ho nějak nebolí když sáhnu na bouli tak se pohybuje. Nevíte co to může být předem děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Tukové boule na zadech 10-ti denniho stenatks

Boule na srsti u psa

Boule na srsti u psa může mít celou řadu možných příčin, od reakce na štípnutí hmyzem přes možný absces po poranění až po velmi vážné, například může jít o nádorovou změnu (i u mladého zvířete).

Pokud zduření do jednoho dvou dní od vzniku samo nezmizí, navštivte veterináře, ať stav posoudí v souvislosti s anamnézou a případně i s bioptickým nálezem.

Léčba je vždy individuální dle stanovené diagnózy.

Zdroj: Boule na těle psa

Diskuze

V diskuzi BOLEST RUKOU I NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Rano vstavam cela rozlamana,boli me ruce ale tak moc ze mam co delat abych unesla sveho rocniho syna.Krece v litkach mam take..vsichni mi rikaji at si zajdu k Dr.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolest rukou i nohou

Babské rady na otoky rukou

Otok ruky vzniká často i z důvodu dlouhodobě snížené hladiny bílkovin v krvi. První pomocí od pocitu oteklých rukou je chlazení studenou vodou nebo obklady, masáž, klidová poloha s výše položenou končetinou, dostatečný pitný režim a dlouhodoběji pomůže vyvážená strava.

Vhodné jsou masáže alpou, používání emulze s arnikou (můžou i těhotné). Doporučuje se i alpa s kaštanem. Dále vitamin B (3x denně) a dávat si na ruce skotské střiky (oplachovat střídavě v teplé a studené vodě). Nejlepší je snažit se mít ruce nahoře, ale to je v běžném životě dost obtížné.

Zdroj: Co na otoky nohou

Diskuze

V diskuzi PURINY V PIVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aleš Martinák.

Děkuji za pěkný článek, nedávno mě zjistili vysokou hladinu k. močové (odjakživa mám bolestivé problémy s prsty u nohou o prstech na ruce ani nemluvě). Dnu způsobuje většina jídel a pitiva, co mám rád, takže se časem budu muset těchto pochutin vzdát.

Ještě jednou děkuji, Aleš.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Puriny v pivu

Mandlovo-medový krém

  • 2 polévkové lžíce mandlového oleje
  • 1 polévkové lžíce medu

Smíchejte včelí med a mandlový olej a jemnou masáží aplikujte na ruce. Ráno si umyjte ruce vlažnou vodou. Na noc použijte lehké bavlněné rukavice, abyste neznečistili prostěradlo. Směs má výborné regenerační účinky domácí masky na suché ruce nebo popraskné ruce. Je-li potřeba, můžete recept použít i následující noc.

Zdroj: Domácí krémy na ruce

Diskuze

V diskuzi MASTIČKY NA RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Neznámá.

Dobrý den chtěla sem se zeptat, moje maminka má hrozně zdevastované ruce má tam puchíře .Tak sem myslela že jí nějaký krém zakoupím (na ty ruce) takže jestli mi poradíte.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martin Dvořák.

Doporučuji Tepezcohuite pomádu, koupíte zde: tepezcohuite.g6.cz

Zdroj: diskuze Mastičky na ruce

Kde se nejčastěji tvoří

Tuková bulka se může vyskytnout nejen kdekoliv pod kůží, ale i ve vnitřních orgánech.

Na hlavě

Tuková boule na hlavě je nejen kosmetickým problémem, může také vadit při česání a mohlo by dojít k zanesení infekce do rány po hřebeni. Je proto vhodné navštívit kožního lékaře a domluvit se s ním na postupu odstranění.

Zde jsou fotky tukové bulky na hlavě.

Na zádech

Nejčastějšími místy, kde se tuková bulka objevuje, jsou hlava, krk a záda. Tuková bulka se většinou na těle objevuje postupně a zpozorujeme ji obvykle až ve chvíli, kdy je větší. Dorůstá do určité velikosti a pak se již dále nerozšiřuje. Velikost tukové bulky se pohybuje většinou od 1,5 cm do 3,5 cm. U některých lidí se takových tukových boulí na těle objeví i více. Nezřídka i desítky.

Zde jsou fotky tukové bulky na zádech.

Na ruce

Vznik tukové bulky není ničím podmíněn, a tak se může objevit téměř kdykoliv a na jakémkoliv místě i na ruce. Lipom na ruce nebolí, místo kolem není nijak zarudlé ani podrážděné. Bulka se odstraňuje zpravidla chirurgicky.

Zde jsou fotky tukové bulky na ruce.

Za uchem

Pokud tuková bulka za uchem pacientovi vadí, provede se chirurgické odstranění. Někomu se bohužel i po takovém zákroku bulky opakovaně vracejí.

Zde jsou fotky tukové bulky za uchem.

Na zadku

Pokud se vám objeví tuková bulka na hýždích, ale není bolestivá a nijak vás neomezuje, tak zaleží jen na vás, zda si ji po konzultaci s lékařem necháte odstranit. Vždy záleží na velikosti a lokalizaci bulky.

Zde jsou fotky tukové bulky na zadku.

Zdroj: Tuková bulka pod kůží

Diskuze

V diskuzi SUCHÉ RUCE DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzka.

Za mě úplně super krém Chaganela. Hezky voní a nezanechává pocit suchých rukou.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lili25.

Já objednávám z Naturbites krém na ruce s olivovým olejem, lepší jsem nikdy neměla. Ruce mám krásně vláčné i v zimě.

Zdroj: diskuze Suché ruce diskuze

Je bulka na ruce rakovina

Bulka na ruce může mít mnoho příčin. Některé byly popsány v tomto článku. Ovšem bez odborného vyšetření nelze stanovit přesnou diagnózu. Nález bulky na ruce vyžaduje návštěvu lékaře, který určí příčinu jejího vzniku.

Zdroj: Bulka na kloubu prstu

Poradna

V naší poradně s názvem NEUROFIBROMATOSA - LIPOMATOSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

Dobrý den,
mám po celém těle (především ruce, břicho záda) spoustu boulí které se pod kůží volně pohybují a krom vnitřní strany lokte jsou spíše pod povrchem.
Moje diagnóza na neurologii byla stanovena jako neurofibromatósa se závěrem sledovat. Boule stále rostou ovšem podle popisu a všeho co jsem viděl na internetu se mi zdá že se jedná o klasické lipomy. Je možné provést diagnózu odborníkem který 100% rozezná o co se vlastně jedná a zda je nutné s tím něco dělat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Neurofibromatóza je relativně časté dědičné onemocnění. Takže pokud vaše bouličky nemá žádný váš předek, tak neurofibromatózu nemáte. Pokud ano, tak doporučuji důsledné sledování odborníkem, protože bouličky - neurofibromy bývají někdy zhoubné. Lipomy na 100% diagnostikuje kožní lékař pohmatem a biopsií - odebráním vzorku z bouličky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Neurofibromatosa - lipomatosa

Weleda rakytníkový krém na ruce

Weleda rakytníkový krém na ruce má obsah 50 ml. Hydratuje uspokojivě, o pokožku rukou pečuje dobře. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření – je uvedena minimální trvanlivost. Celkové hodnocení dle dTestu je uspokojivě (56 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Weleda rakytníkový krém na ruce.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Diskuze

V diskuzi JAK NA SUCHÉ A ROZPRASKANÉ RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristyna.

Me hodne pomohlo kdyz jsem si na noc namazala Vitaskin gold a dala si na ruce rukavice. Hlavne ted na podzim ma i mala dcera hodne vysusene ruce zimou a take ji to pomohlo. ale opravdu ruce zabalit do rukavic. Vitaskin gold je hodne mastny a krasne ruce zjemni

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ina.

Předražený šunt obsahující škodlivé látky! Mnohem lepší přípravky a především levnější najdete lehce.

Zdroj: diskuze Jak na suché a rozpraskané ruce

Domácí peeling na ruce

Po této proceduře můžete mít neuvěřitelně jemné a mladistvé ruce, a to za jednu minutu! Nevěříte? Pak ji sami vyzkoušejte.

Ingredience: bambucké máslo, 1 lžíce organického peelingového cukru, 1 lžička hrubě namletých mandlí a půl lžičky sušených hroznových zrníček

Postup: Vše smíchejte a 1 minutu vtírejte do rukou. Organický peelingový cukr odstraňuje odumřelé buňky a masíruje ruce. Oleje (bambucké máslo, sladké mandle a hroznová zrníčka) ruce zjemňují a vyživují. Poté ruce opláchněte pod vlažnou vodou.

Zdroj: Domácí zábal na ruce

Diskuze

V diskuzi BOULE U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den u mé 11leté fenky se na pravé straně zadku udělal otok,po prohmatání byla měkká a fence nevadilo že jí prohmatávám,nevíte co by to mohlo být? Předem děkuji za odpověď. J.F.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petra.

Dobrý den mám pejska a uzadku semu udělala boule ale na pohmat jeto meky daseto nám odstranit nebo cose stín dá dělat děkuji za odpověď

Zdroj: diskuze Boule u psa

Boule na nohou

Nově vzniklá boule pod kůží by měla být vyšetřena lékařem. Kromě fyzikálního vyšetření (bolestivost, pohyblivost vůči okolním tkáním) se vás lékař zeptá na známky infekce (hlavně zvýšená teplota). Ze zobrazovacích metod je doporučován ultrazvuk a při pochybnostech je možné odebrat z neznámého ložiska vzorek (biopsie) a nechat ho histologicky vyšetřit. Při zvětšení podkožní uzliny nejasné příčiny je vhodné ji celou chirurgicky odstranit a taktéž zajistit histologické vyšetření.

Boule na nohou mohou být zapříčiněny zvětšenými mízními uzlinami, nezhoubnými nádory, abscesy, zhoubnými nádory, revmatickými uzlíky, ganglionem, keloidem a mukokélou.

Zvětšené mízní uzliny jsou podkožně uložené uzliny, které se mohou zvětšit při řadě onemocnění, jedná se zejména o infekce, méně často pak o nádorové choroby. Infekční uzliny bývají většinou zároveň bolestivé. Zvětšení podkožních uzlin lze nejčastěji nahmatat v tříslech.

Nezhoubné nádory bývají poměrně běžnou příčinou vzniku podkožních bulek. Z nejběžnějších jsou to například lipomy, leiomyomy, fibromy a neurofibromy. Existují i některé vzácné geneticky podmíněné choroby s mnohočetným výskytem těchto podkožních nádorů, jako je například neurofibromatóza.

Podkožně uložené abscesy (ložiska hnisu) se projevují jako podkožní boule. Dost často je nad nimi zarudlá kůže a pohmatově jsou bolestivé. Vzhledem k tomu, že je absces známkou infekčního procesu, trpí nemocný často horečkami.

Zhoubné nádory v podkoží lze většinou najít jako lokální metastázy zhoubných nádorů.

Revmatické uzlíky se vyskytují při postižení kloubů při revmatoidní artritidě. Uzlíky vznikají v místě postižených kloubů, jsou tuhé a obsahují velké množství vaziva.

Ganglion je cystický útvar vyplněný rosolovitou polotekutou hmotou, který vzniká v blízkosti kloubů a svalových šlach. Může být nepříjemný a bolestivý při pohybu, řeší se vypuštěním tekutiny nebo úplným chirurgickým odstraněním.

Keloid je zbytnělá jizva vzniklá poruchou hojení.

Mukokéla znamená nahromadění tekutého hlenu v místě, kde došlo k narušení vývodu některé ze žlázek. Poměrně častá je mukokéla v dutině ústní a na vnitřní straně rtu, může se však vyskytovat i jinde na těle včetně podkoží.

Zdroj: Boule na nohou

Dove intenzivní krém na ruce

Dove intenzivní krém na ruce má obsah 75 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření je 12 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je velmi dobře (80 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Dove intenzivní krém na ruce.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Tuková bulka na noze

Lipom vzniká lokalizovaným zmnožením tukových buněk v podkoží, takže vznikají charakteristické měkké až několik centimetrů velké bulky. Nevytvářejí se většinou na žádném podkladě, například po dráždění daného místa. Jedná se o nezhoubný nádor, u nějž je přechod do zhoubného stadia extrémně vzácný.

Lipomy se vytvoří během několika měsíců, často si je pacienti nahmatají, až když jsou větší. Po vytvoření se již nezvětšují, nebolí, jsou měkké, pružné až tuhé. Kůže v okolí je normální. Lipom má velikost do dvou až tří centimetrů. Lipomů člověk může mít na těle i více, obvykle jsou lokalizovány na končetinách nebo na krku.

Pro diagnostiku lipomu stačí vyšetření pohledem a pohmatem lékařem.

Pokud je lipom větší, obtěžující nebo působí jiné problémy, je možné ho odstranit vyříznutím. U některých osob se ale lipomy tvoří opakovaně.

Zdroj: Boule na nohou

Koupel na ruce

Po základním ošetření nehtů, základní manikúře, může následovat další péče – zaměřená již na ruce. Ještě před lakováním nehtů vám manikérka nanese na ruce jemný peeling, kterým odstraní odumřelé buňky pokožky rukou a případnou zhrublou kůži. Poté vám ruce umyje a nechá je ponořené v lázni, následně nanese na ruce vrstvu výživné masky, která dodá pokožce potřebnou výživu a vláčnost. Nakonec se ruce s maskou namočí do parafínu nebo do speciálních tepelných rukavic. Teplo totiž pomáhá lepšímu vstřebání výživných látek a vitamínů. Vaše ruce budou po této proceduře krásné a hebké. Kompletní manikúru je vhodné podstoupit minimálně 1x za měsíc.

Zdroj: Domácí zábal na ruce

Eucerin regenerační krém na ruce 5% UREA

Eucerin regenerační krém na ruce 5% UREA má obsah 75 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření je 12 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je velmi dobře (80 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Eucerin regenerační krém na ruce 5% UREA.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Atrix intenzivní ochranný krém na ruce

Atrix intenzivní ochranný krém na ruce má obsah 100 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje velmi dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření je 12 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je velmi dobře (80 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Atrix intenzivní ochranný krém na ruce.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP