Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NÁPLŇ DO KLYSTÝRU

OBSAH

Druhy klystýru

  • Klystýr mýdlovou vodou. Tento klystýr může být efektivnější při vyprazdňování střev u některých lidí. Vždy začínejte klystýr bez mýdla. Pokud chcete experimentovat, vybírejte si mýdla buď na rostlinné bázi, nebo na bázi živočišné. Zvolíte-li mýdlo se speciálními účinky, mohou zde existovat i další léčebné výhody použití mýdlového klystýru.
  • Klystýr s esenciálními oleji. Použití éterických olejů může být účinnější než použití mýdla. Velmi účinné jsou oleje z máty a levandule, protože stimulují a vyživují tlusté střevo.
  • Klystýr z mořské soli. Je důležité, aby bylo střevo živeno elektrolyty, proto do klystýru přidejte jednu lžičku mořské soli na půl litru vody.

Zdroj: Klystýr

Diskuze

V diskuzi ANUREX CHLADÍCÍ NÁPLŇ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JOSEFPEP.

Zajímalo by mně,zda po uplynutí životnosti 6 měsíců,kdy již náplň není plně funkční je možné provést opětovné naplnění chladící náplní a kde ? Děkuji JosefPep

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Anurex chladící náplň

Fotografie klystýru

Zde je několik fotografií, na kterých je vidět klystýr.

Zdroj: Klystýr

Diskuze

V diskuzi KAM JÍT? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel KláraSed..

nevím jak to je na jiných klinikách, ale při doktorce Páralové, kterou jsem navštívila cena závisí od toho jakou náplň využije, mě to vyšlo cca 2000 kč, alespoň orientačně ti tu přikládám ceník, co se týče délky efektu tak ten vydrží 6 až 12 měsíců , opět podle toho jakou náplň zvolíte. www.dermastar.cz/cz/…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nelly.


jo, supr, děkuji moc, tím si mi pomohla, hned si to jdu nastudovat: P jinak 2000 je fajn cena, to bych hned brala :)

Zdroj: diskuze Re: Kam jít?

Recenze uživatelů

Klysma salinické je stejně jako klystýr určeno k rektálnímu podání (do konečníku k vyčištění střeva). V případě tohoto produktu jde však o mnohem menší objem (zde 135 ml, zatímco u klystýru jsou to často litry).

Zdroj: Salinické klysma a jeho užití před vyšetřením

Diskuze

V diskuzi KÁVOVÝ KLYSTÝR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanche.

Nenašla jsem nic o kavovém klystýru. Jak se dela kolik kávy, jakou atd. Prosím někoho kdo ví, ať dá vědět. Děkuji Blanche

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimir.

Googlite KAVOVY KLYSIR or GERSON COFFEE ENEMA
Je plno. Mam prvy za sebou. 3 stol lyzice mletej kavy kvalitnej. Vraj lepsie organic? Zovriat 1 L destil vody z lekarne ci z vodovodu ale odstat 5-8 hodin = chlor fuc.
Nerobit na noc lebo stimuluje energiu. Ocedit a chladit na 37-43 st C. Drzat v sebe 15 minut lebo pecen jatra kazde 3 minuty cisti krv. Detox, depresie, zlepsi krv od parazitov... Dr Ogulov: 13 dni po sebe a muz s plno lipomami sa ich plne zbavil. Budem robit 2x v tyzden.

Zdroj: diskuze Kávový klystýr

Účinky

Použití glycerinu se využívá převážně u mikroklyzmatu, což je klyzma s malým obsahem tekutiny. Klyzma je méně objemné, klient tekutinu déle udrží a snadněji se vyprázdní. Jedná se o projímavý druh klystýru.

Zdroj: Glycerinový klystýr

Diskuze

V diskuzi VELKÝ KLYSTÝR 3 LITRY VODY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Světlana.

Dobrý den, nechápu, proč většina návodů udává, že klystýr stačí dělat se 2 litry vody. Jám měřím jen 163 cm a vážím jen 49 kilogramů a zvládádm naprosto bez problému pojmouk při klystýru 3 litry vody. Jednou se mi dokonce podařilo přijmout 3,5 litru vody. Už doktor Kellogg doporučoval klystýry co největší, aby se střevo dobře vyčistilo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavlína.

Taky používám velkoobjemový klystýr, dávám si 3 až 3,5 litru vody.

Zdroj: diskuze Velký klystýr 3 litry vody

Zdravotní účinky klystýru

Klystýr je vlastně vnitřní sprcha. Vypláchne zbytky jídel, které velmi často způsobují patologické změny střevní sliznice. Vyčistí zbytky nestrávené potravy a odstraní případné patogenní mikroorganismy.

Zdroj: Jak správně provést klystýr

Diskuze

V diskuzi DRNENI PRSTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Barbora.

Dobry den. Uz dva roky delam jako operatorka vytoby. A napln prace je jednotvarny pohyb. Poslednyho pul roku mi zacala brnet prava ruka kteta ja nejvice namahana. Projevuje se to tim zevetsinou po ranu mi otece a brni mi cele prsty az do bodani jehlicek. A bolest obcas vystreluje az do lokte. Proto jsem se chtela zeptat jak to odstranit. Predem dekuji Vlachova

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Drneni prstu

Pomůcky

Při glycerinovém klystýru je potřeba ricinový olej nebo glycerin; 100–200ml Janetova stříkačka; slabší rektální rourka nebo Nelatonův katétr; čtverce buničiny; jednorázová podložka; vazelína; dřevěná lopatka; gumové rukavice; emitní miska; toaletní papír; podložní mísa.

Zdroj: Glycerinový klystýr

Diskuze

V diskuzi KETILEPT 25MG se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alenka.

Mám již 4 roky deprese, nyní již jen ranní úzkosti a obavy. Během den se ztrácejí a večer a v noci je mi nejlíp. Co byste mi doporučili? Lékař vyzkoušel více přípravvku, jsem na ně imunní- nic. Na noc beru 1/2 ketileptu 25g a 1 waldosan 25g. Co s tím, nemůžu to mít od štítné žlázy? děkuji za odpověď, případnou radu. Alenka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivan stransky.

české zdravotnictví působí chaotickým dojmem, doplatky na léky se mění podle toho, kdo zrovna sedí na administrativním místě, zřejmě aby měl pracovní náplň. Např. Betalog ZOG má nesmyslný doplatek (lék na hypertenzi) ale Betalog 200 mg už ne. Některé klony diazepimů nejsou plně vůbec hrazeny, ale jiné plně. (Rivotril) A tak to jde dál. Už se v e výši doplatků skoro nikdo nevyzná. Celé je to zřejmě řízeno idiotem, který pořádně neví co vlastně dělá. navíc je zde vliv farmaceutických koncernů,aby nejvíce vydělaly. Přípravek na spaní s Melaninem stojí sám o sobě tisíce, a při tom nemá na kvalitu spánku vůbec žádný vliv

Zdroj: diskuze Ketilept 25mg

Zdravotní účinky klystýru

Pokud jsou střeva zanesena mnoholetými usazeninami, do krve se dostávají škodliviny, které mohou negativně ovlivnit funkci různých orgánů. Klystýr vrací střevům schopnost zásobovat nás živinami a nastartuje obranyschopnost, zlepší činnost všech orgánů včetně pokožky, přes kterou škodliviny vystupují z těla ven, odstraní zácpu a mnoho dalších potíží.

Věřte tomu nebo ne, klystýr se používá jako hlavní způsob odstranění toxinů z těla, zlepšuje vstřebávání živin z potravy, přetváří tlusté střevo a zlepšuje jeho průchodnost. Díky klystýru dochází k odstranění fekální hmoty, která stagnuje ve střevech. Fekální hmoty jsou pro tělo jedovaté a mohou se vstřebat do tlustého střeva. Zároveň zvyšuje vstřebávání živin z potravin, které konzumujete vyčištěné.

Zdroj: Klystýr

Poradna

V naší poradně s názvem CO NEJÍST PŘI UŽÍVÁNÍ WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Slava.

Mohu jíst švestkové koláče, buchty a kyselé zavařované okurky. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když užíváte Warfarin, tak můžete jíst všechno, jen u některých věcí musíte dávat pozor na snědené množství. Z vašeho výčtu stojí za zmínku zavařené okurky, protože ty mají vyšší obsah vitamínu K a je třeba s nimi počítat v celkovém denním příjmu vitamínu K.
- Švestkový koláč o průměru 10 cm má přibližně 6 mikrogramů vitamínu K.
- Buchty mají zanedbatelné množství vitamínu K, ať už mají náplň tvarohovou nebo makovou. Pokud jsou s povidly ze švestek, tak jedna buchta bude obsahovat zhruba 4 mikrogramy vitamínu K.
- Zavařené okurky (jedna malá sklenička 250 ml) bude obsahovat přibližně 25 mikrogramů vitamínu K. Pokud byste snědla v jednom dni 4 skleničky okurek, tak byste vyčerpala všechen povolený limit pro příjem vitamínu K a v tom dni byste již nemohla jíst žádné jiné potraviny s vitamínem K.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a co nejíst při jeho užívání

Hrníčkový jablečný koláč s tvarohem

Suroviny:

Těsto:

  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1,5 hrnku cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 0,5 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr

Náplň:

  • 2 vaničky tvarohu
  • 1 hrnek cukru
  • 4 oloupaná jablka nastrouhaná

Postup:

V míse zamícháme všechny suroviny a vypracujeme hladké těsto. Plech nebo pekáč vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, popřípadě strouhankou. Dále připravíme náplň tak, že zamícháme tvaroh s cukrem a nastrouhanými jablky. Těsto dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů, když je upečené tak z poloviny, vyndáme ho z trouby, opatrně na něj rozetřeme náplň z tvarohu a jablek, vrátíme zpět do trouby a necháme dopéct.

Zdroj: Jablkovotvarohový koláč

Jak správně provádět klystýr

Klystýr se provádí vždy na lačný žaludek. Připravte si asi 0,5 až 2 litry teplé vody s 1 lžící citronové šťávy, nebo odvar z heřmánku, nalijte tekutinu do nádobky klystýru (irigátoru), zavěste asi do výše očí (aby měla voda spád). Konec hadičky zvlhčete olejem. Klekněte si a hlavu opřete o jednu ruku. Zcela se uvolněte, dýchejte přirozeně. Zasuňte konec hadičky do análního otvoru a nechejte vodu téct až do pocitu většího tlaku (ne však bolesti). Můžete také nalévání vody přerušit a pokračovat až ve chvíli, kdy tlak povolí. Přijměte tolik vody, kolik unesete. Pokud se vám podaří v sobě vodu chvíli udržet, je to jen dobře. Zajděte si na toaletu a poté si na chvíli odpočiňte.

  • Klystýr aplikujte nejlépe ráno do sedmi hodin, nebo večer před spaním.
  • Neočekávejte, že se vám na poprvé podaří přijmout celou dávku. Přijměte ji klidně nadvakrát nebo i natřikrát.
  • Během aplikace klystýru myslete na to, jak vám voda protékající střevy vymývá zbytky jedovatých látek a uzdravuje vás.
  • Asi hodinu po aplikaci nevycházejte z domu. Voda ze střev se vám může vracet i po půl hodině.
  • Čím déle v sobě tekutinu udržíte, tím větší část střeva vyčistíte (ideální doba je 10 minut).

Zdroj: Klystýr

Ořechová vosí hnízda

Ingredience na těsto: 50 g hrubé mouky, 200 g práškového cukru, 1 vejce, 150 g mletých lískových ořechů

Ingredience na náplň: 1 žloutek, 150 g práškového cukru, 150 g změklého másla, 1 lžíce rumu (je možné přidat 2 lžíce kondenzovaného slazeného mléka)

Postup: Smícháme suroviny na těsto a uděláme z něho kuličky. Ty pak namočené v práškovém cukru dáme do formičky na vosí hnízda a prstem nebo koncem vařečky uděláme důlek. Pak hnízdo vyklopíme z formičky. Takto zpracujeme celé těsto a tvary necháme do druhého dne ztvrdnout.

Příprava náplně: Smícháme změklé máslo, cukr, žloutek a rum a vypracujeme náplň. Náplní plníme předem připravená vosí hnízda a překlopíme piškotem.

Zdroj: Recepty na vosí hnízda

Svatební koláče – šátečky

Ingredience: 300 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 150 g sádla, 150 g másla, 1 vejce, 3 lžičky cukru, špetka soli, 8 lžic mléka, 1 balíček kvasnic

Technologický postup: Těsto vypracujeme na vále v hladkou hmotu, rozválíme po dílech na 3 mm silné placky a rozkrájíme na čtverečky asi o velikosti 5 x 5 cm. Zapracováváme náplň stlačením horních rohů k sobě a klademe na plech rohy nahoru. Upečeme dozlatova a teplé namáčíme v rumu se zašlehaným vejcem (lze namáčet i v kondenzovaném mléce – Salku s rumem, když nechceme použít syrové vejce) a obalujeme v práškovém cukru. Vhodná náplň je tvarohová, maková, povidlová, ořechová, jablková. Na svatební koláčky – šátečky se můžete podívat zde: svatební koláčky a šátečky foto.

Zdroj: Svatební cukroví - recepty s obrázky

Moučník na plech s pudinkem

Ingredience na těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka o pokojové teplotě, 1/2 hrnku oleje, 2 celá vejce, 1 prášek do pečiva

Ingredience na tvarohovou náplň: 2 tvarohy, 1 hrnek cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink, prášek do pečiva, 2 celá vejce, 1 hrnek mléka (pokud máme tvaroh ve vaničce, tak mléka cca 3/4 hrnku), 1/2 hrnku povidel

Postup: Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse. V druhé míse zpracujeme tvarohovou náplň – opět vše smícháme dohromady, tvarohy, cukr, pudink (prášek), vejce a mléko (máme-li tvaroh ve vaničce, dáme trochu méně). Na plech vyložený pečicím papírem vylijeme polovinu těsta a roztáhneme ho až do krajů. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla klademe malou lžičkou do této náplně tak, jako kdybychom dávali ovoce. Nakonec celé zalijeme zbytkem těsta a dáme pozvolna péct (cca 160 °C) do vyhřáté trouby dozlatova. Moučník je opravdu výborný a chutná podobně jako hanácké koláče. Povrch je možné pocukrovat.

Zdroj: Hrníčkové recepty na moučníky na plech

Sypaný jablkový koláč s tvarohem

Suroviny:

Těsto:

  • 1 hrnek cukru
  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 máslo

Náplň:

  • 2 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 tvarohy
  • 2 hrnky mléka
  • 1 balíček pudinku

Postup:

V míse smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva. Vytvoříme sypkou směs. V jiné míse promícháme v hladkou hmotu tvaroh mléko, vejce, pudink a cukr. Dle chuti můžeme kápnout i trošku rumu. Poté vymažeme máslem hluboký plech, na něj vysypeme polovinu směsi, na ni nalijeme tvarohovou náplň a navrchu posypeme zbytkem směsi. Celý koláč poklademe máslem nakrájeným na slabé plátky. Pečeme v předem vyhřáté troubě cca na 180 stupňů. Takový rychlý a luxusní koláč jste zajisté ještě nejedli. Tak dobrou chuť.

Zdroj: Jablkovotvarohový koláč

Prošívaná deka s pudinkem

Ingredience: 3 vejce, 150 g cukru krupice, 1 lžíce vody, 1 vanilkový cukr, 150 ml oleje, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa holandského typu, 100 ml mléka

Ingredience na náplň: 150 g cukru moučka, 0,5 l mléka, 2 vanilkové pudinky

Postup: Nejprve si připravíme pudinkovou náplň. Do 0,5 l mléka zavaříme oba pudinky i s cukrem a necháme mírně zchladnout. Směs musíme míchat, aby se nevytvořil na povrchu škraloup. Poté si připravíme tmavé těsto. Vymícháme tuhý sníh z bílků. Žloutky s oběma cukry vymícháme do světlé pěny, pomalu přilijeme olej, mléko a vodu. Mouky promícháme s práškem do pečiva a kakaem. Do tekuté směsi přidáme mouku a opatrně vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a na těsto nastříkáme cukrářským sáčkem mřížku z pudinkové směsi. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 30 minut.

Zdroj: Koláč prošívaná deka

Jablkový koláč s tvarohem a pudinkem

Suroviny:

Těsto:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 200 g cukru
  • 200 g másla (Hery)
  • 1 vejce
  • 2 lžíce kakaa

Ostatní:

  • máslo
  • strouhanka nebo kokos na vysypání pekáče
  • 5 oloupaných jablek

Náplň 1:

  • 500 g tvarohu
  • 100 g cukru
  • 1 vejce

Náplň 2:

  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 l mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • nasekané mandle nebo mandlové lupínky
  • skořice
  • rum na pokapání

Postup:

Z ingrediencí na těsto vytvoříme sypkou směs, tu vysypeme na vymazaný a strouhankou nebo kokosem vysypaný plech. Směs urovnáme a poklademe dostatečným množstvím nastrouhaných jablek. Mezitím uvaříme pudink z 1/2 l mléka a necháme vystydnout. V míse smícháme tvaroh, vejce, cukr a vanilkový cukr v hladkou hmotu. Do této hmoty zamícháme studený pudink a nalijeme na nastrouhaná jablka. Celý koláč pokapeme rumem a posypeme skořicí. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů zhruba 40–45 minut.

Zdroj: Jablkovotvarohový koláč

Recept

Ingredience: 250 g polohrubé mouky, 100 g moučkového cukru, 125 g másla, špetka soli, špetka sody, lístky meduňky

Ingredience na náplň: 500 g ovoce (marmelády), 3 lžičky pektinu, třtinový cukr (množství dle sladkosti ovoce), šťáva z 1 citronu, 1 vejce, třtinový cukr na posypání

Postup: Zdeněk Pohlreich meduňku naseká na kousky. Máslo nakrájí a promíchá se zbytkem surovin. Propracuje těsto, zabalí je do fólie a nechá v lednici odpočinout (nejlépe přes noc).

Na náplň krátce povaří ovoce s cukrem, citronovou šťávu smíchá s pektinem, přidá do ovoce a vaří asi 4 minuty. Náplň nechá vychladnout a zželírovat – nejlépe přes noc, to je tajemství moučníku. Ovšem, jak Zdeněk Pohlreich dodává, ovoce lze použít také čerstvé, případně marmeládu z domácího zdroje.

Druhý den Zdeněk Pohlreich vyndá těsto z lednice, odebere dvě třetiny a vyloží jimi dno a stěny koláčové formy o průměru 24 cm. Před vložením těsta formu vymaže máslem a vysype hrubou moukou. Dno propíchá a peče v troubě na 170 °C dorůžova. Korpus naplní ovocnou směsí. Zbytek těsta rozválí a nakrájí pásky, které poklade na povrch koláče. Potře vejcem a posype třtinovým cukrem. Opět vrátí do trouby a peče asi 35 minut (teplota zůstává na 170 °C).

Zdroj: Linecké těsto podle Pohlreicha


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Gabriela Štummerová

Nina Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP