Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VYSOKE LEUKOCYTY V HAMBURGER

OBSAH

Leukocyty v moči 11–20

Takovéto množství bílkovin v moči se vyskytuje například po námaze u sportovců.

Zdroj: Zvýšené leukocyty v moči

Poradna

V naší poradně s názvem CO ZNAMENAJÍ ZVÝŠENÉ LEUKOCYTY V MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Frantisek Beranek.

Dobrý den,prosím vás výsledek vzorku moče byl- U Leukocyty 310 arb.j. B Leukocyty 17,93 B Neutrofily 11.410 Děkuji za odpovědˇ F,B,

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejlepší odpověď dostanete od svého praktického lékaře, který zná vývoj vašeho zdravotního stavu a může lépe poznat problém, na který ukazují hodnoty, které jste poslal. Leukocyty v moči by normálně být vůbec neměly. Hodnota 310 je vysoká a může ukazovat na tyto stavy:
- Zánět močových cest: potíže s močením (pálení, řezání), krev v moči, bolest při močení, zvýšená teplota.
- Zánět ledvin: bolest v dolní části zad nebo břicha, krev nebo hnis v moči, nevolnost, zvracení, horečka a zimnice, časté nutkání na močení, které je bolestivé a pálí.
- Zánět prostaty: bolest hráze, problémy s ejakulací, horečka, zvětšená a citlivá prostata.
U každého z těchto onemocnění je nezbytná lékařská pomoc, proto zůstaňte v kontaktu s lékařem, který inicioval vyšetření moči a dodržujte jeho pokyny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co znamenají zvýšené leukocyty v moči

Leukocyty v krvi 12

Normální hodnoty leukocytů v krvi muže a ženy: 6–10 x 109 na 1 litr krve.

Zdroj: Leukocyty

Diskuze

V diskuzi LEUKOCYTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klara.

Leukocyty mám 19,4 je to zvýšené nebo znizene ?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Leukocyty

Co znamená leukocyty v moči 11–20

Jde o konkrétní počet změřených leukocytů v mikrolitru. Norma je do 20 leukocytů/µl, takže se jedná o normální nález.

Zdroj: Co znamenají zvýšené leukocyty v moči

Diskuze

V diskuzi LEUKOCYTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Prosím,co znamená -U...Leukocyty 3arb.j. 296/ul ..?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Leukocyty

Co značí zvýšené leukocyty a erytrocyty v moči

Zvýšené leukocyty a erytrocyty v moči mohou naznačovat přítomnost onemocnění různých orgánů. Přítomnost zvýšeného množství erytrocytů může naznačovat onemocnění ledvin, močové trubice, prostaty, močového měchýře. Zvýšenými erytrocyty a leukocyty se mohou projevovat močové kameny, cystitida, pyelonefritida, nefróza, hypertenze, urolitiáza či nádory.

Zdroj: Co znamenají zvýšené leukocyty v moči

Poradna

V naší poradně s názvem OTOK RTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Přítel pracuje v Brně je na ubytovně.Objednal si v jednom bistru kde vaří Vietnamská komunita hamburger s masem a čínským zelím to bylo odpoledne.Večer mu natekl spodní ret.Ma to už druhý den a otok stále neklesá.Co může být příčinou?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Může to být projev alergické reakce na některou ingredienci v jídle. Nyní zbývá jen čekat, dokud se otok nevstřebá. Urychlit to můžete volně prodejnými léky na alergii (antihistaminika). Způsob užití vám řeknou v lékárně při nákupu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otok rtu

Leukocyty v moči a rakovina

Pokud se vyskytují bílkoviny v moči, může být příčinou i rakovina, a to přímo některé druhy rakoviny, jako je rakovina prostaty, močového měchýře nebo ledvin.

Zdroj: Zvýšené leukocyty v moči

Diskuze

V diskuzi LEUKOCYTY B-WBC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan ČENĚK.

Je hodnota 11,4, která má limit 10,0 již nebezpečná? Co bych měl učinit, abych se dostal na hodnotu 4,0-10,0?
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ida.

Pozor, může znamenat onkologické onemocnění.

Zdroj: diskuze Leukocyty B-WBC

Leukocyty v moči 250

Pokud se u vás objeví hodnota leukocytů v moči 250, může se jednat o zánět. U těhotných je dobré vyloučit pomocí kultivace, zdali jde opravdu o zánět či o kontaminaci těhotenským výtokem.

Zdroj: Zvýšené leukocyty v moči

Diskuze

V diskuzi JAK SNÍŽIT GGT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta Dušková.

Dobrý den, mám vysoké ggt 5,22.Pokládá se již za hodně vysoké nebo mírně vysoké.Alkohol vůbec nepiju.Uzivam triptany na migrenu,mohou mít na ggt vliv?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak snížit GGT

Leukocyty a krev v moči

Leukocyty a krev mohou zbarvit moč do narůžovělé až červené či hnědé barvy, vyskytují se při některých zánětech ledvin, nádoru ledviny, chudokrevnosti (anémii), popáleninách, tuberkulóze ledvin, při poraněních a nemocech močových cest.

Zdroj: Bílé krvinky a jejich správné hodnoty

Co znamenají zvýšené leukocyty v moči u dospělých

Příčinou (příčina) výskytu bílých krvinek v moči bývají zánětlivá onemocnění cest močových, prostaty, intersticiální nefritidy. Dále je lze pozorovat u malformací močopohlavního ústrojí, při urolitiáze, u nádorů močových cest a močového měchýře.

Zdroj: Zvýšené leukocyty v moči

Diskuze

V diskuzi LEUKOCYTY V MOČI HODNOTA 840 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

Dobrý den, byla jsem na gynekologické prohlídce a řekla jsem paní doktorce
že často močím, tak mě nechala udělat rozbor moče. Vše bylo v pořádku, akorád
leukocyty byly červeně označeny a jejich hodnota byla 840. Tak velké číslo mě zarazilo a paní doktorka mě řekla, že si toho nemám všímat. Za 14 dnů mám opět přijít na kontrolu. Ptám se: Je hodnota leukocytů vysoká, nebo nízká ?!
Předem děkuji za odpověď. M.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Leukocyty v moči hodnota 840

Souvisí leukocyty v moči s rakovinou?

Bílé krvinky pomáhají všem tělům bojovat proti infekci, a proto existují i jiné příčiny, kdy se vyskytují bílkoviny v moči, a mezi tyto příčiny patří i rakovina, a to přímo některé druhy rakoviny, jako je rakovina prostaty, močového měchýře nebo ledvin.

Zdroj: Co znamenají zvýšené leukocyty v moči

Diskuze

V diskuzi VYSOKÉ GMT JÁTRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Rýdlová Jiříková.

Co je nejlepší na hodně vysoké GMT? Chci kvalitu ne platit reklamu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vysoké gmt játra

Hamburger na grilu

Ingredience: 100 g předního hovězího masa, sůl, mletý pepř, plátek tvrdého sýra, 1 žemle, 1 lžíce majonézy, plátek cibule, plátek rajčete, list salátu, plátek slaniny

Technologický postup: Maso umeleme a vytvarujeme tím způsobem, že jej přehazujeme z ruky do ruky jako balónek, tím se maso stlačuje a tvoří potřebný tvar. Měl by být asi 2,5 cm silný. Dáme na rozpálený gril a teprve pak vrchní stranu posypeme pepřem a solí. Vyčkáme dostatečně dlouho před prvním otočením. Teprve po otočení hamburgeru opečenou stranu opět posypeme solí a pepřem a hamburger dogrilujeme. Rozkrojenou žemli položíme na gril a slabě (opravdu jen slabě) ji ogrilujeme. Před dokončením položíme na hamburger plátek sýra, zavřeme víko grilu a počítáme asi do deseti – sýr má být napůl roztavený, ale nemá stékat. Jednu část ogrilované žemle potřeme majonézou smíchanou s kečupem, na druhou půlku hamburgeru dáme cibuli, rajče a plátek zeleného salátu a přiklopíme. Ihned podáváme.

Zdroj: Hamburger

Diskuze

V diskuzi SEDIMENTACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel HANA.

Dobrý den ,rada bych se zeptala zda je sedimentace v hodnotě 70 vysoka.Děkuji Hana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.

Dobrý den,před měsícem jsem prodělala zánět divertiklu a včera jsem byla na sedimentaci a ta je 20/38,crp je 0,9 a leukocyty v pořádku,prý si nemám dělat starosti,ale mě to přidne divný,je to v pořádku?díííky a hezký den

Zdroj: diskuze Sedimentace

Příznaky leukocytů v moči

Leukocyty v moči způsobují různé příznaky u různých lidí, ale existuje několik příznaků nebo známek, které naznačují, že v moči mohou být přítomny leukocyty.

Jedním z nejviditelnějších příznaků je zakalená nebo páchnoucí moč. Mezi další příznaky patří časté močení, bolest nebo pocit pálení při močení nebo přítomnost krve v moči.

Mezi další příznaky patří:

  • třes a horečka;
  • bolesti dolní části zad a boku;
  • akutní pánevní bolest;
  • nevolnost nebo zvracení;
  • dlouhodobé bolesti pánve;
  • bolestivý sex.

Zdroj: Leukocyty v moči a rakovina

Historie

Když se v 19. století rozmohl obchod po moři, přístav Hamburk obchodoval s ruskými městy a na lodích se mleté maso a „tartartský steak“ dostaly do Hamburku.

Na přelomu 19. a 20. století už naplno fungoval obchod po moři mezi New Yorkem a Hamburkem jako největším evropským přístavem a dalšími městy. V Hamburku byl „Hamburg steak“ oblíbený zejména mezi námořníky. Jednalo se o mleté hovězí maso se solí, strouhankou a cibulí. Důraz byl kladen spíše na trvanlivost než na chuť, což bylo vhodné na dlouhé cesty přes moře.

V Německu se mu dnes říká spíš „Frikadelle“ nebo „Bulette“, což je něco jako náš karbanátek. V Americe zas tvrdí, že hamburger vymyslel jeden z obchodníků během prodejní všeobecné výstavy v St. Louis v roce 1904 – když mu došly klobásky, osmahl mleté maso. Ze začátku se hamburger podával jako sendvič mezi toastovým chlebem. Postupem času se vynalezla měkká bulka, která maso krásně doplňuje a dobře se drží v ruce.

Pro hamburger je typické hovězí mleté maso a bulka.

Zdroj: Hamburger

Leukocyty v moči 500

Zvýšený výskyt leukocytů v moči je spojený s infekcí močového systému. Pokud nejde o cévkovanou moč, pozor na příměs z genitálu – zvláště u žen a dívek. Léčbu určí lékař, snažte se neprochladnout, pít hodně tekutin, vlažných, ne studených, kdo má doma, tak popíjejte urologický čaj nebo bylinkové čaje, jako je heřmánek, řepíček a podobně. U zánětu močového měchýře může být větší tlak v podbřišku po černé kávě nebo silném černém čaji, tak je raději vynechte.

Zdroj: Zvýšené leukocyty v moči

Co značí leukocyty v moči u dětí

Leukocyty v moči dítěte obvykle ukazují na přítomnost infekce a rozvoj zánětlivého procesu. V opačném případě se tento stav označuje jako leukocyturie. Přítomnost hnisu může vypovídat o pyurii, což je ještě vážnější patologie.

Příčiny:

  • infekce ledvin (pyelonefritida)
  • cystitida, nejčastěji diagnostikována u dívek
  • zánět sliznice pohlavních orgánů
  • alergie
  • nedodržování pravidel hygieny
Projevy:
  • Malí pacienti si začínají stěžovat na močové problémy, což je často doprovázené silnými bolestmi. Dalším charakteristickým příznakem je změna barvy, a dokonce i textury moči. U infekce močových cest se může objevit horečka, zimnice a zvracení.

Zdroj: Co znamenají zvýšené leukocyty v moči

Jak dělají hamburger Kluci v akci

Ingredience: 800 g mletého hovězího masa (15 % tuku), 1 vejce, 4 stroužky česneku, svazek petrželky, mletý pepř, sůl, 4 plátky čedaru, 4 lístky hlávkového salátu, 1 bílá cibule, kečup, plnotučná hořčice

Technologický postup: Maso smícháme s vejcem, drceným česnekem, sekanou petrželkou, ochutíme pepřem a solí. Necháme chvilku odležet a tvarujeme karbanátky, které vkládáme na pomaštěný gril (olejem nebo špekem) a pečeme po obou stranách. Rozkrájené housky dáme rozpéct na gril, vždy jednu půlku potřeme kečupem, druhou hořčicí, obložíme karbanátkem, plátkem čedaru, plátkem salátu, kolečkem cibule.

Zdroj: Hamburger

Norma pro leukocyty v moči

Všechny stavy, kdy se v moči nacházejí leukocyty, mohou mít v případě neléčení vážné důsledky. Jestliže má přítomnost leukocytů v moči příčinu v porušené filtrační membráně, ztrácí pacient touto cestou nezbytné krevní bílkoviny, krevní buňky a jiné důležité látky. Hrozí zvýšená krvácivost, vznik otoků a narušení metabolických drah živin. Ledvina může být v kritických případech zcela nefunkční a pacient je akutně ohrožen na životě. Jestliže jsou leukocyty v moči z důvodu chronického zánětu, může dojít k narušení funkce ledvin až její úplné ztrátě. Velkým nebezpečím je poškození ledvin pozánětlivými srůsty. Zánět se může z vývodných cest také přenést na okolní orgány – prostatu, dělohu, vaječníky, peritoneum.

Množství leukocytů v moči by u zdravého člověka nemělo přesáhnout 10 µl (miliontina litru!).

Zdroj: Zvýšené leukocyty v moči


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP