Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CO ZNAMENAJÍ BOLESTI POD LEVÝM SPODNÍM ŽEBREM

OBSAH

Co znamená leukocyty v moči 11–20

Jde o konkrétní počet změřených leukocytů v mikrolitru. Norma je do 20 leukocytů/µl, takže se jedná o normální nález.

Zdroj: Co znamenají zvýšené leukocyty v moči

Diskuze

V diskuzi UMÍSTĚNÍ SLINIVKY BŘIŠNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav.

T
bolest pod levým žebrem hlavě po jídle a pití,stolice, bolest zad kolem plotýnek, nepravidelná,ale tuhá bez bolesti břicha. Je to slinivka nebo jiný orgán?? děkuji za odpoved,

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Umístění slinivky břišní

Souvisí leukocyty v moči s rakovinou?

Bílé krvinky pomáhají všem tělům bojovat proti infekci, a proto existují i jiné příčiny, kdy se vyskytují bílkoviny v moči, a mezi tyto příčiny patří i rakovina, a to přímo některé druhy rakoviny, jako je rakovina prostaty, močového měchýře nebo ledvin.

Zdroj: Co znamenají zvýšené leukocyty v moči

Poradna

V naší poradně s názvem PODRÁŽDĚNÁ SLINIVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav.

už měsíc mě bodá pod levým žebrem,když něco sním nebo piju.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ultrazvuk břicha a vyšetření krve ukáže víc o příčinách vašich obtíží. Obraťte se na svého praktického lékaře a promluvte si s sním o tom. Většina lékařů má ultrazvuk přímo v ordinaci a na vyšetření krve vám dá žádanku. Do tří dnů budete vědět o co jde.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Podrážděná slinivka

Léčba kruhů pod očima

Někteří dermatologové doporučují používání hydratačních krémů, zejména těch, které mají bělicí účinky.

Zdroj: Co znamenají kruhy pod očima

Diskuze

V diskuzi PÁSOVÝ OPAR V ÚSTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sedlická jaroslava.

10dní mám bolest v ústech -horní patro ,také mě sužují bolesti hlavy a objevil se mi také opar na spodním rtu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pásový opar v ústech

Kruhy pod očima – foto

Zde je několik fotografií zachycujících tmavé kruhy pod očima.

Zdroj: Co znamenají kruhy pod očima

Diskuze

V diskuzi BOULE NAD KLICNI KOSTI. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka.

Mé sestře se objevila bulka pod kliční kostí na levé straně.Bolestivá.Cítila bolest i pod levým žebrem,vystřelující.A ted se k tomu přidal dvě zvětšené uzliny na krku, sucho v ústech.Byla na různých vyšetřeních,neví co to je,jedni to chtěj řezat,druzí zase ne.Je sama s dětmi/jedno vážně nemocné/,takže to chce řešit a ne čekat.Má někdo zkušenost nebo stejný problém!?Předem díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maxim.

Ahoj,mám uplně stejný problém už přes 2 roky.Jedni chtějí řezat,druzí ne ,bojí se,nevím co stím,byl jsem na x vyšetření a stejnak nic každej to ukončí tím že to není tak vážný,aby nemuseli řešit tento závažný problém.

Zdroj: diskuze Boule nad klicni kosti.

Co značí zvýšené leukocyty a erytrocyty v moči

Zvýšené leukocyty a erytrocyty v moči mohou naznačovat přítomnost onemocnění různých orgánů. Přítomnost zvýšeného množství erytrocytů může naznačovat onemocnění ledvin, močové trubice, prostaty, močového měchýře. Zvýšenými erytrocyty a leukocyty se mohou projevovat močové kameny, cystitida, pyelonefritida, nefróza, hypertenze, urolitiáza či nádory.

Zdroj: Co znamenají zvýšené leukocyty v moči

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUTÉ VÁLEČKY VE STOLICI, CO ZNAMENAJÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Co to muze dyt.dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Žluté válečky ve stolici mohou být důsledkem nestrávené potravy, zbytky z kapslí podávaných léků nebo parazitární infekce.
Změny stravy a typů léků mohou tyto projevy vyléčit a jednoduché léky mohou vyléčit parazitární infekce.
Každý, kdo má podezření, že má střevního parazita, by měl okamžitě vyhledat lékařskou pomoc, protože léky na parazity jsou dostupné pouze na lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žluté kuličky ve stolici

Prevence

Zde je několik jednoduchých tipů, jak zlepšit celkovou ústní hygienu a snížit riziko onemocnění ústní dutiny:

  • udržujte zdraví dutiny ústní čištěním zubů dvakrát denně;
  • používejte ústní vodu nebo výplach alespoň jednou týdně;
  • nepoužívejte tabákové výrobky;
  • pokud některý lék způsobuje sucho v ústech, pijte hodně vody, žvýkejte žvýkačky bez cukru a omezte alkohol;
  • pravidelně navštěvujte zubaře.

Zdroj: Co znamenají červené tečky na patře?

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Zaoral.

Po dobu jednoho roku byl mi předepisovaný lék xarelto,který jsem snášel velmi dobře.Jelikož nesnáším lék warfavin byl mi předepsán lék godasol,ten vždy po užití mě píchako na levé straně pod žebrem a dále jsem cítil svědění na nohách a výrustek pod levým malíčkem na noze se mi zvýšila bolest proto jsem lék přestal brát a už mě nic nebolí jsem v pohodě.ptám se lékařka na analogickém oddělení mi může předepsat lék,xarelto,když si ho zaplatím.moje zdraví je mi přednější než peníze.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud nepožadujete příspěvek ze všeobecného zdravotního pojištění, tak předpis na lék Xarelto může předepsat kterýkoliv lékař, jenž nalezne opodstatnění takové léčby ve vašem konkrétním případě a převezme za tuto léčbu odpovědnost.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Xarelto cena

Nemoc rukou, nohou a úst

Nemoc rukou, nohou a úst, nazývaná také Sedmá Dětská Nemoc, je běžná virová infekce. Obvykle postihuje děti, které jsou mladší 5 let, ale onemocnět mohou i starší děti a dospělí.

Prvním příznakem je často horečka. Po 1 až 2 dnech se mohou v ústech a na horním patře vytvořit bolestivé vředy. Lékaři tomu říkají herpangina. Vřídky obvykle začínají jako malé červené skvrny a běžně se objevují v zadní části úst a horního patra. Tyto skvrny mohou vytvářet puchýře a mohou být bolestivé.

Sedmá dětská nemoc často také způsobuje vyrážku na dlaních a chodidlech a někdy na kolenou, loktech a genitáliích. Většina případů je mírná a někteří lidé mohou prodělat toto onemocnění bez jakýchkoli příznaků.

Neexistuje žádná léčba, používají se volně prodejné léky ke snížení bolesti a horečky. Ústní vody a ústní spreje mohou pomoci zmírnit bolest v ústech.

Obrázky

Zde se můžete podívat na červené tečky na horním patře, způsobené nemocí rukou, nohou, úst.

Zdroj: Co znamenají červené tečky na patře?

Diskuze

V diskuzi JAK ZNIČIT ZÁKALKY VE SKLIVCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Jak vyléčit zákalky sklivce - mám ablaci membrány sklivce.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivana.

Před levým okem vidím 2 šedé šmouhy.

Zdroj: diskuze Jak zničit zákalky ve sklivci

Leukocyty v moči v těhotenství

V těhotenství je jakýkoliv výskyt leukocytů v moči – i asymptomatický, tedy takový, při kterém nemáte žádné obtíže – brán jako rizikový. Pokud by se infekce močových cest nezaléčila, mohla by vést k předčasnému ukončení těhotenství či k jiným komplikacím. Proto se každý nález bílkovin v moči léčí. Pokud chcete mít jistotu, požádejte svého gynekologa o provedení vyšetření moči v laboratoři, a to jak na sediment, chemicky, tak na kultivaci. Nejlepší je léčba podle výsledků z laboratoře.

Zdroj: Co znamenají zvýšené leukocyty v moči

Poradna

V naší poradně s názvem CO ZNAMENAJÍ HRBOLATÉ NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Samuel.

Co mám dělat je mi 14
Nevím

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Samueli, musíš dojít ke kožnímu lékaři, aby zjistil, co se ti to stalo. Na fotce to vypadá, že máš i zánět, takže tě to asi i bolí. Návštěva v ambulanci kožního lékaře ti to pomůže rychle odstranit. Ke kožnímu lékaři můžeš jít i sám, bez rodičů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co znamenají hrbolaté nehty

Co znamená leukocyty v moči 500

Zvýšený výskyt leukocytů v moči okolo hodnoty 500 může být spojený s infekcí močového systému. Pokud nejde o cévkovanou moč, pozor na příměs z genitálu, zvláště u žen a dívek, léčbu určí lékař. Než se k lékaři dostanete, je nutné neprochladnout, pít hodně tekutin, vlažných, ne studených, kdo má doma, tak popíjejte urologický čaj nebo bylinkové čaje (heřmánek, řepík a podobně). U zánětu močového měchýře může být větší tlak v podbřišku po černé kávě nebo silném černém čaji, tak je raději vynechte.

Zdroj: Co znamenají zvýšené leukocyty v moči

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST V LEVÉM PODBŘIŠKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marek.

chtel bych se vas zeptat na otazku.Uz dlouhou dobu me boli v levym podbrisku a nevim co to je.Take mam problemy se stolici vzdy kdyz jdu tak hodne krvacim asi pred 4 lety jsem byl v nemocnici na kontrole kde mi do konecniku dali kameru a rekli ze tam nenam nic.Ale ted mam velke bolesti na leve strane bricha mohli by ste mi nak pomoct nebo aspon poradir?Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

4 roky od poslední kolonoskopie je dlouhá doba a mohlo se mnoho věcí ve vašich střevech změnit. Abyste zjistil proč a co vás tam bolí a z čeho vám teče krev, tak budete muset podstoupit kolonoskopii znovu. Zajděte za svým praktickým lékařem a požádejte ho o žádanku na toto vyšetření. Po vyšetření pak bude jasné na čem jste a půjde podle toho stanovit rychlá a účinná léčba.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest v levém podbřišku

Léčba

Léčba leukocytů v moči závisí na příčině a případné infekci. U některých stavů, jako je například bakteriální UTI, antibiotická terapie poměrně rychle vyčistí infekci. U závažnějších infekcí nebo těch, které nelze snadno vyřešit, může být zapotřebí podrobnější lékařská léčba. V některých případech může být nutná hospitalizace. Změny životního stylu mohou pomoci snížit příznaky některých stavů, které způsobují, že leukocyty putují do moči.

To zahrnuje:

  • pít více tekutin
  • nezadržovat močení, když musíte jít
  • bránit se prochladnutí

Zdroj: Co znamenají zvýšené leukocyty v moči

Diskuze

V diskuzi BRADAVICE V KOUTKU OKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobrý den, ve vnitřním kouktku oka jsem objevila zatím malou (ale zvětšuje se) bradavici. Co s tím? Máte někdo zkušenost, radu? Předem díky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana Garbová.

Dobrý večer, mám na spodním víčku bradavičky, jak je odstraním. Děkují za radu.

Zdroj: diskuze Bradavice v koutku oka

Příčiny červených teček na patře

Existuje mnoho možných příčin červených hrbolků nebo červených skvrn na patře úst. Mezi běžné příčiny patří podráždění z jídla, zubní protézy nebo infekce úst nebo krku.

Červené skvrny na horním patře úst mohou být dráždivé, ale obvykle jsou neškodné a měly by zmizet samy. Pokud máte obavy nebo nevíte, co je příčinou skvrn, poraďte se s praktickým lékařem nebo stomatologem, či lékařem ORL, protože to může být také příznakem něčeho vážnějšího.

V tomto článku se podíváme na faktory, které mohou způsobit červené skvrny na patře úst, na obrázky, které pomohou identifikovat příčinu, a prevenci.

Zdroj: Co znamenají červené tečky na patře?

Co značí leukocyty v moči u dětí

Leukocyty v moči dítěte obvykle ukazují na přítomnost infekce a rozvoj zánětlivého procesu. V opačném případě se tento stav označuje jako leukocyturie. Přítomnost hnisu může vypovídat o pyurii, což je ještě vážnější patologie.

Příčiny:

  • infekce ledvin (pyelonefritida)
  • cystitida, nejčastěji diagnostikována u dívek
  • zánět sliznice pohlavních orgánů
  • alergie
  • nedodržování pravidel hygieny
Projevy:
  • Malí pacienti si začínají stěžovat na močové problémy, což je často doprovázené silnými bolestmi. Dalším charakteristickým příznakem je změna barvy, a dokonce i textury moči. U infekce močových cest se může objevit horečka, zimnice a zvracení.

Zdroj: Co znamenají zvýšené leukocyty v moči

Léčba bolesti nohou u karcinomu prostaty

Léčba bolesti nohou, bude záviset na její příčině. Pokud je bolest nohou signálem začínající rakoviny prostaty, tak léčením rakoviny by měly bolesti nohou ustat. Na druhou stranu, pokud je bolest nohou způsobena metastázami rakoviny prostaty, tak může být pouze tlumena léky proti bolesti, nejčastěji opiáty.
 

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Streptokoková infekce krku

Jde o infekci, která postihuje hrdlo a mandle. Za tuto infekci je zodpovědná skupina bakterií zvaných Streptococcus.

Drobné červené skvrny zvané petechie na horním patře úst jsou běžným příznakem.

Mezi další příznaky infekce streptokoky patří:

  • horečka;
  • bolest při polykání;
  • červené a oteklé mandle;
  • zduřené lymfatické uzliny na krku

Pokud máte podezření, že máte streptokoka v krku, měli byste navštívit praktického lékaře nebo specialistu na uši, nos a krk. Léčba obvykle zahrnuje léčbu antibiotiky, pití velkého množství tekutin a odpočinek.

Obrázky

Zde se můžete podívat na červené tečky na horním patře, způsobené streptokokovou infekcí krku.

Zdroj: Co znamenají červené tečky na patře?

Afty

Afty jsou malé vřídky, které se tvoří na patře nebo uvnitř úst. Vředy vypadají jako vředy s šedým, žlutým nebo bílým středem a plochým červeným okrajem. Začínají červenou skvrnou nebo hrbolkem a mají tendenci se během několika dní zvětšovat.

Přesná příčina vředů zůstává neznámá, ale některé rizikové faktory zahrnují:

  • genetickou predispozici;
  • únavu;
  • emoční stres;
  • některé potraviny, které způsobují podráždění (často to bývají rajčata).

Na rozdíl od oparů, které způsobuje orální herpes, afty nejsou nakažlivé a hojí se 7 až 10 dní. V této době můžete zmírnit nepohodlí používáním volně prodejných lokálních krémů, gelů a antimikrobiálních ústních vod.

Obrázky

Zde se můžete podívat na červené tečky na horním patře, způsobené afty.

Zdroj: Co znamenají červené tečky na patře?

Erytroplakie

Erythroplakie je červená skvrna v ústech. Lékaři zcela nerozumí příčinám erytroplakie, ale je častější u lidí, kteří nadměrně užívají tabák nebo alkohol.

Charakteristiky erytroplakie zahrnují následující:

  • hladké, sametové léze, které jsou jemné na dotek;
  • léze obklopené dobře definovaným okrajem;
  • bolestivý, palčivý pocit;
  • kovová pachuť v ústech.

Podle Mezinárodní agentury pro výzkum rakoviny je erytroplakie často časným příznakem rakoviny dutiny ústní.

Pokud máte podezření na erytroplakii, měli byste navštívit svého praktického lékaře nebo zubaře. V některých případech může lékař doporučit odstranění tkáně chirurgicky nebo laserovou léčbou, aby se zabránilo rozvoji rakovinné tkáně.

Obrázky

Zde se můžete podívat na červené tečky na horním patře, způsobené erytroplakií.

Zdroj: Co znamenají červené tečky na patře?


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP