Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PLÍSEŇ FLEK NA RUCE FOTO

OBSAH

Chronicky suché ruce jsou častým problémem, který může být velmi stresující. Mnoho jedinců trpí suchou kůží na rukou zejména proto, že ruce jsou nejčastěji používanou částí těla. Suché ruce mohou být spojeny s těžkým podrážděním kůže a pálením, které je velmi bolestivé. I když existuje celá řada příčin, které mohou vést k chronicky suchým rukám, existují naštěstí jednoduché osvědčené tipy, které mohou zabránit jejich vysoušení.

Zdroj: Jak na suché a rozpraskané ruce

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÉ DLANĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sidonie44.

Na levé ruce-dlani mám již asi 3 roky velký červený flek.Nebolí ani nesvědí,jen vypadá nezvykle-je sytě červený.V loni se mi stejný flek začal dělat i na pravé ruce. Můžete někdo poradit co s tím? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Sidonie44, několik let trvající červené skvrny na dlaních anebo také i na bříškách prstů nejčastěji souvisí s chorobami jater. Dělá se Vám akné nebo máte hnědé kruhy pod očima? Červené skvrny na dlaních mohou být dále způsobeny omrznutím v minulém období nebo mohou být také cévního původu. Taktéž se na jejich příčině může podílet streptokoková infekce. Bylo by vhodné s tím navštívit Vašeho obvodního lékaře a provést některá vyšetření, která by vedla k možnému zjištění příčiny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené dlaně

Plísně na nohách fotky

Zdroj: Plíseň na nohou, nedílná součást každého léta

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍPRAVEK NA PLÍSEŇ V TŘÍSLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kaspr76@seznam.cz.

Dobrý den.Potřebuji prosím poradit jaký volně prodejný přípravek použít na plísen v tříslech? Je to červeně ohraničený žlutý flek. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Čau, nejvhodnější volně prodejný přípravek na plíseň v tříslech je buď LAMISIL gel 15g 1% nebo pak roztok Canespor, což je širokospektré antimykotikum. Osobně si ale myslím, že to co Tě trápí není plíseň, ale spíše zapářka a na tu je njlepší tekutý pudr a vyvarovat se rozškrábání při svědění. Kdyby to přetrvávalo déle než dva týdny, tak doporučuji navštívit dermatovenorologa, aby to zrevidoval a určil vhodnou péči.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Přípravek na plíseň v tříslech

Nemocné nehty foto

  • Hrbolaté nehty, co přesně znamenají podélné rýhy na nehtech je popsáno tady: hrbolaté nehty.
  • Fotografie, kde jsou nemocné nehty, ale i také plíseň na rukou a plíseň mezi prsty na rukou, jsou zde: plíseň na nehtech foto.

Zdroj: Lék na plíseň nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem FLÍČKY POD NEHTEM BEZ ÚRAZU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Tato komplikace nastává tehdy, když jdete stylem chůze, který vyžaduje zvedání palce a dalších prstů na noze. Pohyb prstů je instinktivní, takže si ho neuvědomujete. Palec při každém zvednutí narazí nehtem na vršek špičky vaší obuvi a když je těchto nárazů hodně v krátké době, tak se vytvoří normální hematom, který vypadá jako ten váš. Typický doprovodný jev je právě bolest nehtu při stlačení.
Jak tomu zabránit? Není to jednoduché, zvláště pokud musíte nosit uzavřené boty. Jednoduché řešení je vyměnit uzavřené boty za sandály. Pokud to nejde, můžete experimentovat s větším číslem bot a nebo se zaměřit na boty s měkkou textilní špičkou. Také se zde nabízí použití speciální bandáže, která ale dokáže fixovat jen palec. Tady se můžete podívat na to, jak vypadá a kolik stojí: www.zbozi.cz/vyrobek…

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den, děkuji za odpověď, ale to jsou prsty na ruce - jak uvádím v popisu, né na noze. Na fotce je palec na levé ruce - přikládám ještě fotku palce na pravé ruce - kde je stejný flek, jen trochu bledší. Jana
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Plíseň na kůži foto

Tady je několik fotografií, na kterých je vidět plíseň na kůži.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ NEHTŮ NA RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Miluno, na řešení vašeho problému bych doporučoval použít léčivý lak Loceryl a postupovat přesně podle návodu, který je u tohoto léku přibalen. Loceryl je na lékařský předpis, takže se ani nevyhnete kontrole u KOŽNÍHO lékaře, což také přispěje k lepšímu určení příčiny vašeho problému s ulamujícím se nehtem na prsteníčku. Zkuste to prosím takto udělat, abyste se toho co nejdříve mohla zbavit!

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna.

Dobrý den,
mne spíše trápí ta plíseň a rukou. Pracuji v rukavicích , dbám o ruce, ale mám je jako loupáček a to přesně ukazováček, palec, a také malíček. To vše u jedné ruky.
Jsem z toho dosti unavená a smutná. Zkrátka ruce mám jako loupáček a to jsem vyzkoušela vše...

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Plíseň nehtů na rukou

Příznaky nehtové plísně

Plíseň nehtů se projevuje jako bílé až žlutavě hnědé zbarvení nehtů, které jsou zbytnělé, změkčené a také deformované. Nejběžnější forma plísně nehtu se nazývá boční subunguální onychomykóza, která se obvykle vyskytuje na palci u nohy. Plíseň nehtu se vyskytuje jen vzácně ve formě, kdy je infikován pouze povrch nehtu, pak je na něm křídově bílý povrch, který zle oškrábat z nehtu. Promixální subunguální onychomykóza je plíseň v nehtovém lůžku a je také velice častá. Plíseň se dostane nejprve lokálně na nehet a až posléze se dostává a rozšiřuje do nehtu.

Plíseň nehtů foto

Tady je vidět několik fotografií s plísní nehtů - onychomykóza foto.

Zdroj: Plíseň nehtů

Diskuze

V diskuzi MELANOM POD NEHTEM FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeňka.

Mohli byste mi prosím poradit, kam se v Praze obrátit na konzultaci s podobným problémem? Obávám se, že na nehtu palce u nohy něco podobného mám.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petra.

Dobrý den, asi před třemi týdny jsem zjistila fialovy flek pod nehtem na pravém palci u nohy. Je to neohranicena rozlita skrvna, Lůžko je mírně namodrale, nic nebolí ani po zmáčknutí . Flek se objevil z ničeho nic. Neuvědomují si žádné poranění, Mám se,obávat, že je to melanom, nebo to může býti plíseň či hematom. Děkuji za Vaši odpověď Petra

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Moučnivka u dospělých – foto

Zde můžete vidět fotografie onemocnění moučnivkou u dospělých.

Zdroj: Plíseň na rtech

Diskuze

V diskuzi se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Staňková .

Můžete mi prosím poradit jak mám odstranit smůlu z oblečení bez použití lihu???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Andrea.

Smůlu namažu sádlem a místo promnu, dokud se smůla nerozpustí. Propláchnu vodou, na flek použiji jar na odmaštění a vyperu. Sádlo používám i na ruce znečištěné smůlou. Tak mě to naučila babička a funguje to.

Zdroj: diskuze

Červený ohraničený flek na noze

Příčiny

Červený ohraničený flek na noze může způsobit lokální zánětlivá reakce na píchnutí hmyzem, vyšetření lékařem nebude potřeba, lokálně co nejvíce ledujte, mažte Fenistilem, pokud by se zánět šířil dále do okolí, je na zvážení antibiotická terapie jako u růže.

Co s tím dělat

Lokálně se doporučuje ledování a aplikace krému Fenistil. Když se zánět šíří dále do okolí, může být nutná antibiotická terapie.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Diskuze

V diskuzi PLÍSEŇ NEHTU NA RUCE? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katka.

Dobrý den.
U prsteníčku na ruce mi částečně odstoupil (odlepil) nehet z nehtového lůžka. Mám zároveň trochu narušený nehtový val. Zabarvení nehtu je ale pořád stejné jako dřív, nemám ani žádné vroubky na nehtu. Navštívila jsem i kožní lékařku, která pořádně nevěděla, co by to mohlo být. Doporučila mi Naloc. Mohla by to být plíseň? Mám to cca 6 měsíců. Vyzkoušela jsem i "chytrou houbu" na plíseň - ta vůbec nepomohla. Také jsem zkusila Exoderil. Zatím nic. Naloc jsem si nejprve nechtěla koupit (stojí cca 450 Kč), ale už jsem koupila, zatím aplikuji tři dny, tak uvidím jestli budou nějaké výsledky.
Děkuji za jakoukoli radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Plíseň nehtu na ruce?

Plíseň nehtů a cukrovka

V 60% případů pacientů s plísní nehtů byla také diagnostikována cukrovka. Později se pak prokázalo, že plíseň nehtů skutečně souvisí se zvýšenou hladinou cukru v krvi. Plíseň nehtů více prosperuje při zvýšené hladině krevního cukru. Proto jstli-li při tělě a máte plíseň nehtů, tak je velká pravděpodobnost, že u vás již trvá také onemocnění cukrovkou. A to samé platí i opačně, máte-li cukrovku, tak vám vážně hrozí onemocnění plísní nehtů.

Zdroj: Lék na plíseň nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem NAHLY CERVENY FLEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

V nedeli se mi nahle objevil tento velky cerveny flek, byl tmavsi barvy. Nyni je streda a flek je stale, jen svetlejsi.Trochu svedi a kuze na nem je teplejsi.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Kupte si v lékárně mast Hydrokortizon a podle přiloženého návodu ji použijte. Do deseti dnů by se to mělo zahojit. Další možností je návštěva kožního lékaře a obdržení účinného léku zdarma na náklady zdravotní pojišťovny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nahly cerveny flek

Dlouhodobé (chronické) onemocnění plísní na rtech

Dlouhodobé (chronické) onemocnění plísní postihuje velké množství lidí. Plísně se projevují různými barevnými změnami kůže. Tyto změny se nejčastěji zhoršují během zimního období. V létě se příznaky kožních plísní zmírňují. Plísním nesvědčí pobyt na vzduchu a slunci. Suché nebo popraskané rty mohou odhalit i různé nemoci. Pokud příznaky přetrvávají, je třeba se zamyslet nad vážnější příčinou a poradit se s lékařem. Příčinou popraskaných rtů nemusí být jen vysušená pokožka, ale vir nebo plíseň. Nejjednodušší a nejrychlejší cestou, jak se jich zbavit, je použít líh. Polijte jím vatový tamponek, kterým rty vyčistíte. Je to trochu drastická metoda, takže potom nezapomeňte nanést svůj obvyklý balzám na rty.

Plíseň na rtech – foto

Zde můžete vidět fotografie plísní na rtech.

Zdroj: Plíseň na rtech

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den,na palci u nohy se mi nehet loupe jakoby po vrstvách vůbec mě to nebolí,když nehet odlupuji. Jen se bojím zda to neni nějaká plíseň.Prosím o radu.
Děkuji Michaela

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Michaelo, problém, který zmiňujete, nebude zcela jistě způsoben plísní nehtu, ale zřejmě špatnou výživou a nebo působením nějaké chemikálie na nehet, například Savo, Opilka a nebo i bazénová voda. Nejprve si zkraťte své nehty, aby byly po střihu pevné. Pak zkuste chránit své ruce gumovými rukavicemi. Naordinujte si multivitamínový doplněk stravy (například Calibrum) a kupte si v drogérii krém na ruce a nehty (Kamil, Garnier). Po šesti měsících takovéto péče o své ruce by se to mělo spravit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Plíseň nehtů

Plíseň nehtu příznaky

Plíseň nehtů se většinou projevuje změnou barvy postiženého nehtu. Nehet, který postihla plíseň, je zažloutlý, ztluštělý nebo hrbolatý a drolí se nebo se ulamuje. Pod nehtem se také tvoří bílá hmota, jako produkt plísně. Na nehtu dochází k šíření nákazy od volného kraje nehtu a jeho laterálních (postranních) okrajů směrem k nehtovému valu.

Zdroj: Plíseň na nohou, nedílná součást každého léta

Diskuze

V diskuzi MODRÝ FLEK POD PAZI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

Dobrý den,našla jsem v podpaží modrý flek podobný krecaku..nevíte co by to mohlo být?děkuji..J.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Modrý flek pod pazi

Nakažlivá plíseň nehtů

Onychomykóza je velmi nakažlivé onemocnění, které se přenáší z osoby na osobu. Počátky nákazy jsou velmi často na veřejných prostranstvích, jako jsou lázně, sauny, bazény a sprchy u sportovních zařízení. Důvod rychlé nákazy je prostý, lidé zde chodí bosí a tím na sebe přenášejí infekci prostřednictvím styku kůže s podlahou.
Plísňová infekce může ovlivnit různé oblasti nehtu: nehtový val, nehtové lůžko a samotný nehet. Infekce většinou začíná na předním okraji nehtu, odkud se může rozšířit po celém nehtu. Mnozí trpí s viditelnými následky plísně nehtů, protože mají nehty zdeformované se žlutými nebo hnědými či bílými skvrnami.

Typické příznaky plísně nehtů na nohou

  • Nehty s plísní jsou křehké a praskají v jednotlivých vrstvách.
  • Nehty s plísní mají bělavé až žlutohnědé zbarvení.
  • U nehtů s plísní dochází k ztluštění nehtu.
  • Plíseň nehtu na noze může být také doprovázena bolestí při chůzi.

Plíseň nehtů na nohou foto

Tady je několik fotografií, na kterých je vidět plíseň nehtů na nohou.

Zdroj: Jak bojovat s plísní nehtů na nohou

Komplikace při plísni nehtů

Plíseň nehtů je spíše než zdravotní problém, kosmetický a psychosociální problém. Plíseň nehtů často může vést k pocitům studu a nakažení se bojí šíření plísně dále. Mezi hlavní komplikace plísně nehtů patří šíření z nehtu na nehet, což pak vede k jejich úplné ztrátě. Plíseň na nehtu pak na noze může způsobovat bolesti při pohybu. U diabetiků se zase léčba může dlouho vléct v důsledku opožděného hojení, kterým je cukrovka doprovázena.

Zdroj: Plíseň nehtů

Mandlovo-medový krém

  • 2 polévkové lžíce mandlového oleje
  • 1 polévkové lžíce medu

Smíchejte včelí med a mandlový olej a jemnou masáží aplikujte na ruce. Ráno si umyjte ruce vlažnou vodou. Na noc použijte lehké bavlněné rukavice, abyste neznečistili prostěradlo. Směs má výborné regenerační účinky domácí masky na suché ruce nebo popraskné ruce. Je-li potřeba, můžete recept použít i následující noc.

Zdroj: Domácí krémy na ruce

Které typy kožních plísní nám hrozí nejakutněji při koupání ve volné přírodě?

Jako úplně nejakutnější postižení by se daly považovat postižení kůže v meziprstních prostorách dolních končetin a to hlavně ve čtvrtém a pátém meziprstí. Tam plíseň na nohou nejčastěji začíná.

Zdroj: Plíseň na nohou, nedílná součást každého léta

Weleda rakytníkový krém na ruce

Weleda rakytníkový krém na ruce má obsah 50 ml. Hydratuje uspokojivě, o pokožku rukou pečuje dobře. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření – je uvedena minimální trvanlivost. Celkové hodnocení dle dTestu je uspokojivě (56 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Weleda rakytníkový krém na ruce.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP