Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CERVENE PUPINKY NA VAGÍNĚ

OBSAH

Příčiny hrbolků pod očima

Možnými příčinami, které mohou způsobit malé červené hrbolky pod očima, jsou akné, dermatitida, keratitida. Pokud trpíte mastnou pletí, mohou být pupínky způsobeny akné. Naopak pokud máte suchou pokožku, hrbolky připomínají malé pupínky a může se jednat o kožní onemocnění zvané keratóza. Svědění kůže pod očima je jasným příznakem kožní dermatitidy způsobené alergickou reakcí na kosmetické produkty nebo alergeny. Pokud se u vás objeví malá bulka na okraji očního víčka nebo přímo na něm, jedná se o ječné zrno nebo zánětlivou oční vadu zvanou rosacea. Důležité je navštívit lékaře, protože jedině on je schopen určit jasnou příčinu. Zároveň dojde k důkladnému prozkoumání pokožky.

Zdroj: Červené oči nebo pupínky kolem očí

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÉ PUPÍNKY V ÚSTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Kocabova.

Dobrý den, mám červené pupínky na jazyku a na vnitřní straně úst. Ten problém mám od doby, kdy jsem si nasadila protézu. Poraďte, jak se toho mám zbavit


Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jediná cesta, jak se toho co nejrychleji zbavit, je zajít do ordinace zubního lékaře, aby vám pupínky prohlédl a zvolil vhodný postup k odstranění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené pupínky v ústech

Prevence

V mnoha případech se dá zabránit tvorbě červených hrbolků pod očima zlepšením hygieny obličeje. Vždy by mělo dojít k odstranění veškerého make-upu. Také je důležité nepoužívat žádné dráždivé produkty (látky), jako je parfémovaná kosmetika a další produkty, které obsahují určité alergeny. Tím zabráníte vzniku kontaktní dermatitidy.

Zdroj: Červené oči nebo pupínky kolem očí

Poradna

V naší poradně s názvem PUPINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

To bude nejspíše kopřivka. Zajděte s ním v pondělí na kožní, kde Vám řeknou co to je a jak to léčit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renáta.

Děkuji no sou maličké a červené má to jen na tom ramene a pár na noze neštovice to asi nejsou?

Zdroj: diskuze Pupinky

Červené pupínky na jazyku u dětí

Červené pupínky na jazyku mohou být u dětí způsobeny nedostatkem vitamínu B12, nedostatkem železa, infekcí sliznice ústní dutiny či jejího okolí, nedostatkem tekutin, zánětem dásní, z horších možností pak v úvahu připadá nádor jazyka nebo alergie. Může jít ale o banální podráždění potravinami.

Zdroj: Červené pupínky na jazyku

Diskuze

V diskuzi ZVĚTŠENÉ PAPILY NA JAZYKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana miklova.

Dobry den na boku jazyka se me v sobotu udelala takove pupinky roztrepene cervene.co to muze byt

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana miklova.

Ja je mam na boku jazyka muze to byt nebo jsou jen na jazyku??

Zdroj: diskuze Zvětšené papily na jazyku

Proč mám červené pupínky na zadku

Červené pupínky na zadku se vytvářejí především při používání syntetického spodního prádla. Na potírání pupínků na zadku je dobrý éterický olej z australského čajovníku (Tea tree oil) nebo levandulový éterický olej. Také pomáhá celkové pročištění organismu, především tlustého střeva (pomocí juky nebo výplachů střev). A na sprchování a ke koupelím používejte pouze přírodní kosmetické přípravky – výborný je například levandulový sprchový olej.

Zdroj: Pupínky na hýždích

Pupínky na nohou

Pupínky na nohou mohou být způsobené svrabem. Svrab se projevuje na kůži obvykle začervenalými pupínky, které se vyskytují nejčastěji v blízkých dvojicích červených skvrnek. Tyto červené pupínky, jsou znakem zánětu v chodbičkách, kde dochází k reakci s trusem zákožky. Zanícená místa výrazně svědí a jejich rozškrábáním se infekce dále výrazně zhoršuje destrukcí horní vrstvy kůže a zanesením dalších infekcí – nejčastěji bakteriálního původu. Onemocnění svrabem je tedy velice nepříjemným zážitkem a je třeba ho co nejrychleji začít řešit.

Zdroj: Co znamenají pupínky

Diskuze

V diskuzi JAK VYPADAJÍ POTNIČKY U DOSPĚLÝCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zbynek 23.

prosim o radu pri sezeni se me delaji cervene pupinky ktere,svedi nezkdy pali nevim co stim muze me nekdo poradit predem dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Magdalena Šajinovičová.

No potničky ,tady Vám to píšou . Začíná to pupínky ,pak je okolí zarudlé ,svědící až pálivé ,které se pak vytvoří do puchýřků .Také se to stává v létě když se potí noha v kožených (i jiné materiály) botech ,sandálech přímo se dotýkajících kůže .
Shora uvedený článek je jasný a velmi dobrý . Magdalena

Zdroj: diskuze Jak vypadají potničky u dospělých

Pupínky v krku

Pokud se objeví pupínky na mandlích a měkkém patře, pak se jedná o onemocnění zvané herpangína. Je to onemocnění enterovirového původu. V případě, že se pupínky a drobné vřídky nacházejí i na jiných místech dutiny ústní, jedná se o herpetickou infekci.

Zdroj: Co znamenají pupínky

Diskuze

V diskuzi JAK ODSTRANIT ČERVENÉ SKVRNY PO AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Carrie.

Ahoj, nevíte jak na červené skvrnky po mírném akné, vždycky jsem si sloupla stroupek a teď tam mám flek, protože jsem si vymačkávala pupínky hodně drasticky a ted mě to mrzí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana pokutova.

mam port a nevim jak nane fleky mam po cele tvare

Zdroj: diskuze Jak odstranit červené skvrny po akné

Svědivé pupínky od blech

Bleší kousnutí vypadá jako červené skvrnky – většinou bez napuchnutí –, které se vyskytují vždy ve shluku. Doporučuje se postříkat okolí Frontlinem a převlíknout postele. Také je důležité najít hnízdo a zlikvidovat ho. Pokud někde blecha je, roztrousí vajíčka všude. Chce to důkladně vysávat všechny skulinky a povrchy.

Zdroj: Co znamenají pupínky

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ VAGÍNĚ I V MOČOVÉM MĚCHÝŘE CO TEĎ ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

DOBRÝ DEN JSEM JITKA A MÁM STRAŠNEJ PROBLÉM JSEM UŽ ZOUFALÁ A I BREČÍM SVĚDÍ MĚ VAGÍNA A I MOČOVÝ MĚCHÝŘ A MŮŽU SI UVAŘIT BYLINKOVEJ ČAJ NA MOČOVÉ CESTY A ALE TO JE MÁLO A EXISTUJE PROSIM VÁS MASTIČKA NA TOTO SVĚDĚNÍ ? A MOC VÁM PŘEDEM DĚKUJU ZA ODPOVĚĎ A NADHLEDANOU A MĚJTE SE SUPER
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zřejmě máte vaginální mykózu. To je normální v tomto parném období. Ve vaší vagíně přemnožila kvasinka Candida Albicans a tu teď musíte zase dostat pod kontrolu. K tomu by bylo nejlepší navštívit svého gynekologa, aby vám provedl lékařské vyšetření a zjistil co přesně způsobuje vaše problémy se svěděním. Pokud nemůže z nějakého důvodu k lékaři, tak můžete zkusit rady, které tento problém řeší a pomůcky k nim můžete volně koupit v lékárně. Zde je návod jak se zbavit svědění ve vagině: www.ceskaordinace.cz…
Vznik a rozvoj kvasinek rovněž podporuje příliš kalorická strava založená na cukrech a obilninách, takže koláček, se kterým jste vyfocena, je pro kvasinky vítaná posila.

Zdroj: diskuze SVĚDĚNÍ VAGÍNĚ I V MOČOVÉM MĚCHÝŘE CO TEĎ ?

Pupínky na jazyku

Pupínky na jazyku mohou být způsobeny nedostatkem vitamínu B12, nedostatkem železa, infekcí sliznice ústní dutiny či jejího okolí, nedostatkem tekutin, zánětem dásní, z horších možností pak v úvahu připadá nádor jazyka. Každopádně navštivte lékaře, který určí přesnou diagnózu.

Zdroj: Co znamenají pupínky

Diskuze

V diskuzi VYRAZKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobry den chtela bych se zeptat.Vnoucek ma na tvarich a zadickach vystouple cervene suche pupinky .Nesvedive ,ale odstrasujici.Doktorka ba koznim nevi.Dekuji moc za jazdou pomoc.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vyrazky

Vřídky na zadku

Vřídky na zadku jsou červené bolavé flíčky připomínající uhry, ale nejdou vytlačit. Za pár dnů tyto defekty přestanou bolet, ale červené vřídky zůstávají. Je dobré na takto postižená místa na zadku použít zinkovou mast. Mažte si vřídky každý den minimálně 4x až 5x denně, nejlépe kdykoli si vzpomenete.

Zdroj: Pupínky na hýždích

Diskuze

V diskuzi PODKOŽNÍ PUPINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristyna.

Dobry den!
Mám problem s malymi podkožnímí pupínky na obličejí: brada,čelo,spánky. Nejsou červené, spíše mají bílý střed. Když ushnou, tak odpadnou, ale občas se zanítí a sčervenají. Je jích hodně, nevím, jestli mám jít za dermatologem. Mám spíše suchou plěť. S kosmetykou jsem opatrná, používám spíše přirodní. Má někdo podobný problem?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Podkožní pupinky

Pupínky na zadku

Pupínky na zadku mohou být způsobeny kvasinkovou infekcí. Můžete vyzkoušet Imazol krém, pastu, která problémová místa vysuší. Pokud by to zabralo, pokračujte s Imazol krémem alespoň po dobu 3 týdnů. Jinak se doporučuje návštěva kožního lékaře, který vás důkladně prohlédne a určí diagnózu. Pokud jde o nehnisavé pupínky a ložiska, která hodně svědí, pak je třeba použít protizánětlivé krémy na předpis (například Belogent krém).

Zdroj: Co znamenají pupínky

Poradna

V naší poradně s názvem VŘEDY NA VAGÍNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Livia.

Uz skoro 1 rok mam vredy jeden mi ide dole a zasse ini najdem newjem co uz mam robiť velmi sa.bojím
.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Měla byste jít na gynekologii!!! Vaginální herpes je nebezpečný pro Vás i pro Vaše sexuální partnery. Můžete nakazit jiné lidi a riskujete vznik nebezpečných nádorových onemocnění. Na Slovensku i v ČR máte vyšetření na gynekologii zdarma, tak to co nejdřív udělejte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vředy na vagíně

Co znamená bílý jazyk a červené tečky

Bílý jazyk a červené tečky mohou signalizovat počínající infekci. Na jazyku se nacházejí celkem 4 typy výstupků (papil), jedny z nich jsou drobné a červené, jiné zase delší, nitkovité (řasovité). Při nachlazení nebo horečnatém onemocnění se mohou oba typy papil zvýraznit a jazyk může být bělavě povleklý. Je to zcela obvyklá reakce organismu na onemocnění. Pomoci lze čištěním jazyka kartáčkem, dostatkem tekutin, ideálně pitím bylinkových čajů.

Zdroj: Červené pupínky na jazyku

Vodové pupínky

Vodové pupínky mohou být způsobeny dyshidrotickou dermatitidou. Je to typ ekzému, který se omezuje na prsty, dlaně a plosky nohou a projevuje se červenými skvrnami s puchýřky naplněnými čirou tekutinou. Puchýřky postupně praskají a kůže se olupuje. Toto onemocnění je považováno za druh atopického ekzému, ale může být projevem kontaktního alergického ekzému.

Zdroj: Co znamenají pupínky

Pupínky po holení třísel

Dispozice k tvorbě pupínků po holení jsou dané. Někdo se může holit bez použití přípravku na holení, tupou žiletkou a pupínky se mu neudělají, někdo dbá na všechny zásady správného holení a stejně se pupínky objeví. Obecně platí, že důležité je, aby žiletka byla ostrá. Nedoporučuje se chloupky odstraňovat ve vodě. Nezapomeňte při holení použít dámské gely nebo pěny na holení, které pokožku zjemní. Po holení musíte místo ošetřit speciálním balzámem nebo krémem, který pokožku zklidní, případně dezinfikuje.

Zdroj: Co znamenají pupínky

Co značí černé tečky na jazyku

Černé tečky na jazyku mohou být způsobeny konzumací tekutin nebo potravinami, které zbarví chuťové pohárky. Také tento projev, pokud je dlouhodobý, může signalizovat závažnější onemocnění.

Zdroj: Červené pupínky na jazyku

Červený pupínek versus vředy na jazyku

Červený pupínek na jazyku se může proměnit na vřed na jazyku, který může mít souvislost s HPV virem. Pokud se defekt nehojí, je důležité vyhledat lékařskou pomoc na rozdíl od červeného pupínku, který ve většině případů během několika dní sám vymizí.

Zdroj: Červené pupínky na jazyku

Uhry na zadku

Pokud se vám objeví uhry na zadku, tak se nemusí jednat o akné. Tyto pupínky na hýždích však mohou být stále obtížnější a někdy i bolestivé. Uhry na zadku často zmizí samy od sebe, ale pokud tomu tak není, je zde léčba, která může pomoci. Obecně platí, že akné je definováno jako zanícené póry, pupínky, cysty, které jdou hlouběji pod kůži než obyčejné pupínky. Pokud máte zkušenost s výskytem uhrů na zadku, vždy dbejte na dostatečnou hygienu a pravidelnou výměnu spodního prádla. Také se vyvarujte nošení syntetických materiálů, které nedovolí pokožce dýchat.

Zdroj: Pupínky na hýždích


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP