Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK SE APLIKUJE VIŠŃÁK

OBSAH

Višněvského balzám složení

Višňák se dělá ve dvou variantách, z nichž jedna obsahuje peruánský balzám a ve výsledku je tekutá a voní po třešních a ta druhá varianta je pak s pixem (bukový dehet), je mnohem hustší, spíše už jako mast a „voní“ po uzeném. Obvykle ta tužší a smradivější varianta je více oblíbená. Někdy se také můžeme setkat s názorem, že správný višňák je vždy tekutý, ale není to pravda.
Hlavní složky višněvského balsámu (složení višňáku):

  • Bismuthi tribromphenolas, což je sloučenina bizmutu a bromu 3 gramy.
  • Pix fasi neboli bukový dehet 5 gramů.
  • Oleum Ricini, ricinový olej 100 gramů.

Zdroj: Višněvského balzám, pomoc na záněty

Poradna

V naší poradně s názvem VIŠŇÁK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Mohu použít višnák na zanícenou odřeninu??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To spíše ne, višňák se nehodí na otevřené rány. Ve vašem případě doporučuji ránu ošetřit 3% peroxidem vodíku a udržovat ji v suchu, v čistotě a chránit ji před sluncem po dobu 3 měsíců. Kdyby se to nelepšilo, tak s tím zajděte do většího města na ambulanci na chirurgii, tam to vyřeší nejrychleji. Počítejte s tím, že odřenina bolí intenzivně po dobu pěti dní, ačkoliv se hojí normálně. Pro utišení těchto bolestí je vhodné ránu ledovat ledem v igelitovém sáčku a uklidnit se.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Višňák

Višněvského balzám dávkování

Višňák se nanáší na gázu, která se pak přikládá na postižené místo. Toto se provádí jednou denně po dobu několika dnů, až se v zánětlivé oblasti uleví. Pokud by do tří dnů nenastalo zlepšení nebo by se situace ještě zhoršila, tak je nezbytné vyhledat lékařskou pomoc a zánět řádně vyšetřit.

Zdroj: Višněvského balzám, pomoc na záněty

Poradna

V naší poradně s názvem ŘEDĚNÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Užívám Xalerto.Mohu používat Olfen gel na artrozu kolene _
Děkuji zaodpověď.Mencáková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Olfen gel můžete použít, i když užíváte Xarelto. Gel se aplikuje na kůži a neovlivňuje účinky léku Xarelto.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ředění krve

Léčba

Léčba poruchy imunitního systému není jednoduchá, podobně jako u alergií, ale v mnoha případech se léčit dá. Pokud chcete zahájit léčbu svého zánětu v nehtu okamžitě, tak je možné v lékárně koupit višněvského balzám s bukovým dehtem a začít si bolavé místo mazat. Višňák by měl být na bolavém místě co nejdéle v tekutém stavu, takže je dobré ho namazat a hned zakrýt igelitem. Pokud by višňák nezabral a záděra hodně bolela, tak je možné začít užívat Ibuprofen 400mg v dávkování 1 tabletu každých 6 hodin po dobu tří dnů. Ibuprofen je volně prodejný v lékárně, ale i tak si před jeho užitím prostudujte příbalovou informaci o kontraindikacích a nežádoucích účincích, jde o vysoké dávky protizánětlivého léku.

Zdroj: Plíseň pod nehtem

Diskuze

V diskuzi PLÍSEN NECHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Špirka.

Dobrý den . Prosím Vás slyšel jsem že na plísen nechtů pomáhá jablečný ocet . Jak se to ředí a jak aplikuje ? Děkuji za odpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Plísen nechtů

Co je to višňová mast

Višněvského balzám, někdy také Višňovského balzám, višňová mast, višňák, nesprávně černá mast, je produkt dostupný ve dvou variantách, z nichž jedna obsahuje peruánský balzám a výsledkem je tekutá varianta vonící po třešních a ta druhá je s pixem, což je bukový dehet, takže výsledný produkt je mnohem hustší, spíše už jako Višněvského mast, a má charakteristickou vůni po uzeném mase. Obvykle tužší a více aromatická forma je více preferovaná, i když je účinnost obou variant srovnatelná. Často záleží na volbě lékaře. Někdy se také můžete setkat s názorem, že správný „višňák“ je vždy tekutý, ale není to pravda.

Složení Višněvského balzámu:

  • Bismuthi tribromphenolas (sloučenina bizmutu a bromu) 3 g
  • Pix fasi (bukový dehet) 5 g
  • Oleum ricini (ricinový olej) 100 g

Zdroj: Višněvského mast

Poradna

V naší poradně s názvem VIŠŇÁK MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel SOREIA.

Dobrý den,
hodí se višňák mast na popáleniny?Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Višněvského balzám se nehodí na léčení popálenin ani spálenin od slunce. Uplatnil by se zde jen tehdy, když by se při hojení tkáň zanítila nějakou infekcí, tak pak by višňák pomohl na zhojení toho zánětu. Na popáleniny zabírá výborně Panthenol, který kůži rychleji regeneruje a zrychlí její obnovu po spálení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Višňák mast

Višňák versus černá mast

Višňák je suspenze ke kožnímu podání. Podává se k léčbě růže, červenky, postupujícího neohraničeného kožního zánětu, nežitu, hlízy, hnisavého zánětu nehtového lůžka, zánětu podpažních žláz, zánětu povrchových křečových žil a na sekundárně infikované vředy jiného původu.

Višněvského balzám obsahuje jako léčivou látku bismuthi tribromphenolas (zásaditý tribromfenolát bismutitý). Bismuthi tribromphenolas působí dezinfekčně, protizánětlivě a má lehce znecitlivující účinek. Urychluje ohraničení zánětu a vyhnisání. Podporuje vstřebávání zánětlivého výpotku a regeneraci tkáně.

Ošetřené části kůže je třeba chránit před slunečním zářením obvazem nebo oděvem, a to vzhledem k látkám obsaženým v bukovém dehtu, které jsou citlivé na UV záření.

Pokud nemáte k dispozici černou mast, tak je možné ji nahradit právě Višněvského balzámem, který obsahuje léčivý dehet z buku a několik různých olejů.

Zdroj: Ichtyolová mast

Poradna

V naší poradně s názvem PROSIM K DO ME PORADI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

chodim na chemoterapii a a zacali me padat vlasy tak jsem to nechala astrihat ale udelali se me na hlave pupinky ktere svrby mam paruku nemuze to delat paruka poratte co mam delat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pupínky na hlavě může způsobovat paruka, ale zároveň to může být průvodním jevem chemoterapie. Paruku můžete preventivně desinfikovat pomocí isopropylalkoholu ve spreji, který se aplikuje na vnitřní stranu paruky a nechá se působit do vypaření. Když pupínky budou souviset s chemoterapií, tak se budete muset obrátit na lékaře, který Vám chemoterapii aplikuje, popřípadě se můžete obrátit na kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prosim k do me poradi

Cena

Černou mast je možné koupit v lékárně, stojí cca 30 Kč.

Černá mast

Zde můžete vidět cenu černé masti.

Ichtyolová mast

Zde můžete vidět cenu Ichtoxylu.

Višňák

Zde můžete vidět cenu Višněvského balzámu.

Zdroj: Černá mast na záněty

Diskuze

V diskuzi INJEKCE PROTI POČETÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Pro Vaši fenku bude nejlepší, když si ověříte, že je skutečně březí pomocí ultrazvuku. Vyšetření udělejte co nejdříve a podle jeho výsledku pak případně nechte fence aplikovat injekce Alizinu. Alizin je v současnosti nejšetrnějším lékem k ukončení březosti u fen. Azilin se aplikuje na dvakrát s odstupem mezi dávkami 24 hodin a dávkuje se 10 mg na kilogram hmotnosti feny. Fenka spontánně vypudí obsah dělohy bez vážných vedlejších účinků. Čím dříve se Alizin aplikuje, tím lépe pro fenku. S vyšetřením ultrazvukem a aplikováním injekcí Alizinu Vám pomůže kterýkoliv veterinář.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marcela Šandorová.

Děkuji za odpověď,jen bych se ještě chtěla zeptat co to znamená,co nejdříve ultrazvuk?Za jak dlouho bude vidět,jestli je březí,pokud došlo k pokrytí dnes.Děkuji za odpověď,Šandorová,Olomouc

Zdroj: diskuze Injekce proti početí

Neostomosan pro koně

Neostomosan můžete použít i na koně, kdy ničí mouchy, hmyz, blechy, vši, roztoče a prašivinu.

Na koně se aplikuje roztok postřikem na celé tělo. Koncentrát by měl být v poměru 1 : 200, roztok nesmí zasáhnout oči a nozdry.

Lék má dlouhodobý preventivní účinek proti blechám, klíšťatům, vším i prašivině.

Zdroj: Neostomosan

Poradna

V naší poradně s názvem INTUBACE PŘI ANESTEZII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den, jak je to s intubací při laparoskopické operaci odstranění vejcovodu? Je člověk zaintubovaný i při zákroku, který trvá cca 20 minut, nebo to bývá jen při výkonech déle trvajících?
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Intubace neboli zavedení plicního katetru se provádí vždy, když se aplikuje celková anestezie.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Intubace při anestezii

Pozor na višňák v létě!

Višněvského balzám pokud páchne po uzeném, tak obsahuje bitumózní dehet, nejčastěji bukový dehet. Tento dehet je fotocitlivý a na slunečním záření, vlivem UV paprsků, velmi často podráždí pokožku v místě aplikace. Podráždění se projeví výrazným zčervenáním. Nevystavujte višňákem namazanou kůži slunci!

Zdroj: Višněvského balzám, pomoc na záněty

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ALENA.

Padaji mi vlasy 2roky nic neucinkuje leky injekce atd. existuje keratin ktery se aplikuje v podobe tablet nebo piti dekuji za informaci

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze VLASY

Heřmánek

Heřmánek je rostlinné barvivo, které se používá k posílení blond vlasů. Extrakt se vyrábí jako čajová forma, čaj se nechá 30 minut odstát a pak se aplikuje na vlasy. Extrakt stačí použít jedenkrát týdně. Dalšími bylinami, které oživují světlé vlasy, jsou šafrán a kurkuma.

Zdroj: Barvy na vlasy z bylinek

Diskuze

V diskuzi PRASKLÉ ENEURYSMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka Roxerová.

Dobrý den, jsem po operaci prasklého mozk. eneurysma -v srpnu to budou 4 roky, jsem bez problémů, nemám žádné následky. Čím je to déle, tím více si uvědomuji, jaké jsem měla štěstí . Po operaci mi lékař doporučil klid, lázně a nedoporučil letání letadlem. Po roční kontrole mi už dovolil vše. Myslíte,že tedy mohu letět na dovolenou letadlem ?? Nehrozí nějaké nebezpečí - při vzletu a přistávání ??
Díky za odpověď ! Radka Roxerová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Světlana.

Dobrý den, být Vámi určitě, bych zdravotní stav a let konzultovala s lékařem. Obecně u pacientů se zvýšeným rizikem se aplikuje těsně před letem subkutánně nízkomolekulární heparin. Vše také záleží na tom, jaké léky pravidelně berete. Světlana

Zdroj: diskuze Prasklé eneurysma

Účinky kvasnicové koupele

Kvasnicová koupel hydratuje pokožku a revitalizuje i problémovou kůži. Bílkoviny z kvasnic zjemňují strukturu pokožky. Kvasnicová koupel je prospěšná i při odstraňování usazených nečistoto z pórů. Dále pro hrubou kůži i při péči o nohy. Kvasnicová koupel je prospěšná pro všechny typy pletí. Kvasnicová koupel se aplikuje dvakrát až třikrát týdně.

Zdroj: Vitamínová koupel pro krásnou pleť z kvasnic

Kérastase VolumorphoseVOLUMORPHOSE - posílení vlasu zvenku i zevnitř vlasu

Přípravek VOLUMORPHOSE pracuje s technologií INTRA-CYLANE™, která pro proniknutí do nitra vlasového vlákna vytvoří pevnou trojrozměrnou strukturu a tím i novou vlasovou hmotu. Minerální část této molekuly plní stavební funkci a organická část má schopnost se vázat na keratin (látka přirozeně obsažena ve vlasu). VOLUMORPHOSE se aplikuje na suché vlasy a pečlivě vetře do délek vlasů. Po aktivaci vodou se molekuly VOLUMORPHOSE spojí a vytvoří trojrozměrnou vyplňující strukturu. Tato struktura je schopna zvětšit průměr jemného vlasu, podpořit jeho objem a rovněž i vlasy posílit.

Pro koho je vhodný? VOLUMORPHOSE je určen pro ženy i muže s jemnými a choulostivými vlasy. Je vhodný pro přírodní vlasy, ale i pro vlasy barvené a nebo po preparaci (trvalá ondulace). Výsledek působení přípravku je okamžitý. Vlasy získají objem a pevnost a zároveň zůstávají krásně lesklé a hebké na dotek. Aplikuje se v kadeřnickém salonu, kde se značkou Kérastase pracují.

Zdroj: Revoluční novinka pro jemné vlasy

Hena

Keř heny se používal v Egyptě po více než 5000 let jako zdroj barvy kaštanového odstínu na vlasy i vousy. Hena představuje bezpečné barvivo, neboť na vlasech vytváří jen slabou vrstvu. Dnes je k dispozici v práškové formě nebo jako pasta, která se aplikuje na vlasy. Tmavým vlasům dodává hena červenozlaté odstíny, na světlých vlasech mohou být odstíny červenooranžové. Hena by měla být ve směsích s jinými bylinami.

Zdroj: Barvy na vlasy z bylinek

Použití Neostomosanu na svrab u psů

Tento roztok se používá koncentrovaný a je určen k vnějšímu užití. Využívá se k léčbě psů, kteří mají blechy, klíšťata, vši, svrab. Je možné ho užívat i preventivně. Roztok nesmí zasáhnout oči a nosní sliznici. Lze používat i u fen v době březosti.

Před aplikací je potřeba psa umýt, osušit a poté nastříkat koncentrátem v poměru 1 : 200; nastříkat se musí celý povrch psa (pozor na oči a čenich). Při léčbě prašiviny se tato aplikace opakuje za 10 dnů. Aplikuje se i na pelech, boudu.

Lék má dlouhodobý preventivní účinek proti blechám, klíšťatům, vším i prašivině.

Zdroj: Neostomosan

Šampony pro intenzivní péči

Všechny výrobky umí sice „opravit“ vlasy na jejich povrchu, žádný ale nedokáže zasáhnout hluboko do struktury vlasu. Struktura vlasů se pochopitelně zlepší správnou péčí a v tomto smyslu působí kvalitní šampon jako prevence.

Dove damage therapy šampon pro suché a poškozené vlasy – hodnocení dTestu: dobře (72 %), má obsah 250 ml. Pečuje o vlasy dobře (74 %), aplikuje se dobře (72 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena velmi dobře (90 %). Deklarace je hodnocena dobře (72 %).

Zde můžete vidět cenu.

L'oréal Paris Professionnel Série Expert, Absolut Repair – hodnocení dTestu: dobře (72 %), má obsah 250 ml. Pečuje o vlasy dobře (74 %), aplikuje se dobře (70 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena velmi dobře (90 %). Deklarace je hodnocena uspokojivě (58 %).

Zde můžete vidět cenu.

Lidl Cien / Provitamin Shampoo Repair and Care – hodnocení dTestu: dobře (72 %). Bezkonkurenčně nejlevnější Lidl Cien Provitamin Repair and Care se vyrovná „profesionálním“ výrobkům Wella Professionals. Má obsah 300 ml. Pečuje o vlasy dobře (74 %), aplikuje se dobře (72 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena velmi dobře (90 %). Deklarace je hodnocena dobře (74 %).

Wella Professionals Lifetex výživný šampon pro poškozené vlasy – hodnocení dTestu: dobře (72 %), má obsah 250 ml. Pečuje o vlasy dobře (72 %), aplikuje se dobře (72 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena velmi dobře (90 %). Deklarace je hodnocena dobře (68 %).

Zde můžete vidět cenu.

Garnier Fructis Regenerace a lesk – hodnocení dTestu: dobře (70 %), má obsah 250 ml. Pečuje o vlasy dobře (70 %), aplikuje se dobře (72 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena velmi dobře (90 %). Deklarace je hodnocena dobře (72 %).

Zde můžete vidět cenu.

Schlecker AS obnovující šampon – hodnocení dTestu: dobře (70 %), má obsah 300 ml. Pečuje o vlasy dobře (70 %), aplikuje se dobře (64 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena velmi dobře (90 %). Deklarace je hodnocena dobře (62 %).

Schwarzkopf Gliss Kur Total Repair 19 – hodnocení dTestu: dobře (70 %), má obsah 250 ml. Pečuje o vlasy dobře (72 %), aplikuje se dobře (72 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena velmi dobře (90 %). Deklarace je hodnocena dobře (70 %).

Zde můžete vidět cenu.

Herbal Essences lámavé vlasy – hodnocení dTestu: dobře (66 %), má obsah 250 ml. Pečuje o vlasy dobře (64 %), aplikuje se dobře (76 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena velmi dobře (90 %). Deklarace je hodnocena uspokojivě (56 %).

Zde můžete vidět cenu.

L'oréal Paris Elséve Ciment-Céramide šampon proti lámavosti vlasů – hodnocení dTestu: dobře (66 %), má obsah 250 ml. Pečuje o vlasy dobře (64 %), aplikuje se dobře (70 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena velmi dobře (90 %). Deklarace je hodnocena dobře (62 %).

Zde můžete vidět cenu.

Vichy Dercos vyživující šampon na suché a poškozené vlasy – hodnocení dTestu: dobře (66 %), má obsah 200 ml. Pečuje o vlasy dobře (62 %), aplikuje se dobře (70 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena velmi dobře (90 %). Deklarace je hodnocena dobře (68 %).

Zde můžete vidět cenu.

Rossmann Accent Repair šampon pro velmi poškozené vlasy – hodnocení dTestu: dobře (64 %), má obsah 250 ml. Pečuje o vlasy dobře (62 %), aplikuje se dobře (68 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena velmi dobře (90 %). Deklarace je hodnocena dobře (70 %).

Schwarzkopf Schauma Oil Intense – hodnocení dTestu: uspokojivě (58 %), má obsah 400 ml. Pečuje o vlasy uspokojivě (58 %), aplikuje se dobře (70 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena dobře (76 %). Deklarace je hodnocena dobře (76 %).

Zde můžete vidět cenu.

Nivea obnovující šampon Intense Repair – hodnocení dTestu: uspokojivě (56 %), má obsah 250 ml. Pečuje o vlasy uspokojivě (56 %), aplikuje se dobře (74 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena dobře (68 %). Deklarace je hodnocena dobře (76 %).

Zde můžete vidět cenu.

Lavera růžový regenerační šampon – hodnocení dTestu: uspokojivě (40 %), má obsah 250 ml. Pečuje o vlasy uspokojivě (54 %), aplikuje se dobře (64 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena dostatečně (30%). Deklarace je hodnocena dobře (76 %). Přírodní produkty Lavera růžový regenerační šampon neobsahuje žádné konzervační látky. To je jistě pro mnohé citlivé jedince přínosné, ovšem takové výrobky jsou logicky náchylnější k napadení choroboplodnými zárodky. Bezprostředně po otevření byly všechny šampony prosté jakýchkoliv mikroorganismů. V dTestu se do lahviček s šamponem vpravily různé druhy choroboplodných zárodků, které se běžně vyskytují v prostředí, a následně se absence konzervantů projevila. Zatímco v běžných produktech jich většina brzy „pomřela“, v přírodním přípravku Lavera se jim dařilo.

Zde můžete vidět cenu.

dm Balea / Professional regenerační šampon pro namáhané a poškozené vlasy – hodnocení dTestu: dostatečně (34 %), má obsah 250 ml. Pečuje o vlasy dostatečně (34 %), aplikuje se dobře (72 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena velmi dobře (90%). Deklarace je hodnocena dobře (70 %).

Logona regenerační šampon Ginkgo – hodnocení dTestu: dostatečně (22 %), má obsah 250 ml. Pečuje o vlasy dostatečně (22 %), aplikuje se uspokojivě (58 %). Antimikrobiální ochrana je hodnocena uspokojivě (50%). Deklarace je hodnocena dobře (76 %). Přírodní produkt Logona regenerační šampon Ginkgo neobsahuje žádné konzervační látky. To je jistě pro mnohé citlivé jedince přínosné, ovšem takové výrobky jsou logicky náchylnější k napadení choroboplodnými zárodky. Bezprostředně po otevření byly všechny šampony prosté jakýchkoliv mikroorganismů. V dTestu se do lahviček s šamponem vpravily různé druhy choroboplodných zárodků, které se běžně vyskytují v prostředí, a následně se absence konzervantů projevila. Zatímco v běžných produktech jich většina brzy „pomřela“, v přírodním přípravku Logona se jim víceméně dařilo.

Zde můžete vidět cenu.

Zdroj: Nejlepší šampony pro intenzivní péči

Jak se používá

Síra se používá v mastném základu: pro dospělého pacienta je vhodná 10–20% sirná vazelína, u dětí se používá 2,5% mast. Tato mast se aplikuje 1krát za 24 hodin 3 po sobě následující dny. Aby byla léčba úspěšná, je nutné dodržovat následující zásady zevní léčby: preparát se má po koupeli stejnoměrně vtírat do důkladně osušené kůže celého těla; každý den je nutné měnit spodní a ložní prádlo, které se musí následně vyprat při teplotě minimálně 60 °C, vyžehlit a 3 dny nepoužívat; ostatní prádlo či obuv by se pak neměly používat alespoň 5 dní.

Zdroj: Sirná mast

Plíseň versus záděra

Popis ukazuje spíše na problém imunitního systému - Imunodeficienci. Imunodeficience jsou poruchy imunitního systému, které vedou ke zvýšené náchylnosti k infekcím. V tomto případě jde o opakované infekce nehtové ploténky. Těmito infekcemi je pak i ovlivněna kvalita nehtu. Zde nebude příčina v plísni nehtu, ale v poruše imunitního systému. Višňák léčí vzniklý puchýř a zánět nehtové ploténky. Ovšem je potřeba také posílit imunitní systém. Imunitní systém se vyšetřuje pomocí krevního rozboru, kde se sledují lymfocyty. Je třeba tedy požádat svého obvodního lékaře o tento krevní rozbor.

Zdroj: Plíseň pod nehtem


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP