Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ČAJE PRO ZVÝŠENÍ MENSTRACE

OBSAH

Tekutý extrakt ze zeleného čaje

Denně užívejte standardizovaný tekutý extrakt zeleného čaje k léčbě kožních vyrážek. Jedna dávka tohoto extraktu ze zeleného čaje představuje 250 až 500 mg. Extrakt ze zeleného čaje je koncentrovaná forma látky snižující zánětlivost a zvyšující imunitní reakce systému na alergeny. Pokud vám dělá problémy konzumace čistého extraktu, je dobré jej smíchat s vodou nebo džusem.

Zdroj: Zmírnění kopřivky pomocí zeleného čaje

Poradna

V naší poradně s názvem VYNECHÁNÍ MENSTRUACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den,už tri tydny mam zpozdeni menstruace,v srpnu jsem byla na umelem preruseni tehotenstvi,menstrace prisla asi o pet tydnu pozdeji,ale od te doby se menses jeste nedostavila :( Je moznost že jsem opet tehotna?stala se nam nehoda pri pohlavnim styku,(prasknul nam kondom),tehotensky test jsem si ješte nedelala..Diky za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V tak krátké době po umělém přerušení těhotenství by bylo nové těhotenství opravdu rizikové. Co nejdříve si udělejte těhotenský test a nebo se zastavte u svého gynekologa, ať víte na čem jste a jak máte dále postupovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vynechání menstruace

Sáčky zeleného čaje

Abyste snížili podráždění a související zánět či zarudnutí, navlhčete sáček zeleného čaje a položte ho přímo na postiženou kůži. Taniny v zeleném čaji potlačují zanícení tkáně a svědění. Tato metoda se opakuje dle potřeby.

Zdroj: Zmírnění kopřivky pomocí zeleného čaje

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A ČAJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hela.

Užívání Warfarinu - vliv zeleného čaje, bylinného čaje (např. heřmánek,máta) ovocného čaje
- snažím o pitný režim, kolik šálků(hrnků)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pro udržení pitného režimu, respektive příjmu nezbytného objemu telutin, je nejlepší používat čistou nebublinkovou vodu. Může být vychlazená s trochou citronové šťávy nebo i vlažná. Minerálky a čaje mají při dlouhodobém používání negativní účinky a není dobré je užívat trvale. Pití čaje jen pro chuť a zřídka Warfarinu nevadí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a čaj

Koupel ze zeleného čaje

Napusťte si vanu teplou vodou a přidejte 10 sáčků zeleného čaje nebo půl šálku sušených listů zeleného čaje. Počkejte pět minut, než se čaj ve vodě vylouhuje, následně se do koupele ponořte asi na dobu 20 minut, abyste dosáhli co nejlepších výsledků. Zelený čaj uklidňuje pokožku a zmírňuje svědění, zároveň zlepšuje „vzhled“ pupínků.

Zdroj: Zmírnění kopřivky pomocí zeleného čaje

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ WWW STRÁNKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Jurikova.

Dobry den,
chtela jsem se zeptat, uz ctyri roky me boli leva cast obliceje-hlavne spodni.Zacalo to zanetem zubu a pak vytrzeni.Bolest trva a vsechny vysledky jsou negativni napr.neurologie,nosni.

Dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslava Krchňavá.

Prosím o sdělení kolik čaje z kořene kostivalu je vhodné pít a jak dlouho
při osteroporoze.Dále moc prosím o informaci co je vhodné pro zvýšení he-moglobinu v krvi,manžel má 113 po chemoterapii. Prosím jak je to se zábaly na bolavá kolena.Předem Vám moc děkuji

Zdroj: diskuze Otec pleskač www stránky

Čaj jako pomůcka pro krásu

Kosmetické firmy dávají čaje jako přísady do parfémů, hydratačních a čisticích prostředků, také ho lze nalézt v zubní pastě a ústní vodě, deodorantech, osvěžovačích kůže ba i dokonce v make-upu. Před tím, než si koupíte jakýkoliv komerční zdravotní nebo kosmetický produkt, tak si řádně přečtěte etiketu, protože může dojít k záměně pravých lístků čaje za bylinný extrakt. Jen proto, že výrobce tvrdí, že v jeho výrobku je čajový extrakt neznamená, že tam opravdu je obsažen produkt z čaje a může jít jen o dobrý obchodní trik, který apeluje na ty z nás, kteří oceňují sílu čaje v kosmetice. Na druhou stranu existují výrobky, které obsahují skutečný čaj, například zelený čaj, bílý čaj a také některé voňavé čaje, ale záleží na výrobci. 

Zdroj: Léčivé účinky čaje v kosmetice

Poradna

V naší poradně s názvem NĚCO NA VRÁSKY VÁČKY POD OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Šudáková.

něco proti vráskám a váčkum pod očima kdo poradí

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Pytlíky od čaje. Použité a vychladlé pytlíky od čaje každý den přikládat na oči a provádět masáž v okolí očí.

Zdroj: diskuze Něco na vrásky váčky pod oči

Zelený čaj na kopřivku

Doporučená denní dávka zeleného čaje jsou tři šálky ke zmírnění kopřivky. Jeden šálek zeleného čaje obsahuje 240 až 320 mg polyfenolů. Chcete-li používat zelený čaj, potřebujete sušený zelený čaj nebo zelený čaj v nálevových sáčcích, který zalijete vroucí vodou a necháte po dobu 10 až 15 minut vylouhovat. Po uplynutí doby vyjměte sáček a ihned vypijte.

Zdroj: Zmírnění kopřivky pomocí zeleného čaje

Poradna

V naší poradně s názvem POTRAVINY NA ZVÝŠENÍ HLADINY TESTOSTERONU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin U.

A existuje nějaké přírodní řešení na zvýšení testosteronu? Nebo ne přímo zvýšení ale spíš zpomalení nebo zastavení jeho úbytku? Už je mi přes 50 a takové ty typické projevy nižšího testosteronu na sobě začínám pociťovat. Tak jenom jestli je nějaká domácí alternativa abych nemusel hned běhat k doktorovi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zvýšení produkce testosteronu a nebo zastavení jeho úbytku pomocí stravy nebo doplňků stravy neexistuje. Počínaje 30. až 40. rokem věku může hladina testosteronu začít pomalu klesat. K tomu dochází zcela přirozeně u většiny mužů. Testosteron je hormon produkovaný varlaty, která postupem věku ztrácí svůj výkon a nelze je takzvaně nakopnout k vyšší produkci.

Řešením je substituce testosteronu pomocí medikamentů. Váš lékař vám pravděpodobně nechá udělat krevní test, aby zkontroloval hladinu testosteronu. Budete také vyšetřen na jiné příčiny případného nízkého testosteronu. Patří mezi ně vedlejší účinky léků, problémy se štítnou žlázou nebo deprese.

Pokud máte nízký testosteron, může vám pomoci hormonální terapie. Používaným lékem je umělý testosteron. Tato léčba se nazývá testosteronová substituční terapie. Lze ji podávat jako pilulku, gel, náplast, injekci nebo implantát.

Testosteronová substituční terapie může u některých mužů zmírnit nebo zlepšit příznaky nízkého testosteronu. Zejména může pomoci udržet silné kosti a svaly. Testosteronová substituční terapie je účinnější u mladých mužů s velmi nízkou hladinou testosteronu, ale může být užitečná i pro starší muže po padesátce.

Testosteronová substituční terapie má svá rizika:

- Neplodnost
- Zvětšená prostata vedoucí k potížím s močením
- Krevní sraženiny
- Zhoršující se srdeční selhání
- Problémy se spánkem
- Problémy s cholesterolem
- Srdeční infarkt, mrtvice nebo rakovina prostaty.

Nízký testosteron může léčit lékař sexuolog, urolog a nebo také praktický lékař. Promluvte si s některým z nich o tom, zda je testosteronová substituční terapie pro vás to pravé. Pokud po léčbě, která trvala 3 měsíce nezaznamenáte žádnou změnu příznaků, je méně pravděpodobné, že pro vás bude tato léčba přínosem.

Pokud se rozhodnete zahájit testosteronovou substituční terapii, nezapomeňte docházet na pravidelné kontroly ke svému lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Testosteron

Čajová koupel na nohy

Chůze na pláži, pěší turistika do hor nebo jen městské procházky, mohou mít špatný vliv na vše chodidla. I zde je ideální záchrana pomocí čaje, kdy se naplní velká mísa vodou a nalije se do ní šálek vařícího čaje. Do takto připravené lázně se namočí nohy po dobu 10 až 20 minut. Nohy budou zregenerovány a připraveny na večerní program. Čaj má antimykotické účinky, díky čemuž jsou pak nohy čerstvější a zdravější.
 

Jaký čaj použít?

Pro tělo, nohy nebo spáleniny, se doporučuje použití černého nebo zeleného čaje, ale musíte si vybrat vždy ten, který neobsahuje aromata, esence, oleje nebo jiné přísady, které by mohly dráždit pokožku. Sypané nebo sáčkové čaje fungují stejně.
 

Zdroj: Léčivé účinky čaje v kosmetice

Diskuze

V diskuzi ANTIBIOTYKA FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Emilie.

Prosim chtěla bych radu mam předepsane antibyotika furolin na zanět močovych cest
po třeti tabletce hrozně zle točeni hlavy a krevni tlak mocklesal na 60na40 což už při otevřenem okně bylo tak zle že jsem jen čekala ztratu vědomi ležela tak dlouho dokud tlak nezačne zvedat.Druhy den jsem konzultovala s moji lekařkou a bylo me řečeno že z těchto antibyotik to nemuže byt,takže jsem znovu nasadila lečbu a znovu došlo k tomuto stavu.lečim se s cevy a tlakem ale vysokym,prosim mužete poradit jesli by nebyl jiny lek mam velke problemy řezani štipani tekutiny piji vše z brusinek snažim vyplavovat co se da a žadna uleva, asi jsem měla napsat muj věk je mi 69
roku ,moc se omlouvam ale kdyby byl k dispozici jiny lek byla bych moc rada
děkuji za odpověd s pozdravem Kratochvilova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Wanillca.

Furolin nebrat, není to nic jiného než chemický jed, chemoterapeutikum, navíc není u nás ani registrován!! Může vyvolat závažné nežádoucí účinky. Myslím, že lékař vám může předepsat normální penicilinova antibiotika. Jinak doporučuji bylinné čaje, např. zlatobýl nebo urologické čaje, a dostatečně pít.

Zdroj: diskuze Antibiotyka furolin

Čaj na vyrážku

Říznutí o papír nebo pořezání při loupání jablka, popřípadě na potníky nebo menší podráždění pokožky, na všechny tyto maličkostech vám může pomoci čaj. Namočíte vatový polštářek do čaje (černý nebo zelený) a přiložíte to na postižené místo s vyrážkou. Následně po několika minutách to opláchnete a opakujte podle potřeby.

Zdroj: Léčivé účinky čaje v kosmetice

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANĚNÍ ŠKODLIVÝCH LÁTEK Z TĚLA PŘI UŽÍVÁNÍ LÉKŮ POMOCÍ ČAJE Z DUBOVÉ KŮRY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana .

Je možné při užívání léků odstranit škodlivé látky z těla pomocí čaje z dubové kůry? Objevila jsem článek, který doporučoval vypít 1x týdně čaj, tj. svařit 1/2l vody a 1 lžíci dubové kůry.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Tento způsob očisty pomocí dubové kůry je samozřejmě možný. Jako pomocníka si můžete ještě přibrat i gel z rostliny aloe vera.

Zdroj: diskuze Odstranění škodlivých látek z těla při užívání léků pomocí čaje z dubové kůry.

Prodej a cena

V současné nabídce naleznete mnoho druhů bílých čajů:

  • Bílý čaj sypaný - jedním z nich je i čaj Pai mu tan bio 40 g, který slibuje zážitek v podobě luxusní chuti.
  • Bílý čaj sáčkový - porcované čaje jsou oblíbené kvůli komfortu při přípravě. Vyzkoušejte například London HERB čistý bílý 20 sáčků, který je charakteristický svou delikátní a jemnou chutí, nebo bílý čaj od TEEKANNE.
  • Bílý čaj ochucený - bílé čaje s příchutí dodávají tomuto vzácnému nápoji ještě výjimečnější aroma.

Zde naleznete další varianty bílého čaje.

Zdroj: Bílý čaj

Diskuze

V diskuzi LAPACHO A RAKOVINA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Evušenka.

dobrý den ví někdo jestli se může lapacho užívat i při léčbě citostatiky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana Voříšková.

Může se užívat čaj z lapacha při radioléčbě

Zdroj: diskuze Lapacho a rakovina

Jak zvýšit přirozeně hladinu testosteronu

I když terapie testosteronem zahrnující používání léků na předpis (může být aplikována pouze lékařem) pracuje efektivně na zvýšení mužského hormonu, způsobuje spoustu nežádoucích účinků, proto se mnozí ptají, jak zvýšit hladinu testosteronu přirozeným způsobem.

Zdroj: Potraviny na zvýšení hladiny testosteronu

Diskuze

V diskuzi JATERNÍ TESTY HODNOTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohuslav vokáč.

Co znamená zkratka GGT ve výsledcích testů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Laddo.

Dobrý den,

Chtěl bych se zeptat, v jaké míře se nachází naměřený stav GGT na hodnotě 3,00.
Protože vlastně nevím, jestli se jedná o mírné navýšení u muže 50 let, oproti uváděné normě, anebo je to něco razantního, protože mi není jasné, kde je ta hranice mírného zvýšení a vysokého zvýšení této hodnoty.

Děkuji Struhlík

Zdroj: diskuze Jaterní testy hodnoty

Čajová osvěžující koupel

Jeden ze způsobů jak se příjemně ochladit během letních měsíců, je ten, že nalijete 1-2 šálky čaje do vany plné vlažné vody, čímž vznikne lázeň, ve které budete po dobu 15 – 20 minut relaxovat. Díky této relaxaci nejen osvěžíte kůži, ale zároveň změkčíte její strukturu a tím si pomůže odpočinout. Ale stále musíte mít na paměti, že je důležité opláchnutí a to důkladně, jinak by to mohlo mít neblahé vedlejší účinky tohoto kosmetického čaje. Tato čajová koupel může dočasně obarvit kůži do hněda.
 

Zdroj: Léčivé účinky čaje v kosmetice

Diskuze

V diskuzi TRITACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MUDr. Martin Beránek.

Dobrý den. Tritace (ramipril) 10 mg 1x denně je standardní dávka (maximální) s dobrým bezpečnostním profilem. Nežádoucí účinky se samozřejmě vyskytnout mohou. Nejčastěji je to suchý kašel, zvýšení hladiny draslíku a lehké zvýšení hladiny kreatininu (což je ukazatel funkce ledvin). Buďte proto v klidu, tento lék je ve standardní dávce poměrně bezpečný a závažné komplikace nejspíše nehrozí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Blanka.

dobrý den,mě lékařka předepsala přímo tu nejvyšší dávku 10mg a před tím jsem nikdy na tlak neužívala,jaké mám možné ryzika.Měla jsem tlak 170/110
děkuji za reakci

Zdroj: diskuze Tritace

Čaj na unavené oči

Zapomeňte na chladné plátky okurky a raději zvolte vychladlé použité čajové sáčky pro uklidnění svých očí. Použitý sáček z horkého čaje se vymačká a nechá vychladnout. Pokud jsou vaše oči unavené z práce na počítači, ze slunce nebo z nedostatku spánku, tak je čajový obklad ten nejlepší způsob jek je nechat odpočinout a osvěžit je. Lehněte si na pohovku nebo postel, na každé oko přiložte jeden chladný sáček od čaje (oči musí být zavřené) a relaxujete 10 až 15 minut. Díky tomuto relaxu budou vaše oči vypadat svěží a budete se cítit lépe.
 

Zdroj: Léčivé účinky čaje v kosmetice

Účinky kotvičníku zemního u mužů

Testosteron je anabolický androgenní steroidní hormon mužů, který je zodpovědný za svalové objemy, sílu a sexuální výkonnost. Zvýšená hladina testosteronu v lidském organismu pozitivně ovlivňuje imunitu organismu a blokuje katabolické účinky stresových hormonů, které vznikají při intenzivní fyzické a psychické zátěži. Druhým účinkem testosteronu je androgenní efekt – zlepšení sexuální výkonnosti, zvýšení libida a stimulace spermatogeneze. Nejsilnějším legálním prostředkem pro zvýšení přirozené produkce testosteronu je užívání bulharského Tribulusu.

Zdroj: Tablety na zvýšení testosteronu

Příprava bílého čaje

Příprava bílého čaje je obřad, který byl dříve pouze výsadou mocných. Jeho výroba je tak náročná, že byl pro obyčejné lidi nedostupný a směli jej popíjet jen čínští císaři. Dnes si na bílý čaj můžete zajít do čajovny, ale také si jej můžete připravit doma. Stačí zalít čajové lístky vodou o teplotě 80 °C a nechat louhovat přibližně 3-5 minut. Kvalitní bílý čaj lze zalít až pětkrát. Jen při každém dalším zalití je nutné prodlužit dobu louhování. K dokonalé přípravu čaje je možné ve specializovaných prodejnách nebo v lékárně koupit varnou konvici s nastavením teploty či bambusové sítko s držákem na přípravu sypaných čajů. Pro pohodlnější servírování poslouží skleněná konvice na čaj Simax.

Zdroj: Bílý čaj

Pravidelné fitness cvičení

Pravidelné cvičení je velmi důležité k udržení normální hladiny testosteronu. Hypofýza (podvěsek mozkový) je odpovědná za vylučování luteinizačního hormonu (LH), který stimuluje produkci testosteronu v těle. Nedostatek testosteronu právě často souvisí s poruchou hypofýzy. Pravidelné cvičení se zátěží dává podnět hypofýze ke zvýšení produkce testosteronu. Cvičení se zátěží by však nemělo trvat déle než 40 minut, protože příliš dlouhý trénink může naopak způsobit pokles hladiny testosteronu.

Zdroj: Potraviny na zvýšení hladiny testosteronu

Černý čaj na vyšísované vlasy

Slunce může zvýraznit světlejší pruhy ve vlasech. Pokud se vám zdá toto šísování vlasů příliš viditelné, tak ho můžete změkčit pomocí čajového přelivu vyšísované vlasy. Nejprve si umyjete vlasy šamponem a poté teprve černým čajem, který jste si nechali vychladnout na příjemnou teplotu. Čaj necháte působit po dobu 5 minut a následně vymačkáte čajovou tekutinu z vlasů, neoplachujte ho a vlasy nechte přirozeně uschnout. Vlasy budou po čajovém přelivu znatelně, ale jen dočasně, tmavší a lesklejší. Výsledky barvení vlasů čajem záleží na druhu čaje, například čínský čaj udělá barvu tmavou, a cejlonský čaj zase spíše zlatavou. Čaj na vlasy by se dal nazvat také jako přírodní domácí barva na vlasy.

Zdroj: Léčivé účinky čaje v kosmetice

Čaj k osvěžení pokožky

Sušené, nemíchané čaje jsou také zdrojem krásy a hygieny. Různá mýdla, ve kterých jsou čajové lístky, pomáhají proti suché kůži, pachu a zanechají vonící kůži, která je na dotek měkká a hebká.
Drcené čajové lístky přidané do pleťového krému na obličej jsou jemným, ale účinným čistidlem pro váš obličej. Krouživými pohyby na pokožce si ji tak můžete vylepšit a budete vypadat mladší a svěžejší. Po této krémové čajové kůře stačí jen opláchnout důkladně vlažnou vodou a osušit. Také můžete použít tuto metodu na nohy pomocí pemzy na odstranění mozolů nebo jiných hrubých pilníků. Na nohy se používá velmi hustý krém pro intenzivnější efekt.

Zdroj: Léčivé účinky čaje v kosmetice


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP