Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KRÉM NA NATEKLÉ NOHY

OBSAH

Příčiny nateklé uzliny pod čelistí

Podčelistní uzliny mohou být zvětšené při zánětu v oblasti zubů, dásní a slinných žláz a při onemocnění štítné žlázy.

Zdroj: Nateklé uzliny na krku

Poradna

V naší poradně s názvem OPUCHLE NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika Slowikova .

Dobrý den je mi 18 a trápí mně krečove žíly už asi měsíc mám natekle nohy pod kotníkem se mi udělali boule na obou nohách poradite mi prosim jak se toho zbavit děkují vám moc za odpověď
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Váš problém bude vyžadovat lékařské vyšetření, aby se zjistilo jaké povahy je boulička pod kotníkem a podle toho se zvolí vhodná léčba. Obraťte se na ortopeda.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Opuchle nohy

Léčba nateklé uzliny

Léčba oteklých žláz se zaměřuje na léčbu příčiny. Například bakteriální infekce může být léčena antibiotiky, zatímco virová infekce často sama odezní. Pokud je podezření na rakovinu, může být provedena biopsie k potvrzení diagnózy.

Jakékoli zduření lymfatických uzlin, které nezmizí nebo se nevrátí do normální velikosti přibližně do měsíce, by měl zkontrolovat váš lékař.

Zdroj: Nateklé uzliny na jedné straně krku

Diskuze

V diskuzi VODNATÉ PUCHÝŘKY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk.

Již delší dobu se mi tvoří puchýřky které jsou podlité tekutinou která velmi často praskne a odtéká. Kožní lékařka mi doporučila na léčbu gázovým polštářkem IalugenPlus po této terapii se mi vše zhojí ale po několika dnech se zase tyto puchýřky objeví a je to velmi nepříjemné. Otékají mě kotníky na obou nohách. Mám chronickou obstrukčí nemoc, a diabetes druhého typu. Jak bych měl pokračovat v léčbě?
Zdeněk Kopeček Děkuji za kladnou odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kozlova marie.

mám nateklé nohy puchýřky které praskají a tečou

Zdroj: diskuze Vodnaté puchýřky na nohou

Léčba zvětšených uzlin

Léčba je možná až po stanovení příčiny zvětšení uzlin a jedinou možností je léčit vždy zjištěnou příčinu. Zvětšené uzliny jsou pouhým příznakem, nikoliv vlastní chorobou.

Zdroj: Nateklé uzliny na krku

Poradna

V naší poradně s názvem ZABALY NA POPRASKANÉ NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

prosím o radu,dcera má cukrovku a ted v letním počasí má velmi suché a hodně popraskané nohy až do krve.je na to nějaký domácí zábal?děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Firma Scholl dodává speciální krém určený přesně pro tyhle problémy diabetiků s rozpraskanými patami. Je to Krém na rozpraskané paty s keratinem K+, který zaceluje rozpraskanou kůži na patách již za 3 dny. Lanolin a urea, které jsou obsaženy v krému, intenzivně hydratují a zvláčňují pokožku. Keratinový komplex urychluje samoregenerační proces kůže. Krém ulevuje od bolesti a zabraňuje infekci. Krém má jemné složení, které je vhodné i pro diabetiky. Tady je cena přehled obchodů, kde se dá tento krém na rozpraskané paty koupit: www.zbozi.cz/?q=Kr%C…
Nebo ještě taky funguje léčivý krém na rozpraskanou kůži Just krém na nohy. Jeho cena je zde: www.zbozi-kosmetika.…

Zdroj: diskuze Zabaly na popraskané nohy

Co značí nateklé uzliny na jedné straně krku

Tento stav může a nemusí signalizovat nádor. Jakékoliv nádory mohou být spojeny se zvětšením uzlin, které je v tomto případě vyvoláno zmnožením nádorových buněk v uzlinách. Do blízkých uzlin metastazuje většina klasických nádorů. Typické je zvětšení uzlin pro nádorové choroby vycházející z krevních buněk – lymfomy a některé leukémie. Právě u těchto chorob mohou být přítomny příznaky, jako je noční pocení, nechtěný úbytek na váze či opakující se (a dočasně mizící) horečnaté stavy.

Zdroj: Nateklé uzliny na krku

Diskuze

V diskuzi BOLESTI KLOUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iv.

Dobrý den ,
můžete mi prosím poradit . Je mi 41 let a pracuji s tezkými břemeny až do 50 kg a teď jsem již delší dobu v pracovní neschopnosti z důvodu bolesti loktů (tenisový loket ) , zad , kyčelního kloubu a ještě se k tomu přidala bolest kolenou . Byla jsem na klinice nemoci z povolání kde mě odeslali na třífazovou gamagrafii skeletu která nepotvrdila ze se jedna o epikondylitidu . Bohužel jsou pro mě náročné i domací práce , odnést nákup apod.Podle všeho mi neuznají ani nemoc z povolání , můžete mi prosím poradit co ještě mohu udělat nebo na koho se ještě obrátit ? Opravdu si myslím , že tato práce mi zdraví zničila , ještě mohu uvést , že mé bmi je podle ortopeda 16,85 .
Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Dobrý den, už delší dobou mě bolí klouby na rukou i nohou. Ruce me mrtví, bolí až pálí. Ruce i nohy mám natekle. Stane se, že nekdy v těch rukách mám špatný cit. Léčím se s bederní páteří. Prosím o vysvětlení. Děkuji

Zdroj: diskuze Bolesti kloubů

Je to nebezpečné mít nateklé uzliny na jedné straně krku

Zduřené lymfatické uzliny obvykle nejsou důvodem k obavám. Jsou prostě známkou toho, že váš imunitní systém bojuje s infekcí nebo nemocí. Ale pokud jsou zvětšené bez zjevné příčiny, navštivte svého lékaře, aby vyloučil něco vážnějšího.

Kdy navštívit lékaře

Navštivte svého lékaře, pokud máte obavy nebo pokud máte tyto komplikace se zduřenými lymfatickými uzlinami:

  • Uzlina se objevila bez zjevného důvodu.
  • Uzlina pokračuje ve zvětšování nebo je přítomna dva až čtyři týdny.
  • Uzlina je tvrdá nebo gumová, nebo se nehýbe, když na ni tlačíte.

Zdroj: Nateklé uzliny na jedné straně krku

Diskuze

V diskuzi OČNÍ VÍČKA KTERÁ SVĚDÍ A JSOU NATEKLÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika Petrakovičová.

Dobrý den,chtěla bych prosím poradit.Je to víc jak rok,co si nechávám prodlužovat řasy,teď se mi stalo,že mi pravé horní víčko nateklo,svědí,a je červené,je to dost nepříjemné a bolestivé..neustále ho pak šudlím prstem ať tolik nesvědí,ale je to pak ještě horší,moc děkuji za radu co s tím dělat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarmila.

Mám každý den strašně nateklé pod víčka už nevím co mám dělat mám syndrom suchého oka slzí mi oči mám i mastičku kapky antibiotické od lékařky a nic nepomáhá tak prosím poradte Děkuji

Zdroj: diskuze Oční víčka která svědí a jsou nateklá

Použití BB krému

BB krém je ideální věc pro perfektní pleť. BB krém zpevňuje pleť velmi rychle. Ale asi jako u každého multifunkčního kosmetického produktu, tak i BB krém má svá rizika, protože se mohou navzájem použité léky rušit. BB krém také přináší mnoho jiných dobrých věcí, například pro cestování je ideální, jelikož rychle zpevňuje pokožku a tvoří podobné krytí jako make up.

Zdroj: BB krém pro pevnou a bílou pleť

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Můžete mi doporučit nějaký dobrý krém na opalování při rozšířených žilkách na obličej? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Krém na opalování závisí na tvém fototypu a intenzitě slunce. Když jsi světlý fototyp a snadno se spálíš, tak je při jasném počasí vhodný krém 50 a výše. Když reaguješ na slunce zhnědnutím, tak stačí 16 a více. Žilky při výběru krému na opalování nehrají důležitou roli. Spíše se lépe zamaskují při opálené pleti.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Matující měsíčkový krém cena

Zde můžete vidět cenu Matujícího měsíčkového krému.

Zdroj: Matující vyrovnávací krém s měsíčkem

Diskuze

V diskuzi NATEKLÉ UZLINY NA KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana slamkova.

DOBRÝ DEN MAM PROZBU ČIM SE VILEČI NATEKLE UZLINY NA KRKU

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nateklé uzliny na krku

Tvarohový krém s máslem

Ingredience: 1 máslo, 1 tvaroh a cukr podle chuti

Postup: Máslo ušleháme do pěny a postupně přidáváme moučkový cukr a tvaroh. Krém je lehký a zdobit s ním jde také.

Zdroj: Tvarohový krém do dortu

Diskuze

V diskuzi KRÉM ANTIŽILKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kajprová.

kde se dá sehnat tento krém a má s ním někdo zkušenost,--

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze krém antižilka

Jak dlouho zůstanou lymfatické uzliny oteklé

Lymfatické uzliny mohou zůstat oteklé nebo pevné ještě dlouho po vymizení počáteční infekce. To platí zejména u dětí, jejichž žlázy se mohou zmenšit, zatímco zůstávají tvrdé a viditelné po mnoho týdnů.

Zdroj: Nateklé uzliny na jedné straně krku

Poradna

V naší poradně s názvem NACO SE UZIVA PRESTARIUM NEO COMBI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel smid.

zacaly me otykat nohy ze se tezko obouvam i do mokasin.Pocas dne sedim.jaky krem nebo leky jsou na otoky nohou idealni.Je mi 65r.Diky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ve Vašem případě zkuste ještě rozhýbat svoje nohy pomocí výponů na špičkách v počtu 20 výponů na každou nohu několikrát za den. Tím obnovíte lýtkovou pumpu, která Vám pomůže odvést přebytečnou tekutinu z nohou. Také si lehejte na podlahu a opírejte si nohy o stěnu, aby byly ve svislé poloze alespoň 15 minut. Nechte si také občas udělat masáž dolních končetin. Na podporu mizení otoku si můžete v lékárně koupit Mobivenal Micro.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Naco se uziva prestarium neo combi

Tvarohový krém na zdobení

Ingredience: 250 g měkkého tvarohu, 1/2 kelímku šlehačky, ztužovač, 90 g moučkového cukru, 30 g másla, potravinářské barvivo dle potřeby, kakao na vaření

Postup: Máslo s cukrem vyšlehejte a poté postupně přidávejte tvaroh. Jestli chcete mít barevný krém, přidejte barvivo nebo kakao.

Zdroj: Tvarohový krém do dortu

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Děkuji. Jsem typ 4 a používám krém bioderma +50, ale dělají se mi po něm na tváři bílé pupínky, takže nevím, kde je chyba.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tak zkuste jinou bázi opalováku. Některé nosiče ochranného faktoru můžou ucpávat póry a pak se dělají bílé pupínky. Zkuste místo krému třeba olejovou formu nebo jiný druh krému. Také je třeba rozlišit, jestli bílé pupínky nejsou třeba mílie. Mílie jsou takové bílé kuličky pod kůží a krémy nezpůsobují jejich tvorbu.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

BB krém jako bělidlo

Bělící účinek BB krému má za účel zakrývat jizvy, tmavé skvrny nebo nesrovnalosti. Bělidla mohou zesvětlit pokožku a v zásadě to dělají i některé netradiční denní krémy. V asijských zemích je rovnoměrná bledá pokožka považována za ideál krásy. Asijské ženy používají BB krém, aby se jejich pokožka neopálila, díky čemuž je BB krém používán jako každodenní krém. Bělící produkty útočí na kůži, proto by měly být používány jen s opatrností.

Zdroj: BB krém pro pevnou a bílou pleť

Mast na oteklé nohy

Na oteklé nohy se doporučuje nošení kompresivních punčoch, aplikace speciálních gelů a krémů, existují rovněž léky či doplňky stravy zpevňující žilní stěnu. Užitečný je gel či krém proti otokům nohou, například Venosil.

Venosil je konopné mazání. Tento gel je jemně chladivý a slouží k osvěžení unavených, těžkých nohou. Gel se lehce vstřebává, nelepí. Pravidelná jemná masáž Venosilem je ideální ke zmírnění otoků kotníků, pocitu nadměrné únavy a těžkých nohou a při obtížích spojených s křečovými žilami, například u zaměstnání s dlouhým stáním či sezením, v těhotenství nebo při problémech s nadváhou.

Použití: Během aplikace postupujte vždy od chodidel směrem k srdci. Opakujte několikrát denně podle potřeby. Do míst s křečovými žilami či metličkami nanášejte gel jemně, bez přílišného tlaku. Před oblékáním nechte gel na pokožce zaschnout. Po aplikaci gelu si umyjte ruce.

Zdroj: Mast na oteklé nohy

Co to je uzlina

Lymfatické uzliny jsou malé orgány oválného tvaru, které obsahují imunitní buňky, které napadají a zabíjejí cizí vetřelce, jako jsou viry. Jsou důležitou součástí imunitního systému těla. Lymfatické uzliny se nacházejí v různých částech těla, včetně krku, podpaží a třísel.

Zdroj: Nateklé uzliny na jedné straně krku

Tvarohový krém se zakysanou smetanou

Suroviny:

  • 500 g tvarohu
  • 250 g zakysané smetany
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr

Postup přípravy:

Do mísy si dáme tvaroh, kysanou smetanu, vanilkový cukr a moučkový cukr, vše společně smícháme a vytřeme do hladkého krému. Takto máme krém hotov.

Zdroj: Tvarohový krém

Jak poznat zvětšené uzliny na krku

Ke zjištění, zda jsou uzliny oteklé, postačí prohmatat uzliny na krku, v podpaží a tříslech. Jako zvětšené uzliny se označují takové, které mají v průměru víc než 1 cm; pod bradou a v tříslech jsou uzliny normální do 1,5 cm. U štíhlého jedince můžeme nahmatat i normální uzliny na krku, v podpaží a v tříslech. Otok uzlin je třeba posuzovat jako jev, u kterého je vždy na místě pečlivé lékařské vyšetření.

Zdroj: Nateklé uzliny na krku

Tvarohový krém do dortu

Suroviny:

  • 500 g tvarohu
  • 250 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr

Postup přípravy:

Máslo vyšleháme do pěny společně s moučkovým cukrem. Poté postupně přidáváme tvaroh a vyšleháme v hladký krém. Pokud chceme, můžeme si část krému oddělit a přichutit kakaem, strouhanou čokoládou, kokosem nebo tím, na co máme zrovna chuť. Umíchaný krém dáme vychladit a ztuhnout do lednice. Množství krému vám vystačí na celý dort.

Zdroj: Tvarohový krém


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Gabriela Štummerová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP