Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ANTIMIKOTICKÉ LAKY

OBSAH

Léčba

Při potravinové alergii se vyvarujte potravinám, o nichž víte, že vám vyvolávají alergii. Nikl je přítomen i v mnoha potravinách a silnému alergikovi může řádně zkomplikovat život. Nikl je také v mnoha kosmetických přípravcích, v prášcích na praní, v saponátech na nádobí. Alergici by proto, pokud perou v rukou, měli používat rukavice, stejně i při mytí nádobí, oken či podlahy. Dále nepoužívat spreje, laky ani tužidla, také bývají v kovových obalech. Základem léčby kožní alergie na nikl je vyhýbání se poniklovanému materiálu. Zpravidla platí, že pokud již nemocný jednou reagoval na nikl, bude alergie přetrvávat po zbytek života. Pro zmírnění alergické reakce je možné použít krém s hydrokortizonem.

Zdroj: Alergie na nikl

Léčba

Abyste výše uvedeným problémům předešla rovnou, požádejte manikérku nebo dermatologa o provedení kožního testu či nejprve aplikujte jen jeden umělý nehet. Zkuste používat TSFR-free laky a přípravky, které nejsou tak alergenní, ale i ty mohou obsahovat další chemické látky jako methylakrylát, které způsobují podráždění. Pokud obtíže přetrvávají i poté, co jste přestala přípravky, které vyvolaly alergickou reakci používat, poraďte se s dermatologem. Pro mírnější případy se doporučuje mast (krém) hydrokortizon, v těžších vám může lékař předepsat ústně podávaný prednison nebo injekci kortizonu. Dermatolog či alergolog vám mohou také provést test a zjistit, na jakou konkrétní látku jste alergická.

Zdroj: Alergie na gelové nehty

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY PUPÍNKY_KOPŘIVKA SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jakub eliaš.

prosim o pomoc nenužu se jich zbavit pomozte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Laky.

Stačí mazat 40% vodkou.. Nechat 2hod působit, omyt. Opakovat za pár dní. Nebo to same ocet. Nutné po 14 dnech kdy se lihnou..

Zdroj: diskuze Babské rady pupínky_kopřivka svrab

Laky na nehty RIMMEL

Laky na nehty RIMMEL dodají nehtům krásnou barvu s oslnivým leskem a odolné složení zajišťuje bezchybný vzhled až po dobu 10 dnů! Svrchní lak urychlí schnutí a dodá lesk. Bez tohoto laku by nebyly výsledky uspokojivé. Laky RIMMEL jsou poměrně populární.

Zde můžete vidět typy a ceny laků RIMMEL.

Takto vypadají laky RIMMEL.

Zdroj: Laky na nehty

Diskuze

V diskuzi RAZÍTKOVACÍ LAK DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Evka.

Vím, že je těžké koupit dobrý lak na dobrý peníze. Konad se mi téměř vždy rozpije a stříbrná barva vůbec neví vidět (za ty peníze). Tyhle obyčejné laky fakt fungují www.nehtyshop.cz/raz… Razítkovala jsem černou, bílou a stříbrnou : )

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Razítkovací lak diskuze

Laky na nehty OPI

Laky OPI dodají nehtům intenzivní barvu s jemným leskem. Odolné složení zajišťuje dlouhodobou výdrž a dokonalé krytí. S unikátním štětečkem barvu snadno aplikujete. Široká škála odstínů nabízí moderní, jemné i originální tóny.

Vlastnosti:

  • dlouhodobá výdrž
  • široká škála odstínů
  • dokonalé krytí

Laky OPI drží opravdu dobře a lépe než laky levnější. OPI laky ve dvou vrstvách s top coatem (Miracle Gel Top Coat od Sally Hansen) na nehtech v bezvadném stavu vydrží zhruba sedm dní, možná i deset, pokud důkladně zalakujete i špičky, které mají tendence se ošoupávat. Pro srovnání: levné laky z drogerie drží s top coatem zhruba pět dní dobře a sedm dní dostatečně. Právě proto také nemá smysl dát za lak víc než tři sta korun.

Zde můžete vidět typy a ceny laků OPI.

Takto vypadají laky OPI.

Zdroj: Laky na nehty

Poradna

V naší poradně s názvem OLUPOVÁNÍ NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Prosím o radu. Nehty na rukou se mi dvojí a posléze olupují. Nehty si nestříhám, ale piluji. Vitamíny moc nezabírají. A mé zaměstnání nedovoluje laky na nehty. Děkuji za cenné rady.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Já bych podpořila příjem kolagenu, protože je to stavební kámen nehtu a bývá často v nedostatku při různých hubnoucích dietách. Nejlépe ho doplníte přirozeně stravou, jedením masa a kůží. Pokud se vám to do vašeho jídelníčku nehodí, tak můžete využít některý z přípravků, jako je například Cemio Kamzík. Tady je k tomu bližší info www.ceskaordinace.cz…
Podle dalších zkušeností ostatních je prý vhodné také Dona Nails a nebo klasický kolagen v kostičkách.
Stav nehtů se po tom upraví teprve až když dorostou do stříhatelné délky a to trvá kolem šesti měsíců. Buďte proto trpělivá a užívejte zvýšené dávky kolagenu alespoň půl roku.

Zdroj: diskuze Olupování nehtů

Laky na nehty Essie

Essie Cosmetics je jednou z nejvýznamnějších společností nabízející širokou paletu laků již 25 let. Módní pokrokové barvy od Essie jsou vždy chic, elegantní a nezapomenutelné. Jsou inspirované cestami do Paříže, Milána, Londýna a New Yorku. Odstíny laků Essie jsou známé a uznávané po celém světě, mají vysokou odolnost proti odlupování díky jedinečnému složení „chip-resistant“, poskytují bezchybné krytí a jsou dlouhotrvající. Barevné laky Essie ani žádné ostatní laky Essie neobsahují formaldehydy, DBP ani toluen.

Ačkoliv mají laky Essie velký výběr odstínů, které jsou moc krásné, špatně se s nimi pracuje. Při aplikaci je třeba minimálně tří vrstev laku, aby neproužkoval a výsledek vypadal pěkně. Nicméně ve výsledku se laky neodlupují a vydrží dlouho.

Zde můžete vidět typy a ceny laků Essie.

Takto vypadají laky Essie.

Zdroj: Laky na nehty

Diskuze

V diskuzi ASI MÁM KOPŘIVKU ? KDO PORADÍ ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav (64 let).

Z ničeho nic mám každé ráno po téle svědivé pupeny a červenou vyrážku, již asi 14 dní. Také jsem měl oteklý ret a oční víčko. Jinak jsem poměrně zdravý, mám slabší cukrovku II.typu, neberu žádné láky, Během dne se mi vyrážka a pupeny téměř ztratí. Zkoušel jsem vynechat různá jídla a pití ale bez ůzpěchu. Je to zřejmě nějaká alergie a nemohu zjistit na co. Kdo máte podobné problémy a poradíte ?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel.

Dobrý den předpokládám že už váš problém asi nebude aktuální, ale mám takový problém také. Doktoři na nic nepřišli. V lednu roku 2016 se mi to objevilo poprvé trvalo asi čtyři měsíce a z ničeho nic přestalo každý den ráno výsev puchýřů po těle pokaždé na jiných místech jiné velikosti. A před dvěma dny to samé. Po 4 letech se mi to znovu vrátilo.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Vyrazka na tele

Svítící a neonové laky na nehty

Chcete vystoupit z davu a blýsknout se něčím výjimečným? Pak vyzkoušejte svítící laky. Rozzáří a zpestří vaše nehty a budete vyčnívat z davu. A to i ve tmě. Ve dne mají tyto laky klasickou barvu, ale jen co budete ve tmě, tak budou vaše nehty krásně svítit. Existuje více druhů svítících laků; některé svítí jen pod ultrafialovým světlem, jiné kdekoliv ve tmě. V druhém případě vydrží svítící efekt laku ve tmě až deset hodin po krátkém nasvícení na světle. Nabízí se odstíny transparentní s lehkými barevnými nádechy. Fosforeskující lak na nehty můžete koupit na internetu a je dostupný i v DM drogerii. Lak můžete pořídit již od 50 Kč.

Zde můžete vidět typy a ceny svítících laků.

Takto vypadají svítící laky.

Zdroj: Laky na nehty

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

pěkný den,
mám strašně zničené vlasy, šíleně suché lámavé a roztřepené, vlasy mám horší než nějaky chemlon.
Poradte mi prosím co stím dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Ahoj. Mám stejný problém jako ty. Hlavně jsem zjistila, že nesmím po umytí vlasy vyfoukat, protože pak vypadám, jako kdybych sahla do elektriky. Kupuji si šampon od Dove, masku od Dove, kterou nechám působit hooodně dlouho, po spláchnutí jemně vysuším ručníkem, hlavně si vlasy ručníkem nedrť. Nastříkem na vlhké vlasy neoplachující kondicioner s olejem od Dove. Vůbec je nečeš, jen je trochu narovnej prsty. Až ti vlasy proschnou, narovnej si je žehličkou. Nedávej žádná tužidla ani laky. Vlasy se tím vysuší a jsou o dost tvrdší. Jen to zkus, mě to pomohlo i když o pár procent, ale přece je to lepší.

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Laky na nehty Miss sporty

Nové dlouhotrvající laky na nehty od Miss sporty mají vylepšenou strukturu, díky ní vydrží krásné barvy až celých 7 dní! Lak má schopnost udržet si svůj lesk, stačí jen přetřít nehty kapesníkem nebo kouskem látky a ve chvilce budou opět zářit.

Tip: Pro trvanlivé lakování naneste nejdřív výživný lak pro ochranu nehtů. Potom nalakujte jednu vrstvičku pro přirozený vzhled nebo dvě vrstvičky pro výraznější lakování. Nakonec nehty přelakujte vrchním lakem Top Coat, který barevný lak ještě víc zafixuje. Každou vrstvičku nechte chvíli zaschnout. Výsledek bude dokonalý!

Zde můžete vidět typy a ceny laků Miss sporty.

Takto vypadají laky Miss sporty.

Zdroj: Laky na nehty

Laky na nehty Essence

Kosmetika Essence, to jsou trendy, neustálé inovace a kvalitní kosmetické produkty za neskutečně nízkou cenu. Při této kombinaci není divu, že je Essence tak oblíbená mezi mladými. Díky širokému spektru barev a odstínů si můžete vybrat ten pravý výrobek podle své momentální nálady nebo aktuálního outfitu.

Tato firma způsobila doslova revoluci v nehtovém stylingu. Inovační formule podkladového a krycího laku vylepšuje trvanlivost laku Gel Nail o 60 %. Nehty dostanou dávku extrémního dlouhotrvajícího lesku bez potřeby zapékání v LED nebo UV lampě. Nejdříve se nanese podklad Gel Nail a nechá se zcela zaschnout, poté se nanese jakýkoliv barevný lak Gel Nail a nechá se opět zcela zaschnout. Nakonec se barevný lak přetře krycím lakem Gel Nail. Manikúru jednoduše odstraníte běžným odlakovačem.

Zde můžete vidět typy a ceny laků Essence.

Takto vypadají laky Essence.

Zdroj: Laky na nehty

Budete potřebovat: houbičku (stačí ustřihnout roh té na mytí nádobí, ovšem k lepším výsledkům je zapotřebí houbička s menšími bublinkami), nejméně 2 různobarevné laky dle vlastního výběru, bezbarvý lak, vatovou tyčinku, odlakovač

Postup:

  1. Nejprve namočte houbičku do vody a pak důkladně vyždímejte, aby nebyla zbytečně nasáklá. Měla by být pouze navlhčená. Čím menší kousek houbičky, tím snáz se vám podaří vodu vyždímat.
  2. Vybranými laky udělejte na houbičku 2/3/4 pruhy pod sebe, dlouhé zhruba jeden centimetr. Laku nenanášejte příliš.
  3. Celé kouzlo tkví pouze v tom, že budete nabarveným kouskem houbičky poklepávat na nehet. Mezi barvami vzniknou plynulé přechody.
  4. Zabarvenou kůžičku v okolí nehtu opatrně vyčistěte hlavičkou vatové tyčinky namočené v odlakovači.
  5. Počkejte, až nehet dokonale zaschne, a pak ho opět opatrně a lehce přetřete bezbarvým lakem pro ochranu. Toť vše!

Zdroj: Gelové nehty

Angioedém příčiny

Příčinou angioedému je ve většině případů alergická reakce na pyl nebo potraviny, jakou jsou vajíčka, oříšky, čokoláda, mléko, mořské plody, ovoce, zelenina, dále na léky, štípnutí hmyzem, na hadí jed, různé chemikálie, barvy, laky, na chlad, na sluneční záření, ale i na emocionální stres. Nezanedbatelné jsou rovněž genetické příčiny.

Angioedém je kožní onemocnění s otokem v podkoží. Příčinou otoku je vazodilatace a zvýšená permeabilita cév.

Zdroj: Angioneurotický edém

Laky na nehty levně

Dražší lak nemusí být nutně lepší! Zde jsou typy na levné, a přitom často kvalitní laky:

Neonový lak SUPER NEON COLORS nail enamel od Flormar, odstín Gipsy Pink: Krásná barva už v lahvičce, na nehtu vypadá totožně. Štěteček je jemnější, perfektní pro přesné nanášení. Lak je trochu hustší, nenanáší se úplně rovnoměrně, chce to preciznější nanášení, jinak je viditelně nerovnoměrný a mohl by působit flekatě. Výdrž je ale dobrá, pět dní vydržel bez chybičky.

Cena: 69,90 Kč, k dostání v síti drogerií Teta, v parfumerii Douglas

Výdrž: 4–5 dní

ULTIMATE, CATRICE odstín Shopping Day At Bluemingdales: Rychle zasychá a barva je tak sytá, že úplně stačí jeden nános. Má pohledný flakonek, není co vytknout.

Cena: 64,90 Kč

Výdrž: 3–4 dny

Lak na nehty Matný efekt od značky Moje: Jedna vrstva ale nestačí, nehet vypadá jako potřený růžovým zvýrazňovačem, až díky druhé vrstvě byl krásně sytý.

Cena: 39,90 Kč, k sehnání na kosmetikamoje.cz nebo v běžné síti drogerií

Výdrž: 3–4 dny

Nailwear pro+, Avon: Když ho nanesete ve dvou vrstvách, dobře kryje a vydrží skoro čtyři dny! Snadno se nanáší, rychle zasychá. Zákaznicím vyhovuje i přirozený odstín, decentně zvýrazněný zlatými flitry. Vypadá dobře na kratších nehtech, hodí se spíš na ruce než na nohy.

Cena: 149 Kč

Výdrž: 4–5 dnů

COLORAMA od MAYBELLINE: Tento lak se odlupuje jak od kraje, tak od kůžičky. Má hezkou světle růžovou barvu, hodí se pro každou příležitost. Navíc se příjemně nanáší, má praktický kartáček a ideální hustotu.

Cena: 69 Kč

Výdrž: 2–3 dny

Zdroj: Laky na nehty

Katalog Enii nails

Značka Enii nails nabízí široký sortiment pro profesionální „nehtaře“ i pro domácí použití. V širokém sortimentu naleznete:

  • UV gely – enii, eco, french, led a výživné;
  • silver UV gely – jednofázové, podkladové, modelovací a vrchní;
  • barevné UV gely – barevné UV gely, barevné LED gely;
  • rocklaky – rocklac pastel, rocklac sady;
  • gelové laky – aluminium, enii, dynamic;
  • akryl system – akryl, barevný akryl, UV akrygel, akrylové barvy;
  • nehtové tipy –různých druhů, tvarů, barev;
  • pomůcky k manikúře – pilníky, štětce, odlakovače, čističe, lepidla, nehtové formy;
  • podpůrné přípravky;
  • výživy;
  • UV lampy;
  • LED lampy;
  • brusky;
  • frézky;
  • odsávačky;
  • celé sady pro nehtovou modeláž;
  • laky – red line, enii, zdobicí;
  • péči o ruce – japonská manikúra, parafínový systém, balbcare, masky, krémy, peelingy;
  • pomůcky k pedikúře – péče o nohy;
  • dezinfekční přípravky – na pokožku a ruce, na dezinfekci nástrojů a ploch;
  • depilační systémy – vosky na depilaci, papírky na depilaci, podepilační přípravky, předdepilační přípravky;
  • kosmetiku Kallos – šampony, kondicionéry, masky, styling, barvení vlasů, péče o tělo;
  • luxusní kosmetiku Onna.
Veškerý tento sortiment si můžete objednat v internetovém obchodě Enii nails.

Zdroj: Enii nails

Lak na nehty s hologramy

Vykouzlete nezapomenutelný efekt pro své nehty pouze s jedním lakem! Že to není možné? Ale ano! Laky na nehty s hologramy jsou pro tento účel perfektní pomocníci. Lze je snadno zpracovávat, takže snadno dosáhnete těch nejlepších výsledků. Hologramy jsou úžasné zdobící prvky, které lze vkládat do laků na nehty. Pomocí hologramů můžete na nehtech vytvořit dokonalé efekty, třpytivou „francii“, ale i dokonalou imitaci kamínků. Dále můžete použít barevné třpytky určené na nail art a smíchat je s řídkým UV gelem podle svojí fantazie, čímž také vytvoříte originální zdobení. Takto připravený UV gel můžete aplikovat i na mokrý bezbarvý lak, který po zaschnutí ošetříte vrchním lakem na nehty.

Zdroj: Zdobení nehtů

Pásová bruska na dřevo a kov

Broušení je technologie třískového obrábění s nedefinovatelnou geometrií břitu. Používá se většinou jako dokončovací operace, přičemž jsou jednotlivá zrna brusiva spojena vhodným pojivem. K tomuto účelu se používá brusný pás neboli také smirkový papír.

Pásová bruska využívá rotačního pohybu hnacího válce k pohonu smirkového pásu, který tak obíhá napnutý na dvou souosých válcích, mezi nimiž je umístěna brusná plocha. Pásová bruska je razantním pomocníkem při broušení trámů, prken, desek, kovových materiálů. Pomocí pásové brusky můžete odstraňovat staré nátěry a laky, můžete oživit „zašlé“ povrchy, nebo je zbavit třísek a nerovností.

Na broušení kovu se také používá smirkový papír, ale obráběné částice by se neměly sbírat do vaku, tyto brusky jsou zpravidla stolní.

Zdroj: Pásová bruska

Pletení z papíru a barvení

Barvení můžeme provádět jednak natíráním štětcem, kdy natřeme štětcem buď celý výrobek, nebo můžeme natírat předem ruličky (několik ruliček si položíme na igelitovou podložku a štětcem je natřeme z jedné strany; válením a současným dobarvením zbarvíme celé ruličky, které potom položíme na novinový papír položený na rovné ploše; schnutí si můžeme urychlit v horkovzdušné troubě), jednak stříkáním barvy, kdy se barva nalije do lahve s rozstřikovačem a celý výrobek se ze všech stran postříká (je větší spotřeba barvy, ale barva se dostane do všech koutů; někdo rozřízne velkou krabici a stříká v ní, aby se barva nerozstřikovala po okolí).

K barvení můžeme použít nejrůznější dostupné barvy, každému vyhovuje něco jiného. Někdo používá lihová a vodou ředitelná mořidla na dřevo (lihovými se však nedoporučuje natírat v uzavřených prostorách – jsou cítit). Při barvení vodou ředitelnými mořidly se někdy stane, že se po zaschnutí na ruličkách objeví šedavý povlak – vysrážená sůl z barvy. Někomu vyhovuje Balakryl, jinému barvy na textil či tónovací barvy do malířských nátěrů, temperové barvy.

Pro zpevnění výrobku i k ochraně barev je vhodné celý výrobek nalakovat. K lakování se používají nejrůznější druhy laků (k dostání je jich velké množství). Nejčastěji se využívají vodou ředitelné laky jako Spotrakryl, Colorlak. Někdo používá lazurovací laky (jsou lehce zabarvené).

Pro lakování výrobků, které chceme umístit venku (koše bez dna pro truhlíky s květinami, výzdoba vrat a dveří) se doporučuje lodní lak. Výrobky natřené Balakrylem se už nemusí lakovat.

Zdroj: Pletení z papíru

Sally Hansen lak na nehty

Popis:

Jak již bylo uvedeno laky na nehty jsou světovou jedničkou na trhu. Jejich velký výběr různých odstínů vám bude pravděpodobně způsobovat největší a jediný problém, se kterým se u těchto laků setkáte, nebude jednoduché si vybrat, nabídka je opravdu obrovská, ale až tento krok překonáte, pak už bude jen radost s těmito přípravky pracovat. V jedné lahvičce naleznete kompletní péči o vaše nehty, jako od profesionála.

Přednosti:

Velkou předností laků Sally Hansen je jejich nanášení, při nanášení vám štěteček nezanechává šmouhy a to především díky specielně vytvarovanému štětečku. Co ale oceníte u těchto laků úplně nejvíce a co bude skutečně na vašich nehtech vidět je, že z jedné lahvičky dosáhnete stejných výsledků, jako byste použili lak podkladový, posilovač nehtů, lak podporující růst nehtů, barevný lak a vrchní lak s leskem. Se Sally Hansen budou vaše nehty dokonalé.

Zdroj: Sally Hansen


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Nina Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP