Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MYKÓZA CHODIDEL

OBSAH

Pálení chodidel a nártů

Pálení chodidel a nártů je běžné u diabetiků s periferním nervovým poškozením. Může za to nedostatek vitamínu B, ale i chronické onemocnění ledvin, špatný krevní oběh nohou a chodidel nebo nedostatečná funkce štítné žlázy. Nemusí se však jednat vždy o onemocnění. Může jít o pouhý otlak nohy uzavřené v neprodyšné obuvi.

Zdroj: Pálení chodidel

Diskuze

V diskuzi PÁLENÍ CHODIDEL A DLANÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

U mě se pálení chodidel projevilo když začly bolet záda v kříži,na vyšetření CT zjistili zůžení na míše a 3 a 4 obratle a to souvisí s pálením chodidel.Pokud také trpíte pálením chodidel uzce to souvisí se zužením na cévach či problému s páteří.Doporučuji vždy vyhledat lékaře a udělat odborné vyšetření.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pálení chodidel a dlaní

Pálení chodidel v těhotenství

Pálení chodidel v těhotenství může souviset s otoky dolních končetin a útlakem periferních nervů, nelze však vyloučit kožní nebo neurologické onemocnění. Poraďte se raději s praktickým lékařem, který vás může odeslat na specializované pracoviště k dovyšetření.

Zdroj: Pálení chodidel

Diskuze

V diskuzi BOLEST CHODIDEL ZESPODU PÁLENÍ CHODIDEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlastimir Blažek.

as.rok pálení chodidel.,dříve jen v noci a as.tři měsíce i přes den a stále se to stupňuje,vyšetření cévní ok.,neurologie-Betahistin Activas 24md.užití ,půl roku a neni lepší.ortopedie-Dona aGabagamma 300 mg užívám as 4.měsíce-stejné.,můžete někdo poradit-?dík

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolest chodidel zespodu pálení chodidel

Poševní mykóza v těhotenství

Mnoho žen si stěžuje na výtok v těhotenství, kdy se u nich objevuje poševní mykóza kvůli zvýšené hladině ženského hormonu estrogenu. Léčba vaginální mykózy u těhotných žen by měla být prováděna pouze pod dohledem lékaře. Vaginální tablety jsou zaváděny gynekologem, bez aplikátoru.

Zdroj: Poševní mykóza

Diskuze

V diskuzi LÉČENÍ BRNĚNÍ CHODIDEL PO CHEMOTERAPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar .

Brní mě po chemoterapii. Dá se s tím něco dělat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jindrich Sliksbir.

Mám bolesti a brněni chodidel , jak to léčit???

Zdroj: diskuze Léčení brnění chodidel po chemoterapii

Nemoci chodidel – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět nemoci nohou.

Zdroj: Nemoci chodidel

Diskuze

V diskuzi BRNENÍ CHODIDEL PO CHEMOTERAPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mikolajková Věra.

Jsem tři roky po chemoterapii a stále mne brní chodidla.Pomohlo vám někomu něco na to?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vokálek.

Začalo to u prstů a pomalu to postupuje. Zasažená je asi tak třetina přední částí obou chodidel.

Zdroj: diskuze Brnení chodidel po chemoterapii

Plíseň na kůži – příznaky

Mykóza je infekce způsobená například kvasinkami. Přenáší se pohlavním stykem, ale objevit se může i jako důsledek oslabené imunity nebo nesprávné životosprávy.

Mykóza se nejčastěji léčí antimykotiky ve formě mastí. Někdy pacient musí také upravit životosprávu: jedná se především o omezení cukrů ve stravě. Nestyďte se navštívit svého lékaře, jelikož neléčená mykóza se může šířit nebo se z ní může stát chronické onemocnění.

Zdroj: Šupiny na genitáliích

Diskuze

V diskuzi MYKOZA A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hany.

Mykóza mě trápila opakovaně. Vyléčila jsem se a za nějakou dobu tu byla zase. Pak mi řekla doktorka o Probiolactu. Zkusila jsem ho a mám pokoj. Mykóza se nevrací a je to už skoro půl roku.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mykoza a probiotika

Vaginální mykóza

Určitě už máte nové plavky, nějaké šik sandálky a šatičky. Možná jste si pořídila novou letní vůni, kterou máte v úmyslu okouzlovat za vlahých večerů. Návštěva kadeřníka a šmrncovní sestřih, k letnímu standardu patří i manikúra a pedikúra.

K létu bohužel patří i jedna nepříjemná záležitost, která Vám tohle nádherné období může pokazit – vaginální mykóza, někdy nazývaná také jako poševní mykóza. Možná Vás to hrozné svědění, pálení, bolest a výtok letos mine. Pokud vás trápí vaginální mykóza každý rok, ještě není všechno ztraceno.

Zdroj: Užijte si léto bez vaginální mykózy

Diskuze

V diskuzi BOLEST A PÁLENÍ CHODIDEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta.

dobry den mám bolest a paléni a ktomu utok chodidel a bolest svalstva mužete mi poradit děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolest a pálení chodidel

Bolest chodidel od páteře

Bolest nohou patrně zažil každý z nás. Způsobil si ji jednorázovým či dlouhodobým přeceňováním svých možností, nebo chybným držením těla. V menší míře však může bolestivost nohou poukazovat i na jiné příčiny, které by neměly být přehlíženy. Příznaky bolesti chodidel od páteře se projevují bolestmi nohou, brněním končetin až svalovými křečemi, mohou se objevit také otoky dolních končetin.

Zdroj: Bolest chodidel zespodu

Diskuze

V diskuzi MYKÓZY A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alis.

Na mykózy jsem začala trpět poslední rok. Když jsem byla u doktorky už potřetí, stěžovala jsem si kamarádce a ta mi poradila nějaký Probiolact. zkusila jsem ho a musím jí poděkovat. Zatím mám pokoj.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sisa.

Mykózu jsem léčila několikrát. Když jsem si jednou postěžovala v práci, kolegyně mi řekla, že měla podobné problémy a vyřešila je užíváním Probiolactu. Vyzkoušela jsem ho a mykóza se už nevrátila.

Zdroj: diskuze Mykózy a probiotika

Co znamená pálení chodidel a dlaní

Pálení dlaní a plosek nohou by mohlo mít souvislost s výhřezem krční či bederní ploténky. Je ale potřeba vyloučit i jiná onemocnění, což spadá do péče neurologa. Také se může jednat o alergickou reakci na určitou látku, kdy při kontaktu s kůží dochází k tomuto stavu.

Zdroj: Pálení chodidel

Diskuze

V diskuzi BOLEST CHODIDEL ZESPODU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslava.

Dobrý den, již delší dobu mě bolí bříška pod prsty u obou chodidel.Nepřestane to i když ležím.Mám v nich stále takový tlak,jako kdybych měla pod kůží nějaký polštářek,který stále tlačí.Při delším stání mě to i pálí.Nevíte co by to mohlo být?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Viera Matascikova.

Mam rovnaký problém + pocit strpnutych prstov. Zmrznutych ci pália ich prstov. Je to ako necitlivost, či precitlivenosť.... Proste to ani neviem správne definovať.

Zdroj: diskuze Bolest chodidel zespodu

Plíseň nehtů foto

  • Fotografie, na kterých je vidět plíseň a mykóza nehtů na rukou, jsou zde.
  • Fotografie, na kterých je vidět plíseň a mykóza nehtů na nohou a žluté nehty, jsou zde.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Diskuze

V diskuzi VAGINÁLNÍ MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květinka.

Dostala jsem na něho taky tip. Kamarádka využívala celé balení jak je doporučeno, prolblému se zbavila a zatím se nevrátil.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tercina.

Jestli se mě opět mykóza vrátí, tak ho určitě zkusím. On je dost problém, aby něco spolehlivě zabralo.

Zdroj: diskuze Vaginální mykóza

Je mykóza i u mužů?

Poševní mykóza se nevyhýbá ani mužům. Přestože se vaginální mykóza nepovažuje za pohlavně přenosnou chorobu, mohou jí trpět oba partneři a opakovaně ji na sebe přenášet prostřednictvím pohlavního styku. Genitální mykózou tedy mohou trpět i muži. Nestává se to sice příliš často, ale v oblasti předkožkového vaku a žaludu se mohou přemnožit kvasinky. Nemoc se projevuje podobně jako u žen: svěděním, pálením, zarudnutím, případně otokem. Nemoc se neprojevuje výtokem, ale na penisu se může hromadit hlen. Muži mohou být pouze přenašeči tohoto onemocnění, nemoc se u nich přitom nemusí nijak projevit.

Zdroj: Co na poševní mykózu

Diskuze

V diskuzi PALENÍ CHODIDEL A BOLEST KOSTI CELÍCH NOCH A ŽADNI POMALU SVALSTVO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta.

Dobry den chci se zeptat mám paleni chodidel na obou noh a pomalu žádný svalstvo a bolest celih noh moc děkuji ,

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Palení chodidel a bolest kosti celích noch a žadni pomalu svalstvo

Svědění na penisu

Svědění penisu je charakteristické pro mykózu. Mykóza penisu u mužů je stejně jako vaginální mykóza u žen pohlavní nemoc, která má však u mužů rozdílné příznaky. Někdy muži ani netuší, že mykózou trpí, protože ji mají ve skryté formě. Pak se partnerka neustále léčí, ale mykóza se jí stále vrací.

Každý muž by měl dodržovat základní pravidla hygieny, a ještě víc před pohlavním stykem. Měl by si v každém případě omýt penis, přetáhnout předkožku a vymýt smegma, které se tam neustále tvoří (a je to správně!). Pokud objeví na žaludu červené pupínky nebo flíčky (mohou být hladké i drsné), měl by začít léčit mykózu a informovat o tom partnerku, aby se léčili současně. Mykóza se jinak ve svém průběhu může rozšířit i do okolí pohlavních orgánů, kde se vytvoří mokvavé fleky, a pak už se šíří po celém těle.

Zdroj: Vše o penisu

Bolest chodidel pod prsty

Bolest chodidel pod prsty svědčí o přetížení nohy s následnou entezopatií, tedy bolestí v místě úponu šlachy nebo vazu na kost. Zde vznikne nemikrobní doprovodný zánět s bolestí. Místo bolesti a hybnost nohy je třeba na ortopedii vyšetřit, aplikovat případně obstřik bolestivého místa. Vhodné je rovněž zhotovení rentgenového snímku a vyšetření diagnostickým ultrazvukem.

Léčba je založena na odlehčení, šetření končetiny, při těžším nálezu je předepsán i sádrový zklidňující obvaz. Později následuje rehabilitace v podobě pohybové a fyzikální léčby.

Zdroj: Bolest chodidel

Co znamená bolest chodidel ráno

Skřípnutí nervu nebo blokace nervu se projevuje bolestí vystřelující do okolních míst. Když ráno vstanete a šlápnete na nohu, dojde k podráždění vnitřní tkáně tou měkkou vnější a následně k blokaci nebo skřípnutí nervu, který pak způsobuje onu nepříjemnou bolest. Zkuste horký zábal na postižené místo. Pokud bolest nezmírní, navštivte neurochirurgii.

Zdroj: Bolest chodidel zespodu

Bolest chodidel u dětí

Pokud bolí chodidla děti, jde ve většině případů o růstové bolesti, zvláště když nohy bolívají obě. Dítě by mělo být vyšetřeno neurologem a ortopedem. Také dbejte na správný výběr obuvi. Nekupujte větší, starší, nebo dokonce menší obuv, jelikož dochází k deformitám plosek. Nejlepší prevencí u dětí je pravidelná návštěva dětského lékaře, který vám v případě potřeby doporučí vhodné botičky a vložky do bot.

Zdroj: Bolest chodidel zespodu

Co znamená bolest chodidel v noci

Bodavá bolest může člověka potrápit i v noci. Bolest se může vyskytovat pravidelně mezi 3. a 4. hodinou ranní. Bolest se objevuje na spodní straně chodidla, spíše na palcové straně v místě nejvyššího vyklenutí. Občas bolest vystřeluje k vnitřnímu kotníku nebo do nártu. Pokud trpíte výše popsanou bolestí, pak může jít o problém způsobený špatným prokrvením nohou.

Zdroj: Bolest chodidel zespodu

Babské rady na plíseň penisu

  • Nemělo by se používat příliš těsné a neprodyšné spodní prádlo nebo kraťasy. Překážkou mohou být i mokré plavky.
  • Mykóza může být spjata i s větší hladinou cukru v krvi. Vhodné je omezit konzumaci bílého pečiva a sladkostí.
  • Je lepší sprchování než koupání. Zároveň je dobré používat mýdlo určené pro intimní hygienu (například Lactacyd).
  • Velmi vhodné jsou výrobky, které zlepšují mikroflóru.
  • Další vhodnou radou je vyvarovat se stresu, protože stres je strůjcem mykózy.

Zdroj: Mykóza na penisu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP