Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PŘÍRODNÍ LÉK NA SRDCE

OBSAH

Rizikové faktory tuku

Strava významně ovlivňuje, zda kardiovaskulární systém běží hladce, a to i ve stáří. Obsah soli v rychlém občerstvení zvyšuje krevní tlak. Tuky z potravin živočišného původu zaplaví tělo cholesterolem, který se ukládá v tepnách. Srdce pak musí zvýšit tlak, aby krevní oběh fungoval, vyvíjí tedy mimořádné úsilí. Je-li zvýšena tělesná hmotnost, vede to k nadváze, která je způsobena nedostatkem pohybu, což srdce opět oslabuje. Nebezpečný kolotoč je tak uveden do pohybu a následkem může být infarkt.

Zdroj: Vitamíny pro zdravé srdce a cévy

Diskuze

V diskuzi MUŽE SELHAT SRDCE Z NÁDORU VARLETE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika duždova.

dobri den muj manžel je po operaci srdce má defibrilator fukčnost srdce má na 30°°procent tet je po operaci nádoru varlete je možné aby ten nádor bránil k zlepšeni funkčnosti srdce jestli nějak muže škodit tomu srdíčku děkuji za odpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Muže selhat srdce z nádoru varlete

Pohyb a srdce

Sedavé činnosti a nedostatek pohybu vedou ke zpomalení mnoha funkcí v těle. Stejně jako každý jiný sval i srdce ztrácí na výkonu, když není pravidelně zatěžováno. Fyzicky aktivní jedinci nejen že trénují své svaly, ale také srdce a cévy. Pohyb přidá na rychlosti tělesných funkcí a orgánům a svalům je dodávána čerstvá energie. Znečišťující látky jsou odstraněny a rychle vyloučeny. Pravidelné cvičení posiluje srdeční sval a snižuje krevní tlak. Zvýšení energetického výdeje inhibuje škodlivý cholesterol v krvi a dochází k jeho snížení, díky čemuž jsou cévy chráněny proti ateroskleróze. Lze tedy shrnout, že pozitivní účinky sportu snižují riziko srdečního infarktu. Když ale srdce musí pracovat plnou rychlostí a nedochází k trvalé relaxaci napětí, působí nadměrná zátěž (stres) na srdce negativně a neumožňuje delší životnost srdce. Redukce stresu a pravidelná relaxace jsou tedy cennými pomocníky v ochraně proti srdečním onemocněním.

Zdroj: Vitamíny pro zdravé srdce a cévy

Diskuze

V diskuzi MRAVENČENÍ V KONČETINÁCH,BUŠENÍ SRDCE, ZTUHLÉ KONČETINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra 123.

Ještě dodatek:na srdeční arytmii beru lék,ten nesmím vynechat a ten mě nedělá problémy.Jestli berete na bušení srdce,nebo cokoliv na srdce a tlak,tak to brát!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Lidé zlatí,
jak to tady čtu, napadá mě jediné, věřím, že pro mnohé z Vás správné řešení. S velkou pravděpodobností tyto problémy pramení z parazitární zátěže organizmu! Kdo jste blíž Praze nebo Hradci Králové, kontaktujte paní Ivetu Polly Belušovou, je to vynikající terapeutka alternativní medicíny a jsem si jistá, že mnohým z Vás dokáže pomoci.Kdo jste blíž Brnu, kontaktujte paní ing. Hanu Bláhovou.
Obě jsou republikové špičky v oboru a mají i klienty ze zahraničí. Paní Belušová dokáže pomoci navíc i s psychickými problémy.
Já v žádném případě nezatracuji klasickou medicínu, ale v těchto případech, co zde čtu, by alternativa mohla být velmi platná. Upozorňuji ale, že je potřeba makat na sobě, dodržovat doporučení, být trpělivý a pozitivně smýšlející člověk.
Tak to pošlete dál, ať se může pomoct hodně lidem.
Moc Vám všem držím palce, teda vlastně pěsti :-) . Eva
( www.bioara.cz - Iveta Polly Belušová, www.medicelo.cz - Ing. Hana Bláhová)

Zdroj: diskuze Mravenčení v končetinách,bušení srdce, ztuhlé končetiny

Srdeční obtíže – bušení srdce, zrychlený tep

Srdeční obtíže, bušení srdce, zrychlený tep a výskyt cévních a srdečních onemocnění u žen v menopauze, zejména pak ischemické srdeční choroby, stoupají. Ženské pohlavní hormony působí roli jakéhosi ochránce cév v produktivním věku ženy. Proto je do padesáti let věku výskyt srdečních a cévních onemocnění vyšší u mužů. V menopauze, po snížení hladiny ženských pohlavních hormonů, se však situace mění a riziko srdečního infarktu či mozkové příhody u žen prudce stoupá.

Zdroj: Menopauzální index

Diskuze

V diskuzi BIOLOGICKÉ HODINY VNITŘNÍCH ORGÁNŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kaňková Šárka.

Dobrý den,
prosím vysvětlit pojem "obal srdce" a krev, není to srdce jako takové, co je to ten obal. Tělo by mělo mít od 19 hod do 21.hod večer aktivní právě obal srdce a krev, co se děje v našem těle. Od 21. hodiny jsou v provozu tzv. ohřívače těla. Co to znamená. Mám přítele, kterému se po 9 hodině večerní začlo ozývat srdce, zvýší se mu tlak na 170/91 /a zvýší se mu hodně tep. Už byl u kardiologa a srdce má prý v pořádku. Děkuji Š.Kaňková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Biologické hodiny vnitřních orgánů

Přírodní antibiotika na boreliózu

Mezi přírodní antibiotika na boreliózu patří: eleuterokok ostnitý, topol.

Zdroj: Přírodní antibiotika

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ VITAMÍNY NA SRDCE CÉVY ENERGII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kombucha.

Mně vzhledem k rodinné anamnéze doktor doporučil brát MaxiCor s Omega3 mstnými kyselinami, že je to dobré jak na srdce a cévy, tak na cholesterol.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Allemagne.

Také beru MaxiCor, protože máme v rodině špatný cholesterol; po dvou měsících už mi na testech vyšel dobře, tak ho užívám pravidelně i dál.

Zdroj: diskuze Nejlepší vitamíny na srdce cévy energii

Přírodní antibiotika na angínu

Mezi přírodní antibiotika na angínu patří: merlík a picao preto.

Zdroj: Přírodní antibiotika

Poradna

V naší poradně s názvem WOBENZYM PO OPERACI SRDCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Bočková.

Dobrý den, chtěla bych kamarádovi jako dárek koupit Wobenzym. Je dva týdny po operaci srdce - výměna chlopně. Bohužel nikde nevidím, zda je Wobenzym pro tento druh pacientů vhodný. Děkuji za informaci. Bočková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Wobenzym v tomto případě může pomoci jako podpůrný prostředek při hojení a při posile imunitního systému. V každém případě o záměru užívat Wobenzym musí vědět ošetřující lékař, buď kardiolog nebo praktický lékař. Dávkování v této situaci může být 6 tablet 3 krát denně s délkou léčby alespoň jeden měsíc.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Wobenzym po operaci srdce

Vzájemný vliv srdce a ledvin

Ledviny vykonávají v těle více funkcí než jen filtrování odpadních látek a odstranění nadbytečné vody z krve. Pomáhají udržovat kosti ve zdravém stavu. Produkují hormon zvaný erytropoetin, který reguluje tvorbu červených krvinek. Tvoří enzym renin, který se podílí na kontrole krevního tlaku. A udržují v těle v rovnováze hladiny fosforu a vápníku, což je nezbytné pro správnou funkci srdce.

Při chronickém onemocnění ledvin se netvoří dostatek erytropoetinu, takže pacienti trpí nedostatkem červených krvinek (anémií). Ledviny naopak produkují příliš mnoho reninu, což způsobuje zvyšování krevního tlaku. Celý nežádoucí proces může být navíc podpořen narušením rovnováhy hladin fosforu a vápníku.

Abychom si zachovali zdravé ledviny, je nutné udržet si i zdravé srdce a cévy.

A naopak: Onemocnění ledvin doprovázené ledvinnou nedostatečností mnohonásobně zvyšuje riziko onemocnění srdce a cév (změny přeměny látkové při ledvinné nedostatečnosti vedou k vysokému krevnímu tlaku a urychlenému kornatění tepen).

Zdroj: Onemocnění ledvin a srdce

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍRODNÍ PROSTŘEDKY NA ŘEDĚNÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tesarcikova Meta.

Nemela jsem zadnou operaci srdce , jen podle zdejsich lekaru , slaby srdecni infarkt. Zacala jsem uzivat Xarelto , doporucene mym kardiologem . Byla jsem poucena , ze tento druh prasku , skryva pri urazu silne krvaceni . Musim ho jist ? Radeji bych se soustredila na prirodni lecbu . Prosim poradte mi .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Xarelto se používá na úpravu srážlivosti krve. Jinými slovy Xarelto prodlužuje dobu, za kterou se tekutá krev srazí a vytvoří koagulát. Když se zraníte a z rány vytéká krev, a když užíváte Xarelto, tak vaše rána bude déle krvácet, než bez této léčby. Pokud máte nastavené správné dávkování, tak i s Xareltem dojde ke sražení krve a zastavení krvácení. Takže se nemusíte bát, že byste vykrvácela. Xarelto jste dostala od svého lékaře jako prevenci před komplikacemi, které by mohly značně ovlivnit váš zdravotní stav. Přesné dávkování vám doslova umožní žít déle. Jinak co se týče nahrazení antikoagulační léčby přírodní cestou, tak neexistuje žádná jiná metoda, která by s nezbytnou přesností stabilně regulovala srážlivost krve. Buďte ráda za Xarelto, protože patří mezi VIP léky, které nevyžadují ke své funkci žádnou obtěžující dietu. Jen si dejte pozor na léčbu bolesti. S lékem Xarelto můžete z volně prodejných léků proti bolesti použít jen Paralen. Silnější léky na bolest vám pak předepíše lékař, jakmile ho o to požádáte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Přírodní prostředky na ředění krve

Zrychlený tep srdce, hodnoty

Pro dospělého člověka může být normální rychlost tepu jakákoli hodnota mezi 60 až 100 údery za minutu. Obvykle platí, že čím je člověk zdravější a v lepší fyzické kondici, tím je jeho tep pomalejší. U špičkových atletů se dokonce klidový tep může pohybovat okolo 40 úderů za minutu, například světoznámý cyklista Lance Armstrong měl normální klidový tep 32 úderů za minutu. U kojenců a malých dětí je naproti tomu normální tep vyšší. Srdce zdravého novorozence tluče rychlostí až 160 úderů za minutu a u předškolních dětí je normální klidový tep i 120 úderů za minutu.

Zdroj: Zrychlený tep v klidovém režimu

Poradna

V naší poradně s názvem ANGÍNA PECTORIS PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.

Dobrý den,mám časté bolesti na levé straně hrudi .Někdy i v noci kdy jsem v klidovém stavu.Někdy zvažují jestli si mám zavolat rychlou.
.Léčím se se štítnou žlázou,v současné době mi byla změněna terapie.Lékař mi řekl že by se mohla vyvinout z toho angína pectoris.,TSH mám v současné době 0,14.Užívám euthyrox.
PROŽÍVÁM v této době i stresovou situaci,přišlo k úmrtí 2 blízkých osob,jeden z nich byl vnuk.
Děkuji za případnou odpověď.Jiřina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Bolest vlevo na hrudi nemusí způsobovat jen srdce, ale i kosterní svalstvo, které může být v napětí ze stresující situace, kterou prožíváte. S jistotou by vám to sdělil lékař internista. Doporučuji zastavit se na kardiologii a tam jim řekněte o své tíživé situaci. Když to nebude od srdce, tak vám lékař předepíše léky na uklidnění a ty vyřeší současné nepohodlí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Angína pectoris příznaky

Zavodnění organismu a srdce

Otok je vždy signál těla, že v něm něco není v pořádku. Některé nemoci se projevují tím, že se v těle zadržuje voda. Může se jednat o srdeční choroby, onemocnění ledvin nebo cirhózu jater. Ty musí léčit lékař a domácí rady na odvodnění nepomohou. Jestliže se otoky drží striktně jen kolem kotníků, jedná se pravděpodobně o chorobu srdce. Pokud je organismus dlouhodobě zavodněn, dochází ke zvýšené námaze srdečního svalu, která může vyústit až do srdečního selhání.

Zdroj: Zavodnění organismu

Poradna

V naší poradně s názvem KREVNÍ TLAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Holušková.

Dobrý den,
naměřila jsem manželovi krevní tlak 152/87, tep 88, druhé měření
143/85 tep 86.
Manželovi je 64 let. Poslední dny si stěžuje, že ho zebou nohy a často se potí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Určitě zajděte s manželem na kardiologii, aby mu udělali vyšetření srdce. Předejdete tak nepříjemným překvapením.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krevní tlak

Tipy pro srdce a krevní oběh

  • Pravidelné cvičení, sport způsobuje zefektivnění funkce srdce a oběhového systému.
  • Chronický stres a vysoký krevní tlak nutí srdce a krevní oběh k nadměrnému výkonu, čímž dochází k rychlejšímu opotřebení. Dejte sobě a svému tělu dostatek času na regeneraci.
  • Snižte sůl v potravinách, tím zabráníte vysokému krevnímu tlaku a ochráníte cévy.
  • Živočišné potraviny, zvláště tuky, jsou pro tělo škodlivé. Cholesterol podporuje rozvoj aterosklerózy (kornatění tepen). Konzumujte jídla se spoustou zeleniny a držte se dál od potravin s vysokým obsahem tuku, zejména živočišných potravin (klobásy).
  • Kouření zaplavuje tělo tvrdými toxiny, snižuje obsah kyslíku v krvi, oslabuje sílu srdeční svalu a vede k vysokému krevnímu tlaku a ateroskleróze.

Nejdůležitějšími živinami jsou kyselina listová, vitamín B12, vitamín E, vitamín K, vápník, draslík, železo, měď, selen, flavonoidy, omega-3 mastné kyseliny.

Zdroj: Vitamíny pro zdravé srdce a cévy

Diskuze

V diskuzi KOLONOSKOPIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Měla jsem zácpu ale netrpim na ni pravidelně mám jít na kolonoskopii ale nevím jestli je to nutne.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Mohu kolonoskopii podstoupit i když mám arytmii srdce?

Zdroj: diskuze Kolonoskopie

Příčiny hromadění vody v těle

Zavodnění je stav, kdy se v tkáních, dutinách nebo v oběhovém systému nahromadí voda. Je to poměrně běžná situace například během těhotenství, kdy dochází k otokům dolních končetin, kotníků a také rukou. Zadržování vody ale zažívají častěji i málo aktivní lidé, lidé se sedavým způsobem života nebo lidé, kteří se dlouhodobě nestravují zdravě a vyváženě.

Retence (zadržování) vody obvykle není nebezpečný stav, ale z dlouhodobého hlediska se může podílet na selhání srdce nebo onemocnění ledvin. Ve většině případů se ale zavodnění dá pohodlně omezit, čímž se otok zmenší.

Zdroj: Zavodnění těla od srdce

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ KRÉMY PROTI VRÁSKÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristýna.

Také jsem za přírodní kosmetiku. Vždycky jsem kupovala kosmetické přípravky testované na zvířatech a plné chemikálií, a dost často se mi stávalo že sem z toho měla vyrážky apod…. Tak jsem začala pátrat po něčem přírodním a narazila na tuto kosmetiku www.bioaromakosmetik… a jsem naprosto vpohodě, takže za mě přírodní, přírodní přírodní! :D

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Žílová.

Jé moc děkuju za doporučení. Našla jsem si na těch stránkách že ta kosmetika není testovaná na zvířatech, na to se hodně dívám tak odtud něco moc ráda vyzkouším

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Onemocnění ledvin způsobující nemoci srdce

Onemocnění ledvin výrazně zvyšuje riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění, jako je infarkt či mozková mrtvice. Onemocnění nemusí pacient sám zpozorovat, proto je důležitá prevence. Včasná diagnostika může ledviny vyléčit anebo průběh nemoci zmírnit. Vyšetření ledvin je rychlý a bezbolestný proces. Jestliže vaše ledviny nepracují správně, může to způsobit významné zdravotní komplikace postihující srdce. Pro ochranu srdce při chronickém onemocnění ledvin je důležité:

  • Mít pod kontrolou krevní tlak – vysoký krevní tlak představuje zvýšenou zátěž pro srdce, která může vést až k srdečnímu selhání. Pro udržení zdravých hodnot krevního tlaku je důležité jeho pravidelné měření, dieta s nízkým příjmem sodíku, omezit konzumaci alkoholu, skončit s kouřením, udržovat hmotnost v doporučeném rozmezí a pravidelně cvičit.
  • Absolvovat vyšetření na anémii a léčit ji – při anémii nejsou srdce a další orgány dostatečně okysličovány. Jelikož anémie může být jedním z faktorů přispívajících k srdečnímu selhání, je třeba jí věnovat dostatečnou pozornost a dodržovat pokyny lékaře ohledně léčby.
  • Kontrolovat hladiny minerálních látek – narušení rovnováhy hladin fosforu a vápníku v krvi může vést ke vzniku onemocnění srdce. Při vysoké hladině fosforu omezujte stravu s vysokým obsahem fosforu, případně užívejte vazače fosfátů. Při nízké hladině vápníku je možné užívat doplňky stravy s obsahem vápníku.

Zdroj: Onemocnění ledvin a srdce

Přírodní antibiotika na zánět

Na léčbu zánětu jsou vhodné tyto přírodní léky: agáve, aloe, bedrník, blahokeř, borůvka, bukvice lékařská, cibule kuchyňská, citrón, černý bez, fíkovník, penízovka, jalovec obecný, kadidlovník, kalanchoe, lékořice, mutanba, měsíček, netík, picao preto, tymián.

Zdroj: Přírodní antibiotika

Nepřímá srdeční masáž

Nepřímou masáž srdce provádějte, jen pokud jste se opravdu přesvědčili, že srdce postiženého skutečně nepracuje. Je-li pulz hmatný, není srdeční masáž nutná a aplikujte pouze umělé dýchání.

Postup

  1. Klekněte si vedle postiženého, položte ruce na hrudní kost tak, abyste měli ramena přímo nad jeho hrudníkem.
  2. Ukazovákem a prostředníkem nahmatejte tlakové místo – bod, kde se žebra připojují k hrudní kosti. Dva prsty nad tímto místem položte zápěstní hranu dlaně rovnoběžně s hrudní kostí. Přiložte na ni druhou ruku a prsty obou rukou spojte a nadzdvihněte tak, aby se tlakového místa dotýkalo jen zápěstí spodní ruky. Ruce udržujte napjaté, neohýbejte je v loktech.
  3. Stlačte hrudník tak, aby hrudní kost klesla asi o 4–5 centimetrů.
  4. Uvolněte tlak, aby se hrudník zdvihl, ruce ale nechte na místě.
  5. Stlačení opakujte 15x (počítejte jedna a dva a tři a čtyři atd.).
  6. Masáž srdce střídejte s umělým dýcháním (30x stlačit hrudník, pak následují dva vdechy). Opakujte 4x, pak zkontrolujte pulz. Jakmile nahmatáte pulz, přerušte srdeční masáž a pokračujte pouze v umělém dýchání tak dlouho, dokud se neobnoví spontánní dýchání postiženého.

Zdroj: První pomoc – masáž srdce

Přírodní antibiotika na zuby

Přírodními antibiotiky na zuby jsou: černucha, hřebíček, jitrocel kopinatý, kadidlovník pravý, kramerie trojmužná, potočnice, propolis, ricinový olej.

Zdroj: Přírodní antibiotika

Brokolice

Brokolice je plná vlákniny, která je prospěšná pro celkové zdraví srdce. Ukázalo se, že zelenina jako brokolice, květák a zelí pomáhá předcházet ucpávání tepen a chrání před vaskulárními chorobami. Přidejte si proto i vy brokolici do svého jídelníčku. Recepty na přípravu naleznete na internetu.

Zdroj: Potraviny na pročištění tepen a cév

Jak se pozná zavodnění plic

V lékařské terminologii se tento stav označuje jako fluidothorax. Není to nemoc sama o sobě, ale pouze příznak mnoha onemocnění. V hrudníku se uprostřed za hrudní kostí nachází srdce, za ním probíhá průdušnice, jícen a aorta. Na obou stranách hrudníku se nachází plíce. Každá z obou plic je uložena v takzvané pleurální dutině, kterou prakticky vyplňuje. Vnitřek pleurální dutiny vystýlá tenká blána, která se nazývá pleura. V pleurální dutině zůstává okolo plic jen málo volného prostoru. V tomto prostoru se udržuje podtlak umožňující snadnější rozepínání plic při nádechu. Pokud se ovšem v tomto prostoru kolem plíce objeví tekutina, hovoří se o „vodě na plicích“ neboli o fluidothoraxu.

Zdroj: Zavodnění těla od srdce


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP