Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PRODĚLANÁ HERPETICKÁ VIROZA JAK SE LÉČÍ

OBSAH

Co všechno hloh léčí?

Hloh obecný léčí především počáteční stavy nemocí srdce. Například, když se objeví vysoký tlak, který je ukazatelem na blížící se infarkt, tak pravidelně a dlouhodobě užívaná tinktura z hlohu dokáže tento trend zvrátit a snížit riziko tohoto infarktu. Hloh má obecně blahodárné účinky na srdce, nejen že podporuje lepší prokrvení srdečního svalu, ale zároveň zmírňuje silné bušení srdce a mírní srdeční arytmie, takže uklidňuje činnost srdce. Hloh také rozšiřuje věnčité tepny kolem srdce a pomáhá odstranit vápenaté usazeniny v cévách, čímž podporuje odvápnění věnčitých tepen. Hloh léčí dobře, ale velmi pomalu. Léčebné účinky hlohu jsou znatelné až po několika týdnech, někdy i měsících pravidelného a nepřerušeného užívání, ale za to jsou zase překvapivě silné a trvalé.

Zdroj: Tinktura z hlohu obecného

Poradna

V naší poradně s názvem KOLIK ZAPLATÍM ZA VYTRŽENÍ ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Franz.

Jsem pojištěný u VZP . Musím zaplatit za vytržení zubu ? Děkuji Franz .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, vezme. Prodělaná Covid nákaza nemá vliv na provedení stomatologické péče.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kolik zaplatím za vytržení zubu

Jak se deprese léčí

Deprese je léčitelná jednak léky (psychofarmaky), jednak psychoterapií a také dalšími biologickými prostředky. Nejdůležitější pro léčbu deprese a pro její předcházení je užívání léků – antidepresiv. U lehčích forem deprese může dostatečně pomoci samotná psychoterapie. Optimální je kombinace antidepresiv a psychoterapie.

Zdroj: Deprese a její léčba

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT ŽIL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den,
prosím o radu a pomoc. Manželovi opuchla noha. Údajně je to povrchový zánět žil. Poraďte, prosím, co dělat a jak nohu co nejrychleji vyléčit.
Nemohla by mít na opuchnutí nohy vliv nedávno prodělaná operace prostaty nebo léky, které manžel užíval ? Otok je opravdu značný.
děkuji předem za radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zánět žil

Léčba

Herpetická angína se léčí pouze symptomaticky, tedy její typické příznaky a projevy se potlačují místní léčbou. Dále se doporučuje klid na lůžku, symptomatická léčba zmírňující příznaky – léky na tlumení bolesti, léky snižující teplotu atd. Dále je vhodné používat kloktadla, která uleví od bolesti krku a pomohou rychleji zhojit a zregenerovat postižené sliznice. Ke zhojení dochází do cca 14 dní. U těžších, nelepšících se případů se nasazují antivirotika, např. acyklovir (Zovirax). Při bakteriální superinfekci je nutné podávat antibiotika. Nemoc trvá asi 5 až 7 dní. Používají se také antipyretika (léky na snížení horečky). Je rovněž podstatné, aby nemocná osoba měla dostatečný příjem tekutin, což ostatně platí pro většinu onemocnění, a herpetická angína zde není výjimkou.

Zdroj: Herpetická angína

Diskuze

V diskuzi PŘÍČINY NEMOCÍ ŽLUTÝ JAZYK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirošová Naďa.

dobrý den prosím pěkně náš syn 15měsíců měl týden průjmy teplotu 24h a zvracení párkrát,viroza přešla,ale jeho jazyk je žlutý až nahnědlý.Co by to mohlo znamenat???Moc vám děkuji za odpověď.Syn je kojený.

Moc děkuji za každou radu a pomoc.Jirošová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Příčiny nemocí žlutý jazyk

Příčina nemoci

Herpetická angína je způsobena virem HSV-1 – herpes simplex virus 1. DNA obalený virus patřící do čeledi herpetických virů se schopností přivodit latentní – skrytou, celoživotní infekci, nejčastěji v nervových gangliích. V případě oslabení organismu, imunitního systému, se reaktivuje. Infekce se nejčastěji šíří slinami. Primoinfekce u dětí vyvolává gingivostomatitidu, u dospělých pak akutní herpetickou faryngotonzilitidu. U malých dětí, kojenců a batolat se první kontakt s HSV-1 může projevit jako gingivostomatitida.

Gingivostomatitida je horečnaté onemocnění provázené zduřením a zarudnutím sliznice ústní dutiny – onemocnění jazyka, dásní a patra. Ta je poseta drobnými běložlutavými afty, které jsou červeně lemovány. I tato infekce je velmi bolestivá, dítě odmítá polykat, sliny mu vytékají z úst. Stejně jako u dospělých bývají i u dětí zvětšené lymfatické uzliny. Léčba je, rovněž stejně jako u dospělých, převážně symptomatická, léčí příznaky. Pokud se jedná o těžký případ, podávají se antivirotika a v případě nasednutí bakteriální infekce jsou podávána antibiotika.

Zdroj: Herpetická angína

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel E..

Dobrý den,

musím souhlasit s paní Boženkou, mám téže vynikající zkušenosti s In Pure od firmy Sunkins, stojí podstatně méně, vše je v bio kvalitě, jde o český výrobek, navíc je vynikající i pro alergiky:-).

Máte-li zájem napište email pošlu Vám zkušenosti ...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Díky za váš příspěvek. Jsem alergická hodně, bohužel i na některé potraviny. Měla bych zájem o InPure, protože jsem již 4 týdny nemocná, nejprve viroza, pak střevní problémy, bolesti břicha, plynatost, krvácení, ted opet kašel, atd. nemohu se z toho dostat . Vyšetření ukázalo jen vyšší AST O,91, cholesterol ( jím zdravě ! nekouřím, nepiju ani kavu), a hodne vysoké ECP.

Můžete mi prosím poradit, kde ho koupím ?

Díky moc, Eva

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Příznaky

Příznaky se projevují jednak vysokými horečkami přes 39 °Celsia a také charakteristickými puchýřky v hrdle, škrábáním a pálením v krku, bolestivým polykáním, dráždivým kašlem. Běžně se vyskytují bolesti hlavy, únava až schvácenost, rýma, slzení, zvětšení drénujících uzlin. Tyto projevy se vyskytují po dobu 2–3 dnů. Někdy se poté může objevit také vyrážka na ploskách nohou a na rukou, ale nebývá to pravidlem.

Zdroj: Herpetická angína

Poradna

V naší poradně s názvem KDYŽ PLÍCE BOLÍ - ZÁPAL PLIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Trnková.

Dnes mi ošetřující lékař na základě rentgenu plic diagnostikoval zápal plic.
Špatně se cítím od pátku v noci (zimnice, bolesti všech vnitřností). domnívala jsem se, že to bude viróza nebo chřipka. Bohužel tak tomu není. Pan doktor mi předepsal antibiotika Klacid 500. Dnes po 2 tabletách. Prní jsem vrazla v 10,45 po návratu z nemocnice. Protože mi teplota neklesala vzla jsem si v 13,30 Paralen 500. Teplota se stále drží kolem 39, a to i přesto, že jsem si udělala zábal nohou v octové vodě. Nyní mám teplotu 39,4. Co mám dělat? Můžou se vzít 2 Paraleny 500? děkuji za odpověď- Dana Trnková.
Prosím rychle, je mi opravdu zle.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Antibiotika budou plně účinná až po třetí dávce. To teprve bude docházet k ústupu zánětu a odeznívání bolestí. Paralen můžete vzít i dvě tablety 500 mg najednou, přičemž za 24 hodin nesmíte vzít více než 8 tablet. Z horečky nemějte strach, je to váš pomocník v boji proti zápalu. Vyšší tělesná teplota zabíjí cizorodé bakterie, které způsobují zápal plic. Do 40 °C se nemusíte o horečku starat. Nad 40°C volejte rychlou záchrannou pomoc na čísle 155. Existence této rychlé záchrany by vás měla uklidnit, protože nyní byste měla být v klidu, bez stresu ze zhoršení zdravotního stavu. Nejlépe byste měla usnout a hned jak se probudíte, tak vždy vypijte hrnek ovocného čaje oslazeného medem. Tešte se, že za pár dní bude líp.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Je bakteriální zápal plic nakažlivý?

Léky na bronchitidu

Zde je odkaz na ceny léků na kašel.

Zdroj: Jak se léčí bronchitida?

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA JAPAN NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva SVOBODOVÁ.

Dobrý podvečer,
chlerellu užívám intenzivně, spolu se Zeleným ječmenem už 3-tí den.....
Všimla jsem si, jen, že nemám pocit hladu, cítím se plná, nemám ani chuť k jídlu, ve střevech mi to stále "bublá"....To jsem si říkala, že se čistí zážívání...
Ale dnes se u mě projevily příznaky chřipky - zimnice, bolest hlavy, zad, zvýšená teplota...Prostě bolí mě celý člověk...
Prosím, může to být způsobeno uživání chlerelly a nebo je to tím, že je nyní všude spousta chřipek a nachlazení...?
Děkuji za odpověď.
EVA (41 let, Zlín)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ne, tohle chlorellou není. Prostě jste se nakazila a k rozvinutí infekce by došlo i kdyby jste chlorellu neužívala. Teď po dobu příznaků virózy to vysaďte a začněte, až se budete chtít lépe. Chlorella často způsobuje průjmy, což ve spojení s hořečnatými stavy může vést ke kritické dehydrataci - odvodnění a to je nebezpečné. Soudním, že máte ráda detoxikaci, tak vězte, že viróza je také důležitým hráčem v tomto procesu. Při viróze se kašlem pročistí plíce, horečkou potní žlázy a bolestí svalů zase usazeniny ve svalech. Ač se vám to možná nezdá, tak chřipka je přirozený mechanizmus detoxikace těla, proto je také dobré netlumit přehnaně její příznaky, například zbytečně netišit produktivní kašel a nebo nesnižovat teplotu není li vyšší než 38,5°C. Držím vám palce ať to pěkně zvládnete.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chlorella japan nežádoucí účinky

Hypnox dávkování

Užívá se půl až 1 tableta přesně půl hodiny před spaním.

Zdroj: HypnoX léčí problémy se spánkem bez předpisu

Diskuze

V diskuzi LÉČÍ MNĚ UŽ NĚKOLIK LET NA VYSOKÝ TLAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Kiss.

Dobrý den chtěl bych se zeptat mám několik let léčí na vysoký tlak 180/90 beru prášky presence, Condor 2,5 Porodem 8/10mg

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léčí mně už několik let na vysoký tlak

Kdy je Hypnox účinný

Užívání preparátu Hypnox® forte se doporučuje:

  • při nespavosti pro snadnější usínání,
  • pro zlepšení kvality spánku,
  • k podpoře spánkové hygieny,
  • při zvýšené stresové zátěži.

Zdroj: HypnoX léčí problémy se spánkem bez předpisu

Diskuze

V diskuzi VIRONAL LÉČÍ VITILIGO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimíra.

Já mám vitiligo.Jak Vironal léčí vitiligo?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vironal léčí vitiligo

Léčba

Při těhotenské cukrovce se dodržuje dietní opatření, to znamená omezit sladké, jíst pravidelně, hlídat především množství sacharidů v jídelníčku. Aplikace inzulinu je nutná jen při velmi vysokých hodnotách.

Zdroj: Jak se léčí těhotenská cukrovka

Poradna

V naší poradně s názvem OBRNA LÍCNÍHO NERVU 3 MĚSÍCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš K..

Dobrý den ,mám obrnu lícního nervu už 3 měsíce a zatím se to léčí velmi pomalu , nevíte jak dlouho to ještě bude trvat? Byl jsem na CT , kde výsledky dopadly dobře. Potom jsem byl na lumbálce , kde mi také nic nenašli a tak mám strach jestli se mi to uzdraví. Všichni doktoři se diví ,že se mi to léčí tak pomalu. Je mi 21... děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rekonvalescence po obrně lícního nervu je u každého člověka individuální a může dlouho trvat. Důležité je obnovit nervová spojení se svaly, které inervuje lícní nerv. Na to nejlépe pomáhá svalová rehabilitace, například pomocí masáže a nebo také elektrostimulace. Vhodné je i obličejové cvičení mimických svalů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Obrna lícního nervu 3 měsíce

Bronchitida v těhotenství

Bronchitida v těhotenství je úplně normální zánět hlavních cest dýchacích, tedy zánět průdušek. Pokud trpí žena bronchitidou v těhotenství, měla by se vyvarovat užívání některých léků. Zároveň je však důležité, aby došlo k časnému vyléčení.

Zdroj: Jak se léčí bronchitida?

Diskuze

V diskuzi HYPNOX LÉČÍ PROBLÉMY SE SPÁNKEM BEZ PŘEDPISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olová dita.

jak to, že nemáte u příbalových letáků vedlejší účinky

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze HypnoX léčí problémy se spánkem bez předpisu

Vliv na porod

Při těhotenské žloutence se těhotenství ukončuje do termínu porodu, případně se porod vyvolává pomocí léků stimulujících děložní kontrakce. Při neléčené cukrovce hrozí hypoglykemický šok, při vážnějším průběhu i kóma, případně riziko úmrtí plodu v děloze.

Zdroj: Jak se léčí těhotenská cukrovka

Hypnox cena

Hypnox je možné koupit volně v lékárně bez předpisu. Na lék Hypnox nepřispívá zdravotní pojišťovna. Léky hypnox je možné také koupit v internetovém obchodě, kde je také vidět jeho aktuální nejnižší cena: Hypnox cena.

Zdroj: HypnoX léčí problémy se spánkem bez předpisu

Co léčí lék Terfimed

Terfimed se používá při léčbě plísňového kožního onemocnění postihujícího trup a končetiny, kromě chodidla a dlaně, hřbetu a prstů ruky, dále při plísňovém kožním onemocnění v tříselné oblasti, při plísňovém kožním onemocnění postihujícím nohy a při plísňové infekci nehtů.

Zdroj: Terfimed je lék na plíseň nehtů a kůže

Co léčí lék Itakem

Přípravek Itakem se používá k léčbě těchto chorob: depresivní poruchy (epizody velké deprese), panická porucha s agorafobií nebo bez agorafobie (strach opustit domov, vcházet do obchodů, tísnit se v davu lidí a být na veřejných místech), sociální úzkostná porucha (úzkostná obava), obsedantně kompulzivní porucha.

Zdroj: Lék Itakem

Hypnox složení

  • 1 tableta Hypnoxu obsahuje extrakt z kořene kozlíku lékařského (Valeriana officinalis) - kyselina valerová 0,8%, což je 150 mg.
  • 1 tableta Hypnoxu obsahuje extrakt z šištic chmele otáčivého (Humulus lupulus) v poměru 4:1, což je 120 mg.
  • 1 tableta Hypnoxu obsahuje extrakt z nati mučenky pletní (Passiflora incarnata) v poměru 4:1, což je 120 mg.
  • 1 tableta Hypnoxu obsahuje extrakt z listů meduňky lékařské (Melissa officinalis) v poměru 5:1, což je 10 mg.

Zdroj: HypnoX léčí problémy se spánkem bez předpisu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP