Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CO POMAHA NA ZAPACHAJICI POT

OBSAH

Gardnerella příznaky

Charakteristickým příznakem Gardnerelly je vodnatý výtok z pochvy zapáchající po rybách, který se zesiluje po pohlavním styku.

Zdroj: Gardnerella vaginalis

Diskuze

V diskuzi PLÍSEŇ POD PRSY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Soňa Polavková.

Objevily se mi červené fleky pod prsy. Myslela jsem si, že se jedná o opruzeniny.
Nakonec se jedná o plíseň - je zapáchající.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mária.

pod prsama se mi udelali šedive mokvajici jako plísen porad te mi prosím děkuji

Zdroj: diskuze Plíseň pod prsy

Příčiny zapáchající plynatosti

Průměrné složení plynu je 59 % dusíku, 21 % vodíku, 9 % oxidu uhličitého, 7 % metanu a 4 % kyslíku. Tato směs je kvůli obsahu metanu a vodíku hořlavá, nicméně zastoupení těchto plynů silně záleží na bakteriích, které žijí ve střevě.

Zápach je dán sulfanem, což je sloučenina síry. Mezi množstvím zkonzumované potravy obsahující síru a výsledným pachem je úměra. Teplota plynů až do jejich úniku odpovídá tělesné teplotě, tedy asi 36,5 °C.

Zdroj: Babské rady na nadýmání a plynatost

Diskuze

V diskuzi ZLUTE KULICKY VE STOLICI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

Dobrý den,už po několikáté nacházím ve stolici takové divné vajíčka.Je to pravidelného tvaru,jakoby kožovité uvnitř do žluto bíla,zapáchající.Nic podobného nekonzumuji.Vzhledem k tomu ,že jsem dlouhodobě v PN a lékaři neví co mi je ,se na Vás obracím o radu.Děkuji Andrea.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mirka.

Dobrý den paní Andreo, chtěla jsem se V ás zeptat,zda jste už zjistila o co se jedná? Manžel také už měsíc má stejné problémy, při stolici nachází oválné žluté kousky a zatím taky doktoři nezjistili o co se jedná.Děkuji.

Zdroj: diskuze Zlute kulicky ve stolici

Co znamená zapáchající výtok z konečníku

Zapáchající výtok z konečníku může být známkou kandidové (kvasinkové) infekce. Nebo se může jednat o zápach lubrikantu smíchaného se spermatem, což je normální. Po styku je každopádně vhodná důkladná hygiena. Také se může jednat o píštěl, kterou je nutné řešit chirurgicky.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Diskuze

V diskuzi ZLUTE KULICKY VE STOLICI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

Dobrý den,jiz po několikáté nacházím ve stolici takové divné vajíčka.Jsou stejného pravidelného tvaru.Nic podobného nejim.Jsou jakoby kožovité uvnitř bílo žluté,dilně zapáchající ,mazlavé.Jelikož jsem dlouhodobě v PN a lékaři neví co mi je,tak se na vás obracím.Dekuji Andrea.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den už sleduji mesic stejný problém teď mám ve stolici centimetrové válečky když to zmáčkne ve vnitr bíložluté co to může být

Zdroj: diskuze Zlute kulicky ve stolici

Použijte led

Led na zánět je vynikající, ovšem jen dočasně a nesmí přijít přímo na kůži. Při dlouhodobém použití zde hrozí vznik omrzlin. Třikrát, maximálně čtyřikrát denně přiložte kus ledu na tvář v místě, kde vás obtěžuje bolavý zub. Zklidníte tím otok a uleví se vám. Led můžete také cucat nebo sát. Pomáhá i přerušované masírování zubu kostkou ledu.

Zdroj: Co pomáhá na otok tváře od zubů

Diskuze

V diskuzi CO POMAHA NA BOLENI UCHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristýna.

Dobrý den neví někdo co pomáhá když me boly v uchu a jako by me v něm šumý.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co pomaha na boleni ucha

Projevy a příznaky

Ileus se může v závislosti na příčině svého vzniku projevovat různě. Typickými varovnými příznaky rozvoje onemocnění jsou však zástava odchodů plynů a stolice, ať už v důsledku překážky, nebo zástavy peristaltiky. Ve střevě tak dochází k jejich hromadění, což způsobí roztáhnutí střev, které se projeví vzedmutím břicha. Jelikož se potrava kvůli překážce ucpávající střevo nemůže posouvat dále, dochází k úpornému zvracení, kdy pes zvrací zapáchající hnědou tekutinu. Tyto příznaky doprovází silná bolest, která může mít kolikovitý charakter (přichází ve vlnách, stupňuje se až do maxima, pak slábne a znovu se zesiluje), nebo může být trvalá, krutá a neutišitelná – tak tomu bývá u strangulačního ileu, kdy střevo trpí nedostatkem kyslíku. U nejvíce nebezpečného strangulačního ileu se také mohou objevit příznaky počínajícího šoku, tedy neklid nebo naopak výrazná spavost, bledá kůže se studeným potem, rychlé bušení srdce, zrychlené dýchání.

Zdroj: Zauzlení střev u psa

Poradna

V naší poradně s názvem STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rudolf jurecek.

zapach stolice po acetonu pricina dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zapáchající stolice po acetonu je způsobena přítomností nestrávených cukrů ve stolici. Zápach po acetonu může mít několik příčin. První a nejčastější je přemíra alkoholu. Další příčinou může být cukrovka. Zkuste si dát na týden dietu, méně masa, více vlákniny, žádný alkohol ani kávu a uvidíte, jestli se to spraví. Pokud ne, tak budete muset navštívit svého praktického lékaře, aby vám udělal několik diagnostických odběrů krve, moči a případně i stolice.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Stolice

Kapky

Hodí se pro dospělé i děti. Pro všechny (přesněji od 6 měsíců) pomáhá na dráždivý kašel například Ditustat.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Diskuze

V diskuzi PURINY A CVIČENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomas .

Dobrý den . Mám dnu a chci začít cvičit mohu používat potravinové doplňky jako bílkoviny a aminokyseliny ? Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marki.

no já se dočetla že pomáhá celer a višeň celkově na klouby a ještě že na zmírnění bolesti od dny pomáha Enzycol - tak jsem ho manželovi koupila a užívá 2 tabletky denně a zatím klepu klepu, že je to lepší.

Zdroj: diskuze Puriny a cvičení

Co pomáhá na bolest ucha u dospělých

Při bolesti ucha si uvědomte, že příčin bolesti může být víc a co v jednom případě může pomoci, tak ve druhém může situaci naopak zhoršit. To, co pomáhá na zánět středního ucha, může uškodit při zánětu vnějšího zvukovodu (mimochodem dost intenzivní bolest, která vás na týden vyřadí z činnosti). A například to, co zabere při zánětu zvukovodu, může zhoršit bolest, kterou způsobuje mazová zátka. Takže to nejhorší, co můžete udělat, když nevíte, co vám je, je zkombinovat z naprostého zoufalství všechny způsoby léčby. Jediné, čím nic nezkazíte, tedy pokud nemáte žaludeční vředy, je dát si ibuprofen.

Zdroj: Co na bolest uší

Diskuze

V diskuzi WWW.BÍLÝ SLON POMÁHÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Trna.

bílý slon na močové cesty,pomáhá při zánětech močových cest?Děkují za odpověd'
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alois Švrček.

Objednal jsem postupně 3+3 lahve (lahev 777 kč ) Bilý slon klouby a úžíval pul roku s vírou že bolestí ustoupí.Ale opak je pravdou.Žádný účinek. Před tím jsem bral dle návodu pravidelně preventivně dlouhodobě bez přerušení preparáty na klouby od jiných výrobců (Colafit,GS Condro,Proenzi,Kamzik, od mých 40 let. Přesto se bolesti dostavily. Nyní je mi 66 let.Na Šlágru uváděli zázračný přírodní preparát Bilý slon na klouby tak jsem ho chtěl zkusit.Recenze na preparát od společnosti White Elephant nevím kde napsat, takto píšu tady.Toto je moje zkušenost !!! Mužu pak preparátům věřit ???

Zdroj: diskuze Www.bílý slon pomáhá


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP