Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

HOUSENICE ČÍNSKÁ

OBSAH

Sedmá kapitola – Čínská medicína a běžné dětské nemoci

Tak zde se dozvíte, jak na koliku, dětskou žloutenku, zvracení mléka, průjem, opruzeniny, potničky, kašel a mnoho dalších onemocnění.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A PERALGIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Šmídlová.

Dobrý den, můžu užívat peralgin, který mi pomáhá na astma a alergie, když mám předepsaný warfarin? Děkuji Šmídová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Peralgin obsahuje komponenty, které mohou ovlivňovat účinky Warfarinu. Podívejte se, co všechno obsahuje jedna tableta:

Složení v 1 kapsli:
90 mg Perila křovitá (Perilla frutescens, olej ze semen)
90 mg Perila křovitá (Perilla frutescens, extrakt z listů)
53.35 mg Hořčík (oxid hořečnatý)
25 mg Brutnák lékařský (Borago officinalis, olej ze semen)
25 mg Réva vinná (Vitis vinifera, extrakt ze semen)
25 mg Housenice čínská (Cordyceps sinensis, extrakt)
15 mg Kozlík lékařský (Valeriana officinalis L., extrakt)

Dávkování:
Užívá se 1 kapsle 1-3x denně. Po třech týdnech užívání následuje jeden týden pauza. Pro optimální účinnost se doporučuje užívat po dobu 2-3 měsíců.

Problém ve společném užívání asi nebude, když lékař dokáže vyladit dávku Warfarinu v souvislosti s účinky Peralginu na srážlivost krve, tak každodenní použití stejné dávky by mohlo fungovat. Pokud se projeví nějaký vliv Peralginu na srážlivost krve, tak pak budou problém ty týdenní pauzy. Při každé změně léčba/pauza bude potřeba překontrolovat srážlivost krve. A to stojí zdravotnický systém peníze a lékaře čas. Budete muset být hodně milá na svého lékaře, aby s Vámi do toho šel.
Samovolné započetí užívání Peralginu je při léčbě Warfarinem riskantní a může změnit jinak bezpečnou léčbu ve smrtící koktejl.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a peralgin

Cena kustovnice čínské

Kustovnice čínská neboli Goji se dá běžně koupit na internetu jako plod a nebo šťáva. Oblíbený obchod na koupi jedno kilového balení za 380 Kč je zde: 1kg kustovnice čínské.

Zdroj: Kustovnice čínská

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše Vaňhová.

Prosím o informaci, zda je možno současně užívat Warfarin a Kustovnici čínskou, dále jestli je možno užívat současně Warfarin a Chia semínka. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kustovnice čínská se může konzumovat i když se užívá Warfarin. Chia semínka při Warfarinu raději vynechte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin

Cordyceps Star 120 kapslí

MycoMedica Cordyceps CS-4 obsahuje extrakt z mycelia a je tedy asi 20x koncentrovanější než sušený prášek z hub, proto je jeho účinek efektivnější. Obsah polysacharidů v extraktu MycoMedica Cordyceps CS-4 je minimálně 20 % (200 mg/g).

Složení v 1 kapsli: 500 mg housenice čínská (Cordyceps sinensis, extrakt)

Přídatné látky: HGC želatinová kapsle (obal)

Dávkování

Při potížích: užívejte 3–4 kapsle denně do zmírnění problémů (je vhodné poradit se s lékařem)

Při pravidelném užívání: užívejte 1–2 kapsle denně po dobu 2–3 měsíců (kúru doporučujeme absolvovat 1x ročně)

Kapsle užívejte na lačno (minimálně 20 minut před jídlem či 30 minut po jídle), zapíjejte vodu nebo slabým čajem.

Balení: 90 kapslí – dávka na 1,5–3 měsíce

Upozornění

Doplněk stravy. Není určen pro děti do 3 let, těhotné a kojící ženy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. Produkt neslouží jako náhrada pestré stravy. Neobsahuje efedrin, kofein, lepek, konzervační látky, barviva ani cukr.

Zde můžete vidět ceny Cordyceps Star 120 kapslí.

Zdroj: Tibetská houba cordyceps

Poradna

V naší poradně s názvem KONTRAINDIKACE U ANTIKOAGULAČNÍ LÉČBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa.

Je možné u léčby Eliquisem užívat hloh nebo saturejku?Které byliny jsou kontraindikovné při této léčbě na ředění krve? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Eliquis může reagovat na tyto rostlinné produkty, které mohou zvýšit krvácení (např. kočičí dráp, heřmánek, andělika čínská, česnek, zázvor, ženšen, ginkgo biloba, zelený čaj, grapefruit, pepřovník opojný, třezalka tečkovaná).

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co jíst při ředení krve

Pátá kapitola – Jak čínská medicína diagnostikuje děti

V této kapitole se dozvíte, jak lékaři tradiční čínské medicíny rozlišují jednotlivé syndromy. K tomu používají tři základní metody. A jaké, tak to se dozvíte v publikaci.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A CO NEJÍST PŘI JEHO UŽÍVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anife333.

Můžu při léčbě warfarinem jíst kustovnici čínskou-goji?Každý den sním hrst.
děkuji Anife

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

U některých lidí kustovnice čínská (goji) může posilovat účinky warfarinu a může docházet ke krvácení. Při pravidelné konzumaci je potřeba vyrozumět lékaře, aby případně upravil dávkování warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a co nejíst při jeho užívání

Devátá kapitola – Jak najít čínského lékaře

Řeknete si, že jednoduše, ale není to tak jednoduché. Není lékař jako lékař! Důležité jsou jednotlivé prvky, které jsou popsány v této kapitole. Pokud je lékař tradiční čínské medicíny nebude splňovat, tak dostanete jen zlomek toho, co čínská medicína dokáže nabídnout.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Diskuze

V diskuzi BOLEST PAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobry den, bolí me obe paty na rentgenu me nic nenasly bolest je jako kdyz mam v patach jehlicky masticky nepomahaji prosim o radu dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel M.Kořínek.

Ostruhu jsem během svého delšího života měl 2x. Poprvé pomohlo ozáření radiem (Na Karlově nám. Rad.odd.) Po letech po druhé taky řekl doktor nejde to, nehrajte volejbal.Šel jsem opět na ozáření radiem a pomohlo to.
Další bolesti paty (ne ostruha) pomohla obyčejná čínská mast (sádlo s něčím) asi zjemnila kůži.

Zdroj: diskuze Bolest pat

Pilatka švestková

Pilatka švestková je významným zástupcem čeledi pilatkovití (Tenthredinidae). Jde o čeleď hmyzu z řádu blanokřidlých, kterých se ve střední Evropě vyskytuje více než 900 druhů a celosvětově okolo 9000. Vyskytují se na všech kontinentech kromě Antarktidy.

Pilatka je nepříjemný škůdce slivoní. Způsobuje červivost plodů a jejich předčasný opad.

Dospělá pilatka má 4-5 mm, černé tělo a průhledná křídla. Charakteristickým znakem pilatky je, že napodobuje skutečné vosy, aby vypadala nebezpečně (mimikry). Pilatky však nemohou bodnout. Jako všechny rostlinné vosy, pilatky také postrádají vosí pas mezi hrudníkem a břichem. Jejich chapadla jsou dlouhá a mají obvykle devět členů. Žilkování křídla je dobře vyvinuté, ale postrádá subkostální žíly na předních křídlech.

Larvy pilatky jsou světle zelené, nažloutlé, a stejně jako u všech rostlinných vos, vypadají velmi podobně jako housenky motýlů, ale liší se od nich tím, že mají celkem šest párů panožek místo sedmi.

Larvy přezimují v půdě a na jaře se kuklí. Samičky v tu dobu kladou vajíčka jednotlivě do květních kalichů. Každá larva pak zlikviduje během svého života až 4 plody. Drobné vosičky se líhnou v době kvetení slivoní, na nichž se živí nektarem a pylem. Vylíhlé bělavé housenice pak vyžírají tvořící se plůdky, které předčasně opadnou. Dospělé housenice opouštějí plody a přezimují ve svých zámotcích v půdě. Na zahradách lze poškození plůdků tímto škůdcem podstatně snížit včasným vyvěšením bílých lepových desek.

Hubí se chemickými přípravky, které narušují jejich nervový systém stimulací nikotinových acetylcholinových receptorů. Chemické přípravky se aplikují jako postřiky na vodní bázi. Čtěte dále, abyste se dozvěděli více o možných způsobech boje proti tomuto škůdci slivoní.

Zdroj: Pilatka švestková nepřežije postřiky přípravkem Calypso

Diskuze

V diskuzi CERVIKÁLNÍ DYSTONIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Člověk.

Zkurvena zapicena nemoc na kterou není ani plný invalidního,hlavně že jdou miliardy na Araby.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivca.

Já mám dystonii již několik let. Začátek postupný nenápadný. Botox zabíral a já jsem byla téměř zase znovu zdravá. Bohužel po 3 letech přestal fungovat a dystonie se mi razantne zhoršila. Cvicim, zkouším opravdu cokoli, ani nechci pomyslet co mě tato nemoc stála. Čínská medicína, masáže, bylinky, různá odblokování, akupunktura, fyzioterapeut....Invalidní důchod jsem nedostala. Ale práce a denní starosti mi alespoň částečně dávají zapomenout na tuto nemoc.

Zdroj: diskuze Cervikální dystonie

Desátá kapitola – Vývojové milníky

V této kapitole se dozvíte, zda se vaše dítě vyvíjí správně. Jedná se v podstatě o všeobecného průvodce pro rodiče dítěte.

Co dodat závěrem: Jedná se o velmi zajímavou publikaci, která umožňuje nahlédnout do prastaré čínské medicíny, která je velmi užitečná i pro současné děti. Knihu můžete zakoupit v tomto ověřeném obchodě: Bob Flaws - Dětské zdraví & tradiční čínská medicína.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK PRADAXA A JEHO CENA PRO PACIENTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina Hanzalová.

Dobrý den, mám dotaz. Užívala jsem lék Warfarin a nyní budu brát Pradaxu. A prosila bych od vás odpověď, čeho se mám vyvarovat při užívání Pradaxy. Zatím vím, že se mám vyhnout bylinkám třezalce a šalvěji. Ostatní bylinkové čaje můžu? Také kustovnice čínská a chia semínka nejsou vhodné? A co kolagen Q10 Omega3 mastné kyseliny?
Můžu multivitamíny s minerály? Na kosti potřebuji vitamín D3, který mi předepisovala doktorka. Neměla jsem ho skoro rok. Léky vhodné jsou typu Paralen, Panadol a Paracetamol?
A jak je to se stravováním? Můžu špenát,brokolici,salát,česnek a ostatní zeleninu, která se musí "hlídat" při užívání Warfarinu??
Děkuji za vaši odpověď, na co je třeba dávat pozor při užívání Pradaxy.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Pradaxa je místo Warfarinu za odměnu a to zejména proto, že při něm nemusíte sledovat téměř žádná omezení v tom, co zkonzumujete. Oproti Warfarinu můžete jíst zeleninu bez omezení. Jen si dejte pozor v případě bolesti a jejího tišení. Z volně prodejných léků proti bolesti můžete použít pouze Paracetamol (Paralen). Zůstaňte v kontaktu se svým lékařem a při příští návštěvě poproste o vhodné léky na bolest, které jsou jen na lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék Pradaxa a jeho cena pro pacienta

Hodnocení knihy

Kniha obsahuje cenné rady pro toho, kdo chce svoji rodinu léčit alternativním způsobem. Kniha je velice dobře napsaná. Jedná se o pomocníka nejen při dětských onemocněních. Opravdu stojí za to si knihu přečíst a dodržovat zásady v knize popsané. Pokud se nad myšlenkami uvedenými v této knize zamyslíte, tak opravdu dávají smysl.

Kniha má 154 stran a je rozdělena do 10 kapitol. Koupit ji můžete v tomto ověřeném obchodě: Bob Flaws - Dětské zdraví & tradiční čínská medicína.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Diskuze

V diskuzi POKRAČOVÁNÍ MÉHO DOTAZU K VYUŽITÍ PLODŮ-SEMEN JINANU. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Studeníková.

Vaše odpověď se netýká mého dotazu. Jinan má žluté plody velikosti třešně,rostou buď po jednom na stopce, z jednoho místa někdy rostou dva, přesně jako třešně. Velmi zapáchající dužina má uvnitř malou pecku a na její využití jsem ptala. Vím, že tradiční čínská medicína využívá i plody u kardiovaskulárních problémech, ale nikde jsem se nedozvěděla jak se plody zpracovávají. Je to strom dvoudomý,t.zn.,že samostatně vyrůstají samčí a samičí stromy.U nás v Teplicích jich roste 6 nádherných exemplářů,ale jen na jednom rostou i plody.Tento strom je v parku pod divadlem a jestli chcete, přijeďte, provedu Vás našimi parky a ukážu jinany dvoulaločné. Říkám jim důvěrně "gingouškové". Budete v Teplicích vítáni. Krásný nový rok 2014.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pokračování mého dotazu k využití plodů-semen jinanu.

Bylinná čínská patentní medicína

Tímto názvem jsou v Číně označovány standardní bylinné směsi tradiční čínské medicíny, jejichž složení vznikalo po staletí na základě dlouhodobých zkušeností starých čínských lékařů. Jejich účinek je již dlouho znám a prověřen na obrovském vzorku populace. Současně jsou i tyto bylinné směsi (jejich názvy a kódy) chráněny ochrannou známkou, jejímž výlučným vlastníkem je firma TCM Herbs. Často se tyto bylinné směsi v tabletách mezi sebou kombinují kvůli dosažení lepšího efektu.

Zdroj: Tradiční čínská medicína a léčba západních diagnóz

Poradna

V naší poradně s názvem CO NEJÍST PŘI UŽÍVÁNÍ LÉKU XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den, prosím o sdělení při Xareltu 20 mg lze použít např. Kustovnici(farmářské sirup) nebo jiné doplňky stravy ohledně imunity, pohody a trávení. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kustovnice čínská nebo-li goji, je vhodná laskomina i když užíváte Xarelto. Existuje vědecká studie, která sleduje okolo 200 tisíc pacientů, kteří užívají Xarelto a pravidelně konzumují goji. Zatím ani jeden z jejich lékařů nehlásil žádné účinky na činnost Xarelta. Průběžně si to můžete kontrolovat tady, na těchto webových stránkách: www.ehealthme.com/dr…

Co se týče ostatních doplňků stravy, tak je to vždy otázka. Xarelto je vynikající lék, u kterého se nemusí držet žádná dieta a není ani příliš háklivý na to co jíte. Kromě grapefruitu nebo pití grapefruitové šťávy a opatrnosti s alkoholem neexistují žádná jídla ani nápoje, kterým byste se při užívání Xarelta měla vyhýbat.

Xarelto je pro vás lék na prodloužení života a pro vaší jistotu, že léčba probíhá správně, je vždy lepší při každém zařazení doplňku stravy o tom kolem 20. dne užívání informovat lékaře, aby vám zkontroloval vaši srážlivost krve.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co nejíst při užívání léku Xarelto

Co radí na bolest paty čínská medicína

Tradiční čínská medicína je souborné označení pro metody diagnostiky i léčby, které vycházejí z tradičního čínského léčitelství. Mezi léčebné metody patří akupresura, akupunktura, masáže, změna stravy, podávání bylin. Dle čínské medicíny se v organismu člověka všechny orgány a buňky mezi sebou vzájemně ovlivňují a ovlivňují se také navzájem s přírodou a vesmírem.

U nedostatečnost jinu ledvin –YIN XU – jsou bolesti paty chronické, vyskytují se hlavně v noci, jsou mírně ostřejší. Ostatní příznaky odpovídající nedostatečnosti jinu ledvin – jasně červená líčka nebo čelisti, noční pocení, horkokrevnost, vnitřní neklid, nespavost, sucho v ústech, vyhublost, suchá kůže, u žen suchá vagina, u mužů noční poluce. Na tento stav čínská medicína doporučuje bylinné směsi nazývající se Svěžest podvečerní pagody a Šaolinový olej.

Další možná terapie při bolestech pat dle čínské medicíny.

Zdroj: Bolest paty

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aneta.

dobrý den,
asi před týdnem jsemsi všimla na boku koreni jazyka zvláštních útvarů. přikládám foto. mám na této straně uz delší do u zub s ostrejsi hranou. za necele tri tydny jsem objednana k zubari tak chci aby mi to zkontroloval, bojim se ale zda by se nemohlo jednat o rakovinu. vice jak tri roky nekourim a nepiji. jsem na materske a kojim dvě děti. Předem děkuji moc za odpověď co ná to mohlo byti a zda-li nemám jít okamžitě k lékaři.
dekuji

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na fotografii je vidět zduřelá listová papila (papillae foliatae). Nejčastější příčiny takového zduření bývá právě mechanické podráždění ostrým výčnělkem na zubech, což asi bude i váš případ. Mezi další příčiny zvetšení listových papil patří: spálený jazyk, malé lokální infekce v ústech, diabetická neuropatie, rakoviny ústní dutiny, výskyt vředů v ústech a leukoplakie (komplikace AIDS).
Listová papillitida se může objevit na jazyku i bez zjevného důvodu. I když to není lékařsky dokázáno, tak někteří lékaři se domnívají, že za tím může být alergická reakce na jídlo nebo léky nebo dehydratace, také orální sex nebo vedlejší účinky antibiotik.
Protože listové papily rozpoznávají kyselé příchutě, tak si můžete ověřit jejich stav rozpoznáním chuti citronu a octa.
U pacientů s listovou papillitidou se osvědčila bylina z čínské medicíny s názvem Shaduolika (tradiční čínská bylina) a dexamethason (pro úlevu od bolesti) oboje je bezpečné a účinné, ovšem ne během kojení. Je správné, že kontrolujete stav svého jazyka, a že jste objednána k zubnímu lékaři. Plánovaná kontrola u zubního lékaře do třech týdnů bude optimální. Není třeba se stresovat katastrofickými scénáři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Aglaonema čínská

V létě se objevuje něžné květenství v podobě bílých nebo žlutých toulců. Když květy odkvetou, mohou z nich vzniknout červené bobule, které jsou jedovaté. Typický je hustý trs řapíkatých listů s eliptickou čepelí. Barva listů je zelená se světle stříbrnou kresbou. Roste dobře v polostínu a u severního okna. Výška rostliny je do 40 cm.

Aglaonema čínská je rostlina přímo předurčená pro tmavší pokoje, nejasné kouty a pochmurné interiéry. Snáší polostín i severní okno pokoje. Miluje vyšší vzdušnou vlhkost, je tedy třeba ji rosit nebo pěstovat v misce s vlhkými kamínky. Pěstujte v teple, minimální teplota musí být 15 °C. Zalévejte mírně a před další zálivkou nechte substrát proschnout.

Zdroj: Aglaonema

Schizandra čínská

  • botanický název: Schisandra chinensis
  • čínský název: wuweizi
  • užívaná část: plody
  • chuť: kyselá
  • povaha: teplá
  • podporuje: ledviny

Zdroj: Potraviny posilující ledviny

Osmá kapitola – Případové studie

V této kapitole jsou uvedeny konkrétní případy autora z praxe a jeho postupy v léčbě. Je zde popsáno pět různých případových studií a jejich konkrétní léčba.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Sazenice

Vzhledem k současné velké oblibě kustovnice se dají sazenice jednoduše objednat přes internet. Je dobré pořídit si již pro naše podmínky vyšlechtěnou odrůdu. Rostlinu si můžete vypěstovat i sami ze semen, ale tento proces je poněkud zdlouhavější a nezaručuje 100% úspěšnost.

Zdroj: Kustovnice čínská

Druhá kapitola – Hlavní příčiny většiny dětských nemocí

Tato kapitola je praktická a uvede čtenáře do problematiky vzniku nemocí. Seznámí ho se stravou, zánětem a trávením jako původcem nemocí.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

První kapitola – Úvod do tradiční čínské medicíny

Tato kapitola seznámí čtenáře s tradiční čínskou medicínou a odpoví na otázku, co je na čínské medicíně tak výjimečného. Je psaná laickým a srozumitelným jazykem.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Ing. Romana Šebková

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Jiří Dvořák


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP