Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PRIPRAVEK PROTI SEDIVYCH VLASŮ PRO MUŽE PRÁŠKY

OBSAH

Recept proti vypadávání vlasů

Nejdříve první 2 týdny kombinujte kefírovou terapii s některou oblíbenou vyživující maskou na vlasy. Jeden den kefírová terapie a druhý den vyživující maska. To vám pomůže omezit vypadávání vlasů. Po dvou týdnech nahraďte výživnou masku na vlasy řepíkem. Koupel vlasů v řepíkovém odvaru podpoří stimulaci růstu vlasů. Tuto péči dělejte pravidelně 5 až šest dnů v týdnu po dobu 3 týdnů. Celý tento recept proti vypadávání vlasů tedy vyžaduje celkem 5 týdnů zvýšené péče, kdy by již výsledky měly být patrné. Pak si dejte několik dní pauzu a celé to opakujte, dokud nebudete spokojeni s výsledkem.
 

Zdroj: Kefír proti vypadávání vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Na přírodní zesvětlení tmavě obarvených vlasů použijte kopřivový odvar! Jak si udělat kopřivový odvar na přírodní zesvětlení vlasů? Jednoduše, natrhejte si čerstvé kopřivové listy a přelijte je horkou vodou. Až odvar z kopřiv na zesvětlení vlasů vychladne, tak ho zceďte a opakovaně si s ním omývejte své vlasy. Po několika měsících takovéhoto opakovaného oplachování tmavých vlasů v kopřivovém odvaru obarvené vlasy zesvětlají. Tento recept ale nepoužívejte na příliš suché vlasy, protože by se mohly jseště více vysušit a zlámat nebo roztřepit u konečků. Trochu zlouhavé, ale odrosty nevhodné barvy by vám trvaly nejspíše ještě mnohem déle.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Cibule je plná síry, proto pomáhá!

Cibule je prospěšná proti vypadávání vlasů díky svému vysokému obsahu síry. Síra je známá jako léčivý minerál, protože má schopnost stimulovat krevní oběh a omezuje záněty kůže. Síra by mohla být v této souvislosti nazvána také jako krása z nerostů, protože je nezbytná pro rozvoj kolagenu. Kolagen je jedna z hlavních bílkovin v naší pokožce, která jí propůjčuje pružnost a hladkost. Kolagen je také hlavním stavebním kamenem našich vlasů a nehtů. Tyto vlastnosti síry tedy znamenají, že správné množství síry v našem těle může pomoci proti vypadávání vlasů a zároveň podpoří opětovný růst zdravých a pevných vlasů.

Zdroj: Na vypadávání vlasů zkuste cibuli

Diskuze

V diskuzi ŘÍDKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Pro z huštění řídkých vlasů používám přípravek Caboki a je docela spokojenost dělají ho v různých odstínech caboki.cz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Řídké vlasy

Kouzelná síla bylin

Proč se neinspirovat tradiční přírodní recepturou, kterou znaly a proti vypadávání vlasů používaly již naše babičky a prababičky? Výborným pomocníkem proti vypadávání vlasů je například kopřiva dvoudomá, která navíc účinně působí i v boji proti lupům. Proti vypadávání vlasů se z této rostliny používají zejména kořen a listy, z nichž se vaří odvar, který má výborné stimulační účinky a současně účinně dezinfikuje vlasovou pokožku.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel KASTANKA.

...Vyzkoušejte COLONIX...,mé kamarádce se po něm opět navrátila bujná hříva.... :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Irena.

Tak to je pekny nesmysl. Pokud by existoval takovy zazracny pripravek na vraceni hustoty vlasu, tak by to byl svetovy trhak ... ale bohuzel nic takoveho neni. Irena

Zdroj: diskuze Re: vlasy

Kdo může používat sérum s melatoninem?


ASATEX® sérum je kosmetický přípravek volně dostupný v lékárnách určený k vnějšímu použití na suchou pokožku hlavy - nejlépe před spaním. Doporučuje se aplikovat po dobu minimálně 3 měsíců. Sérum je vhodné pro muže i ženy v různých stadiích řídnutí vlasů. Přípravek nemá vedlejší účinky, je bezpečný a mohou ho používat těhotné či kojící ženy. Přípravek je vhodný i pro lidi trpících Seborrhoeou (Seborrhoická dermatitida), jelikož snižuje produkci séba ve vlasové pokožce.

Zdroj informací: www.asatex.cz
PR prezentace

Zdroj: Patentovaný přípravek s melatoninem zastavuje padání vlasů

Diskuze

V diskuzi MYTI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ondra.

jak mam umejit hlavu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ondra.

jak sem připravit na miti vlasu co ajak

Zdroj: diskuze Myti vlasu

Nespavost

Myšlenka, že nějaká pilulka může okamžitě vyřešit naše problémy se spánkem, je velmi lákavá. Ale prášky na spaní nevyléčí základní příčinu nespavosti. Ve skutečnosti může v dlouhodobém horizontu vzniknout problém ještě horší.

Zdroj: Prášky na spaní

Poradna

V naší poradně s názvem RUST VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Kaiserova.

Dobry den,
Prosim o radu, memu synovi je 16 let. Ma velmi ridke a slabe vlasy. Nevedel by nekdo, jaky pripravek, nebo i domaci recept by mu mohl pomoci? Dekuji za odpovedi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Ostříhat na krátko a přestat se tím zabývat. Kluci s chmýřím na hlavě jsou atraktivní stejně jako ostatní. Soustřeďte se na to, aby váš syn aktivně sportoval. Díky tomu bude mít hezké tělo, které přehluší zdánlivé nedostatky s vlasy. Současná medicína a ani domácí recepty stále ještě nedokáží obnovit nebo posílit růst vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rust vlasu

TIP:

Prodloužené vlasy si můžete pořídit levněji na Zbozi-vlasy.cz.

Více informací ke kvalitě vlasů najdete na portálu www.vlasy.cz:

Zdroj: Prodlužování vlasů levně

Diskuze

V diskuzi PO DOMACKU PRIPRAVEK NA OBJEM VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Magda balogova.

dobry vecer prosim vas o radu mam moc ridke vlasi pouzivat sampony volume nejake vitaminy na vlasi serum ale zadne visledki dekuji za odpoved heskej vecer

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Po domacku pripravek na objem vlasu

Vitamíny proti vypadávání vlasů u žen

Velmi vhodné jsou multivitamíny s obsahem zinku, komplexu vitamínu B, kyseliny listové, železa a vápníku. Podle nejnovějších studií je velmi účinný i vitamín D. Je důležité si uvědomit, že specifické vitamínové a minerální nedostatky mohou vést k vypadávání vlasů. Zejména se tím míní nedostatky železa a vitamínu B12.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Diskuze

V diskuzi PADÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila.

Mojí mamce proti padání vlasů pomohl Reneval Neo, který jí doporučila kadeřnice. Užívá se jednou denně jedna tobolka zhruba po dobu tří měsíců. Asi po měsíci se padání úplně zastavilo a pomalu začaly růst vlasy nové. Přípravek je sice trochu dražší, ale hlavní je, že to mamce pomohlo.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Padání vlasů

Podpůrná léčba proti vypadávání vlasů

Na kouty ve vlasech a pro podporu růstu zdravých a silných vlasů je nezbytné užívat některé vitamíny. Jsou to rybí tuk, vitamín D (v létě stačí jen slunění), vitamín F, vitamín K, vitamín P, vitamín PP a zinek v doporučených dávkách od výrobce. Všechny tyto látky jsou nezbytné pro optimální růst vlasů a posílení kořínků vlasů. Dále je třeba konzumovat více zdravých bílkovin. Potraviny bohaté na bílkoviny jsou maso, vejce, tvaroh a hlavně hydrolyzovaná syrovátka, která se prodává v prášku. Hydrolyzovaná syrovátka se nejlépe hodí jako koktejl těsně před spaním. Osvědčená hydrolyzovaná syrovátka je od firmy Extrifit s názvem Long 80. Pro růst vlasů je také nezbytný přísun čisté vody, proto pijte 3 až 4 litry vody denně.

Zdroj: Kefír proti vypadávání vlasů

Diskuze

V diskuzi MOJE ZKUŠENOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stan_258.

Já mohu doporučit jen Nanogen vlasové růstové sérum. Používal jsem také jejich šampón a výsledek splnil mé očekávání. Takhle si představuji fungující přípravek proti vypadávání vlasů.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Moje zkušenost

Jak zamaskovat vypadávání vlasů u žen

  • Důležité je lokalizovat zdroj, který způsobuje vypadávání vlasů.
  • Zvýšit krevní oběh pokožky hlavy. Velmi účinná je masáž pokožky hlavy.
  • Existuje několik šampónů speciálně vyvinutých pro řídnoucí vlasy. Tyto produkty obsahují bílkoviny a vlákninu důležitou pro růst vlasů.
  • K zamaskování jsou účinné i čelenky.
  • V mladistvém věku se doporučuje barvení vlasů. Díky tomu dochází ke skrytí řídnutí.
  • Při mírném až středním ztenčení vlasů je velmi vhodné snížit lesk pokožky hlavy, díky čemuž bude méně patrné vypadávání vlasů.
  • Dalo by se použít maskovacích prostředků, jako jsou klobouky, šátky, čepice.
  • Vyzkoušejte volně prodejné léky. Existuje celá řada volně prodejných léků proti vypadávání vlasů.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Paula.

Zkoušela jsem různé metody prodlužování vlasů nejvíce mě vyhovuje clip in.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Evženie.

Na www.vlasy-levne.cz mají více metod prodlužování. Pro mě jsou clip in nejlepší.

Zdroj: diskuze Prodloužení vlasů

Cena za prodloužení vlasů

Zde je uveden seznam cen prodlužování vlasů.

Zdroj: Prodloužení vlasů

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Leona.

Pro mě je důležité u koho nakupuji materiál k prodloužení vlasů. A to splňují www.vlasy-levne.cz.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Paula.

Na stránky jsem koukala, pro mě je důležité, že materiál k prodloužení je z pravých lidských vlasů. Dobře se pak udržuje.

Zdroj: diskuze Prodloužení vlasů

Antidepresiva používaná jako prášky na spaní

FDA neschválila antidepresiva pro léčbu nespavosti. Nicméně někteří lékaři věří, že nespavost souvisí s depresí. Stejně jako u všech léků na deprese, je i zde významné riziko sebevražedných myšlenek nebo zhoršení deprese, a to zejména u dětí a dospívajících.

Zdroj: Prášky na spaní

Kognitivní behaviorální terapie vs. prášky na spaní

Nedávná studie na Harvard Medical School zjistila, že kognitivně behaviorální terapie, včetně relaxačních cvičení, a přechod na správné návyky spánku byly účinnější v léčbě chronické nespavosti než užívání léků na nespavost.

Zdroj: Prášky na spaní

Rady a tipy

Používání kvalitních barev na vlasy nebo trvalá ondulace nemají žádný vliv na vypadávání vlasů. Ale příliš horké sušení a kartáčování vlasů může na vlasové kořínky působit nepříznivě, takže se tomu raději vyhněte. Doporučuje se pečlivé mytí vlasů. Nedoporučuje se příliš agresivní sušení vlasů, ale jen jemné mačkání rukama. Obzvláště se nedoporučuje vázání copánků, dredy a Rasta účesy.

Zdroj: Vypadávání vlasů u žen

Transplantace vlasů

Problém řídnoucí kštice je možné v dnešní moderní době vyřešit transplantací vlasů. Jedná-li se o rekonstrukční zákrok, tedy o transplantaci vlasů po určitých zdravotních problémech nebo úrazech, může zákrok uhradit zdravotní pojišťovna. V případě, že si vlasy necháte transplantovat z estetických důvodů, hradíte zákrok z vlastních finančních zdrojů.

V současné době existuje mnoho metod vlasových transplantací. K nejpoužívanějším metodám se řadí: metoda transplantace vlasů FUT (Follicular Unit Hair Transplantation), metoda transplantace vlasů FUE (Follicular Unit Extraction), metoda nastřelování vlasů, metoda transplantace vlasů GHO.

Zdroj: Jaký účes pro muže s kouty

Řídnutí vlasů u žen při špatné dietě

Mnoho žen si rádo naordinuje diety na rychlé hubnutí, při kterých omezí vyváženou stravu. Při špatném stravování potom může dojít k nedostatku proteinů přijímaných stravou. Proteiny (bílkoviny) jsou základním stavebním kamenem pro tvorbu vlasů. Z toho vyplývá, že špatná strava = málo vlasů.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Řídnutí vlasů u žen – foto

Zde jsou fotografie, na kterých je vidět řídnutí a vypadávání vlasů u žen.

Zdroj: Padání vlasů u žen


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP