Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BOLAVÉ BŘKIŽKA CHODIDLA

OBSAH

Bolest chodidla

Když zmíníme dysfunkci či bolest v oblasti spodní části chodidla, tedy plosky chodidla zespodu v oblasti klenby, mnohé z nás napadne, že může jít o ostruhu na patě. Patní ostruhy a bolesti chodidla obecně mohou způsobit ztrátu funkčnosti chodidla, přičemž bývá postižena i klenba.

Zdroj: Bolest chodidla

Diskuze

V diskuzi BOLAKY NA RTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

dobry den dela se mi na spodnim rtu bolak ktery mokva a praska a tece s toho krev a hnis. dr me leci pednisonem ale ted se mi ten bolak udelal po 5 denni pauze znova. da se to lecit i necim jinym nez temi leky??? moc dekuji za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

poraďte mi prosím čím mám léčit bolavé rty,dr.reumatolog mne léčí kvůli arthroze nohy-chodidla prednisonem,teď synthetickým trexanem a arthrilomem....může to mít s onemocněním rtů souvislost?

Zdroj: diskuze Bolaky na rtech

Bolest chodidla v klidu

Bolest chodidla v klidu může signalizovat natažené drobné svaly na chodidle nebo můžete mít začínající ostruhu, případně zánět podélně příčné klenby.

Zdroj: Bolest chodidla

Diskuze

V diskuzi BOLAVÉ OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dorotka.

Nějaká babská rada, na bolavé oči, slyšela jsem, že pomáhá šalvějový obklad..má někdo zkušenosti?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Natálie.

Dva sáčky s černým čajem spařte vroucí vodou a nechte 2 minuty louhovat. Potom už jen vymačkejte vodu a na 10 minut přiložte na oči. Třísloviny v čaji by měly otok zmírnit.

Zdroj: diskuze Oteklé oči

Co znamená bolest chodidla pod prsty při došlapu

Mortonův neurom je zánět plantárního nervu mezi základy prstů (obvykle mezi třetím a čtvrtým prstem). Nejčastějšími příznaky jsou bolest chodidla, podivné pocity nebo necitlivost v oblasti bříška chodidla. Zánět je obvykle způsoben v důsledku nošení vysokých či těsných bot.

Zdroj: Bolest chodidla

Diskuze

V diskuzi ALOBAL NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květoslava Levová.

Dobrý den,
mám recept z alobalu na bolest. Je to takový můstek z proužků. Někde píší:
lesklou stranou přiložte na bolavé místo.
Jinde píšou zásadně matnou stranou na bolavé místo. Co je vlastně dobře.
Děkuji Vám za odpověď
Levová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Alobal na bolest

Bolest vnitřní strany chodidla

Bolest vnitřní strany chodidla může být způsobena plochou nohou. Problém s plochýma nohama nastává, když se klenba nohou zploští (často při stání nebo chůzi), což způsobuje bolesti chodidel a další potíže.

Zdroj: Bolest chodidla

Diskuze

V diskuzi BOLAVÉ RUCE MALIČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav.

Boli zápěstí až do maličku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel.

Najdi si ženskou a zanech ručních prací.

Zdroj: diskuze Bolavé ruce maliček

Diagnóza

Vyšetření používané k diagnostice metatarsalgie obvykle zahrnují rentgenové snímky, často získané ve stoje k posouzení anatomie chodidla při zátěži hmotností těla. Nápomocné mohou být také vyšetření magnetickou rezonancí, zvláště když se struktura chodidla jeví jako normální.

Zdroj: Bolest chodidla pod prsty při došlapu

Diskuze

V diskuzi PÁLENÍ A BRNĚNÍ CHODIDLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alex.

Dobrý den, už dlouhou dobu mám bolesti pravého chodidla. Nemohu došlápnout na chodidlo a cítím v něm velké pálení a brnění. Bolesti mám přes den, nejvíce na večer. Chci se zeptat, jak dále postupovat. Děkuji za odpověd, Ingardia.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pálení a brnění chodidla

Chondroitin sulfát na bolavé klouby 

Chondroitin sulfát se používá se na degenerativní onemocnění kloubů, jakou je kolenní, prstní kloub a na artrózu, kde je nejvíce efektivní v počáteční fázi nemoci. Redukce váhy a cvičení může také pozitivně ovlivnit průběh nemoci.
 

Zdroj: Chondroitin sulfát na bolavé klouby

Diskuze

V diskuzi POMOC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

mám na oblíčeji bolavé pupínky plné nejaké vodíčky a moc boli nevim co dělat pomoc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Red..

Ahoj Evo, nejspíš jde o klasický zánětlivý proces v pokožce. Pokud potíže nezmizí, vyhledejte pomoc dermatologa. Pleť doporučujeme čistit podle typu pokožky. Proti zánětům působí látky jako zinek, panthenol a také pupalka s brutnákem. Z obkladů pomůže heřmánek anebo bylinka řebříček, která má silně hojivé účinky. V první řadě je však potřeba správně určit diagnózu, proto s návštěvou lékaře neotálejte.

Zdroj: diskuze Pomoc

Bolest vnější strany chodidla

Příčin může být více: výrůstky na kosti (takzvané ostruhy), změna geometrie kůstek plosky, například u ploché nohy. Na plosce je rovněž velké množství akupunkturních bodů, které odpovídají vzdáleným orgánům, takže problém může být i tohoto druhu.

Zdroj: Bolest chodidla

Diskuze

V diskuzi PÁLENÍ CHODIDEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobry den
Uz par dni cítím šílenou horkost pravého chodidla z vnitrni strany chodidla !
Dnes mi palivost zacla i u levé nohy
Mam pocit jako by mi horely nohy
Bolest se objeví vzdy v noci !
Rada bych věděla co to muze znamenat
Dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pálení chodidel

Bolest malíkové hrany chodidla

Pokud se jedná o symetrické postižení, příčinou je obvykle nevhodná obuv, pevná podrážka, úzká špička, opatek a podobně. Dalším faktorem může být samotné chodidlo, zborcená příčná i podélná nožní klenba a další. Na bolesti se mohou podílet i křečové žíly, stagnace krve v končetinách, což vede ke vzniku otoků.

Zdroj: Bolest chodidla

Poradna

V naší poradně s názvem RADY OTCE PLESKAČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Otče prosím Vás o radu. Zeť má již delší dobu bolavé ústní koutky,nehojí se. Předem děkuji a přeji Vám vše dobré. Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Doporučte svému zeti, aby si v lékárně koupil mast Clotrimazol AL, Hydrocortizon a vitamíny B komplex. Masti se nanáší na bolavá mista 3 krát denně samostatně s odstupem dvou hodin. Nejdřív Clotrimazol a za dvě hodiny Hydrocortizon. Vitamín B komplex se užívá jedna tableta během dne. Ústní koutky by se měly do týdne srovnat. Pokud ne, bude zapotřebí navštívit zubního lékaře a dohodnout se s ním na další léčbě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec pleskač kontakt

Bolest kyčle při sezení

Pokud se vyskytuje bolest kyčle při sezení, je nejdříve nutné ortopedické vyšetření, protože potíže mohou být i z oblasti bederní páteře, což bývá častější.

Zdroj: Bolavé kyčle

Bolavé ruce z nošení dítěte

Snažte se nosit miminko spíš na předloktí, respektive ho „posadit“, položit si dítě podél předloktí, než aby největší zátěž váhy miminka lokálně zatěžovala v tahu ruce a dlaně. Je to o zvyku, prostě si představte, že ruce od zápěstí neexistují.

Na namožené a natažené svaly a šlachy je výborný horký zábal s přípravkem karité. Můžete použít například 100% karité od fy Sallos. Nejdříve namočte plenu do vařící vody, ale opatrně, abyste se neopařili. Poté napařte bolavé místo, namažte ho karité, znovu namočte plenu do horké vody a tou několik minut masírujte postižené místo. Když je bolest mírnější, stačí každý den mazat karitéem bez horké masáže. Výborná je i bandáž s koňskou mastí. Pokud bolest po těchto aplikacích neustoupí, je dobré navštívit lékaře.

Zdroj: Bolavé ruce

Diskuze

V diskuzi PÁLENÍ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vojta.

Dobrý den chtěl sem se zeptat cca 3× za týden me při hygieně(mytí) pálí chodidla projevuje se to už asi 2 měsíce. Je to dosti nepříjemné. Napadlo mě že by to mohlo být ponožkama.Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavla.

Ano mě taky pálí chodidla ve dne i v noci prostě stále

Zdroj: diskuze Pálení nohou

Co znamená bolest kyčle při ležení

Bolest je vždycky signálem, který nás má upozornit, že v našem organismu není něco v pořádku. Bolest kyčlí v žádném případě normální není. Je důležité navštívit lékaře, který zjistí příčinu onemocnění.

Zdroj: Bolavé kyčle

Příčiny

Metatarsalgie neboli bolest chodidla pod prsty při došlapu se vyskytuje v oblasti mezi obloukem a prsty. Lékařský termín pochází z názvu kostí, které se nacházejí v této části chodidla: metatarzů. Metatarzály jsou dlouhé kosti na bázi každého prstu. Tlak na konce metatarzálních kostí způsobuje bolest v oblasti chodidla.

Metatarsalgie může být způsobena zvýšeným tlakem na metatarzální hlavy. Příčina zvýšeného tlaku v této části chodidla může být buď v důsledku deformací chodidla, nebo v důsledku tlaku ze zdrojů mimo chodidlo, jako je například nevhodná obuv.

Bolestivé problémy obvykle souvisejí s metatarzální kostí a nejběžnější příčinou u lidí s bolestí nohou, je dlouhý druhý metatarzál. Další příčinou bývá abnormální zarovnání kloubu (zvýšené prodloužení) kloubu metatarzu s prstem (nazývaný metakarpofalangeální kloub).

Dále existuje celá řada stavů, které mohou způsobit zvětšení metatarzální hlavy, která je také spojena s bolestí nohou v oblasti chodidla pod prsty. Tyto stavy zahrnují různé typy artritidy, osteonekrózy, neuromů, nádorů nebo infekcí. A konečně, traumatická poranění, včetně zlomenin a trhlin vazů, mohou rovněž způsobit tento typ bolesti nohou.

Zdroj: Bolest chodidla pod prsty při došlapu

Bolest nohy ze strany

Tato bolest může být podmíněná nevhodným zatěžováním chodidel, nevhodnou obuví, patologií v oblasti nožní klenby.

Zdroj: Bolest chodidla

Ledování

Led aplikujte přímo na bolavé místo po dobu 10–20 minut třikrát denně, čímž pomůžete snížit otok. Jako alternativu můžete použít zmrazený studený obklad nebo sáček mražené zeleniny (hrášek a podobně).

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Detoxikační náplasti Kinoki

Detoxikační náplasti Kinoki přímo působí na reflexní body na chodidlech nohou. Tak jako je cílem reflexních masáží stimulace vnitřních orgánů, podobně působí i detoxikační náplasti Kinoki, které stimulují jednotlivé orgány v lidském těle, podporují celkovou rovnováhu organismu a působí léčebně. Mají fantastický vliv na interní zdraví člověka. Náplastí se přilepují na noc, tedy cca na 6–10 hodin, a to na obě chodidla. Pokud s detoxikací začínáte poprvé, doporučuje se každodenní používání od 2 týdnů do 2 měsíců s přihlédnutím k individuálním potřebám, to je s ohledem na množství toxinů obsažených v organismu, době trvání nemoci a jejího stupně pokročilosti. Náplasti se aplikují do doby zmizení nečistot a vlhka. Následně by se mělo pokračovat v zákrocích tak, že používáte náplasti 1x týdně za účelem trvalého dobrého pocitu. Náplasti Detox Kinoki můžete rovněž bezprostředně používat na bolavá místa, například na opuchlá místa po úrazech, při bolestech hlavy, pohmožděninách, bolestech zad a podobně. V takovém případě může být náplast umístěna na bolavé místo i na 24 hodin. Po použití náplast vyhoďte a již nikdy nepoužívejte.

UPOZORNĚNÍ: Během těhotenství a kojení nejsou očistné kúry pro tělo matky vhodné. Nepoužívejte tedy tyto náplasti v těhotenství a v období kojení.

Zdroj: Detoxikační náplasti

Chondroitin sulfát dávkování

Obvyklá perorální dávka je 800 mg až 1500 mg chondroitin sulfátu, bud v jedné dávce, nebo je rozdělená do 2 až 3 dávek. Chondroitin sulfát se doporučuje se podávat při jídle, protože tento lék je dobře vstřebán, jen když je rozpuštěn.
 

Zdroj: Chondroitin sulfát na bolavé klouby


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP