Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MEDOVÁ BARVA NA VLASY

OBSAH

Trvalé efekty

Obsah kyseliny jablečné v octu a jogurtu pomáhá kakaovému barvivu lépe se vázat na vlasy. Jedinou nevýhodou je, že tato barva nevydrží na vlasech tak dlouho jako komerční barvy, které mají dlouhodobý efekt. Barva na vlasy z kakaa zůstává krásná jen několik dní. Pokud začnou vypadat vlasy vybledle, stačí jen opět použít domácí kakaovou barvu a vaše vlasy dostanou zase krásnou a přirozenou barvu.

Zdroj: Barvení vlasů kakaem nebo červenou řepou

Poradna

V naší poradně s názvem POLIKLINIKA KARLOVO NÁMĚSTÍ 32 PRAHA 2 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena medová.

Dobrý den,
prosím vás jak se jmenuje přesně oddělení kde ozařují paty.
Děkuji s pozdravem
Medová(Majerová)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ozařování patních ostruh se obvykle provádí na oddělení onkologické kliniky. Poliklinika Karlovo náměstí má onkologickou kliniku i s radioterapií, ale od 1.5.2021 zrušili část, která se věnovala nenádorové terapii, kam spadá ozařování patních ostruh. Takže tuto léčbu byste v prostorách polikliniky Karlovo náměstí i v celé Všeobecné fakultní nemocnici hledala marně. Náhradní řešení můžete najít ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady nebo v nemocnici Motol.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Poliklinika Karlovo náměstí 32 Praha 2

Další možnosti barvení vlasů potravinami

Červená řepa jako barva na vlasy

Pro světlé odstíny vlasů se používá kompot z červené řepy, ze kterého je k barvení vhodný jeho lák. Postup je jednoduchý světlé vlasy nejdříve umyjeme a necháme proschnout. Pak na požadované prameny naneseme lák pomocí rozprašovače tak, aby byla celá vlasová vlákna postříkána lákem z červené řepy. Pak vlasy zabalíme do igelitu - mikroténu a necháme asi tak hodku působit. Po této době budou vlasy mít růžový tón, který na nich vydrží 10 až 15 dní. Jde o přírodní barvení vlasů potravinami, takže účinek bude u každého individuální, ale rozhodně tento postup vlasy neničí a šetří životní prostředí.

Zdroj: Barvení vlasů kakaem nebo červenou řepou

Diskuze

V diskuzi BARVENÍ UMĚLÝCH VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

koupila jsem si prices za syntetických vlasu,ale je zhruba o 2 odstiny svetlejsi nez moje barva.barvou na vlasy obarvit nejde,poradi mi, prosim, nekdo,jak obarvit umely vlas?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Čau Pavlo, u umělého vlasového vlákna nejde dodatečně změnit barva. Někdy je to výhoda, například takové vlasy nevyšísují u moře vlivem slunce a slané vody, jako pravé vlasy. Někdy je to nevýhoda, jak o právě ve Vašem případě. Pokud ty Vaše umělé vlasy chcete použít a zahustit tak své vlasy, tak budete muset stáhnout barvu svých vlastních vlasů. Určitě bych si to ale nechala udělat u kadeřnice, tam je větší jistota, že se trefí správná barva.
Pa, Kamila.

Zdroj: diskuze Barvení umělých vlasů

Zesvětlení vlasů medem

Na zesvětlení vlasů budete potřebovat med a destilovanou vodu. Med se v tomto případě používá v poměru 1 : 6. Po rozředění vznikne medová pasta, kterou aplikujte pomocí vlasového štětce na vlasy. Po nanesení masky nasaďte na hlavu igelitovou čepici a nechte působit přibližně 1 hodinu. Vlasy nezabalujte do ručníku. Teplem dochází k ničení přirozeného peroxidu, který med obsahuje. Po zesvětlení vlasy opravdu velmi dobře opláchněte a ošetřete výživnou maskou.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem SPÁLENÉ VLASY OD BARVENÍ, CHYTNE NA TO BARVA ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simiska.

Zdravím :) mám takový problém, stahovala jsem černou barvu z vlasů a vlasy jsou teď úplně spálené, při mytí jsou gumové a natahují se jako žvýkačka... Když jsem po té dala na vlasy barvu jsou strakaté, jelikož někde peroxid působil více, někde méně... Jsou to 3 týdny co se mi tohle stalo a zajímalo by mě, co se stane když si vlasy znovu nabarvím na tmavě hnědou... Jestli mi barva chytne i na ty spálené vlasy a zda mi neupadají, prosím o rady nemůžu chodit s flekatou hlavou... Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Dalším barvením se vlasy zničí ještě více. Ve stavu, který popisujete se vám vlasy stejně postupně ulámou, takže než nové barvení, bych raději volila krátký sestřih a barvu doladit přelivem. Barvení vlasů je lepší nechat na odborníkovi, kdy pak nemusíte řešit tyhle katastrofy s vlasy. To teď určitě už sama víte. Držím vám palce, ať vám to co nejrychleji doroste.

Zdroj: diskuze Spálené vlasy od barvení, chytne na to barva ?

Barva na vlasy – cena

Tady je seznam nejlevnějších cen barev na vlasy.

Zdroj: Barvení vlasů

Jak chytne barva při menstruaci

V období kdy žena menstruuje jsou vlasy po celé své délce stále stejné jako mimo menzes. Vyrostlý vlas může v tomto období ovlivnit jen kvalita séba, kterým se vlasy přirozeně mastí, a které se vylučuje z pokožky prostřednictvím pórů. U některých žen bylo prokázáno, že jejich sébum má v období menstruace neobvyklé vlastnosti, které mění přilnavost barvy a můžou také zapříčinit nečekanou alergickou reakci. Proto je lepší vlasy při menstruaci nebarvit a počkat až týden po ni.

Zdroj: Barvení vlasů

Diskuze

V diskuzi BARVENÍ VLASŮ KAKAKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Já zas používám kakaový odvar 60°C teplý (voda, kakao ocet), ve kterém si máchám všechny vlasy co nejblíže k hlavě - pálí to. Zbylé vlasy, které nemůžu ponořit, si potírám houbičkou namočenou v odvaru, čímž ho také neustále promíchávám, aby se neusazoval hnědý pigment dole. To celé dělám než odvar vystydne. Pak vlasy jemně a krátce osprchuju studenou vodou a zabalím do hnědého ručníku. Až to z nich trochu nasaje tak dám do vlasů balzám na barvené vlasy a upravím je fénem. Barva vydrží do příštího mytí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Barvení vlasů kakako

Přeliv, nebo permanentní barva?

Přelivy

Tónovací smývatelné barvy (přelivy) buď uloží barvu na vnější vrstvě vlasového stvolu, nebo obsahují tak malé molekuly, že proniknou do kutikuly, aniž by ji narušily. Většina přelivů obsahuje velmi málo nebo žádný peroxid. Při každém mytí vlasů šamponem odstraníte trochu barvy, proto se jí říká přeliv. Trvanlivost tónovací smývatelné barvy prodloužíte méně častým mytím vlasů a používáním přípravků na úpravu vlasů, které byly vyvinuty speciálně pro potřeby barvených vlasů. Jsou k vašim vlasům ultra šetrné a vy si budete moct užívat svou nádhernou barvu déle.

Permanentní barva

Na rozdíl od přelivu dodává permanentní barva na vlasy molekuly pigmentu do vnitřních vrstev vlasového stvolu. Aby k tomu mohlo dojít, musí nejprve narušit kutikulu. Barva pak reaguje s vnitřní vrstvou vlasů, takzvaným kortexem. Většina permanentních barev na vlasy funguje ve dvou krocích, nejprve se původní barva z vlasů odstraní a pak se uloží barva nová. Výsledkem je dlouhotrvající barva. A pokud chcete, aby vaše barva zářila ještě déle, používejte přípravky na úpravu vlasů, které jsou šetrné k vašim vlasům i k molekulám barviva a snižují až o 70 % vyblednutí barvy!

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den, moje přírodní barva vlasů byla vždy tmavě plavá, tak sem se chtěla trochu zvíraznit. Obarvila jsem si hlavu na tmavě hnědo, z čehoš mi vyšla skoro černá ( fotky na krabičce moc neodpovídají ). Chtěla bych zpátky světlejší odstín, ale nic mi nechce chytit.Mám vždy jenom nazrzlé odrostlé vlasy a zbytek černý...
Bojím se větších zásahu ( úplné odbarveni a ještě barva!), abych vlasům nedala moc zabrat... poraďte mi co s tím....
díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Purpurová barva online

Zde můžete vidět, jak vypadá purpurová barva, která je opravdu impozantní.

Zdroj: Nachová barva

Jak si odbarvit vlasy přírodně

Chcete experimentovat a z brunetky se stát sexy zrzkou nebo blondýnkou, tak hned nemusíte jít do drogerie pro chemickou barvu, která vlasy zatěžuje, raději vyzkoušejte zdravější alternativu. Už v dobách starověku se k odbarvování vlasů užívala hena, která ideálně kryla šediny a dodávala vlasům požadovaný tmavý odstín. Sázkou na jistotu bylo také indigo neboli čerň s modravým nádechem. První syntetická barva na vlasy vznikla teprve v roce 1907, ale dnes se opět moderní ženy vracejí k osvědčeným přírodním postupům. Vyzkoušejte suroviny dostupné z domácích zásob, jako je ocet, skořice, heřmánek nebo med. Určitě tyto ingredience máte doma i vy.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Diskuze

V diskuzi PLEŤOVÁ MASKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila.

Mne nadchla tahle medová pleťová maska: www.lecivemasti.cz/p…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pleťová maska

Jak Reparex funguje

Princip fungování přípravku Reparex proti šedinám spočívá v tom, že oxidovaný melanin, který je v šedivých vlasech, je redukován enzymem alfa-reduktázou, obsaženým v přípravku, čímž se melanin zbarví a šedivé vlasy nabudou ze svého vnitra původní barvu. Získaný kyslík enzym naváže na dusičnan stříbrný, který se v malých částkách z vlasů vymyje anebo vyčeše. Jiné barvy na vlasy barví šedivé vlasy zvenčí, kdežto Reparex zevnitř.

Reparex:

  • obnovuje původní barvu vlasů, která vypadá opět jako přírodní;
  • je snadno použitelný, není nutná žádná pomoc s jeho aplikací;
  • nanáší se lokálně pouze na šedé vlasy, je velmi efektivní;
  • barva vlasů je obnovena zevnitř, proto jsou všechny vlasy obarvené stejně;
  • šetří peníze, jedna láhev Reparexu vydrží téměř 2 měsíce;
  • nikdo si nevšimne, že ho používáte.

Zdroj: Reparex pomáhá zakrýt šedivé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUTÁ STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Ano, to je možné, banány a mandarinky můžou stolici zbarvit do žluta. Žlutá stolice bývá také po bramborách a po arašídech nebo kešu oříškách. Naopak červená řepa stolici úplně ztmaví.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiřina.

Bezinkový květ v těstíčku, smažený, snědla jsem větší množství - jednorázový průjem, barva ostře žlutá, jako kanár.
Nejsem alergická ani nemívám zažívací potíže, ale na tuto příhodu nezapomenu,
ta barva byla opravdu velmi výrazná.

Zdroj: diskuze Žlutá stolice

Odbarvování vlasů v těhotenství

Každá žena se ráda věnuje tomu, jak vypadá, a to i v době, kdy čeká miminko. Ovšem je dobré vědět, že těhotenství si žádá také jiný přístup k péči o vlasy. I když barvy na vlasy obsahují množství chemikálií, žádná studie neprokázala, že by jakkoli ohrožovaly vývoj nenarozeného dítěte. Nevhodnost barvení vlasů v těhotenství je pověra, zejména dnes, kdy jsou již k dostání kvalitní výrobky. Jediné možné riziko představuje odbarvování vlasů klasickým kysličníkem, ale to se snad již ani nepoužívá. Barvení, případně trvalá, vydrží kratší dobu než obvykle. A také výsledek může být vlivem hormonálních změn úplně jiný než obvykle. Pokud chcete mít 100% jistotu, že barva dítěti neublíží, počkejte do 2.–3. trimestru, kdy už jsou všechny důležité orgány miminka plně vyvinuté. Naprosto bezpečným řešením je pak přírodní barva hena, nebo melír, který se nenanáší až k pokožce hlavy, takže chemikálie se k ní vůbec nedostanou.

Zdroj: Odbarvování vlasů

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rita.

Clip in znám.Objednávám si je u vlasy-levne. Mají kvalitní materiál z pravých lidských vlasů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vika.

Zjistila jsem,že vlasy prodlužují přímo na pobočce vlasy-levne.

Zdroj: diskuze Vlasy

Fuchsiová látka

Fuchsiová barva se někdy zaměňuje s jinými barvami. Fuchsiová barva je velmi jasná, spíše studená růžová barva. Purpurová je vlastně takovým přechodem z fialové do červené. Provedení látek ve fuchsiových odstínech naleznete v metráži od bavlny, organzy, hedvábí až po pleteniny. Záleží jen na vaší volbě. Výborná kombinace fuchsiové barvy je s barvou šedi, tmavě modré, černé a pro odvážné i jasně zelené.

Zde můžete vidět fuchsiové odstíny látek.

Zdroj: Fuchsiová barva

Srovnání tyrkysová versus petrolejová

Petrolejová barva je tmavší odstín modrozelené barvy. Je podobná tyrkysové nebo barvě teal. Na rozdíl od nich v petrolejové barvě jednoznačně převažuje tón námořnické modré. Samotná modrá barva je ovšem čistý a studený odstín. Petrolejová barva je taková o něco teplejší modrá. Každý vnímáme barvy jinak, pro někoho jsou všechny odstíny prostě modré.

Ukázka petrolejové barvy

Ukázka tyrkysové barvy

Zdroj: Petrolejová barva

Trvalá ondulace

Dříve se pro dodání objemu doporučovala trvalá ondulace. Ta ovšem vlasy poměrně zatíží a naruší. Hlavně při odrostech jsou pak vlasy zplihlé u kořínků a celkový efekt nepůsobí příjemně.

Zdroj: Střihy pro jemné vlasy

Odbarvování barvených vlasů

Změna barvy či melírování vaše vlasy neoslabí, naopak nejedna kadeřnice vám potvrdí, že barva dodá vašim vlasům šmrnc, zvětší vlasový objem, optickou hustotu a pomáhá s vlasy, které se mastí. Doma se však nepouštějte do radikálního odbarvování. Pokud vám barva chytí jinak, je to ten nejmenší problém. O zničené vlasy ale můžete přijít. Při neodborném odbarvování si můžete vlasy poškodit. Pokud necháte odbarvovač působit déle, nezískáte výraznější odstín, jen zbytečně vlas vysušíte. Důležité je správné dávkování peroxidu i čas aplikace. Ty přesně určí jen kadeřnice. V úvahu musí vzít, zda a jak byly v minulosti vlasy ošetřované, barvené, odbarvované, melírované. Přiznejte se ke všemu, co jste s nimi dělaly. Problémy může způsobit i barevné tužidlo, které jste si daly na vlasy před půlrokem. Výsledkem jsou nežádoucí oranžové či růžové odstíny.

Při prvním odbarvování přirozených vlasů se hmota aplikuje nejprve na délky, až po určitém čase působení se přechází na kořínky. Od hlavy jde teplo a produkt tam chytá několikanásobně rychleji než na studených konečcích. Při druhém odbarvování se už postupuje klasicky. Nejprve kořínky, pak zbytek vlasů. Pokud se zesvětluje dlouhodobě, aplikuje se hmota jen na kořínky, ne na celé délky. Na koncích už není co odbarvit. Když chcete vědět, do kterého odstínu blond se pustit, dobře si prostudujte svou oční zornici. Nejsvětlejší tečka, kterou najdete, ukáže, zda půjdete při odbarvování do zlatova, béžova nebo do studena. Tak bude barva vypadat nejpřirozeněji. Při výběru zohledněte i typ pleti a barvu obočí. Nebezpečné pro pokožku jsou zejména nažloutlé odstíny. Zvážit by je měly ty, kterým se rychle mastí vlasy.

Zdroj: Odbarvování vlasů

Odbarvovací lázeň na vlasy

Zesvětlovací lázeň na vlasy, jak název napovídá, slouží k zesvětlení barvy. U zesvětlení vlasů stejně jako u barvení a odbarvování musí dojít k chemické reakci. Aby došlo ke stažení uměle dodaného pigmentu, je potřeba použít melírovací prášek a peroxid. Aby nedošlo k úplnému odbarvení, míchají se tyto dva prostředky v poměru 1 : 2 anebo se k nim přimíchává šampon.

Složení

Peroxidová lázeň se skládá z těchto ingrediencí: odbarvovací prášek, 6% peroxid vodíku, šampon, požadovaná hnědá barva.

Postup

Odbarvovací prášek, peroxid vodíku a šampon smícháme v poměru 1 : 3 : 3. Naneseme na vlasy, a to tak, že je nejprve rozdělíme na 3 části. Poté barvíme postupně od zdola a následně vlasy promasírujeme, jako když si myjeme hlavu šamponem. Přesný čas, jak dlouho nechat směs na hlavě, je individuální, musíte si to kontrolovat sami, ovšem maximální doba je 60 minut. Je dobré do odbarvovací lázně kápnout i pár kapek oleje – pro šetrnější odbarvování. Výsledek odbarvení bude stejný, ale vlasy budou méně poničené. Mějte na paměti, že odbarvovací lázní zesvětlující vlasy z tmavě hnědé na světle hnědou nikdy hned nedocílíte krásné studené barvy. Podtón vlasů vždy bude teplý.

Připravenou směs můžete nanášet jak na mokré, tak na suché vlasy, ale lepší je na suché vlasy. Takto samozřejmě můžete postupovat i při odbarvení černých vlasů.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Péče o barvené vlasy

Barvené vlasy vyžadují kvalitní péči a k tomuto účelu slouží speciální přípravky. Tyto produkty jsou vyvinuty tak, aby barvu vlasů chránily a zároveň o vlasy pečovaly.

  • Po aplikaci barvy na vlasy určitě chceme, aby barva vydržela co nejdéle. Ztráta barvy může být zapříčiněna například vodou, nečistotami, ultrafialovým zářením, volnými radikály a tak dále.
  • Ke ztrátě barvy dochází postupně při každém mytí vlasů, při koupání, na barvu působí i déšť a pot.
  • Ačkoliv je působení vody hlavní příčinou ztráty barvy, neměli bychom nijak omezovat běžné mytí vlasů, na které jsme zvyklí. Je třeba ale dbát na to, aby vlasy nebyly namáčeny zbytečně dlouho, a důležité je také používat speciální přípravky na barvené vlasy.
  • Na trvalost barvy působí i stav našich vlasů. Čím více jsou vlasy poškozené, tím méně barva vydrží.
  • I při nabarvených vlasech je možné běžně používat vlasové přípravky jako tužidla, gely, vosky, laky, spreje a podobně.
  • Barvíte si vlasy často a připadají vám zničené, bez lesku a bez života? Zkuste speciální obnovující kúry pro barvené vlasy.
  • Při nákupu chemické barvy se řiďte nejtmavším odstínem vlasů, který má modelka na obrázku: většinou bývá nejvíce vypovídající.
  • Pokud plánujete použít chemickou barvu nebo přeliv ihned po použití stahovače (klidně v rozmezí několika dní po stahování), vždy si vyberte hodně světlou (klidně i blond) barvu: vlasy po stahování mají tendenci chytat pigment daleko více než normálně, takže po použití například Lískového oříšku byste mohli lehce skončit s hlavou černou jako bota. Stejné omezení platí i pro hennu: také po stahování chytá velmi tmavě.

Zdroj: Barvení vlasů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP