Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KORTIKOIDOVA MAST NA EKZEM NA KONEČNIKU

OBSAH

Holtova mast na ekzém

Holtova mast se používá pro léčbu chronických forem atopického ekzému, lupénky a hlavně seboroické dermatitidy. Holtova mast podporuje tvorbu nových buněk pokožky, používá se jako doplněk péče při povrchových zarudnutích kůže a ekzémech.

Zdroj: Holtova mast

Poradna

V naší poradně s názvem VARIKOSNÍ EKZEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

Dobrý den,chtěla jsem požádat o radu,jak zmírnit či vylečit varikozní ekzem.Lekar mi predepsal kortikodní mast,achvili to zabíralo,ale nyní je ekzem zpět.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Varikózní dermatitida, latinsky dermatitis varicosa, je chronické zánětlivé postižení kůže podmíněné poruchou žilního oběhu. Typicky bývá patrné dříve než samotné varixy. Příznaky varikózní dermatitidy jsou načervenalá mokvající nebo šupinatá ložiska s hemosiderovými pigmentacemi, opakovaná drobná krvácení, později s atrofií kůže nebo naopak její hypertrofií na bradavičnaté, „mechovité“ výrůstky. Důležité pro vaši léčbu je fakt, že na varikózním povrchu kromě dermatitidy často vzniká rovněž i pravý ekzém mikrobiální nebo kontaktní. Mezi další průvodní projevy, které se objevují společně s venózní dermatitidou patří stasis dermatitis, eczema varicosum, dermoepidermitida a venózní insuficience.
Při takovém rozsahu možných příčin vašeho ekzému není možné určit správnou léčbu takto po internetu. Doporučuji obrátit se na kožní oddělení, kde vám ekzém posoudí lékař a vyzkouší vhodnou léčbu. Úmyslně uvádím slovo vyzkouší, protože na léčbu reaguje každý jedinec jinak a co pomůže jednomu nemusí pomoci druhému. Pokud nebudete s lékařem spokojená, tak vyzkoušejte jiné kožní oddělení v nějakém větším městě. Nebo zkuste návštěvu kardiologa. Nezapomeňte také, že ekzém může souviset s vaším psychickým stavem a také s kvalitou vašeho životního stylu. Proto se zamyslete i nad těmito okolnostmi, které znáte nejlépe vy sama.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Varikosní ekzem

Příznaky ekzému

Dermatitida, také nazývána ekzém, je kožní problém, který se vyznačuje zčervenalou kůží, která je při dotyku hrubá a svědí, vytváří suché, skvrnité šupiny a loupe se.

Zdroj: Domácí léky na ekzém

Poradna

V naší poradně s názvem EKZÉM VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Jirková.

Dobrý den ,
mám několik let ve vlasech ekzem a dříve mě to netrápilo,tak jako nyní.Ukrutně to svědí a musím to rozdrápat až do krve.
Dříve jsem používala mast Gelargin a ta už se nevyrábí,tak nevím čím to nahradit,hlavně to nesmí být mastmastička.
Praďte prosím někdo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mast Gelargin se normálně dál vyrábí a pokud vám na ten exém pomohla, tak si požádejte svého praktického lékaře o předpis na ni. Účinnou látkou masti Gelargin je fluocinolonacetonid, což je kortikosteroidní hormon vhodný pro místní použití na kůži i ve vlasech. Gelargin působí silně protizánětlivě. Tlumí též nepřiměřeně silnou reakci z přecitlivělosti při alergii na nějakou alergizující látku. Účinek této masti se ale soustředí JEN na příznaky zánětu a neléčí samotnou příčinu nemoci. Zánětlivé příznaky jako jsou zarudnutí, otok a hromadění zánětlivých buněk i působků v zanícené kůži, tvorba puchýřků až puchýřů a mokvání, svědění, pálení a pocit nepříjemného napětí nebo bolest, v několika hodinách po použití gelu ustupují. Ke skutečnému zhojení však může dojít, jen když se současně vyloučí původce nebo příčina vašeho onemocnění. Proto je třeba, abyste dále hledala původce svého ekzému a to s pomocí lékařů na kožním oddělení. Rozpoznání příčiny ekzému bývá často těžké a proto se nenechte odradit, když to některý lékař nedokáže. Hned zkuste dalšího. Pravděpodobnost úspěchu se bude zvyšovat s mírou zkušeností kožního lékaře a dalo by se říci, že starší lékař ve velkém městě bude mít více zkušeností s ekzémy. Držím palce a těším se na výsledek.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ekzém ve vlasech

Příbalový leták

Zde můžete vidět příbalový leták přípravku Hydrocortison Léčiva.

Zdroj: Kortikoidová mast Hydrocortison

Poradna

V naší poradně s názvem HREBICEK NÁ SVRÁB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jároslává.

dobry večer chci se zeptát ...ják dlouho jste se mázálá hrebickovym olejem náredenym ?já se mázu stále á porád to svedi nemám to ná tele áni vyrázku jen konecnik mi svedi á kdyz se myji horkou vodo ták se musim drbát á obcás citim ják mi tám neco lehtá pod kuži ...roupy to nejsou uz jsem bylá u lekáre á vzálá leky .....roupy nemám

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše nemáte ani ten svrab. Já bych to viděl na mykotickou infekci. Kupte si v lékárně mast Clotrimazol a mažte svědivou oblast dvakrát denně vždy po umytí a osušení. Do týdne by se to mělo srovnat. Mast můžete aplikovat i dovnitř konečníku. Používejte na mytí konečníku normální pevné mýdlo.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hřebíček na svrab

Cena Hydrocortisonu

Zde můžete vidět cenu Hydrocortisonu.

Zdroj: Kortikoidová mast Hydrocortison

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÉ DLANĚ RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata Černá.

Červené dlaně od malíčku doku. A take to trochu páli.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Červená dlaň s pocitem pálení je nejspíš ekzém. Pro přesné stanovení diagnózy a určení účinného přípravku bude zapotřebí vyšetření kožním lékařem. Na tyto ekzémy pomáhá krém nebo mast Beloderm, která je k dostání v lékárnách na lékařský předpis. Z volně prodejných přípravků můžete zkusit aplikovat mast Hydrocortisone.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené dlaně rukou

Hydrocortison v těhotenství

V těhotenství a při kojení se poraďte se svým lékařem. Přípravkem Hydrocortison Léčiva nelze ošetřovat prsní bradavky kojících matek.

Zdroj: Kortikoidová mast Hydrocortison

Poradna

V naší poradně s názvem VYRAŽKA KOLEM KONEČNIKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel PAVEL FEJTEK.

dobry den přeji mam už dlouhodobé problemy s vyraškou kolem konečniku pořad mě to neustale svědi a při utřeni po stolici mě to boli nevim co s tím použivam mast imazol ale nepoma ha můžete mi poradit děkuji FEJTEK

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Požádejte svého praktického lékaře o předpis na mast Belogent a s ní pak celou oblast dvakrát denně mazejte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vyražka kolem konečniku

Co léčí Hydrocortison

Hydrocortison mast se používá při místních zánětlivých a alergických kožních onemocněních neinfekčního původu, například při ekzémech, při podráždění kůže kosmetickými a čisticími prostředky, při bodnutí hmyzem, malých spáleninách 1. a 2. stupně, při kožních zánětech po slunění, ozáření a podobně. U malých dětí lze použít přípravek Hydrocortison Léčiva jen pod dohledem odborného lékaře. Hydrokortizonová mast se vtírá do postiženého místa v malém množství 1–2x denně.

Zdroj: Kortikoidová mast Hydrocortison

Poradna

V naší poradně s názvem IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šejk.

Dobrý den

Mám atopický ekzém a teď to vypadá navíc i na svrab. Sírová mast ale nepomohla a i po aplikaci Infectoscabu se mi stále ještě dělají nové pupínky v řadách po 3 i 4.
Jak a kde je možné sehnat Ivermektin pro člověka? je to jen na předpis?

Děkuji

Šejk

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

S největší pravděpodobností nemáte svrab, protože Infectoscab účinkuje spolehlivě. Kdyby to byl svrab, určitě by ho jedna nebo druhá mast zabila. Ivermektin je u nás dostupný ve formě masti s názvem Soolantra a je na lékařský předpis. Můžete o něj požádat kteréhokoli kožního lékaře. Ale spíše bych hledal příčinu jinde.

Zdroj: diskuze Ivermektin

Holtova mast na ekzém

Holtova mast při léčbě ekzému slouží jako podpůrný prostředek, který regeneruje buňky a podporuje růst nových buněk. Také vytváří na povrchu pokožky ochranný film, který odpuzuje vlhkost.

Zdroj: Co je to Holtova mast

Diskuze

V diskuzi ATOPICKY EKZEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobry den,chtel bych jse zeptat zjistili mi atopicky ekzem na obliceji, 20 roku jse nebyl v nemocnici, 14 dni v nemocnici na koznim stacilo,vylecili ale porad jse mi to objevuje. Zjistili mi alergie na pyl,seno,prach,kocky a celoplosna plisen, muzete mi poradit co a jak dik. Nyni pouzivam elidel a nejakou michanou mast. Rano na 15 minut jarisch. Dekuju moc za radu. Je mi 35 let a mam to na obliceji navic delam cisnika

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Atopicky ekzem

Mast na svědění konečníku

DOXIPROCT 1 X 30 GM mast je určena k léčbě vnitřních i zevních hemoroidů, svědění konečníku, ekzému konečníku a okolí, zánětu žlázek a papil konečníku (cryptitis, papillitis) či povrchových trhlin (fissur) při řitním otvoru. V těchto výše uvedených případech si může pacient aplikovat přípravek sám. V případě, že potíže přetrvávají déle než 5 dní, nebo se v průběhu léčby zhoršují, je třeba se poradit s lékařem. Při vzniku náhlých prudkých bolestí nebo výraznějšího krvácení je nutno neprodleně vyhledat lékaře.

Zdroj: Svědění konečníku u dospělých

Poradna

V naší poradně s názvem HEMEROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den jsem po operaci hemeroidu a v konečníku vznikla trhlina ,při vyprazdnování hrozně bolí.Použila jsem už mast dubovou kůru gel ,řapík lékařský ,kopřivovou mast ,home stop gel ,faktu gel i čípky a stále se nehojí .Prosím poradíte děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Musíte se obrátit na lékaře, který Vám odstraňoval hemoroidy, aby zrevidoval oblast a zjistil příčiny bolesti. Neodkládejte to, protože hrozí nebezpečí zánětu a ztráta funkce konečníku. Sama si v tomto případě nepomůžete, protože si tam nevidíte. Než se dostanete ke svému lékaři, tak si dělejte lehký klystýr sprchou ve vaně vlažnou vodou a nakonec na konečník použijte septonex.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hemeroidy

Co znamená svědění konečníku v noci

Svědění v okolí konečníku může mít více příčin: zánět hemoroidů, prostý ekzém, střevní paraziti, opruzenina, mykóza. Z volně dostupných krémů můžete vyzkoušet něco s obsahem protikvasinkových léčiv, vynechte mýdlo. Pokud by během několika dnů obtíže nevymizely, je nutná návštěva kožního lékaře.

Zdroj: Opruzeniny kolem konečníku

Diskuze

V diskuzi SIRNÁ MAST BEZ RECEPTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

dobry den koupila jsem si mletou siru a lékařskou vaazelinu a michala je dohromady ....zatím v malem množství ...mam obvy abych si neposkodila kuži zkusila jse natrit na ruce nic nepali ani nečervena ......svedi me okoli konecniku uz delší dobu vždy v noci a při styku s horkou vodou myslim že jsem nekde vysedla svrab ....uz jsem tři dny natirala a ted tyden vynechala a zlepseni se dostavilo ale ještě v noci pocituji svedeni ...vse peru a vyvřim na 90stupnu .....ted opakuji natirani znovu a věřim že to už uplne vymizí ....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karolína.

Pokud vás svědí pouze okolí konečníku, půjde pravděpodobně o střevní parazity a ne o svrab. Doporučuji navštívit lékaře a přeléčit se tabletami.

Zdroj: diskuze Sirná mast bez receptu

Nežádoucí účinky Hydrocortisonu

Podobně jako všechny léky, může mít i přípravek Hydrocortison Léčiva nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého. Mezi tyto nežádoucí projevy patří přecitlivělost na jednotlivé složky přípravku. Není známo, že dlouhodobé používání masti může vyvolat ztenčení a zarudnutí kůže, rozšíření povrchových cév a tvorbu pajizévek (strií, zvláště u žen). Hydrocortison Léčiva mast může při současném používání snížit účinnost antibiotických zásypů a mastí. Bez porady s lékařem proto nepoužívejte současně s tímto přípravkem na vaše onemocnění žádné volně prodejné přípravky pro místní používání. Nedojde-li k ústupu obtíží během týdne léčby, poraďte se s lékařem. Aplikace v obličeji nemá přesáhnout 10 dní. Bez porady s lékařem nemá aplikace přípravku u dětí přesáhnout 14 dní. Mast Hydrocortison není určená k léčbě kožních onemocnění infekčního původu, k léčbě plísní a nesmí se vtírat do očí a otevřených ran.

Zdroj: Kortikoidová mast Hydrocortison

Diskuze

V diskuzi MOKVAJÍCÍ EKZÉM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vera Hamplova.

prosim o radu ,co pouzivat na mokvajici ekzem v podkoleni,dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mokvající ekzém

Hydrocortison na fimózu

Fimóza neboli zúžení předkožky je stav, který brání jejímu přetažení přes glans penis a vyskytuje se jak v dětském, tak v dospělém věku. O fyziologické či vrozené fimóze hovoříme do 2 let věku dítěte. V dospělosti jde pak především o fimózy získané. Projevy fimózy mohou být různé, od recidivujících balanopostitid až po parafimózu. Terapeutickým řešením je semicirkumcize či cirkumcize neboli obřízka. Nezjizvené fimózy a teoreticky i krátké uzdičky lze zkusit léčit kortikoidními mastmi: Hydrocortison, Triamcinolon. Pokud při fimóze nezabere Hydrokortison, je nutné chirurgické řešení. Při fimóze nepomůže obkroužení sondičkou, to se dělá pouze u přilepené předkožky, což je rychlý ambulantní zákrok.

Zdroj: Kortikoidová mast Hydrocortison

Holtova mast u dětí

Holtovu mast lze u malých dětí použít na potničky. Holtova mast připravená v lékárně slouží také na ošetření ekzému u dětí.

Zdroj: Co je to Holtova mast

Kalciová mast na akné

Kalciová mast urychluje hojení a zklidňuje podrážděnou kůži, proto je vhodná při léčbě akné.

Zdroj: Na léčbu pokožky zkuste kalciovou mast

Mast

Protopan® promašťovací krém je hutnou formou promašťovacího prostředku pro lokální použití. Díky vhodně zvolené receptuře dodává hluboko do kůže všechny potřebné složky pro tvorbu účinné kožní bariéry, která má za úkol bránit vnikání škodlivých a dráždivých látek. Krém je vhodný pro suchou až velmi suchou atopickou pokožku se sklonem k šupinatění a svědění. Napomáhá ji promastit, zklidnit a následně regenerovat. Neobsahuje parfémové přísady, nepůsobí dráždivě a je velmi dobře snášen.

Zdroj: Atopický ekzém

Holtova mast u dětí

Holtova mast u dětí by se měla používat po konzultaci s lékařem.

Zdroj: Holtova mast

Kalciová mast – cena

Kalciová mast je volně prodejná. Zde je uvedena cena, za kterou lze kalciovou mast koupit na internetu: kalciová mast cena.

Zdroj: Jak působí kalciová mast


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP