Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

OPUCHLÁ LEVÁ NOHA

OBSAH

Lymfedém se týká otoku tkáně způsobeného nahromaděním tekutiny bohaté na bílkoviny, která je obvykle odváděna lymfatickým systémem těla. Nejčastěji postihuje paže nebo nohy, ale může se vyskytnout i v hrudní stěně, břiše, krku a genitáliích. Lymfedém může být způsoben léčbou rakoviny, při které se odstraní nebo poškodí lymfatické uzliny. Jakýkoli typ problému, který blokuje odtok lymfatické tekutiny, může způsobit lymfedém. Závažné případy lymfedému mohou ovlivnit schopnost pohybovat postiženou končetinou, zvýšit riziko kožních infekcí a sepse a mohou vést ke kožním změnám. Léčba může zahrnovat kompresní obvazy, masáže, kompresivní punčochy, sekvenční pneumatické pumpování, pečlivou péči o pokožku a vzácně i chirurgický zákrok k odstranění oteklé tkáně nebo k vytvoření nových drenážních cest.

Zdroj: Lymfatická obstrukce alias sloní noha

Diskuze

V diskuzi MOBIVENAL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Swobodová.

Dobrý den,mám sníženou průchodnost cév v dolních končetinách,levá noha 3.stupeň,pravá noha 1.stupeň.Užívám ráno 2 tablety léku Detralex a nosím vysoké kompresní punčochy.Mohu a je vhodné k tomu užívat ještě Mobivenal?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olina.

Přesně stejnou věc jsem řešila se svou doktorkou taky. Řekla mi, že mám užívat buď jedno nebo druhé. Jak Mobivenal tak i Detralex obsahují stejné množství účinné látky s tím rozdílem, že Detralex je schválen jako lék a Mobivenal jako doplněk stravy s volným prodejem bez předpisu. Takže se rozhodni buď pro ověřený Detralex nebo Mobivenal a nebo současně, každý v poloviční dávce.

Zdroj: diskuze Mobivenal

Je sloní noha jedovatá

Sloní noha jedovatá Není. Ale její pojídání nemusí udělat každému dobře.

Zdroj: Sloní noha

Diskuze

V diskuzi NÁSLEDKY NARKOZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klásek Jiří.

Šlapu si na jazyk, jazyk nedám v ústech kam dříve, levá noha špatně našlapuje.
Upraví se to samo, či je třeba užívat nějaké léky ?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Následky narkozy

Lidská noha - popis

Noha člověka se skládá v podstatě ze dvou hlavních částí, a to dolní končetiny tvořené stehnem, lýtkem a holení; a nohy, která se skládá z chodidla a nártu.

Zdroj: Lidská noha

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT ŽIL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den,
prosím o radu a pomoc. Manželovi opuchla noha. Údajně je to povrchový zánět žil. Poraďte, prosím, co dělat a jak nohu co nejrychleji vyléčit.
Nemohla by mít na opuchnutí nohy vliv nedávno prodělaná operace prostaty nebo léky, které manžel užíval ? Otok je opravdu značný.
děkuji předem za radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zánět žil

Jak vypadá diabetická noha

Vznik diabetické nohy je komplexní proces, na jehož počátku stojí zvýšená hladina krevního cukru u neléčeného nebo nedostatečně léčeného diabetika.

Zdroj: Cukrovková noha

Diskuze

V diskuzi OTEKLÉ NOHY KOLEM KOTNÍKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vojtech.

manzelka ma porad otekle nohy dole kolem kotniku hodne nevime si rady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bohdan Metyš.

Dobrý den,Otíkají mně obě nohy dole.Nárt ,prsty,kolem kotníků.Levá noha víc.
Furon už vůbec nepomahá.Podaďte co by mohlo pomoci.
Děkuji Metyš

Zdroj: diskuze Oteklé nohy kolem kotníků

Sloní noha nemoc

Rostliny napadají nejčastěji svilušky, které prozradí bílé pavučinky, nebo vlnatky, které tvoří bílou či načervenalou lepkavou hmotu.

Zdroj: Sloní noha

Diskuze

V diskuzi BRNENI PO CELÉM TELE,CHODÍ TO SEM A TAM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Fafílek.

Difuzne degenerativni zmneny ve vsech lumbalnich segmentech.toto je z magneticke resonance. Ted chodim na infuzi,a zaroven mne zacala brnet leva noha od kolena po pasaz k rozkroku,je to strasne,pry je od patere,mona ze mne schazi horcik,nevim,prosim poradte mi,je mi 71 roku,dekuji fafilek

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Brneni po celém tele,chodí to sem a tam

Sloní noha kde koupit semena

Zde můžete koupit semena sloní nohy.

Zdroj: Sloní noha

Diskuze

V diskuzi DETOXIKAČNÍ NÁPLASTI DETOX PHARMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše.

Dobrý den,
včera jsem obdržela detoxikační náplasti. Přes noc jsem je použila a opuchla mi pravá část jazyka.

Prosím, o informaci, zda je možné tyto detoxikační náplasti dál používat.

Věřím, že mi brzy odpovíte.

Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlad.

Vypadá to, že Vás tu berou vážně..

Zdroj: diskuze Detoxikační náplasti detox pharma

Proč při infarktu brní levá ruka

Tento problém je způsoben hypoxií, jde o stav, při kterém dochází k nedostatečnému prokrvení určité části srdečního svalu a tím ke sníženému zásobení srdeční svaloviny a ostatních tkání kyslíkem.

Zdroj: Brnění levé ruky

Diskuze

V diskuzi EMEMBOLIE V NOZE PRIZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katka.

Dobry den,chtela bych se zeptat.Sportuji, fitness 4x tydne.Nyni jsem 3 tydny byla nemocna a pak jsem sla cvicit vrchni cast tela a ale od te doby me boli noha.Leva pod kolenem.Ne v kuse..jen spis kdyz jdu.Vzpomela jsem si ze jsem delala lehy sedy kde jsem j zatinala nohy ale boli jen jedna?Mam strach aby neslo o trombozu?Zadne otoky paleni nohy zmeny teploty zcervenani nemam.Zacala jsem uzival ha velmari je mi 37 let,jinak jsem uzivala jako mlada kolem 16,nyni kvuli nepravidelnemu cyklu.Nekourim,sportuji 4x tydne ,175cm a 70kg takze ani obezni.Cetla jsem ze ha velmari je nizkohormonalni a ma male riziko spojene s trombozitou a bojim se jit jen tak k dr aby si nerekla ze jsem hypochondr.Prosim o radu mam jeste pockat zda se noha zhorsi nebo se nemuze jednat o trombozu?Deuji za jakoukoliv odpoved,Katka.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Emembolie v noze priznaky

Příznaky

Projevem diabetické nohy je různě rozsáhlý defekt, který vzniká poraněním kůže a hlubších struktur podkoží a tkání kdekoliv na noze. Obvyklým místem je oblast plosky pod prsty. Tento defekt se nehojí, naopak se zvětšuje. Nejprve se objevují červené nohy. Pokud se objeví sytě modrá noha, je nutná okamžitá návštěva lékaře.

Zdroj: Cukrovková noha

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE POZNÁ PARKINSONOVA NEMOC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hlavatý Ladislav.

Prosím, jak se pozná Parkinsonova nemoc?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Častým projevem parkinsonovy choroby jsou třes či pocity únavy a ztuhlosti v končetinách a zádech. Také křeče, častější zácpa a problémy se spaním. Následuje zpomalení chůze a zhoršená mimika. Jedním z prvních varovných signálů může být klidový třes rukou, zhoršení čichu a chuti. Zpočátku může třes postihnout jen jednu končetinu a teprve postupem času postihuje obě strany. Často třesem trpí horní a dolní končetiny křížem, tedy například pravá ruka a zároveň levá noha. Parkinsonický třes může zachvátit taky jazyk, rty a krk.
Onemocnění se potvrdí vyšetření mozku lékařem neurologem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak se pozná parkinsonova nemoc

Sloní noha semena

Výsev ze semen není obtížný, ale důležité je získat zdravá semena. Přesto se jedná o poměrně zdlouhavý proces. Jakmile však kmínky semenáčků dosáhnou velikosti třešně, je už zpravidla vyhráno. Rostlinky už mají určitou schopnost zásobit se vodou, takže snášejí v poněkud menším měřítku podobná pěstitelská příkoří jako v budoucnu dospělé rostliny.

Zdroj: Sloní noha

Diskuze

V diskuzi POMŮŽE KONOPÍ NA ŠLACHY STEHENNÍHO SPODNÍHO SVALU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Chlád.

Již druhý měsíc mě bolí levá noha - spodní lýtkový sval. Vůbec se nemohu pohnout. Jsem invalidní nepohyblivý člověk. Dříve jsem mohl alespoň chvilku stát než mi třebas vykoupali. Nyní to hrozně bolí a žádný ibalgin nebo léky na uvolnění svalu nepomáhají. Nemohu už ani sedět, trochu to pomůže pokud ležím v klidu. Každý pohyb je velká bolest. V noci to trochu zaspím, ale po probuzení je to tu opět. Nemohu se ani sám vymočit, každý pohyb je moc bolestivý. Rád bych něco bral na zmírnění bolestí. Co koliv.
Děkuji moc za Info.
Dotazuji se přes bratra ten má doma internet.
S pozdravem
Stanislav Chlád

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Janečková.

Zdravím Vás, pane Chlád, je mi moc líto, že máte bolesti. Zkuste kontaktovat Mudr.Petr Sikora, ordinace Ostrava, je to špičkový lékař.
Telefon 596 716 986.
Eva Janečková ️

Zdroj: diskuze Pomůže konopí na šlachy stehenního spodního svalu?

Anatomie nohy = dolní končetiny

Lidská noha se skládá z 26 kostí, 19 svalů a ze 107 vazů a je tvořena dvěma částmi, a to pletencem a kostrou volné dolní končetiny. Pletenec tvoří jediná velká kost, která vznikla tím, že srostly tři kosti v jednu (pánevní, křížová a spona stydká). Je třeba si také uvědomit, že dolní končetina je k trupu připevněna mnohem pevněji než ta horní.

Zdroj: Lidská noha

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÁ NOHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Mám zarudlé fleky na jedné noze. Ráno mám pouze fleky na nártu. Během dne se fleky rozšíří až nad koleno. Noha není oteklá , fleky nepálí ani nesvědí .

Pokud někdo má s touto příčinou zkušenost, prosím o sdělení . Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Příčinu budete muset najít s pomocí lékaře kardiologa. Skvrny způsobuje krev, která prosákla skrz vaše krevní řečiště. Existují prostředky na posílení žilní stěny s obsahem diosminu a hesperidinu. Na předpis je to Detralex a volně například Dosminol. Úplný seznam vhodných přípravků najdete zde: www.uzdravimse.cz/na…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červená noha

Pokojovka sloní noha

Nolina recurvata – Sloní noha – Beaucarnea gracilis, Calibanus hookeri pocházejí z Mexika a jsou příbuzné rostlinám agáve. Navzájem jsou si podobné, liší se ale především listy. Beaucarnea je má trávovité, široké asi 6 mm, zbarvené do šedozelena. Nolina má oproti tomu zelené listy široké až 20 mm. Rostliny brzy vytvářejí ztlustlý kmen, takzvaný kaudex. Na jeho vrcholu pak efektní růžici úzkých listů, dlouhých až 100 cm. U starších rostlin může docházet k rozvětvení, takže rostlina má vrcholů více. Tyto druhy jsou velmi nenáročné na pěstování.

Zdroj: Sloní noha

Beaukarnea sloní noha

Beaucarnea recurvata pochází původem z Mexika a v přírodě ji můžeme spatřit v obřích rozměrech, kdy může dosahovat až 10 metrů, a věřte, že tato podívaná opravdu stojí za to. Rostlina je zajímavá obzvláště svým stonkem, který nápadně připomíná sloní nohu. Tato tlustá část slouží pro rostlinu jako určitý zásobník vody. Z kmene vyrůstají dlouhé listy, jejichž konce se stáčí zpět.

Zdroj: Sloní noha

Amputace

Pokud je přítomna rozsáhlá gangréna, kruté klidové bolesti a je nemožné realizovat cévní rekonstrukci, je nutné provést amputaci, což je uříznutí nohy. Diabetická noha je obtížná komplikace a je to daň, kterou si cukrovka vybírá při špatné léčbě. Amputace dolní končetiny děsí většinu diabetických pacientů. A ano, toto riziko zde skutečně je. Lze mu však aktivně předcházet. Každý pacient s cukrovkou by měl spolupracovat se svým lékařem a také by měl svým končetinám dopřávat pravidelnou péči.

Zdroj: Cukrovková noha

Noha teplá na dotek

Noha teplá na dotek může signalizovat zánět povrchních žil s trombózou. Jeho rozpoznání nebývá obtížné, projevuje se tuhými, zarudlými, silně bolestivými pruhy v průběhu žil nejčastěji u dolní končetiny. Postihuje povrchní žilní systém nejčastěji v souvislosti s infekčním ložiskem (často i drobným) nebo s mechanickým či chemickým podrážděním žilní stěny. I když se nejedná o složité a život ohrožující onemocnění, je to stav bolestivý a ustupuje zdánlivě pomalu. Léčí se v absolutní většině případů zklidněním končetiny a podáváním mastí a léčebných roztoků. Jen vzácně přestupuje na hluboký žilní systém.

Zdroj: Příznaky ucpávání cév na nohou

Co znamená diabetický palec

V důsledku neuropatických změn se vředy zpravidla vytvoří v místech maximálního tlaku na chodidle a v oblasti palce, pak se hovoří o diabetickém palci. Vředy vznikají na podkladě nedostatečného prokrvování tkáně. Důležitým rozlišovacím znakem je rovněž skutečnost, že neuropatické vředy nebolí, kdežto ischemické jsou velmi bolestivé.

Zdroj: Cukrovková noha


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP