Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LEXAURIN A MELATONIN

OBSAH

Melatonin

Melatonin je hormon produkovaný mozkovou epifýzou. Melatonin je látka podporující spánek, zároveň je antioxidantem, protože chrání mozek před volnými radikály (molekulami), které jsou pro tělo škodlivé. Žádná vědecká studie však důvěryhodně nepotvrdila účinnost melatoninových potravinových doplňků, tudíž by bylo nesprávné tvrdit, že melatonin působí jako prevence epileptických záchvatů.

Zdroj: Alternativní léčba epilepsie

Diskuze

V diskuzi MELATONIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Peckova.

Jím 3mg melatonin /nepomáhá/ má melatonin vedlejší účinky při dlouhodobém užívání?/jsou na to různé názory, že vše ještě se o něm""neví!)Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jířa.

Paní Evičko,
zkuste to staré dobré teplé mléko se lžičkou medu. Ale účinkuje, jen když půjdete spinkat PŘED PŮLNOCÍ - tak v deset! Hezké sny !

Zdroj: diskuze Léčba nespavosti

Účinky Lexaurinu

Přípravek Lexaurin je indikován ke krátkodobé symptomatické léčbě závažných stavů úzkosti, včetně stavů úzkosti souvisejících s psychosomatickým, organickým nebo psychogenním onemocněním či poruchou. Přípravek Lexaurin je také indikován k adjuvantní terapii abstinenčních reakcí u alkoholismu. Přípravek Lexaurin je indikován pouze v případech, kdy jsou symptomy závažné, omezující nebo způsobují pacientovi nesnesitelné utrpení.

Zdroj: Nástup účinku u Lexaurinu

Diskuze

V diskuzi TRITTICO A LEXAURIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza.

Vítej mezi závisláky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

mužeš ale lexaurin je po delší dobe návykoví

Zdroj: diskuze Trittico a lexaurin

Kombinace Lexaurin a alkohol

Lexaurin nesmí být užíván společně s alkoholem a jinými léky s tlumivým účinkem, jako jsou například některé typy léků na alergii, na bolest či antidepresiva, dále s léky na uklidnění a léky na spaní. Lexaurin nesmí užívat těhotné ani kojící ženy.

Zdroj: Za jak dlouho účinkuje Lexaurin

Poradna

V naší poradně s názvem ANTIDEPRESIVA BEZ PŘEDPISU LEXAURIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Novotna.

Nejak spatne chapu.Da se tedy Lexaurin volne koupit v lekarne nebo ne.Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lexaurin nejde koupit bez předpisu. Je to komplikovaný lék a je třeba ho užívat s vědomím lékaře. Lexaurin je lék proti depresi a je jen na lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Antidepresiva bez předpisu lexaurin

Balení Lexaurinu

  • LEXAURIN 1,5 POR TBL NOB 30 × 1.5 mg, cena 161,64 Kč bez doplatku
  • LEXAURIN 1,5 POR TBL NOB 30 × 1.5 mg, cena 172,33 Kč bez doplatku
  • LEXAURIN 1,5 POR TBL NOB 30 × 1.5 mg, cena 165,36 Kč bez doplatku
  • LEXAURIN 1,5 POR TBL NOB 30 × 1.5 mg, cena 155,57 Kč bez doplatku
  • LEXAURIN 3 POR TBL NOB 30 × 3 mg, cena 180,61 Kč bez doplatku
  • LEXAURIN 3 POR TBL NOB 30 × 3 mg, cena 185,21 Kč bez doplatku
  • LEXAURIN 3 POR TBL NOB 30 × 3 mg, cena 185,36 Kč bez doplatku
  • LEXAURIN 3 POR TBL NOB 30 × 3 mg, cena 171,07 Kč bez doplatku

Zdroj: Lexaurinem proti depresi

Diskuze

V diskuzi LÉČBA NESPAVOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Beru melatonin v prášcích ale usínání není lepší!!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan Kašpar.

Dobrý den, slyšel jsem že marihuana (pravděpodobně) uvolňuje melatonin a tak se po ní, individuálně někomu může dobře spát, a tak že je melatonin i lék na popřípadný odvykací stav, je to možné?

Zdroj: diskuze Léčba nespavosti

Melatonin a cena

Zde je místo, kde se dá melatonin koupit.

Zdroj: Melatonin je lék nejen na spaní

Poradna

V naší poradně s názvem JEDLÁ SODA A LEXAURIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Můžu užívat na pálení žáhy a na pálení v žaludku jedlou sodu, když trvale užívám Lexaurin?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hydrogenuhličitan sodný neboli jedlá soda, by neměla společně s Lexaurinem dělat problémy. Ale i přesto je třeba sledovat zažívací pocity při tomto užívání. Překyselený žaludek nebo pálení žáhy může být způsobeno stresem, který může být důsledkem deprese nebo úzkosti či strachu, které dobře znáte. Zkuste společně s užíváním sody také zmírnit tyto faktory, které negativně ovlivňují překyselení žaladku. Pro zmírnění pálení žáhy a žaludku taktéž omezte konzumaci kynutého těsta, knedlíků a moukou zadělávaných omáček.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jedlá soda a lexaurin

Melatonin – cena

Zde nabízíme seznam prodejen, ve kterých se dá sehnat melatonin nejlevněji.

Zdroj: Léčba nespavosti

Diskuze

V diskuzi MELATONIN JE LÉK NEJEN NA SPANÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucasice.

Používám Melatonin na poruchu spánku asi rok, po porodu jsem měla spaní skrze malou dost rozházené i později, kdy už spala normálně. Melatonin mi to upravil.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Melatonin je lék nejen na spaní

Úloha melatoninu při růstu vlasů

Melatonin se v dermatologii používá pro své silné antioxidační účinky. Melatonin činí volné radikály neagresivními, čímž chrání tkáně od degenerativních změn a stárnutí. Svým fyziologickým účinkem průniku do buněk zajistí přeměnu volných radikálů v méně škodlivé látky, které pak tělo z organismu vyloučí.

Zdroj: Melatonin je lék nejen na spaní

Poradna

V naší poradně s názvem LEKY NA SKLIDNENI A NA SPANI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maria Sulcova.

Mam problémy se spánkem. Pouzila jsem léky s medunky , čaj ,tak léky kde byla meduňka a hrozné me nadymalo.Tři dni sem mnela problémy ze zazivanim.Potrebovala bych poradit jestli existuje něco na spaní a uklidneni.mám astma zvětšené srdíčko lecim se na vysoký tlak a cholesterol.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na spaní je nejlepší předchozí námaha a z ní pramenící únava. Když z nějakého důvodu nemůžete vykonat každý den trochu námahy (procházka, chůze do schodů, jízda na kole a podobně), tak vyzkoušejte užívání přípravku Melatonin. Melatonin je tělu vlastní hormon, který přirozeně navozuje spánek. Melatonin je možné běžně koupit tady: www.zbozi.cz/hledani…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Leky na sklidneni a na spani

Melatonin a spánek

Melatonin má dva podstatné vlivy na spánek, a to přímý vliv, což je hypnotický účinek, a nepřímý vliv, kdy zesiluje cyklus spánek – bdění, a tak nepřímo podporuje spánek. Jelikož noční hladiny melatoninu klesají s věkem, je pravděpodobné, že náhrada melatoninu může sloužit jako nástroj léčebného účinku a zlepšovat kvalitu spánku u lidí s nespavostí zejména ve věku nad 55 let, ale i mladších.

Zdroj: Melatonin je lék nejen na spaní

Diskuze

V diskuzi MELATONIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumil Plucnara.

Podle toho jak je melatonin silný,1,5 mg jak vyrábí Aurum je málo,optimální je 3 mg může se jít až na 15 mg ale to už jsou spíše pro imnosatimulační účinky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Peckova.

Jím 3mg melatonin /nepomáhá/ má melatonin vedlejší účinky při dlouhodobém užívání?/jsou na to různé názory, že vše ještě se o něm""neví!)Eva

Zdroj: diskuze Léčba nespavosti

Za jak dlouho účinkuje Lexaurin

Lexaurin má rychlý nástup účinku a při dlouhodobém užívání na něj vzniká závislost. Lexaurin je lék, který člověku na několik hodin uleví od úzkosti. Nic míň, a hlavně nic víc. Úzkost většinou vyplývá z ne zcela ideálního životního stylu a nezvládání starostí, stresu a vztahů. Lékem se řeší následek těchto problémů, ale každý může udělat něco i proto, aby vyřešil příčinu „nechemicky“, tedy trpělivou prací na sobě.

Zdroj: Nástup účinku u Lexaurinu

Melanin a spánek

Melanin je hnědý až černý pigment a má ochrannou funkci. Někdy nevědomky může být zaměněn za název melatonin. Melatonin je hormon, který se účastní koordinace denních rytmů a spánku. Jeho hladina v krvi se za normálních okolností zvyšuje po nástupu tmy a vrcholí uprostřed noci, aby podpořila spánek. Nedostatek melatoninu způsobuje nespavost.

Tak pozor, nezaměňovat melanin za melatonin.

Zdroj: Melanin tablety

Diskuze

V diskuzi LEXAURIN A LET LETADLEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Richterová.

Mohu použít Lexaurin na zklidnění před letem? Při nástupu do letadla se u mě projeví bušení srdce,třesot,pocení,dýchavičnost. Po chvíly vše odezní ale vyvolává to ve mě paniku a bojím se aby tento stav netrval dlouho.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karolína.

Můžete užívám jej také

Zdroj: diskuze Lexaurin

Využití melatoninu v léčbě

Melatonin může být využit jako krátkodobé hypnotikum u pacientů se schizofrenií v kombinaci s nespavostí, u mladých i starších lidí trpících nespavostí. Ve srovnání s běžně předepisovanými látkami ze skupiny hypnotik má melatonin několik významných výhod. Melatonin nezpůsobuje ranní otupělost, není zde syndrom z vysazení hypnotik, není návykový. Používá se i při ukončení léčby benzodiazepiny (léčba vypadávání vlasů).

Doporučená denní dávka je 1–5 mg melatoninu půl hodiny až hodinu před spánkem. Pozor! Nikdy nekombinujte s alkoholem nebo jinými léky na spaní!!!

Zdroj: Melatonin je lék nejen na spaní

Nástup účinku

Výhodou benzodiazepinů, mezi něž patří i lék Lexaurin, je jejich specifická účinnost. To znamená, že na určitou poruchu je obvykle vhodný konkrétní benzodiazepin. Další výhodou je rychlost, s níž se dostavují účinky. Obvykle se tak stane již přibližně po 15 minutách od polknutí tablety. Časové rozpětí účinků je v rozmezí 12 až 70 hodin v závislosti na dávce. Lexaurin má dlouhý poločas vylučování, a to nad 18 hodin.

Dávkování je velmi individuální a lékař ho stanovuje podle potíží pacienta a jejich příčin, doporučuje se však začínat s co nejnižšími dávkami a v případě potřeby je postupně zvyšovat. Obvyklá dávka je 1 tableta 1–3x denně před jídlem nebo s jídlem. Léčba by neměla přesáhnout 3 měsíce, hrozí riziko závislosti). Lexaurin je potřeba při ukončení léčby opět vysazovat postupně.

Zdroj: Za jak dlouho účinkuje Lexaurin

Prodej Lexaurinu

Lék Lexaurin je pouze na předpis.

Zdroj: Lexaurinem proti depresi

Lexaurin před zkouškou

Lexaurin před zkouškou často využívají studenti. Dokáže totiž snížit napětí a stres. Ovšem je zde velké varování. Jednou tento lék pomůže, ale při delším užívání může dojít k závislosti a pak již v žádném případě nepomáhá. Obecně se tato indikace nedoporučuje a není uvedena v SPC. Dle zkušeností studentů je tato forma uvolnění často praktikována. Dávkování však patří do rukou lékaře a samovolné užívání je cestou do pekel.

Lexaurin je lék vázaný na lékařský předpis, který je na trhu ve dvou silách: 1,5 mg a 3 mg (účinnou látkou je bromazepam). Předepisuje se dospělým pacientům trpící napětím, stresem a různými stavy úzkosti většinou vážnějšího rázu, kdy v důsledku úzkosti dochází také například k nespavosti, objevuje se bolest hlavy, křeče zažívacího ústrojí a podobně.

Zdroj: Za jak dlouho účinkuje Lexaurin

Příbalový leták

Zde můžete vidět příbalový leták léku Lexaurin.

Zdroj: Nástup účinku u Lexaurinu

Lexaurin a alkohol

Během léčby přípravkem Lexaurinem se nesmí v žádném případě požívat alkoholické nápoje. Časté kombinování s alkoholem pro zvýšení účinků je život ohrožující z hlediska smrtelného předávkování.

Zdroj: Lexaurinem proti depresi


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP