Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LÉČBA RAKOVINY A POBYT U MOŘE

OBSAH

Příznaky karcinomu prostaty

Hlavním příznakem rakoviny prostaty je bolavá prostata, kde při onemocnění prostaty může docházet k palčivým bolestem při ejakulaci, případně i několik minut po ní či před ní. Dále dochází k pozvolným a později výrazným potížím při močení, kdy se bolestivá prostata zduří a ucpe močovou trubici. Konkrétně jde o častý pocit nutkání k vymočení, ale přitom množství vypuštěné moči je zanedbatelné. Frekvence takovýchto odskočení je čím dál vyšší.

Zdroj: Léčba rakoviny prostaty

Diskuze

V diskuzi LÉČBA RAKOVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.



Já si nejsem jistá jak je to s tou biologickou. Já chodím na Remicade (jeden z léků biologické léčby) kvůli pokročilé lupénce, na to mi to hodně pomohlo, ale rakovina to nevím… :-|

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Na Vasem miste bych zkusila vsechno, vc. biologicke lecby, pokud bude vhodna. U rakoviny prsu ma dobré vysledky Inocell, jeho ucinek je proveren klinickymi studiemi. V tomto pripade se ale zvysuje jeho davka na 8-10 tablet denne. Pripadne se poohlednete po necem dalsich, cokoli co muze pomoci je dobré.

Zdroj: diskuze Re: léčba rakoviny

Léčba rakoviny děložního čípku

Léčba většiny stadií karcinomu děložního čípku zahrnuje:

  • operaci (hysterektomii) a odstranění pánevních lymfatických uzlin nebo odstranění obou vaječníků a vejcovodů;
  • chemoterapii;
  • radiační terapii.

Počet chemoterapií závisí na rozsahu rakoviny. Procedury mohou být kombinovány. Jestliže podstoupíte hysterektomii, tak již nemůžete mít děti. Proto je důležité, aby byla rakovina diagnostikována včas a k hysterektomii nemuselo vůbec dojít.

Po zjištění rakoviny je běžné, že cítíte strach, smutek a zlost. Vyrovnat se s těmito pocity vám může pomoci komunikace s ženami, které již rakovinu děložního čípku prodělaly. Zeptejte se svého lékaře na podpůrné skupiny v blízkém okolí.

Zdroj: Rakovina děložního čípku

Poradna

V naší poradně s názvem CESTOVÁNÍ PO LÉČBĚ RAKOVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Po ukončené léčbě rakoviny prsu - operace , chemoterapie , ozařování , biologická léčba ukončena v říjnu 2018 bych chtěla cestovat do Dubaje , Turecka je tpo vhodné? děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jestli myslíte říjen 2019, tak jet můžete kamkoliv. Přesto ale o své cestě informujte svého lékaře, upozorní vás na možná rizika, doporučí očkování a vybaví vás užitečnými léky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cestování po léčbě rakoviny

Druhy

Biologické léky se aplikují buď jako makromolekuly, nebo jako malé molekuly. Makromolekuly jsou monoklonální protilátky a mohou se podávat jedině intravenózně. Jedná se o infuzi, která trvá hodinu a půl, potom následuje půlhodinový pobyt v nemocničním zařízení, ale pacient nemusí být hospitalizovaný. Může přijít ráno, v poledne odchází. U malých molekul je forma podání tabletová, perorální, pacient užívá léky doma a jednou za čtrnáct dní, později jednou za měsíc se zastaví na celkovou kontrolu stavu, zda je v pořádku nebo ne a zda se v léčbě může pokračovat.

Biologická léčba trvá vždy až do progrese onemocnění. Neměla by se přerušit, i když jsou určité výjimky, protože se trvale musí utlumovat daný receptor.

Zdroj: Bio léčba rakoviny

Poradna

V naší poradně s názvem ALTERNATIVNÍ LÉČBA RAKOVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladislav.

Dobrý den, maminka má zhoubný nádor na ledvině. Jedna ledvina vyoperovaná, druhá částečně vyoperovaná (zbytek ledviny nefunkční). Jedná se o grawitzův tumor, metastáze v uzlinách, cévách , svalech a zřejmě i na plicích. Nádor je označen g4- tedy nejvíce agresivní. Lékaři již nedávají žádnou naději a na vlastní riziko ji zřejmě odvezeme domů (dle lékářů zemřít). Nechceme se však vzdát bez boje proto bojujeme alternativní léčbou, které věřim více než chemoterapiím. Mamka pobírá z prášků pouze paralen na teplotu a zřejmě nějaký prášek na srdce. Dále proti problémům při dýchání dostává cca jednou za den morfín.
Chtěl jsem se zeptat na níže sepsaný jídelníček, který jsme sestavili.


Ráno – 250 ml zeleninové štávy,
Tvaroh se lněným olejem a rozemletými lněnymi semínky cca 8lžic
Aloe vera – 30ml
Roztok javorový sirup + zažívací soda 1 lžička
Oběd- zásaditá potrava (zelenina)
Roztok javorový sirup + zažívací soda 1 lžička
Odpoledne- zeleninová štáva 250ml
Večeře- zelenina/ovoce
Aloe vera 30 ml
Roztok javorový sirup + zažívací soda 1 lžička
Čaj z kořene pampelišky
Případné doplňky-liposomální vitamín C, koloidní stříbro,chlorela, graviola , cordyceps
Z těchto doplňků bych vybral pouze něco, aby se vše nepřeplácalo a aby bylo tělo schopno vše strávit a vyloučit. Celkem se mi líbí graviola a vit. C. Mam ale obavy vzhledem k nefunkčnosti ledvin zda nemohou nastat nějaké problémy? Proto prosim o radu, opakuji že ledviny nefungují a mamka chodí 3x týdně na dialízu.
Dále bych chtěl poradit s léčbou chloridem cesným- tato léčba se mi zdá velmi účinná , ale myslím, že je zde nutné poradit se o dávkování,aby se to více nezhoršilo. Mamka váží cca 60kg a je jí 59let. Našel jsem toto dávkování , nevím co je z toho nejvíce důležité, nebo zda jde něco vynechat, či není li problév v ledvinách?
Denní dávkování rozložené na 3 až 4 dávky
a. CsCl (chlorid cesný) 3 – 6 gramů (viz poznámky autora 1,2,3)
b. KCl (chlorid draselný) 2 – 4 gramy
c. Vitamn C 5 – 10 gramů
d. Vitamín A 50 000 international units
e. Zn gluconate 100 – 200 miligramů
f. Organický selén 100 – 200 mikrogramů
g. Amygdalin (laetrile) Podle ošetřujícího lékaře

Mohl byste mi něco doporučit či poradit? Děkuji mnohokrát
Vladislav

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Podle popsané diagnózy se skutečně jedná o terminální fázi v životě vaší maminky. Chápu vaši snahu za každou cenu něco podniknout k prodloužení života, ale v některých situacích to bohužel nedokážeme vůbec ničím a toto je zřejmě ten případ. Váš jídelníček je dobrý. Důležité je aby vyhovoval požadavkům nofrologů, kteří dozorují dialýzu, s nimi je to třeba prodiskutovat. Také je třeba brát ohledy na chuťové požadavky vaší maminky, aby ji především jídlo chutnalo.
Připravte se na to že maminka brzi zemře a přijmněte to jako součást její další existence v nové dimenzi. Vnímejte to jako transofrmaci jejího života do nových podmínek, kde nebude tato její nemoc ani bolesti, které nyní má. Tím že zemře se vysvobodí z pozemských těžkostí a nalezne klid a odpočinek. Když toto přijmete, tak ulehčíte její odchod pro ní samotnou i pro sebe.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alternativní léčba rakoviny

Biologická léčba rakoviny plic

Karcinom plic patří mezi nejčastější nádory v České republice a bohužel i mezi ty s nejhorší prognózou. Cílená léčba se stále zdokonaluje a pomalu začíná vytěsňovat i chemoterapii. Její výhody spočívají v přesném působení na daný nádor – oproti chemoterapii, která zničí prakticky všechny rychle se dělící buňky v lidském organismu. U nádorů plic je tato léčba srovnatelná s chemoterapií, ale má lepší profil nežádoucích účinků. Cílená léčba je v České republice zatím dostupná jen omezeně.

Zdroj: Bio léčba rakoviny

Poradna

V naší poradně s názvem FRANTIŠKOVY LÁZNĚ KŘÍŽKOVÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Šťastný.

Jsem po operaci levého kyčelního kloubu dne 2.1.2020. Pobyt by byl placen VZP. Bylo by možné zajistit pobyt u vás? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

O lázeňské léčbě rozhoduje zdravotní pojišťovna na základě návrhu vašeho ošetřujícího lékaře. Pojišťovna zároveň určí místo léčby, které potom kontaktujete telefonem a dohodnete si termín a úroveň ubytování. Nejdříve se tedy obraťte na svou pojišťovnu a potom na vybrané lázeňské zařízení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Františkovy lázně křížkové

Biologická léčba metastáz

Metastázy se většinou neoperují, ale musí se postupovat individuálně. U tohoto stavu moderní léky nemocného bohužel nemohou uzdravit, ale prodlouží mu život.

Zdroj: Bio léčba rakoviny

Diskuze

V diskuzi PROTONOVÁ LÉČBA RAKOVINY HLASIVEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vondráček Milan.

Nemohu sehnat protonovou léčbu hlasivek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vondráček milan.

v jaké nemocnici tuto operaci dělají a jak se přihlásit?

Zdroj: diskuze Protonová léčba rakoviny hlasivek

Zajímavost

Biseptol a Cotrimoxazol, známé léky na zánět močových cest nebo dýchací infekce, patří rovněž mezi chemoterapeutika.

Zdroj: Bio léčba rakoviny

Diskuze

V diskuzi LÉČBA RAKOVINY PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

To musí být hrozné www.ceskaordinace.cz… :(

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léčba rakoviny prostaty

Alternativní/přírodní léčba rakoviny

  • Odstranění cukrů a nezdravého jídla z potravy.
  • Odstranit potraviny s vysokým obsahem tuků.
  • Konzumovat syrové potraviny s vysokým obsahem nutričních hodnot.
  • Omezit opalování.
  • Užívat byliny vhodné k léčbě rakoviny.
  • Mít pozitivní postoj, což znamená, vyvarovat se stresu a podporovat svůj imunitní systém.

Zdroj: Babské rady na rakovinu

Rakovina slinivky biologická léčba

K léčbě se používá i radioterapie (ozařování) a chemoterapie. Relativní novinkou je biologická léčba, která spočívá v aplikaci biologických léků. Její momentální úspěšnost je relativně vysoká. Jinak samozřejmě existuje i nová léčba rakoviny slinivky, jež je ale většinou hodně nákladná. Jak již bylo řečeno, její úspěšné vyléčení závisí na tom, kdy je nemoc diagnostikována.

Zdroj: Rakovina slinivky břišní

Diskuze

V diskuzi PROTONOVÁ LÉČBA RAKOVINY HLASIVEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vondráček Milan.

Nemohu sehnat protonovou léčbu hlasivek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vondráček Milan.

nemocnice kde tuhle operaci dělají a jak se s ní spojit.

Zdroj: diskuze Protonová léčba rakoviny hlasivek

Varovné příznaky rakoviny u mužů

  • dlouhotrvající průjem nebo zácpa;
  • stužkovitě zúžená stolice;
  • krev ve stolici;
  • nenadálý úbytek váhy;
  • neustálá únava.

Zdroj: Varovné příznaky rakoviny

Poradna

V naší poradně s názvem KOMPLEXNÍ LÉČBA FRANTIŠKOVY LÁZNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nova.

prosim o hotelova zarizeni,ktera mohu vyuzit a zaroven,kde se da

parkovat.jedna se o pojišťovnu 211 a 205

předem dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Hotel Metropol ve Františkových lázních je to co vám nabízí krásně strávený pobyt za rozumnou cenu i s parkováním. Zde jejich prezentace na internetu, kde je možné provést rezervaci pobytu: www.frantiskovylazne…

Zdroj: diskuze Komplexní léčba Františkovy Lázně

Podceňované příznaky

Každý rok se u nás objeví osm tisíc nových případů rakoviny tlustého střeva a konečníku, čímž se dostáváme na špičku smutných celosvětových statistik. Rakovina tlustého střeva je druhým nejvýkonnějším zabijákem českých mužů, přesto jsou však Češi stále nepoučitelní a většina z nich dorazí k lékaři až v okamžiku, kdy nemoc dospěje do pokročilého stadia a léčba je tak mnohem složitější. Ačkoli je to neuvěřitelné, lékaři spočítali, že než se vydají do ordinace, trvají u nemocných obtíže v průměru čtrnáct týdnů.

Zdroj: Varovné příznaky rakoviny

Diskuze

V diskuzi LÉČBA RAKOVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pospíšilka.

dcera má lupénku je jí 17 a tuhle možnost nám doteď nikdo nenabídnul. A to s ní jezdíme k moři, mažeme, lázně, dokonce dvakrát i Izrael.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: léčba rakoviny

Rakovina jater biologická léčba

Biologická léčba rakoviny jater je přizpůsobena každému pacientovi individuálně. Pokud pacientovi nelze nabídnout chirurgické odstranění nádoru jater, je v současné době dle klinických studií doporučována biologická léčba. Z testovaných látek se jako nejúčinnější osvědčil sorafenib. Jedná se o takzvanou malou molekulu s antiangiogenními účinky. Vlivem sorafenibu se tlumí růst krevních kapilár, což vede k omezení přísunu živin k rychle rostoucím tkáním – nádorovým buňkám. Tyto pak zpomalují svůj růst a zanikají. Podobně jako chemoterapie ani cílená biologická léčba nevede k vyléčení nádoru jater. Může však zpomalit průběh nádorového onemocnění a tím prodloužit přežití.

Zdroj: Rakovina jater

Komplexní lázeňská léčebně rehabilitační péče hrazená zdravotní pojišťovnou

Délka pobytu: 28 dní/21 dní (s možností prodloužení, v závislosti na druhu indikace). Prodloužení pobytu je možné po návrhu lékaře v lázeňském zařízení a na základě schválení revizního lékaře zdravotní pojišťovny. Nebo si klient může pobyt prodloužit sám na vlastní náklady za zvýhodněnou cenu.

Úhrada zdravotní pojišťovny: Péče je plně hrazená pojišťovnou včetně samotné léčby, ubytování i stravy. Klient hradí pouze lázeňský poplatek 20 Kč/noc (vyjma osob mladších 18 a starších 70 let, držitele průkazu ZTP/P a jejich průvodce). Příplatek za ubytování nad standardem zdravotní pojišťovny a volitelnou výběrovou stravu viz ceník.

Pracovní neschopnost: Klient je po dobu léčby v pracovní neschopnosti.

Nástup do lázní: Nástup na pobyt je podle indikace do 3 až 6 měsíců od vystavení návrhu na poskytnutí lázeňské péče. U pooperačních a poúrazových stavů je nástup na pobyt neprodleně nebo do 3 až 12 měsíců od úrazu nebo operace v závislosti na druhu indikace. V této lhůtě musí klient, podle volné ubytovací kapacity lázní, na svůj pobyt nastoupit. Po schválení je návrh doručen na rezervační oddělení lázní, které zašle klientovi zvací dopis. V něm je upřesněn datum nástupu a další důležité informace. Vystavený návrh je pro klienta závazný.

Zdroj: Lázně po operaci štítné žlázy

Cíle chemoterapie

Kurativní chemoterapie – cílem je vyléčení rakoviny.

Adjuvantní chemoterapie – doplňková chemoterapie, která je podávána po radikální operaci nebo po radioterapii s cílem podpořit celkový účinek léčby.

Neoadjuvantní chemoterapie – je podávána před operací nebo radioterapií s cílem zmenšit nádorovou masu a tak usnadnit vlastní výkon.

Paliativní chemoterapie – cílem je zmírnit projevy rakoviny a zmírnit její průběh, nebo dosáhnout delší remise.

Zdroj: Chemoterapie a její následky

Vyšetření rakoviny kůže

Rakovina kůže je nejčastější ze všech zhoubných nádorů, v současnosti postihuje například více než dva miliony lidí žijících v USA a každým rokem toto číslo vzrůstá. Léčba je jednodušší, pokud je nemoc diagnostikována a léčena včas. Pokud není, může rakovina kůže vést k znetvoření, a dokonce i k úmrtí. Důležitou roli hraje při zjištění rakoviny preventivní samovyšetření. Vy sami znáte své tělo nejlépe, a pokud dojde k výskytu anomálie, je dobré vše konzultovat se svým lékařem. Běžně se u lékaře provádí fyzická zkouška, kdy vám lékař prohlédne kůži po celém vašem těle, hledá podezřelé výrůstky, mateřská znaménka nebo léze. Zkouška se provádí pomocí jasného světla a někdy i lupy. Někdy se zkoumají i vlasy.

Zdroj: Rakovina kůže ve vlasech

Přírodní léčba rakoviny

Léčba rakoviny přírodní cestou také odstraňuje příčiny rakoviny.

Účinky přírodní léčby:

  • snižuje hladinu toxického homocysteinu,
  • odkyseluje organismus,
  • detoxikuje organismus,
  • tlumí aktivitu volných radikálů,
  • obnovuje krvetvorbu,
  • výrazným způsobem podporuje a regeneruje imunitní systém.

Vítězství pacienta nad nádorem je podmíněno plnou výkonností imunitního systému. Proto je nezbytné ho za všech okolností posilovat, aby nedošlo k jeho oslabení například působením antibiotik, nadměrné chemoterapie či radioterapie.

Přírodní podpůrná léčba rakoviny:

  • výrazně doplňuje a podporuje základní konvenční léčbu,
  • eliminuje nežádoucí destruktivní účinky chemoterapie a radioterapie,
  • podporuje a urychluje pooperační hojení,
  • minimalizuje riziko návratu onemocnění.

Přírodní podpůrná léčba by měla být nezbytnou součástí každé konvenční léčby. Z klinických studií vyplývá, že správně zvolená přírodní podpůrná léčba rakoviny u většiny nemocných zabrání vzniku metastáz a odvrátí opětovný vznik (recidivu) nádoru. Přírodní léčba rakoviny (ať použita samostatně, nebo v kombinaci s konvenční léčbou) odstraňuje příčiny onemocnění, které znemožňují uzdravení.

Jaký prospěch vám přinese podpůrná terapie:

  • Mnohem lépe budete snášet nepříjemné projevy základní léčby, protože podpůrná terapie posiluje a regeneruje poškozené buňky a tím snižuje nežádoucí účinky chemoterapie i radioterapie. Nepříjemné projevy také mnohem rychleji odezní, takže se pak o to dříve můžete věnovat sobě i svým blízkým.
  • Uvede váš organismus zpět do ztracené rovnováhy například přirozenou stravou, detoxikací a odkyselením. Navíc výrazně podpoří vaši protinádorovou imunitu i přirozenou obranyschopnost organismu.
  • Urychlí a podpoří pooperační hojení orgánů a tkání (v případě chirurgické léčby).
  • Zmírní nebo zcela odstraní příčiny vašeho onemocnění.
  • Minimalizuje riziko návratu nemoci. V silném a zharmonizovaném organismu už nevzniká další nádor. Naopak v organismu, který je oslabený a toxikovaný chemoterapií, vzniká nový nádor velice často.
  • Pomocí přirozené stravy, bylinek, čajů a prověřených výživových doplňků napomůže podpůrná terapie léčebnému procesu.

Zdroj: Léčba rakoviny

Biologická léčba rakoviny jater

Rakovinou jater v Česku onemocní kolem 350 lidí, kolem 300 z nich umírá. Za 30 let se výskyt onemocnění v ČR zvýšil 2,5–3x. Jedná se o onkologické onemocnění, které v podstatě do doby nástupu moderní biologické léčby bylo téměř neovlivnitelné léčbou. Rizikovými faktory vzniku rakoviny jater jsou zejména žloutenka typu B a C a cirhóza jater.

Cílená biologická léčba je účinnější než u cytostatik. Pacienty je také lépe tolerována. Nemocný polyká dvě tablety dvakrát denně. Jeden měsíc této léčby stojí kolem 60 000 až 80 000 korun, je plně hrazen z veřejného pojištění. Obecně na biologickou léčbu mají nárok všichni nemocní bez rozdílu, ale určité podmínky existují. Na to jsou velice přísná vstupní kritéria, kdy nemocný musí být v určitém celkovém stavu a hlavně musí mít určitý stav výkonnosti jater. Pokud toto pacient splňuje a zároveň má neoperovatelný jaterní nádor, léčbu dostane. Jiná vylučovací kritéria nejsou. Rakovinu jater lze léčit také chirurgickým zákrokem, transplantací nebo chemoterapií. Důležité je odhalit nemoc včas a rychle zahájit léčbu. Nejdůležitější zobrazovací metodou je výpočetní tomografie (CT), která je v ČR široce dostupná. V tuzemsku je přes 130 přístrojů CT, síť pracovišť CT je jedna z nejhustších v Evropě. Vliv na vývoj nemoci má také agresivita nádorových buněk.

Zdroj: Bio léčba rakoviny


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP