Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MALÉ BRADAVIČKY NA PAŽÍCH

OBSAH

Příčiny

Lidský papillomavirus je virus, jehož některé typy způsobují jen genitální bradavice, jiné mohou způsobit abnormální změny v buňkách a vést tak k rakovině děložního čípku. Lidské papillomaviry a genitální bradavice se šíří pohlavním stykem s někým, kdo již virus má.

Zdroj: Kondylomata aneb genitální bradavičky

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVIČKY NA GENITÁLIÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luděk.

Dobrý den,

chci se zeptat - udělaly se mi u kořene penisu malé svědivé pupínky.
Mohly by to být bradavičky???
Jsem své nynější přítelkyni věrný takže nechápu jak a kde jsem k nim přišel....:(

Díky za odpověď.
Luděk

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To co popisuješ, tak určitě nejsou genitální bradavičky. To je dobře! Na svědění pomůže tekutý pudr se zinkem. Natři to s tím a nech to zahojit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bradavičky na genitáliích

Mast Aldara na genitální bradavičky

Imiquimod je na trhu k dostání pod názvem ALDARA. Tato mast je v České republice zaregistrovaná od roku 1999 a je dostupná pouze na lékařský předpis, ošetření provádí sám pacient. Pokud je Aldara určena k léčbě kondylomat, tak si ji pacient musí hradit celou sám, což je cca 1 800–2 000 Kč na 1 balení (dle lékárny). Léčbu lze provádět nanejvýš 16 týdnů. Průměrná doba léčení do vymizení je u žen 8 týdnů a u mužů 12 týdnů. Krém se nanáší 3x týdně na postižená místa.

Zdroj: Léčba kondylomat

Poradna

V naší poradně s názvem MALÉ BRADAVIČKY POD PRSY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Vargova.

Dobry den,
pred par dnam som zistila, ze vyrastok, ktory sa nachadza tesne pod mojim pravym prsnikom (v oblasti, kde sa tela dotyka kostica podprsenky) je trocha citlivy a vytvorila sa cierna oblast na jeho konci. Chcela by som teda vediet, ci je dovod sa obavat, alebo by to mohlo byt neskodne a dala by som si to pripadne odstranit.
Dakujem
S pozdravom
Janka

P.S.: Pripajam fotografiu. Nie je kvalitna, ale hadam postavujuca.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Musíte ke kožnímu lékaři, aby vám toto znaménko vyšetřil dermatoscopem. Jen tak se dozvíte, jestli je to neškodné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Malé bradavičky pod prsy

Genitální bradavice foto

Tady je několik fotografií, na kterých jsou vidět bradavičky na genitáliích.

Zdroj: Genitální bradavice

Poradna

V naší poradně s názvem CO ZNAČÍ BRADAVIČKY NA JAZYKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Marešová.

Mám bradavičky v zadní části . Jinak se cítím dobře

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U kořene jazyka jsou takové výrůstky podobné bradavičkám a pomáhají při polykání. Někdy se stane, že je něco vyprovokuje a některé z nich se zduří. Pak máme pocit, jako by vzadu na jazyku ulpělo nějaké jídlo. Obvykle se to samo vrátí do normálu během jednoho týdne. Když ne, tak bude třeba provést vyšetření krku u lékaře ORL. Ten podle zjištění zvolí další postup léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co značí bradavičky na jazyku

Co je lidský papillomavirus (HPV)

Lidský papillomavirus je jedna z nejčastějších sexuálně přenosných nemocí. Jedná se o virus, který může být šířen přes kůži (při kontaktu s pokožkou). Existuje mnoho různých typů lidského papillomaviru. Některé způsobují genitální bradavice a jsou nazývány nízkorizikové, některé mohou vést k rakovině děložního čípku, jsou tedy vysoce rizikové. Neexistuje žádný známý lék na lidský papillomavirus, ale k dispozici je vakcína, která může chránit před některými typy viru.

Zdroj: Kondylomata aneb genitální bradavičky

Diskuze

V diskuzi OLEANDR NEMOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Kunková.

Dobrý den,na oleandru mám na listech červené tečky velikosti špendlíkové hlavičky,listy nelepí ale chřadnou.Je možné,že je to puklice? Znám puklici ale to jsou černé takové malé bradavičky ale tohle je něco jiného.
Děkuji za radu.
S pozdravem Marie

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oleandr nemoci

Diagnostika

Lékař zjistí, zda máte genitální bradavice, při pohledu zblízka na genitálie nebo anální oblast. Dále se vás bude ptát na vyskytující se příznaky a možné rizikové faktory (rizikové faktory jsou věci, které způsobují větší riziko onemocnění). Někdy vám lékař kvůli další testům odebere vzorek tkáně z bradavice. Pokud se u žen vyskytne abnormální Pap test, může lékař provést test na HPV, který je určen pro vysoce rizikové typy viru.

Zdroj: Kondylomata aneb genitální bradavičky

Diskuze

V diskuzi BRADAVICE V KOUTKU OKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobrý den, ve vnitřním kouktku oka jsem objevila zatím malou (ale zvětšuje se) bradavici. Co s tím? Máte někdo zkušenost, radu? Předem díky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana Garbová.

Dobrý večer, mám na spodním víčku bradavičky, jak je odstraním. Děkují za radu.

Zdroj: diskuze Bradavice v koutku oka

Fibrom odstranění doma

Fibrom stačí podvázat vlasem (nejlépe vlastním), po pár dnech zčerná, sám odpadne a už se neobjeví. Další variantou je použití propolisu – přikládejte kousíček vaty namočený do propolisové tinktury po dobu 10 dnů 2x denně na fibrom, ten sám odpadne. Fibrom, který je na tenké stopce, visí, můžete klidně podvázat nebo odstřihnout. Nebezpečné to není. Odborně se takové formy fibromů buď upalují elektrokauterem, nebo stříhají chirurgickými nůžkami.

Video návody

Zde najdete mnoho různých postupů na odstranění visacích bradavic: visací bradavičky odstranění video.

Zdroj: Fibrom

Poradna

V naší poradně s názvem VYRÁŽKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel M Černíková.

Manželovi se včera večer objevila vyrážka na krku a trupu, lehce na pažích. Přes noc se rozšířila i na nohy a přibyla na pažích. Nejvíce se podobá zarděnkám, ale nemá nic na obličeji, ani ve vlasech, je bez teploty, nemá problémy dýchacích cest. Vyrážka je červená, vypadá jako velká husí kůže a místy je hustější a zhoršuje se. Nesvědí. Může někdo poradit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Aplikujte po dobu několika dní volně prodejnou mast Hydrocortisone a mělo by se to zklidnit. Také učiňte opatření, aby nedocházelo k nočnímu pocení. Takže snižte teplotu v místnosti a oblečte bavlněné pyžamo.

Zdroj: diskuze Vyrážka

Příznaky

Většina lidí nakažených HPV nemá žádné příznaky, nebo se objeví, ale mohou být tak slabé, že ani nevíte, že jste nakaženi. Zjevné příznaky zahrnují bolest, svědění, krvácení nebo se mohou vytvořit viditelné genitální bradavice. Symptomy se projevují dva až tři měsíce po infikování, ale existují i případy, kdy se objevily již ve třetím týdnu, nebo naopak až po několika letech od nakažení. Viditelné genitální bradavice se objevují pouze během aktivní infekce. Ale je možné šíření viru, i když nejsou tyto bradavice viditelné. Jak bradavice na genitáliích vypadají je vidět tady: kondylomata foto.

Zdroj: Kondylomata aneb genitální bradavičky

Zelenina vhodná k rozmačkání vidličkou

Kašovitá strava z rozmačkané zeleniny pro vaše malé může být snadná. Zde je 11 zelenin, ze kterých můžete udělat kašovitou stravu a hned podávat. Před rozmačkáním zeleninu oloupejte a zbavte semen, jsou-li v ní obsažena. Před podáním dítěti ji nechte vždy vychladnout.

  • Pečená brambora;
  • Pečené batáty, nakrájené před rozmačkáním, aby se přerušila jejich vláčná struktura;
  • Dušený hrášek;
  • Dušená cuketa;
  • Avokádo;
  • Vařená mrkev;
  • Dýně, nakrájená na kostičky před rozmačkáním, aby se zabránilo dlouhým vláknům;
  • Tuřín;
  • Řepa;
  • Lilek pečený nebo vařený v páře;
  • Muškátová dýně.

Zdroj: Kašovitá strava pro malé děti

Poradna

V naší poradně s názvem NA BRADAVIČKY NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobry den ..udelali se mi bradavičky na penisu muzete mi poradit mastičku ktera by mě pomohla sbavit se toho . Děkuji za radu
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bradavičky na obrázku nejsou kondylomata, můžete být klidný. Dokonce tyto útvary nejsou ani nakažlivé. Pokud byste se toho chtěl zbavit, tak jedině mechanicky - odříznout to cutterem a nebo lejzrem, popřípadě použít tekutý dusík. Ani jeden postup však nebude možné provést v domácích podmínkách a budete se muset svěřit do rukou odborníka. Předejdete tak vzniku nepěkných jizev a komplikací z neodborného zásahu. Blíže vám pomůžou v ordinaci kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Na bradavičky na penisu

Popis genitálních bradavic

Genitální bradavice je výrůstek na kůži bílé nebo tělové barvy (i tmavší pigmentace). Má tvar vyššího pupínku různé velikosti. Někdy se však rozrůstá v květákovitě vypadající útvar. Genitální bradavice mohou být ojedinělé i vícečetné. Jak už samotný název napovídá, jejich výskyt se týká především oblasti genitálu. U žen je to vnější část rodidel, poševní vchod i pochva, někdy vyrostou i na děložním čípku. U mužů je nejčastější výskyt na penisu a skrótu (šourku). Ojediněle se bradavičky objeví i kolem anu (vyústění konečníku), na perineu (hrázi) či v tříslech. Pokud se projeví infekce papilomavirem, bývá to většinou výsevem bradaviček. Může se však projevit i změnou sliznice na děložním čípku a dát tak základ ke vzniku děložního karcinomu (rakoviny). Z tohoto důvodu se zvýšený výskyt a přenos papilomaviru HPV považuje za alarmující.

Zdroj: Genitální bradavice

Poradna

V naší poradně s názvem DIETA PRI PODRÁŽDĚNĚ SLINIVCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Slabenakova.

Dobrý den, manžel je po slabším zánětu slinivky, dieta bez problémů, jen nevím, jak koření, spec. Skořice. Diky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Skořice se používá jen jako dochucovadlo, takže se jí zkonzumuje jen malé množství. Malé množství skořice nemá na slinivku žádný vliv.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dieta pri podrážděně slinivce

Jak se zbavit kondylomat

Neexistuje žádný lék na HPV, ale příznaky mohou být léčeny. Promluvte si se svým lékařem o tom, jak byste měli zacházet s viditelnými genitálními bradavicemi. Tyto bradavice obvykle mizí bez léčby, ale mohou se také rozšířit. Většina lidí se rozhodne pro léčbu, ať už kvůli nepříjemným příznakům, nebo kvůli vzhledu bradavic. Ale pokud nemáte příznaky a nevadí vám, jak bradavice vypadají, můžete počkat, zda bradavice samy nezmizí. Pokud se rozhodnete k léčbě genitálních bradavic, poraďte se se svým lékařem o nejvhodnějším typu léčby. Může vám předepsat konkrétní léky, nebo vám může doporučit odstranění bradavic laserem, chirurgickým zákrokem nebo zmrazením. Infekce HPV zůstává v tělesných buňkách nejen v případě, že máte viditelné bradavice, ale i tehdy, když bradavice zmizí bez léčby. Je tedy možné, že dojde k rozšíření genitálních bradavic na partnera, i když nemáte žádné zjevné příznaky.

Zdroj: Kondylomata aneb genitální bradavičky

Ovoce k rozmačkání vidličkou

Kašovitá strava z ovoce, to je skvělá sladká pochoutka pro vaše dítě. Zde je 14 druhů ovoce, které lze snadno rozmačkat vidličkou. Vyzkoušejte po vaše malé některé z těchto:

  • Banány;
  • Ananasový meloun;
  • Hrušky Boscova lahvice, jsou přirozeně měkčí a sladší než zelené hrušky;
  • Čerstvé fíky, jen seškrábněte vnitřní obsah;
  • Broskve, nakrájené a oloupané před rozmačkáním;
  • Mango, nakrájené, aby se přerušila vláknitá struktura;
  • Švestky;
  • Jablka nejdříve je dejte do mikrovlnné trouby, aby změkla a potom před rozmačkáním je vychlaďte;
  • Borůvky, ty kanadské nejdříve rozpulte;
  • Jahody;
  • Kiwi vždy smíchejte s jiným ovocem;
  • Papája;
  • Čerstvé meruňky;
  • Hrozny, rozčtvrcené před rozmačkáním.

Zdroj: Kašovitá strava pro malé děti


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP