Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BETAHISTIN ACTAVIS A PLEŤ

OBSAH

Brambora na pleť diskuse

Jaké máte s bramborem zkušenosti Vy? Napište nám své nápady s použitím brambory v diskusi pod článkem.
 

Zdroj: Brambory na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem BETAHISTIN ACTAVIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ROMANA TOTHOVA.

dobrý den
muze se pit alkohol-vino,pri užívání leku betahistin actavis 8mg

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, při užívání léku betahistin actavis je možné konzumovat během dne i víno, ale v rozumném množství, které by nemělo přesáhnout půl litru denně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Betahistin actavis

Banánový peeling

Banánový peeling je velmi užitečný při hloubkovém čištění pleti, obsahuje totiž esenciální olej, který pomáhá pokožku hydratovat a vyživovat. Banánový peeling je k odstraňování odumřelých buněk, nečistot a bakterií velmi vhodný, protože vaši pleť nejenže očišťuje, ale také vyživuje.

Zdroj: Účinky banánu na pleť

Rajčatová maska

Připravte si pyré z čerstvých rajčat, naneste na pleť. Rajčata mají stahující účinek na póry a odstraňují nečistoty.

Zdroj: Přírodní péče o mastnou pleť

Diskuze

V diskuzi MENIEROVA CHOROBA A JEJÍ LÉČENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mlenská Věra.

Dobrý večer. Mám na Vás dotaz lze kombinovat lék Betahistin Actavis 24 mg současně s lékem Prestarium Neo Forte? Děkuji za odpověď Mlénská

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Menierova choroba a její léčení

Péče o pleť po čtyřicítce

Pleť po čtyřicítce už potřebuje speciální péči – přípravky, které obnovují tvorbu kolagenu. Na čistění používejte výhradně čisticí mléka, tedy prostředky na krémové bázi. Jsou vhodnější než mycí gely, protože ty více vysušují. Pleť čistěte ráno i večer. Pokud vaše pleť toleruje AHA-kyseliny, tak jednou denně ošetřete pleť přípravkem, který tyto kyseliny obsahuje. Denní krém by měl samozřejmě obsahovat ochranný faktor proti slunečnímu záření. Velmi účinný v péči o zralejší pleť je arganový olej. Na noc zvolte kaviárový krém či sérum. Kaviár zpomaluje proces stárnutí, pomáhá při tvorbě kolagenu.

Zdroj: Péče o pleť

Diskuze

V diskuzi BETAHISTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý den, začala jsem užívat Betahistin. Chtěl sem se zeptat, nástup účinku nějak trvá? Nebo jak je to? Zapomněla jsem se u lékaře zeptat. Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Verina.

....nástup účinku.... zrovna jsem četla na jiné stránce :
Beru leky Betahistin actavis,coz je skoro to same jako betaserc.Z vlastni zkusenosti vim, ze nepomuzou hned, doktorka mi rekla az 6 tydnu a je to pravda.Muzu rict,ze to u me trvalo mozna i dele, takze urcite vydrzet s leky a preju, at je to brzo lepsi.

Zdroj: diskuze Betahistin actavis

Péče o pleť při akné

Polovina všech problémů u pleti s akné je způsobena nesprávnou péčí a čištěním. Součástí každodenní péče by mělo být používání speciální kosmetiky na problematickou pleť, která pomáhá stabilizovat činnost mazových žláz, odstraňuje rohovou vrstvu na povrchu pokožky, uvolňuje ústí mazových žláz a působí protizánětlivě a dezinfekčně. Každý den je nutné věnovat čas odlíčení a důkladnému vyčištění pleti nejlépe 2krát denně, a to i když se nelíčíte. Dalším krokem péče o pleť s akné je dočištění a tonizace, které pleť projasní, osvěží a zároveň uvolní ucpané póry a připraví ji pro aplikaci pleťového krému. Po vyčištění pleť ošetřete lehkým hydratačním krémem či speciálním krémem pro aknózní pleť.

Zdroj: Péče o pleť

Diskuze

V diskuzi BETAHISTIN ACTAVIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ROMANA TOTHOVA.

dobrý den
muze se pit alkohol-vino,pri užívání leku betahistin actavis 8mg

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lída.

Začala jsem brát lék Betahistin Activas chtěla jsem se zeptat jestli snižuje krevní tlak.

Zdroj: diskuze Betahistin actavis

Odvar z rozmarýnu

Silný rozmarýnový odvar bezvadně čistí mastnou pleť a je také vhodný k potírání atopických ekzémů, na rány a pohmožděniny. Silný rozmarýnový odvar se připraví ze sušených nebo čerstvých lístků rozmarýnu, které se přelijí horkou vodou a nechají se luhovat až do vychladnutí. Pak se to zcedí a tekutina se používá jako přírodní rozmarýnová čistící voda na mastnou pleť.

Zdroj: Přírodní péče o mastnou pleť

Masky na pleť

  • Hroznová pleťová maska – rozmačkejte a jednoduše aplikujte: chladivý, zjemňující a vyživující charakter.
  • Broskvová pleťová maska – rozmačkat dužinu a nanést na pleť a krk: zjemňující a čistící účinek, regeneruje a tonizuje.
  • Okurková pleťová maska s jogurtem – smíchejte ingredience dohromady, přidejte jíl a vymíchejte do pasty. Nechejte působit 10 minut. Odstraňte vlažnou vodou. Má chladivý, zjemňující a tonizační účinek.

Zdroj: Citlivá pleť potřebuje speciální péči

Diskuze

V diskuzi BETAHISTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý den, začala jsem užívat Betahistin. Chtěl sem se zeptat, nástup účinku nějak trvá? Nebo jak je to? Zapomněla jsem se u lékaře zeptat. Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jozef.

Mne zabral po prvej tablete. Píska tak na polovicu, čo sa už dá vydržať aj pospať. Ale pokračujeme vo vyšetrovaní a liečbe.

Zdroj: diskuze Betahistin actavis

Péče o mastnou pleť

Péče o mastnou pleť by měla začít jemným pěnovým mycím prostředkem. Odstraníte tak nečistoty a nadbytečnou mastnotu. Použijte vatový tampon, který namočíte do adstringentního (stahujícího) pleťového mléka nebo pleťové vody a nanesete na celou pleť. Mastná pokožka též potřebuje hydrataci. Používejte však jen lehká, tekutá séra, která plně postačí. Nechejte hydratační sérum vsáknout a po chvilce papírovým kapesníkem odsajte jeho zbytek. Tento krok působí preventivně proti lesku.

Zdroj: Přírodní péče o mastnou pleť

Poradna

V naší poradně s názvem BETAHISTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vilda.

za jak dlouho bude znát zlepšení při užívání betahistinu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Betahistin uvolňuje svalovinu cév ve vnitřním uchu, čímž zlepšuje prokrvení této části ucha, a může tak pomoci léčit poruchy sluchu, pískání v uších a závratě. Drobné cévy ve vnitřním uchu se takto musí léčit dlouhou dobu - týdny a měsíce. Za tuto dobu je pak možné pozorovat postupné zlepšování, které přichází postupně po malých krůčcích.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Betahistin

Jogurtová maska na pleť

Rychlá hydratační jogurtová maska

Postup: Na obličej a krk naneste asi 4 lžíce bílého jogurtu a nechte 20 minut působit. Poté pleť opláchněte a ošetřete ji hydratačním pleťovým krémem.

Zvláčňující jogurtovo-mléčná maska

Postup: Na obličej naneste asi 4 lžíce bílého jogurtu a nechte zaschnout. Poté smyjte pomocí asi 125 ml plnotučného mléka a nakonec pleť opláchněte vlažnou vodou.

Čisticí jogurtová maska

Postup: Smíchejte lžíci jogurtu se lžičkou citronové šťávy a lžičkou medu a hotovou masku naneste na pleť. Nechte několik minut působit a pak ji opláchněte teplou vodou. Ostatně jogurt bez chemických přísad a konzervantů je rovněž výborný i na atopický ekzém. Potřete jím obličej a krk, nechte působit 15 až 20 minut a poté pleť umyjte vlažnou vodou.

Zdroj: Jogurt pro krásnou pleť

Diskuze

V diskuzi PROBLEMATICKÁ PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

Péče o pleť je komplikovaná. A to i proto, že jednou může být mastná a za pár let suchá. Člověka, který se o ní poctivě stará, odličuje se, čistí, natírá a někdy pomůže třeba výživným přípravkem jako je například Viaderm, pleť zaručeně odmění :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Problematická pleť

Zelený čaj a pleť

Zelený čaj obsahuje více než 400 účinných látek, jež mají pozitivní vliv na naše tělo. Podstatnou skupinu představují polyfenoly, které v těle působí jako antioxidanty. Zelený čaj lze považovat za výborného pomocníka při získávání zdravé a pružné pleti.

Zdroj: Účinné bylinky na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem PÉČE O MASTNOU PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den,
už třetí den používám kosmetiku nourifusion a musím říst, že moje pleť je teď pružnější a hebčí, ale vyskákaly mi popínky..nevím, jestli se teď moje pleť čistí a nebo mi prostě nevyhovuje...mám jí dále používat ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ahoj Marie, napiš mi sem co všechno na svou pleť používáš, jak dlouho to používáš a jak dlouho máš pupínky. Taky ty pupínky více popiš, zdali je to jako akné, nebo jako vyrážka či ekzém. Klidně to vyfoť, dej to na ulozto.cz a hoď sem pak odkaz na svou fotku. Uvidíme co se s tím dá dělat.

Zdroj: diskuze Péče o mastnou pleť

Regenerační maska z avokáda

Maska z avokáda je dobrá pro zvláště suchou a zralou pleť. Recept na avokádovou masku: polovina pyré z avokáda, 1 lžička medu a 1 lžíce tvarohu či smetany. Přidáním několika kapek citronové šťávy docílíte světlejšího tónu masky.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Mrkvová maska se žloutkem

Mrkvová maska je ideální na suchou pleť. Trochu mrkvové šťávy smícháte se žloutkem a přidáte 2 kapky oleje. Masku nanesete na obličej a nechte působit. Následně opláchněte obličej.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Péče o pleť po 30

Po třicátém roce žena zažívá jednu z nejnáročnějších životních etap: kariéra, těhotenství a výchova dětí, stresové situace, špatná životospráva. To vše se podepíše na kvalitě její pleti. Pleť po třicátém roce začíná navíc i přirozeně stárnout. Své pleti můžete kromě speciálních krémů a další dostupné kosmetiky, která má efekt na vyhlazování jemných vrásek a dodávání různých živin, koenzymů Q10, kolagenů, pomoci nejvíce správnou životosprávou a zdravým způsobem života. Ve třiceti ještě nemusíte pleť omlazovat do hloubky. Zatím stačí vyživovat a omlazovat jen vrchní část pokožky – epidermu. Kromě kosmetiky se nezapomeňte i usmívat.

Zdroj: Péče o pleť

Typ pleti

Typ pleti Charakteristika
normální pleť bez viditelných rozšířených pórů, svěží, růžová, vypnutá, vypadá velmi hezky, sametová, jemné póry, T-zóna může být mírně mastná, pokožka bez skvrn
mastná pleť nečistá pleť, má rozšířené póry, rychle se mastící, leskne se, typická je tvorba komedonů (uhrů)
aknózní pleť typická v období dospívání ale trápí i dospělé, mastná, zarudlá, vyrážky a komedony jsou viditelné
suchá pleť jemné póry, nemastná, chybí ji potřebná hydtratace, často se dostavuje pocit napětí, červené flíčky, pleť bledá
citlivá pleť zarudlá, skvrnitá, reaguje na jakoukoli změnu pleťové kosmetiky, někdy stále zarudlá oblast tváří a nosu (viditelné žilky), pocit svědění, šupinatá
smíšená pleť kombinovaná: nečistá T-zóna, velkopórovitá, rychle se mastící, ale partie v oblasti tváří jsou mírně suché
zralá pleť povadlá, snížená elasticita pleti, viditelné vrásky, tendence vysušování, případně stále zarudlá oblast tváří a nosu (viditelné žilky), objevují se pigmentové skvrny

Zdroj: Diagnostika pokožky

Péče o mastnou pleť

Příčinou mastné pleti bývá přílišné množství tuků v potravě, nadměrná aktivita mazových žláz, hormonální nerovnováha nebo velmi teplé počasí. Abyste se zbavili mastnoty své pleti, konzumujte více syrové zeleniny, ovoce a vitamíny skupiny B. K ošetření pleti používejte mírně stahující a tonizující přípravky. Pleťové vody by měly být bez alkoholu. Při ošetřování pleti dejte pozor, abyste pleť úplně nezbavili přirozené mazové vrstvy, poté by totiž mazové žlázy produkovaly ještě více mazu.

Zdroj: Péče o pleť

Recept na výrobu domácí cukrové pasty II.

  • 9 lžic cukru se 3 lžícemi citronové šťávy

Zdroj: Hnědý třtinový cukr na pleť


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Válková

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP