Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

INJEKCE PROTI MENSTRUACI CENA

OBSAH

Levná antikoncepce

Druhů antikoncepce je v České republice na výběr celá škála, přičemž některé jsou účinnější, jiné méně. Stejně tak platí, že použití některých může být dražší.

Srovnání jednotlivých forem na trhu:

  • injekce – průměrná cena za měsíc: 65–100 Kč
  • tablety – průměrná cena za měsíc: 83–270 Kč
  • implantát – průměrná cena za měsíc: 140 Kč
  • náplast – průměrná cena za měsíc: 300–400 Kč
  • nitroděložní tělísko hormonální – průměrná cena za měsíc: 85–100 Kč
  • nitroděložní tělísko nehormonální – průměrná cena za měsíc: 60 Kč
  • spermicidní přípravky– průměrná cena za měsíc: 250–300 Kč
  • kondom – průměrná cena za měsíc: 150–250 Kč (dle sexuální frekvence)
  • přerušovaná soulož – zdarma
  • metoda plodných a neplodných dnů – zdarma

Zdroj: Druhy antikoncepce

Diskuze

V diskuzi KONTRYHEL NA OTĚHOTNĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Hradecká.

Dobrý den je mi 38 let.S přítelem se snažíme už 2 roky o miminko a nedaří se.Minulý týden mi byla v Pronatalu v Kolíně píchnuta vyvolávací injekce na menstruaci.Začala jsem pít kontryhelový čaj.Může mi pomoci čaj k otěhotnění?Mám zmenšené vaječníky.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika.

Zdravim.Je mi 41, zkousime otehotnet a ovulaci jsem mela hodne slab i u nebo zadnou na doporuceni kamaradky ma kol z prace zacala brat inofolic, vse srovna v tele a beru jej taky a ovula ce nadherna, menstruace srovnana a ted cekam , ze se snad zadarilo .

Zdroj: diskuze Kontryhel na otěhotnění

Vitamín E pomáhá při bolestivé menstruaci

Když očekáváte bolestivou menstruaci, tak je dobré užít vitamin E. Užívá se 200 IU dvakrát nebo 400 IU jednou denně a léčba začíná 2 dny před menstruací a pokračuje v prvních 3 dnech krvácení. Celkem 5 dní léčby.

Zdroj: Bolestivá a problematická menstruace

Diskuze

V diskuzi JAK ZASTAVIT MENSTRUACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka Braun.

Dobrý den. Můžete mi doporučit způsob na zastavení menses. Je mi nabídnuta injekce, nevím přesně jaká. Jsem před přechodem, údajně přestanu menstruovat,mam silné krácení. Jaka jsou rizika,při této léčbě? Děkuji za odpověď M.B.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eliška Bělková.

Jenom se chci zeptat jak zastavit menstruaci když nechci injekci. Nevíte nějaký jiný přírodní způsob jak ji zastavit, protože ji mám už přes týden a je to nepříjemné. Nemůžu se koupat, chodit s kamarády na koupaliště tak prosím o radu děkuji

Zdroj: diskuze Jak zastavit menstruaci

Kyselina hyaluronová injekce cena

Ceny ošetření se při spotřebě 1 injekce s obsahem stabilizované kyseliny hyaluronové pohybují od 4 000 do 8 000 korun, závisí na velikosti ampulky a typu materiálu. Tento obsah průměrně vystačí na zvětšení rtů nebo výplň nosolícních vrásek.

Zdroj: Na co je dobrá kyselina hyaluronová

Poradna

V naší poradně s názvem GUNA INJEKCE CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Veselská.

Prosím o sdělení ceny injekcí MD-KNEE (koleno)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

5 ampulí stojí 2000 Kč. Aplikují se 1 až 2 ampule na jedno místo, efekt lze očekávat po 5 aplikacích, dle zkušeností prof. MUDr. Trče z ortopedické kliniky je maximální efekt terapie za 2 měsíce od počátku léčby a efekt přetrvává po 10ti aplikacích. Z toho vyplývá, že cena bude činit 8000 Kč za celkem 20 ampulí.
Léčbu kolagenovými injekcemi dostanete v Praze ve středisku rehabilitace. Tady je jejich internetová adresa www.rehabilitaceprah…

Zdroj: diskuze Guna injekce cena

Co znamená špinění 2 dny po menstruaci

Špinění 2 dny po menstruaci může mít různé příčiny. Stres, užívání léků, vysazení či nasazení hormonální antikoncepce, cestování a mnoho jiných faktorů. Stačí například náročná zkouška ve škole či důležitá prezentace v práci, která vás dostane pod tlak, a může se objevit nečekané špinění i dva dny po menstruaci.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Diskuze

V diskuzi ANTIKONCEPCE DRUHY A CENY INJEKCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie kaštylová.

mám nepravidelnou menstruaci, potřebuji poradit v srpnu mám jet k moři a mám strach ze ,se nebudu moci koupat mám problémy s křečovými žílami .Brala jsem v minulosti DEPO PROVERU,ale cévní lékař nedoporučuje další užívání.Letos mi bude 50let můžete mi poradit co dělat děkuji za kladnou odpověd.KAŠTYLOV'A

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Antikoncepce druhy a ceny injekce

Zoladex cena

Zoladex depot 3,6 mg je velmi drahý lék, protože jedna injekce stojí více než 4000 Kč. Dokonce injekce Zoladexu v provedení 10,8 mg stojí přes 11 tisíc korun! Nemusíte ale zoufat, protože na Zoladex přispívá pojišťovna a doplácí se jen na slabší verzi s 3,6 mg účinné látky kolem 100 Kč. Silnější verze Zoladexu s 10,8 mg účinné látky je plně hrazen z veřejného zdravotního pojištění a pacient ho obdrží v lékárně zdarma, takže cenu 11 tisíc neplatí, zaplatí ji plně zdravotní pojišťovna.

Zdroj: Zoladex, lék na snížení pohlavních hormonů

Diskuze

V diskuzi GUNA INJEKCE CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Veselská.

Prosím o sdělení ceny injekcí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra Veselská.

Prosím o sdělení ceny injekcí MD-KNEE (koleno)

Zdroj: diskuze Guna injekce cena

Milgamma injekce cena

  • Milgamma N inj 5x2ml 90,49 Kč,
  • Milgamma N inj 25x2ml 434,80 Kč,
  • Milgamma N inj 100x2ml 1 652,08 Kč,
  • Milgamma N inj 500x2ml 7 846,61 Kč

Zdroj: Lék Milgamma N

Diskuze

V diskuzi INJEKCE KYSELINY HYALURONOVÉ DO KOLENA CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Weber Milan.

mám artrozu obou kolenních kloubů 3. stupně
Zmírní aplikace injekcí kyseliny hyaluronové, přímo do kloubů, následky této artrozy?
Jak dlouho působí a lejí cena?
.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Mam artrozu 3 stupne. dostala jsem hyaluronovou injekci za 1300 a 1500 kc platila pojistovna. vydrzela me 8 mesicu . pak jsem si dala za 3500 tak jsem zaplatila do obou kolen 7000kc a to me pomohlo 3 mesice.DOZVEDELA JSEM SE ZE JE INJEKCE KTERA VYDRZI 1-2 ROKY ZA 3900 KC A 500KC PLATI POJISTOVNA. CHTELA BYCH SE ZEPTAT KTERA INJEKCE VYDRZI .MAM DUCHOD A NEMOHU KAZDY PUL ROKU PLATIT INJEKCI DEKUJI DVORAKOVA

Zdroj: diskuze Injekce kyseliny hyaluronové do kolena cena

Špinění po menstruaci v přechodu

Ženy v období přechodu, přičemž se jejich problémy s menstruací mohou vyskytnout i několik let před samotným nástupem menopauzy, mohou mít problémy se špiněním po menstruaci. U žen v období menopauzy se podávají léky na úpravu či úplné zastavení menstruace. Pokud je příčina jinde, gynekolog může ženu odeslat na vyšetření k dalšímu specialistovi, například k chirurgovi či onkologovi.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Diskuze

V diskuzi LÉK MILGAMMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Babulka.

Dobrý den, mám dotaz.Dostala jsem předpis na lék Milgamma N od své neuroložky.V lékárně mi bylo řečeno,že pojišťovna tento lék nehradí a zaplatila jsem 324kč.Paní doktorka mi o platbě nic neřekla.Je to divné,neboť mi doporučila ještě další lék s tím,že ten si mám zaplatit.Na internetu jsem našla,že lék Milgamma by měl být hrazen pojišťovnami.Nevím,jestli je to ovlivněno,mám pojišťovnu 207 a bydliště v Praze.Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří.

Dobrý den. I já jsem platil za Milgammu N.10injekcí 340Kč dále jsem měl 12 injekcí Muscoralu a deset injekcí Almiralu a platil jsem celkem 780Kč. a celkově to moc nepomohlo.Tyto injekce jsou na uvolnění svalstva aby záda nebolela. Nyní jsem si ještě koupil Milgammu n v tabletách je jich tam 100 tablet a cena v nynější akci je 550Kč jinak 670 Kč.Tablety jsou bez předpisu, ale injekce jsou na předpis a mě je chodili domů píchat sestřičky každý den.MIlgamma N se píchá ob den.Muscoril a Almiral se píchá každý den do svalu a injekce nebolí kdežto injekce Milgammy N trošku štípou a musí se píchat zvlášť hluboko do svalu.

Zdroj: diskuze Lék Milgamma

Vitamín E

Při bolestivé menstruaci je dobré užít vitamin E 200 IU dvakrát nebo 400 IU jednou denně. Začíná se 2 dny před menstruací a pokračuje se v prvních 3 dnech krvácení.

Zdroj: Babské rady na menstruační bolesti

Diskuze

V diskuzi INJEKCE PRO VYVOLÁNÍ MENSTRUACE V MENOPAUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrýden,
je mi 49 let a už mám nepravidelnou menstruaci,někdy se nedostaví i půl roku,pak je zase pravidelná .
Moje gynekoložka chce vždy ,když se menstruace nedostaví,abych přišla na injekci na její vyvolání.
Nechápu proč,když už vlastně s cyklem pomalu končím,je to normální postup a musím ho podstupovat?
Děkuji,
Lenka.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den,
S postupem souhlasit nemusíte, jde o vaše zdraví, asi by bylo dobré si s lékařkou promluvit, vše si vysvětlit a probrat různé alternativy postupu a poté se rozhodnout.
Jana

Zdroj: diskuze Injekce pro vyvolání menstruace v menopauze

Co znamená špinění hned po menstruaci

Špinění hned po menstruaci může znamenat hormonální nerovnováhu. Řešením by bylo užívat hormonální antikoncepci, která by cyklus zpravidelnila. Samozřejmě v první řadě je nutné vyloučit těhotenství. Takže než vyhledáte lékaře, je dobré vyloučit těhotenství pomocí těhotenského testu.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Diskuze

V diskuzi ZOLADEX A MENSTRUACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ilona Andrlová.

Dobrý den, po roční léčbě a zjištění pozitivního karcinomu prsu(chemoterapie, biologická léčba, operace CA prsu), mě byl předepsán onkologem Zoladex v intervalech podání 1x za tři týdny. Užívám ho rok a musím nadále ještě 4 roky.
Zajímalo by mě, kdy se dostaví první menstruace. Nyní mám hrozné křeče v podbřišku již asi týden a bolesti prsou. A druhý dotaz může se léčba Zoladexem odmítnout?Nebo se musí dodržet z důvodu recidivy karcinomu po pěti letech. Já musím Zoladex brát ještě 4 roky a zdá se mě to dlouhá doba.
Děkuji za odpověď Andrlová Ilona.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ilona.

Dobrý den dlouhodobě užívám injekce Zoladex z důvodu recidivy karcinomu prsu. Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho se musí Zoladex užívat? Nemenstruuji a nyní dne 1.12. jsem dostala menstruaci. Znamená to nějaké riziko? A může pacientka ukončit léčbu po pěti letech?Nebude riziko recidivy?Děkuji za odpověd.

Zdroj: diskuze Zoladex a menstruace

Nitrosvalová injekce

Bude vám podána jedna ampulka jednou nebo dvakrát denně injekcí do svalu.

Zdroj: Injekce Ketazon

Poradna

V naší poradně s názvem MENSTRUACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

Prosím je mi 47 let vždy jsem měla menstruaci pravidelně ale už jednou se mi stalo že jsem menstruaci dostala se 14 denním zpožděním a teď jsem lela mít menstruaci v lednu 2016 a je únor a ještě jsem ji nedostala už přes měsíc. Je to nějaká porucha?? Děkuji za odpověď Jarka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě vcházíte do nové etapy svého života. Začíná u Vás období zvané menopauza, lidově řečeno přechod. Co to je, co Vás v tomto období čeká a jaká jsou rizika, se dozvíte v těchto článcích: www.ceskyprehled.cz/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Menstruace

Tmavé špinění po menstruaci

Tmavá menstruační krev nepředstavuje žádný problém, krev tmavne, pokud se dostane například do nějakého záhybu vagíny a působí na ni delší dobu kyslík.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Bylinky na menstruační bolesti

Menstruační obtíže může zavinit i nedostatek kyseliny gama-linolenové. Tu obsahuje olej ze semínek pupalky a brutnáku, který podporuje tvorbu prostaglandinu EI, který má jako protihráč prolaktinu zásadní roli při regulaci ženské periody.

Doporučené užívání: Po dobu 3 měsíců užívejte 1× denně 1 lžičku pupalkového a brutnákového oleje. Oba tyto oleje jsou k dostání v lékárnách a bylinkářstvích, vhodnější jsou v tekutém stavu, ne v tobolkách.

Při bolestivé menstruaci pomáhá preventivní pití bylinkových čajů cca čtyři dny před předpokládaným začátkem menzes.

Čaj proti bolavé menstruaci

Ingredience: 1 lžičku kontryhelu, 1 lžičku řebříčku, 1 lžičku šalvěje, 1 lžičku třezalky, 3 dl vroucí vody

Postup: Bylinky smícháme, přelijeme vroucí vodou a vše necháme 10 minut louhovat. Pak přecedíme a popíjíme 2× denně 4 dny před plánovanou menstruací.

Čajová směs proti bolestivé menstruaci

Ingredience: 1 lžičku kontryhele, 1 lžičku hluchavky, 1 lžičku mateřídoušky, 1 lžičku řebříčku, 3 dl vroucí vody

Postup: Bylinky smícháme, přelijeme vroucí vodou a vše necháme 10 minut louhovat. Pak přecedíme a popíjíme 2× denně 4 dny před plánovanou menstruací.

Zdroj: Babské rady na bolest břicha při menstruaci

Jak zastavit probíhající menstruaci

Stále více a více žen řeší potlačení menstruačního cyklu z různých důvodů. Některé potlačují menses kvůli příjemnější dovolené nebo z důvodů speciálních příležitostí, jako je svatba nebo výročí. Jiné ženy potlačují menstruaci ze zdravotních potíží, které jsou pro ně nepříjemné. Jednou z možností na oddálení či zastavení menstruace je například injekce Depo Provera.

V podstatě každá perorální hormonální antikoncepce schválená FDA může být užívaná prodlouženým nebo kontinuálním způsobem (i když v takovém případě jde o mimolicenční použití). Ve většině studií byly hodnoceny monofázické pilulky. Do dnešní doby schválil FDA pět nestandardních dávkovacích režimů perorální antikoncepce (jde o přípravky Loestrin 24 Fe, Lybrel, Seasonale, Seasonique a Yaz; v ČR existují tři přípravky s odlišným režimem podávání). Kontinuální užívání perorální antikoncepce vyžaduje každoročně o čtyři balení navíc (17 místo 13), pokud se ovšem nepředepisuje některý z typů antikoncepce se změněným režimem podávání.

Zdroj: Léky na zastavení menstruačního krvácení

Menstruační bolesti

Bolestivá menstruace neboli dysmenorea některé ženy téměř vyřazuje z běžného života, podléhají nervozitě, jsou bez nálady. Není divu, silné bolesti břicha při menstruaci jsou někdy opravdu velmi nepříjemné a útěcha, že to za pár dní přejde, nepomáhá.

Bolesti břicha, zad, nohou, prsou nebo hlavy se při menstruaci střídají a bolestivé křeče přicházejí ve vlnách a bez varování. Někdy je bolest břicha doprovázena i zvracením. Bolestivou menstruací trpí kolem 75 % žen převážně ve věku do 25 let. Mnoho žen se menstruačních bolestí zbaví porodem, ale některé ženy trpí bolestmi každý cyklus až do klimakteria (přechodu).

Zdroj: Babské rady na bolest břicha při menstruaci

Co na bolest břicha při menstruaci

Pokud často prožíváte bolestivou menstruaci, šetřete především svá játra a ledviny. I podle čínské medicíny s těmito orgány menstruace přímo souvisí. Před menstruací a při ní proto pijte dostatek vody, vynechejte alkohol, málo solte a nejezte jídla, ve kterých je hodně skryté soli, jako jsou třeba uzeniny a tučné potraviny. Bolestivá menstruace se vám tak obloukem vyhne. A také je vhodné vypít ráno nalačno sklenici teplé vody, která spolehlivě probudí střeva, která jsou při menstruaci línější.

Jako první pomoc můžete zkusit použít hořčík. Pravidelným užívání hořčíku (magnezia) křeče a bolest břicha přejdou a menstruace bude pravidelná jako švýcarské hodinky.

Zdroj: Babské rady na bolest břicha při menstruaci

Jak vyvolat menstruaci

Menstruace stále nepřichází a vám se nechce jít ke gynekologovi na vyvolávací injekci. Nejprve si udělejte těhotenský test, protože jedním z důvodů, proč menstruace nepřichází, může být těhotenství. Pokud si jej dělat nechcete, zde je několik osvědčených rad na vyvolání menstruace. Na vyvolání je ideální červené víno nebo horká koupel, pokud menstruaci každou chvíli očekáváte. Další účinnou radou je konzumace sójových jogurtů. Pokud ale nepřichází menstruace z důvodu, že jste vysadila antikoncepci, tak se zpoždění po delší době užívání očekává a opravdu přijde po pár dnech až týdnech.

Zdroj: Jak vyvolat menstruaci?


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP