Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK POZNAT IMETIGO U DĚTÍ

OBSAH

Další problémy

Kožní vředy (sekundární léze) se mohou vyvinout později, záleží na době trvání a stavu onemocnění. Problémy mohou zahrnovat:

  • škrábance, podráždění a otevření kůže (drobné poranění);
  • červené, suché, šupinaté podráždění kůže;
  • tvorbu uzlin v podpaží, tříslech, hýždích, šourku či penisu. Uzliny v těchto oblastech mohou přetrvávat několik týdnů nebo měsíců, než dojde k vyléčení svrabu.

Děti a starší jedinci bývají zvláště ohroženy těmito lézemi, protože prvotní příznaky u dětí a starších jedinců jsou často zaměněny za jiná onemocnění, takže nedochází ke včasnému ošetření.

Zdroj: Jak poznat svrab

Poradna

V naší poradně s názvem JAK POZNAT ROUPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela Kloboučníková.

Dobrý den, syna svědí zadeček, jak přijdu na to, že má roupy? Asi je jen tak neuvitím, že? Děkuji za radu.
S přáním příjemného dne
MK

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Svědění konečníku u dětí může mít různé příčiny. Roup dětský poznáte při prohlédnutí stolice. Pomocí lupy můžete v hovínku vidět malé bílé tenké červíky. Další běžnou příčinou svědění konečníku u dětí může být opruzení. To se většinou projeví změnou barvy v okolí konečníku. Pokud chcete mít jistotu oč se jedná, tak nejlepší bude návštěva dětského lékaře. Tam získáte přesné informace o příčině a dostanete pro syna i účinnou a rychlou léčbu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak poznat roupy

Jak poznat a léčit obrnu lícního nervu u dětí

Obrnu lícního nervu poznáte pohledem. Obrna lícního nervu u dětí je provázena poklesem koutku úst a neschopností zavřít oko, nebo pouze poklesem koutku a snížením hybnosti dolní části obličeje. Léčba obrny lícního nervu se odvíjí podle příčiny, která je zodpovědná za jeho vznik. Pokud je obrna infekčního původu, předepíše lékař antivirotika. Dalším užívaným lékem jsou kortikoidy. Doporučený je také zvýšený příjem vitamínů, především vitamínu B 12. Pokud je příčinou vzniku nádor, je nezbytné přistoupit k chirurgickému zákroku. Velkou roli hraje rehabilitace, při které se fyzioterapeut pomocí speciálních cviků v obličejové části snaží navrátit původní funkce nervu. K nápravě u dětí dochází při pravidelném cvičení do 1 až 2 měsíců. U postižení oka, kdy nedochází k uzavření očního víčka v důsledku obrny, je důležité krytí oka zvlhčeným polštářkem, aby se zabránilo vysychání rohovky. Doporučuje se také omezit mluvení na nezbytné minimum a při mluvení si přidržovat zdravou stranu tváře tak, aby ochrnutá nebyla na zdravou stranu přetahována. Jsou i případy, kdy zůstane koutek nebo víčko ochrnuté. V případě oka je možno uvažovat o chirurgické úpravě.

Zdroj: Obrna lícního nervu

Diskuze

V diskuzi JAK POZNAT ROUPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela Kloboučníková.

Dobrý den, syna svědí zadeček, jak přijdu na to, že má roupy? Asi je jen tak neuvitím, že? Děkuji za radu.
S přáním příjemného dne
MK

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kotec.

Spí vám špatně děti, svědí je a mají červený zadeček.., mají zácpy nebo průjmy, jsou nervózní a roztěkané, mají až nepochopitelná kombinace jídel - zkuste se zaměřit na možný problém - roupy.

Vernikabon je vysoce účinný bylinný produkt na roupy, vhodný pro děti od dvou let. Složení je dle starého klášterního receptu.
Jedná se o doplněk stravy - je tedy volně prodejný.
Může se brát opakovaně - bez omezení, při projevech problémů.

Nesmí se používat v těhotenství.

objednávky na e-m: vernikaboncz@seznam.cz
Dostupnost - podle skladových zásob. Odeslání do tří dnů od objednávky na dobírku.

Cena 180Kč + DPH + dopravné

Prodej v České republice je schválen SUKLem.

Zdroj: diskuze Jak poznat roupy

Jak poznat spálovou angínu u dítěte

Spálová angína je ve většině případů vyvolána streptokokem Streptococcus pyogenes, ten tvoří Dickův erytrogenní toxin, jež vyvolává většinu příznaků. Onemocnění může být způsobeno i viry nebo plísněmi. Nákaza se nejčastěji objevuje u dětí ve věku od 4 do 12 let. U dospělých lidí se objevuje méně často. Očkování proti tomuto onemocnění neexistuje.

Mezi příznaky nemoci patří horečka, bolesti v krku a při polykání, bolest hlavy, zvětšené a bolestivé uzliny, zvětšené krční mandle, čepy na mandlích, chrapot.

Zde můžete vidět, jak vypadá spálová angína.

Zdroj: Jak zvládnout spálovou angínu u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem RÝMOVNÍK PRO DĚTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak staré děti mohou využívat sirup z rýmovníku? Všude uvádíte, že je pro děti vhodný, ale nedočetla jsem se od kolika let popř. měsíců.

Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rýmovník můžete podávat dětem starších 12 měsíců. Pro malé děti ve věku rok a více se rýmovník dává žvýkat jako celý list přímo do úst. Také se s úspěchem aplikuje jako čaj z rýmovníku, kdy se do vroucí vody o objemu 2 hrnků dají 4 lístky rýmovníku a vše se vaří do doby, než se vyvaří polovina vody. Pak se nechá trochu vychladnout, osladí se medem a nechá se dítěti popíjet.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rýmovník pro děti

Jak rozlišit bolest ledvin a bolest zad

Poznat problémy s ledvinami je někdy obtížné. Jak poznat problémy s ledvinami nebo jen namožená záda? Pokud jde o ledviny, bolest obvykle pociťujete vzadu v oblasti mezi posledním žebrem a kyčelní kostí, anebo také v boku. Pokud si na místo přitlačíte a rychle tlak povolíte, ucítíte prudší tupou bolest vycházející zevnitř. Bolest ledviny, odborně nefralgie, je charakterizována jako tupá trvalá bolest vycházející z pouzdra ledviny. Bývá nejčastěji přítomna u zánětlivých onemocnění ledvin. Bolest je lokalizována v oblasti bederní páteře, kde na postižené straně můžeme hmatat stažené svaly v oblasti nad ledvinou. Při poklepu na tuto oblast se bolest většinou zhoršuje. Někdy se zvyšuje při námaze a pohybu.

Zdroj: Jak poznat že mě bolí ledviny

Diskuze

V diskuzi FORMIL PRO DĚTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milka.

Používáte někdo Formil pro malé děti. CHci mít jistotu, že s tím má někdo dobré zkušenosti, že se nevyskytuje alergie u dětí na tento prací prášek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Formil pro děti

Zánět ledvin – léčba

Léčba bolesti ledvin se odvíjí od toho, kde přesně je problém. Pokud se jedná o onemocnění ledvin, tak je důležité je co nejrychleji léčit. Neodkládejte tedy návštěvu lékaře, navštivte ho co nejdříve. Jedině on vám může předepsat vhodné léky. Nejčastěji jde o antibiotika z chinolonové, tetracyklinové, eventuálně cefalosporinové řady – ofloxacin, ciprofloxacin, deoxymykoin a podobně. Drtivá většina zánětů je tímto způsobem úspěšně doléčena a nemusí se prodlužovat doba léčby. Léčba antibiotiky trvá zhruba 10–14 dní. Nutný je také dostatečný přísun tekutin. Zánět ledvin je nebezpečný zejména u dětí, těhotných a starších osob, kde hrozí zvýšené riziko selhání funkce postižené ledviny a otrava krve. Ledvina tak může být trvale poškozena a oslabena.

Zdroj: Jak poznat že mě bolí ledviny

Diskuze

V diskuzi KOLAGEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamil.

Manželka užívá kolagen a jde to na ní poznat. Má hezčí kůži a celkově omládla.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzka.

No já mám tu stejnou zkušenost jak vaše manželka. Pokožka je po kolagenu hebčí a mám posit, že můj vzhled je mladistvější po čtyřicítce.Vyzkoušela jsem kolagen forte od rosenpharma.cz, jsem s ním naprosto spokojená

Zdroj: diskuze Kolagen

Projevy deprese ve tváři – foto

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět projevy deprese ve tváři.

Zdroj: Jak poznat depresi

Poradna

V naší poradně s názvem JAK POZNAT ROUPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Svědění konečníku u dětí může mít různé příčiny. Roup dětský poznáte při prohlédnutí stolice. Pomocí lupy můžete v hovínku vidět malé bílé tenké červíky. Další běžnou příčinou svědění konečníku u dětí může být opruzení. To se většinou projeví změnou barvy v okolí konečníku. Pokud chcete mít jistotu oč se jedná, tak nejlepší bude návštěva dětského lékaře. Tam získáte přesné informace o příčině a dostanete pro syna i účinnou a rychlou léčbu.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michaela Kloboučníková.

Děkuji za odpověď. Přeji Vám krásný den

Zdroj: diskuze Jak poznat roupy

Jak poznat autismus u miminka

Pro zdravé, správně se vyvíjející dítě je fyziologické, že si samo pro sebe začne broukat a žvatlat do 12. měsíce věku. Gestikulace a natahování ručiček se objevují taktéž do 12. měsíce, většinou ale mnohem dříve. Napodobování druhých osob se většinou objeví do 15. měsíce, užívání prvních slov do 16. měsíce a používání slovních spojení pak do 24. měsíce věku.

Příznaky autismu u kojenců:

  • 2 měsíce: pláč dítěte je obtížné vysvětlit;
  • 6 měsíců: dítě je méně aktivní a méně náročné než jiné děti; menšina dětí je extrémně podrážděná a nevyhledává oční kontakt, nevyžaduje sociální kontakt;
  • 8 měsíců: dítě omezeně a neobvykle žvatlá (piští a kvičí), nenapodobuje zvuky, gesta a výrazy obličeje; těžko se zklidňuje, když je nešťastné; asi třetina dětí je velmi uzavřená a může odmítat aktivně vzájemnou komunikaci; asi jedna třetina přijímá vzájemnou komunikaci, ale podněcuje ji velmi nepatrně; v bdělém stavu mohou převažovat opakující se pohyby tělem;
  • 12 měsíců: mohou se objevovat první slova, ale nebývají používána smysluplně; dítě často a hlasitě pláče, přičemž se dá pláč obtížně vysvětlit; družnost často poklesne, když dítě začne chodit a lézt; nemá problémy s odloučením.

Zdroj: Autismus – příčiny a projevy

Diskuze

V diskuzi KOLAGEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

O něm jsem neslyšela zatím. Jak má vyšší dávky, o trošku víc přece nemůže být nějak markantně poznat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kateřina.

O trošku vyšší dávky určitě poznat nejsou. Ale mrkni na rosenpharma.cz a uvidíš, že mají několik gramů v denní dávce, zatímco jiné mají úplně minimum :)

Zdroj: diskuze Kolagen

Opakované napadení

Pokud jste již prodělali svrab a dojde k opakovanému napadení, dochází k téměř okamžitému svědění – alergická citlivost způsobuje okamžitou reakci na roztoče. Léčba je nutná, aby došlo k usmrcení veškerých roztočů a jejich vajíček. Jen ve vzácných případech může dojít k usmrcení roztočů díky alergické reakci.

Zdroj: Jak poznat svrab

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ PŘÍRODNÍ KOSMETIKA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mery.

A to je na pleti opravdu tak poznat? Vždyť to nemůže být takový rozdíl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Veronika.

Samozřejmě to jde poznat, chemie neudělá s pletí to co příroda. A co si budeme je to pro pleť přírozenější přírodní produkty.

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Které nemoci jater hrozí a jak se projevují

Nemoci jater mohou být akutní či chronické. Akutní onemocnění často zmizí spontánně během několika dnů, ale nevýhodou je, že se zřídka objeví klinické příznaky, které by na onemocnění upozornily. Proto se ve většině případů jaterní onemocnění diagnostikuje až v chronických či závažnějších stadiích.

Zdroj: Jak poznat nemocná játra

Hemoroidy u dětí – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět hemoroidy u dětí.

Zdroj: Hemoroidy u dětí

Diskuze

V diskuzi MOHOU RÝMOVNÍK UŽÍVAT DĚTI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Dobrý den, našla jsem, že děti mohou pít čaj z rýmovníku. Tak snad jsem vám pomohla. ;)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hudec.

a mohl bych se zeptat od kolika let ho děti mohou pít

Zdroj: diskuze Mohou rýmovník užívat děti?

Jak poznat depresi u jiných

  • Ptejte se. Pokud si myslíte, že někdo trpí depresí, zeptejte se ho. Vždy se ptejte na pocity a na to, co člověka trápí. Depresivní lidé mohou odpovědět pravdivě, nebo nepravdivě. Důležité je naslouchat. Je pro ně důležité, když si mají s kým popovídat.
  • Všímejte si. Řeč těla hraje důležitou roli v tom, jak komunikujeme s ostatními. Depresivní lidé budou mít špatné držení těla, vyhýbají se očnímu kontaktu. Často jsou tito lidé zanedbaní a bez úsměvu.
  • Poslouchejte. Vše zjistíte pouhým vnímáním druhého. Pokud depresivní člověk začne mluvit o sebevraždě, beznaději, nebo pokud mluví o podobných věcech, je důležité to brát vážně. Jedná se o příznaky deprese.
  • Podporujte je. Při komunikaci s takovýmito lidmi je důležité naslouchání. Vždy jim připomínejte, že tu jste pro ně.

Nikdy nezapomínejte na to, jak se tito lidé cítí, protože deprese je u každého jiná. Snažte se je pochopit a pomoci jim, nikdy je neodsuzujte.

Zdroj: Jak poznat depresi

Příznaky svrabu

Máte-li toto kožní onemocnění, budete pravděpodobně trpět svěděním a podrážděním pokožky, které se postupně zhoršuje, a to až do doby, než dojde k usmrcení všech roztočů.

Prvotním projevem svrabu je tedy svědění pokožky, které nastává během noci nebo po koupeli a je doprovázeno suchou pletí. Svědění je způsobeno alergickou reakcí na roztoče. Někdy může dojít k velmi intenzivnímu svědění, zejména u malých dětí a starších osob. Podráždění kůže často vypadá jako vyrážka nebo kožní vřídky připomínající svým rozmístěním malé zakřivené koleje. Tyto příznaky jsou výsledkem tunelů roztoče pod horní vrstvou kůže. Někdy mohou být viditelné malé puchýře nebo samotní roztoči, kteří vypadají jako malá černá tečka na konci tunelu. U dětí se může objevit jen zarudlá a zanícená kůže, někdy s malými vřídky, které připomínají puchýře.

Symptomy se objevují zejména:

  • mezi prsty a na straně dlaně či zápěstí;
  • na vnější straně loktů a v podpaží;
  • kolem pasu a pupíku;
  • na hýždích;
  • kolem bradavek, po stranách prsou (u žen);
  • na genitáliích (u mužů).

U kojenců a malý dětí dochází ke svědění a podráždění kůže zejména v oblasti hlavy, krku a obličeje. Také se může objevit na dlaních a chodidlech. Drobná poranění v těchto oblastech připomínají puchýřky.

Fotogalerie svrabu

Zde je několik fotografií, na kterých je vidět svrab: svrab fotogalerie.

Zdroj: Jak poznat svrab

Jak poznat bolest jater

Akutní jaterní onemocnění zmizí spontánně během několika dnů a jeho nevýhodou je, že se zřídka objeví klinické příznaky, které by na onemocnění upozornily. Proto se ve většině případů jaterní onemocnění diagnostikuje až v chronických, závažnějších stadiích. Stručně řečeno játra nebolí, ale pokud začnou játra tlačit a dostaví se i pocit únavy, tak je zle.

U dětí je situace obtížná. Zde se může jednat o dědičné vlivy. Některé dědičně podmíněné onemocnění jater, při nichž je narušen metabolismus bilirubinu uvnitř jaterních buněk, vedou ke skutečně výraznému zvýšení hladiny této látky v krvi. Jejich závažnost je však velice rozdílná. Patří sem například Gilbertův, Criglerův-Najjarův či Dubinův-Johnsonův syndrom. Nepříliš dobrou prognózu mají onemocnění střídavá, jako je hemochromatóza a Wilsonova choroba. V prvním případě je ve tkáních těla, a samozřejmě i v játrech, ukládáno nadměrné množství železa, v případě druhém se hromadí měď. Tyto látky mají nepříznivý vliv na jaterní funkce, jelikož jsou pro játra škodlivé.

Zdroj: Nemoci jater a jejich příznaky

Příznaky hemoroidů u dětí

  • krvavá stolice
  • neschopnost produkovat pohyb ve střevech
  • pocit plnosti

Zdroj: Hemoroidy u dětí

Šestá nemoc

Šestá (6) nemoc u dětí je běžné virové onemocnění. Vyskytuje se převážně v jarních měsících a může probíhat v drobných epidemiích. Postihuje většinou děti v batolecím věku kolem 1–2 let. Pokud už dítě jednou tuto nemoc prodělalo, vytváří si protilátky.

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Jak poznat vši

Veš dětská se týká pouze vlasů. Jiné druhy se mohou vyskytovat v ochlupení. Veš není přenašečem závažných chorob. Místa napadená vší nepříjemně svědí, dochází k podráždění pokožky. U citlivých jedinců může nastat i alergická reakce na vší trus zanesený do rozškrábaných míst. Ve výjimečných případech může dojít i ke zvýšení teploty.

Zde můžete na fotografiích vidět, co jsou vši a co lupy.

Zde můžete na fotografiích vidět, jak vypadají vši a hnidy.

Zdroj: Jak dlouho žije veš


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP