Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DOMÁCÍ PÉČE A REGENERACE SUCHÝCH VLASŮ

OBSAH

Recept proti vypadávání vlasů

Nejdříve první 2 týdny kombinujte kefírovou terapii s některou oblíbenou vyživující maskou na vlasy. Jeden den kefírová terapie a druhý den vyživující maska. To vám pomůže omezit vypadávání vlasů. Po dvou týdnech nahraďte výživnou masku na vlasy řepíkem. Koupel vlasů v řepíkovém odvaru podpoří stimulaci růstu vlasů. Tuto péči dělejte pravidelně 5 až šest dnů v týdnu po dobu 3 týdnů. Celý tento recept proti vypadávání vlasů tedy vyžaduje celkem 5 týdnů zvýšené péče, kdy by již výsledky měly být patrné. Pak si dejte několik dní pauzu a celé to opakujte, dokud nebudete spokojeni s výsledkem.
 

Zdroj: Kefír proti vypadávání vlasů

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ PŘÍRODNÍ BARVENÍ VLASŮ BAZALKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marika.

Bazalka, všichni ji známe jako voňavé zelené koření k nakrájeným rajčatům. Ale málokdo ví, že bazalka patří mezi domácí přírodní barvy na vlasy, a že dokáže ztmavit vlasy. Bazalka se nejlépe hodí pro tónování hnědých vlasů. Barvení se provádí večer, kdy umelete na kaši několik rostlin bazalky (stonky, řapíky i listy). Tuto kaši nanesete do suchých vlasů a pokryjete s ní celou hlavu. Vlasy musí být opravdu dobře ze všech stran pokryty balkovou kaší. Pak všechno zakryjete igelitem a necháte působit do rána. Ráno vlasy osprchujte. Pro lepší vyplavení zbytků bazalky můžete použít kondicionér. Vlasy po této kůře budou provoněné bazalkovou vůní a budou mít o jeden až dva odstíny tmavší barvu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí přírodní barvení vlasů bazalkou

Co dělat proti mastným vlasům

  • Vlasová pokožka by měla být jemně masírována těsně před šamponováním, protože masírováním se stimuluje mikro cirkulace.
  • Konečné opláchnutí vlasů studenou vodou po mytí, protože studená voda uzavře vlasové póry.
  • Pomocí ručníku odstranit přebytečnou vodu z vlasů.
  • Při použití fénu by měla být použita nízká teplota. Správné fénovaní vlasů je ve vzdálenosti 15 cm od hlavy a nikdy nefénovat vlasy na jednom místě déle než 15 vteřin.

Zdroj: Péče o mastné vlasy

Diskuze

V diskuzi VYPADÁVÁNÍ VLASŮ U ŽEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karin.

Ano, důvody k padání vlasů jsou rozmanité třeba stres, životospráva nebo špatná péče o vlasy a vlasovou pokožku, tohle jsem se dozvěděla u doktorky. Změnila jsem kvůli vlasům životosprávu s výživovým doplňkem Wecare hair, docházela do kadeřnictví na zábaly a masáže hlavy. Byl to dlouhodobý proces, ale vyplatil se, vlasy nepadají a přirůstají nové. Při domácí péči vlasy netřu ručníkem, ale jen lehce vymačkám. Foukání jsem taky na nějakou dobu vyřadila a používání laků a jiných stylingových produktů mi kadeřnice doporučila taky vynechat.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vypadávání vlasů u žen

Příčiny suchých vlasů

Vlasy špatně snáší suché prostředí, například letní sluníčko, fénování, chlorovanou vodu nebo chemické, kadeřnické úpravy. Tím vším klesá vlhkost ve vlasu a ten ztrácí pružnost a lesk. Další příčinou suchých vlasů může být i nedostatečná produkce mazových žláz.

Zdroj: Péče o suché vlasy

Diskuze

V diskuzi WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

Obdobný problém jsme řešili se švagrovou. Po asi 1,5 měsíčním používání šamponu s doma vyrobeným extraktem z konopí má už asi 2 cm podrůsty nových vlasů. Nic jiného jí nezabíralo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vaclav.

zdravim mohl bych poprosit o recept na domaci sampon z konopi? dekuji

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Péče začíná zevnitř

Doporučuje se jíst co nejvíce ovoce a zeleniny a pít hodně tekutin, které pomáhají k celkové hydrataci vlasů (a nejen vlasů). Dále se doporučuje používání balzámů, vlasových masek a jiných prostředků určených k léčbě poškozených vlasů. A nezapomeňte, že přípravky se mají používat jen na konečky nebo na poškozenou část vlasů.

Zdroj: Péče o suché vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem RUST VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Kaiserova.

Dobry den,
Prosim o radu, memu synovi je 16 let. Ma velmi ridke a slabe vlasy. Nevedel by nekdo, jaky pripravek, nebo i domaci recept by mu mohl pomoci? Dekuji za odpovedi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Ostříhat na krátko a přestat se tím zabývat. Kluci s chmýřím na hlavě jsou atraktivní stejně jako ostatní. Soustřeďte se na to, aby váš syn aktivně sportoval. Díky tomu bude mít hezké tělo, které přehluší zdánlivé nedostatky s vlasy. Současná medicína a ani domácí recepty stále ještě nedokáží obnovit nebo posílit růst vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rust vlasu

Pro koho je řada určena?

Svou největší sílu ukáže AWAPUHI WILD GINGER® zvláště u přirozeně suchých a křehkých vlasů, zesvětlovaných nebo chemicky ošetřovaných vlasů, sluncem a jinými vlivy prostředí poškozených vlasů, vlasů namáhaných žehlením, kulmováním, fénováním či kartáčováním. Dodává vlasům dobrou kondici, nezatěžuje a nemastí. Snižuje lámavost vlasů o 80 %, zintenzivňuje lesk o 35 % a eliminuje ztrátu barvy o 67 %*.

Přední česká kadeřnice Blanka Hašková ze salonu Hair Area říká: „Spolu s AWAPUHI WILD GINGER® vstoupila do našeho salonu dodatečná dávka pohody. Je příjemné vidět spokojenost na tvářích zákazníků, kteří léta hledali účinný recept na své poškozené nebo namáhané vlasy, a kteří s nadšením zjišťují, že jej našli“.

Nabídka profesionální vlasové kosmetiky Paul Mitchell®

Zdroj: Myone s.r.o., zastoupení značky Paul Mitchell v ČR

*Tyto hodnoty byly prokázány nezávislou srovnávací (proti neošetřovaným vlasům) studií společnosti Keraplast Technologies Ltd. z roku 2010. Hodnoty jsou vztaženy k rozdílu v kvalitě vlasů po první aplikaci produktu AWAPUHI WILD GINGER® KERATRIPLEXTM TREATMENT.


Zdroj: Havajský bílý zázvor pro absolutní regeneraci poškozených vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Chtěla bych se prosím zeptat jak se vyrábí taková domácí maska na vlasy z konopí? Koupené šampony atd. mi také nepomáhají, a vlasy stále padají...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Lucie, po konopí to nebude s padáním tvých vlasů lepší! Zajdi raději do nějakého vlasového centra, například HairCentrum Praha. Tam ti vlasy prohlédnou, prozkoumají také vlasovou pokožku a jen tak se dozvíš, proč ti padají vlasy. Držím palce!

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Zázvor na vlasy

Pro navrácení zdravého vzhledu vlasům je zapotřebí obnovit narušenou strukturu, doplnit hydrataci a uhladit kutikulu vlasu. V kadeřnických salonech je možné požádat o aplikaci speciální kúry pro okamžitou regeneraci, která odolá několika umytím. Samotný problém však neřeší natrvalo, a proto bychom měli věnovat pozornost i domácí vlasové péči.

Absolutní novinkou v oblasti péče o vlasy je nová řada AWAPUHI WILD GINGER®, která využívá jedinečné vlastnosti havajského bílého zázvoru a moderní technologii na bázi keratinu. Divoký havajský zázvor používají obyvatelé Havajských ostrovů na pleť a vlasy již celá staletí. Tento přírodní skvost se vyznačuje vynikajícími zvlhčujícími účinky, posiluje a obnovuje strukturu vlasu a působí hojivě. Výsledkem jeho působení je neopakovatelný lesk, hebký, silný a dobře kontrolovatelný vlas s podporou objemu.

AWAPUHI WILD GINGER® pocházející z produkce nadnárodní značky Paul Mitchell®, zahrnuje jednak výrobky k profesionální aplikaci výhradně u vašeho kadeřníka, ale i domácí péči. Tradiční přírodní báze je doplněna o inovativní keratinovou technologii KERATRIPLEXTM. Keratinové proteiny jsou označovány za „páteř“ každého vlasu a jsou základním předpokladem silných a zdravých vlasů. Pronikají hluboko do vlasu, kde nahrazují a zacelují poškozené vazby.

Zdroj: Havajský bílý zázvor pro absolutní regeneraci poškozených vlasů

Diskuze

V diskuzi MYTI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ondra.

jak mam umejit hlavu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ondra.

jak sem připravit na miti vlasu co ajak

Zdroj: diskuze Myti vlasu

Jak zabránit mastným kořínkům a suchým koncům?

Barvení, trvalá ondulace, zesvětlení a nešetrné sušení vlasů může způsobit, že vaše vlasy nebudou hebké a nebudou ani rovnoměrně mastné po celé své délce.

Zdroj: Péče o mastné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem VLASOVÝ ZÁBAL NA JAKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Nevím, zda se nanáaší vlasový zábal na mokré, umyté nebo suché vlasy?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Pavlo, vlasový zábal se nejlépe aplikuje na suché a čisté vlasy. Suché a čisté vlasy sají tekutiny ze svého okolí mnohem lépe, než vlasy právě umyté, které jsou již nasyceny vodou z jejich mytí. Jedině do suchých vlasů se blahodárné látky z vlasového zábalu dostanou nejlépe. Vlasy musí být před aplikací vlasového zábalu čisté! Pokud používáte lak na vlasy nebo gel, tak vlasy nejdříve umyjte šampónem, vysušte je ručníkem, a nejdříve za hodinu teprve aplikujte vlasový zábal. Čím déle od umytí, tím lépe.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vlasový zábal na jaké vlasy

Rady a tipy

Používání kvalitních barev na vlasy nebo trvalá ondulace nemají žádný vliv na vypadávání vlasů. Ale příliš horké sušení a kartáčování vlasů může na vlasové kořínky působit nepříznivě, takže se tomu raději vyhněte. Doporučuje se pečlivé mytí vlasů. Nedoporučuje se příliš agresivní sušení vlasů, ale jen jemné mačkání rukama. Obzvláště se nedoporučuje vázání copánků, dredy a Rasta účesy.

Zdroj: Vypadávání vlasů u žen

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHÝ BETON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlík.

cena suchého betonu na obrubníky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Zde naleznete aktuální ceny různých druhů suchých betonů: www.zbozi.cz/hledej/…

Zdroj: diskuze Suchý beton

Řídnutí vlasů u žen – foto

Zde jsou fotografie, na kterých je vidět řídnutí a vypadávání vlasů u žen.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Jak na hustotu vlasů

Existují metody, které zaručují zhoustnutí vlasů, ale takové nelze řadit mezi metody přírodní. Věnujme se tedy některým přirozenějším postupům, které přesto mohou (ale nemusí) významně přispět ke zlepšení stavu.

Zdroj: Jak zlepšit hustotu a kvalitu vlasů

Diskuze

V diskuzi SUCHÉ RUCE DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzka.

Za mě úplně super krém Chaganela. Hezky voní a nezanechává pocit suchých rukou.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lili25.

Já objednávám z Naturbites krém na ruce s olivovým olejem, lepší jsem nikdy neměla. Ruce mám krásně vláčné i v zimě.

Zdroj: diskuze Suché ruce diskuze

Řídnutí vlasů u žen při špatné dietě

Mnoho žen si rádo naordinuje diety na rychlé hubnutí, při kterých omezí vyváženou stravu. Při špatném stravování potom může dojít k nedostatku proteinů přijímaných stravou. Proteiny (bílkoviny) jsou základním stavebním kamenem pro tvorbu vlasů. Z toho vyplývá, že špatná strava = málo vlasů.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Jaké jsou příčiny mastných vlasů?

Mastné vlasy jsou s největší pravděpodobností genetického původu, ale také to může způsobit stres, úzkost, nevyvážený nebo vysoký obsah tuku, vyčerpání, různé šampony a nadměrné používání chemických barviv.

Zdroj: Péče o mastné vlasy

Jaké jsou charakteristiky mastných vlasů?

Mastné vlasy způsobuje nerovnováha mazových žláz, které vylučují kožní maz. Kožní maz je přírodní mastná látka, která maže pokožku a chrání jí před znečištěním. Když je příliš mazu na pokožce, tak vzniká problém ve formě mastných vlasů. Tato nerovnováha poskytuje jednu ze čtyř žen. Vlasy ztrácejí lesk jsou těžké a přilepené k hlavě, díky přebytku mazu. Měly by se ošetřit pomocí šamponu, aby získaly zpět svůj lesk a krásu.

Zdroj: Péče o mastné vlasy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP