Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PŘÍČINA PRÁSKÁNÍ CEVEK NA RUKOU

OBSAH

Léky na praskání žilek

Lék ascorutin v sobě přináší společné působení vitamínu C a rutinu. Obě tyto látky blahodárně působí na cévy a omezují jejich prosakování. Ascorutin má přímý vliv na metličkové žilky, které po jeho užívání sníží svoji viditelnost. Lék ascorutin je volně k dostání v lékárnách. Nejlevnější cena ascorutinu je tady: Ascorutin cena.
 

Zdroj: Jak na červenání tváří a praskání žilek

Poradna

V naší poradně s názvem JAK NA PRASKÁNÍ CÉVEK NA NOHÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Báňarova.

Chtěla jsem se zeptat co mám jíst a co koupit v lékárně na praskání cévek.
Dělá se to opakovaně.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nelze takto určit co přesně vám pomůže, neboť je třeba vidět, jak vypadají příznaky a jaký je váš celkový zdravotní stav. To vše může jednoduše provést a určit váš praktický lékař, za kterým byste se měla vypravit, pokud chcete s těmito projevy něco dělat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak na praskání cévek na nohách

Krémy na rozšířené cévky a proti červenání 

Doposud neexistovala žádná opravdová pomoc z kelímku. Ale po dlouholetém bádání vyvinuli výzkumníci z kosmetických firem nové receptury, které zarudnutí a rozšířené cévky zjemňují. Nejnovější objevy hovoří o zklidňujícím extraktu z lékořice. Extrakt z lékořice neutralizuje substance, které dráždí pokožku a způsobují zčervenání a změny struktury cévek. Další účinné produkty se opírají o sílu vitamínu B3, který zabraňuje uvolňování látek podporujících podráždění, například histamin. Dále je také v krémech využíváno síly výjimečně dobře snášeného vitamínu CG, který stimuluje produkci kolagenu a posiluje tak tkáň. Také krémy s vysokou dávkou vitamínu K opravují poškozené krevní cévy, čímž se postupně ztrácí i zarudnutí a metličkové žilky mizí. K posílení ochrany cév najdete také účinné krémy s rostlinnými extrakty z lískových lístků, z listnatce a z borůvek, které posilují stěny cév a zlepšují mikrocirkulaci krve. Dalším pomocníkem je extrakt z mořského bahna, který by měl posílit tenkou pokožku. Zelený čaj a vitamin E zlepšují odolnost pokožky a rostlinné enzymy utišují zarudnutí.
 

Zdroj: Jak na červenání tváří a praskání žilek

Světový den mytí rukou

Světový den mytí rukou připadá na 15. října, vyhlašuje jej Světová zdravotnická organizace už od roku 2008.

Zdroj: Mytí rukou

Diskuze

V diskuzi MODRE SKVRNY NA TELE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Mam malu holcicku a ma fialovy tecky a krvacani pod kuzi. Chtela by som jse zeptat ci je to smrdelne ji je dve mesice a je v nemocnici na jip ke prosim poradte mi jsem zufala a mam oni strach dekuju .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Květa Panošková.

Jinak beru prášky na cukr----METFORMIN 500 g----na tlak RAMIPRIL ACTAVIS 5 mg

Zdroj: diskuze Modre skvrny na tele

Svědění dlaní

Svědění dlaní může způsobit i antibiotická léčba anebo může jít o projev dyshidrotického ekzému. V tom případě je vhodný protizánětlivý krém a eventuálně antihistaminika k celkovému užívání. Příčina může být alergická.

Zdroj: Svědění kůže na rukou

Poradna

V naší poradně s názvem PRASKANI ŽILEK NEBO CÉV NA RUKOU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.

Od určite doby mi praskaji asi žilky na rukou. Krev se mi rozlije pod kůží. Trvá dobu než to zmizí. Je mi 62, beru antidepresiva, obcas leky od bolesti a Metypred 1/2 mg ob den na artritidu. Krev mam vyšetřenou. Dekuji za laskavou odpověď, co na to užívat. Jiřina
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste volně prodejný Ascorutin. Ten zesiluje žilní stěnu a omezuje prosakování krve z vlásečnic. Rovněž i pravidelný intenzívní pohyb, při kterém se spotíte a zadýcháte, posílí vaše cévy a ty pak nebudou tolik propouštět krev do podkoží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Modre skvrny na tele

Popraskané koutky úst foto

Fotografie, na kterých jsou vidět popraskané a zanícené koutky úst, jsou vidět tady popraskané koutky úst.

Zdroj: Časté praskání ústních koutků

Diskuze

V diskuzi PRASKÁNÍ KMENŮ U ŠVESTEK A SLÍV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav.

Na dozrávajícím kmenu švestky a slívy mám popraskaný kmen mladého stromku jako když ho pořežu nožem.Prosím poraďte.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří.

prosím o radu jak zabránit ,praskání kůry kmenů švestek a jabloní

Zdroj: diskuze Praskání kmenů u švestek a slív

Léčba popraskaných koutků úst

Nejúčinnějším lékem na popraskané koutky je udržet je suché a vláčné. Pokud jsou popraskané koutky doprovázeny i kvasinkovou infekcí, která se projevuje moučnými usazeninami v koutcích, tak je vhodné použít antimykotické masti například Clotrimazol mast. Vhodná je také zinková pasta anebo pro udržení vláčnosti rtů lékařská vazelína.

Jestliže jsou popraskané koutky úst způsobeny infekcí v ústech, tak i po jejich vyléčení bude probíhat častá recidiva, dokud se nevyléčí primární příčina, například stomatitida pod protézami. Ta se nejlépe vyléčí pomocí výplachů chlorhexidinem. V chlohexidinu můžeme nechat přes noc také vyčistit zubní protézu.

Pokud jsou popraskané koutky způsobeny přemírou alkoholu nebo nedostatkem vitamínů B, tak je velice účinným pomocníkem lék riboflavin, což je vitamín B2.

Zdroj: Časté praskání ústních koutků

Hlavní příčiny popraskaných koutků úst

Popraskané a zanícené koutky úst se nejčastěji objevují u dětí a mladých dospělých, kteří slintají během spánku anebo mají ortodontická rovnátka. U starších dospělých zase proces stárnutí způsobuje kožní vrásky na rtech s povrchními nebo i hlubokými linkami, které sahají od úst až dolů k bradě. Do těchto vrásek na rtech se kapilárním efektem dostávají sliny z úst a vrásky na rtech pak trpí podobně, jako koutky. Popraskané a zanícené koutky mohou být více zřejmé v zimě, kdy je chladnější počasí a sušší vzduch. Praskání koutků úst a následné jejich olizování pro udržení jejich vlhkosti, vytváří půdu pro infekce. Jakmile jsou koutky úst popraskané nebo prasklé, tak nahromaděné sliny mohou zapříčinit vznik kvasinkové infekce. Nejběžnější kvasinkovou infekci doprovázející popraskané koutky způsobuje candida albicans.

Zdroj: Časté praskání ústních koutků

Diskuze

V diskuzi MALE BILE FLEKY NA RUKOU A NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libor.

Dobry den asi pred rokem se mi udelali male bile flicky v oblasti stehen a predlokti . Kdyz si lehnu zmizi kdyz stojim tak se zase objevi . Pri koupani v teple vode take zmizi a po chvilce se zase objevi.kdyz zacnu vykonavat nejakou cinnost a je mi horkn hodne tak castecne zmizi . Uz jsem navstivil dva kozni lekaze a meli odlisni nazor jeden rekl ze to neni kozni problem a druhy ze je to porucha cevek v kuzi prosim poradte co s tim dekuji za odpoved Libor

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Male bile fleky na rukou a nohou

Co pomůže na svědění rukou

Pokud je svědění kůže rukou bez onemocnění, je vhodné použít oleje. Mandlový, sezamový a olivový olej zahřejte na 37–40 °C a do olejové lázně ponořte ruce na 10–20 minut. Po vyndání ruce lehce osušte a zbytek oleje vmasírujte do pokožky a okolí nehtů. Pořiďte si také bavlněné rukavice a jednou za pár dní si na noc ruce namažte silnou vrstvou krému a strčte je na spaní do nich.

Zdroj: Svědění kůže na rukou

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST OBOU RUK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan potucek.

zacala mne bolet prava ruka a to v lokti nasledne i rameno.3prsty se jevi ze mne brni.pak zacala zlobit podobne i leva.jaka lecba.dekuji potucek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejdříve navštivte lékaře ortopeda a potom se svěřte do rukou dobrého fyzioterapeuta, který bude mít zájem nalézt a léčit příčinu vašich obtíží. V podobných případech bývá příčina na zádech, ve svalové disbalanci, vadném držení těla a také vlivem přetěžování rukou. Fyzioterapeut vám pomůže tyto příčiny nalézt a zkusí je napravit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest obou ruk

Příčiny

Jedná se o záležitost celého organismu, a proto je důležitá takzvaná holistická léčba. Základem je vždy hledat prvotní příčinu. Praskání žilek může způsobovat histamin, stres, onkologické onemocnění, vysoký krevní tlak. Příčin může být velké množství, je třeba podrobnější vyšetření. Může se jednat i o nedostatek vitaminu C, ale to je extrémně vzácné. Pravděpodobnější je, že příčinou je váznoucí odtok krve nebo lymfy, tedy srdeční selhávání, záněty lymfatických uzlin nebo nedostatek pohybu.

Zdroj: Prasklá žilka na prstu

Diskuze

V diskuzi PRASKÁNÍ KMENŮ U ŠVESTEK A SLÍV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav.

Na dozrávajícím kmenu švestky a slívy mám popraskaný kmen mladého stromku jako když ho pořežu nožem.Prosím poraďte.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Laďa.

Na kmeni stromu švestky,slív,jabloní jsou rýhy jako když to pořežu nožem.Pocelėm obvodu kmenů.Prosím poraďte co mám udělat.Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Praskání kmenů u švestek a slív

Profesionální metody léčby metličkových žilek

Díky nejnovější laserové technice je možné rušivé žilky léčit cíleně, minimálně bolestivě a jen s minimem vedlejších účinků. Už delší dobu je úspěšná léčba pulzujícím barevným laserem. Nevýhodou je, že se může vytvořit hrubý povrch, modřina nebo otok, které se obvykle po týdnu zhojí. Mnoho dermatologů a kosmetiček proto pracuje s fotodermickým bleskem. Tato metoda je bezbolestná a mohou se s její pomocí ošetřovat i větší plochy během jednoho sezení.
 

Zdroj: Jak na červenání tváří a praskání žilek

Diskuze

V diskuzi PRASKANI ZILEK NA BRADE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladan pivoda.

Prosim o zaslani nejake rady na praskani zilek na brade Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olda.

Užívat doplněk stravy Ascorutin, který zpevňuje žilní stěny a bradu nechat zarůst vousy. Udržovaný plnovous je dnes v módě a plně zakryje případné již vzniklé fialové metličky.

Zdroj: diskuze Praskani zilek na brade

Mytí rukou bez vody

V dnešní době je možné umýt si ruce i bez vody. Nabízí se celá řada výrobků – vlhčené ubrousky, gely, pěny, pasty. Většina prostředků je antibakteriální a dezinfekční.

Tyto výrobky jsou dobré při cestování, na trhu jsou i menší praktická balení, která nezabírají mnoho místa.

Zdroj: Mytí rukou

Léčba mravenčení a necitlivosti rukou

  • Důležité je zvýšit příjem nízkotučného mléka, libového masa a ryb. Tyto potraviny jsou dobrým zdrojem vitamínu B12. Navíc je důležité zvýšit příjem vápníku v potravě.
  • Velmi vhodné je pravidelné cvičení krku. Krční cvičení zabraňuje kompresi nervového kořene, a tak nedochází k příznakům spojeným s mravenčením rukou.
  • Nejideálnějším řešením je změna životního stylu a dietní úprava pro řízení srdečního onemocnění, čímž zároveň dochází k prevenci mrtvice. Velmi důležité je přestat kouřit a omezit konzumaci alkoholu.

Zdroj: Mravenčení a necitlivost rukou

Další příčiny popraskaných koutků

  • Stomatitida je zánět tkání pod zubní protézou. Pokud zubní protézy nejsou pravidelně vyjmuty a vyčištěny, tak se může rozvíjet chronická kvasinková infekce, které může postihnout i koutky úst.
  • Nedostatek zubů, zejména těch zadních zubů, které podporují obličej, tváře a rty, může vést ke kousnutí s následným vytvořením trhlin nebo popraskání v koutcích úst.
  • Výživové nedostatky, jako je například anémie z nedostatku železa anebo nedostatek vitaminu B.
  • Náhlá zvýšená konzumace alkoholu taktéž způsobí popraskání koutků.
  • Diabetes a rakovina také vedou ke změnám v oblasti ústní sliznice.


Zdroj: Časté praskání ústních koutků

Péče o suchou pokožku rukou

Pro denní péči doporučujeme krém na přírodní bázi s obsahem přírodních hydratačních látek - Masticha krém s vanilkou . Proč používat kvalitní kosmetiku? Levné přípravky často nabídnou řešení "na první pohled". Jinými slovy efekt zaznamenáte těsně po aplikaci, ale dlouhodobě neposkytují žádné řešení, protože narušují běžný ochranný filtr už tak narušené pokožky. Pokožka je po jejich používání ještě křehčí a sušší. Z levnějších variant můžete vyzkoušet Nivea, Neutrogena.

Zdroj: Vrásčitá pokožka rukou

Příčiny popraskaných rukou

Nejdříve si pojďme povědět něco o příčinách suchých rukou. Dlaně a prsty mají méně mazových žláz než zbylé části těla, což je tedy předurčuje k vysychání. Hlavní důvod to však není, to bychom totiž měli suché ruce všichni. Pokud však navíc pracujete v klimatizovaném prostředí, nebo ruce velmi často namáčíte, můžete výrazně přispět ke zmiňovaným problémům. Mimochodem například příliš studená, nebo naopak příliš teplá voda vysušují ruce ze všeho nejvíce.

Zdroj: Jak na suché a rozpraskané ruce

Maskovací triky se šminkami

Okamžitou pomoc na metličkové žilky a červené fleky poskytuje dekorativní kosmetika. Nejúčinnější jsou kamuflážové makeupy s vysokým podílem pigmentů, pod kterými zmizí každá chybička pleti. Důležité je, aby barva odpovídala vašemu přirozenému tónu. Krycí makeup nanášejte jen bříšky prstů, až se přechody stanou neviditelnými. Výraznější cévky překryjete korekčními pastami. Korekční pasty vydrží krýt popraskané žilky až 16 hodin a nepůsobí jako maska. Účinné látky jako allantoin nebo včelí vosk také pomohou uklidnit podrážděnou pokožku. Jemné zarudnutí nejlépe zakryjete zelenými barevnými korektory. Aby vaše pokožka nevypadala po korekci šedivě, naneste na ni sjednocující emulzi. Jemné zarudnutí decentně překryje i denní krém se samoopalovacím efektem.

Zdroj: Jak na červenání tváří a praskání žilek


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP