Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PUCHÝŘKY NA ŽENSKÉM PŘIROZENÍ

OBSAH

Obvyklé české názvy pro dětská přirození

  • pinek
  • pipinka
  • šulínek
  • kačenka
  • buchtička
  • julinka
  • frantík
  • zvoneček
  • jiné...

Zdroj: Přirození u dětí

Diskuze

V diskuzi HOLENÍ PÁNSKÉHO PŘIROZENÍ VIDEO NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Petrů.

Jak dokonale oholit pánské přirození i s varlaty.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

ctěl bych vědeět jak se správně oholit

Zdroj: diskuze Holení pánského přirození video návod

Příčiny tmavé kůže na přirození

Velmi častou příčinou tmavé kůže na přirození je plísňová infekce. Tmavá kůže na přirození se objevuje zejména u lidí žijících v tropickém podnebném pásu, protože je často vystavována potu. Také těsné oblečení a neprodyšné látky mají za následek infekci a po určité době může dojít i k tmavnutí kůže na přirození. Další příčinou může být alergická reakce. Alergie se vyvíjejí v důsledku špatné hygieny, nadměrného pocení a používání kosmetických produktů (krémů). Kontinuální svědění v oblasti přirození vede ke škrábání, což má za následek tmavnutí a jizvení kůže na přirození. Nošení těsného oblečení a spodního prádla může být rovněž příčinou tmavé kůže. Kůže v genitální oblasti je velmi citlivá, proto i menší tření způsobuje její zbarvení a zjizvení. Nejčastěji dochází k tmavnutí kůže ve stydké oblasti kvůli holení ochlupení. Je ale normální, že je přirození o něco tmavší než zbytek kůže na těle.

Zdroj: Tmavá kůže na přirození

Diskuze

V diskuzi VODNATÉ PUCHÝŘKY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk.

Již delší dobu se mi tvoří puchýřky které jsou podlité tekutinou která velmi často praskne a odtéká. Kožní lékařka mi doporučila na léčbu gázovým polštářkem IalugenPlus po této terapii se mi vše zhojí ale po několika dnech se zase tyto puchýřky objeví a je to velmi nepříjemné. Otékají mě kotníky na obou nohách. Mám chronickou obstrukčí nemoc, a diabetes druhého typu. Jak bych měl pokračovat v léčbě?
Zdeněk Kopeček Děkuji za kladnou odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kozlova marie.

mám nateklé nohy puchýřky které praskají a tečou

Zdroj: diskuze Vodnaté puchýřky na nohou

Fotografie dámského přirození

Zde se můžete podívat na fotografie dámského přirození.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Poradna

V naší poradně s názvem VODNATÉ PUCHÝŘKY NA CHODIDLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

U plísně se nedělají puchýřky podlité vodou. Takové puchýře, které popisujete, vznikají tehdy, když dochází k mechanickému otlačení. Navštívení lékaře by bylo vhodné, ale zřejmě bude třeba využít zkušeností jednak kožního lékaře a zároveň i ortopéda, který odhalí příčiny otlaků.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zbyněk.

zapomněl jsem dodat že plísní jsem trpěl před těmito puchýřky .. tak jsem právě předpokládal že toto může být další projev plísně ..

děkuji

Zdroj: diskuze Vodnaté puchýřky na chodidle

Prenatální vývoj přirození

Zde nabízíme odkaz na interaktivní videoprezentace, které ukazují možnosti, jak zjistit vývoj zevního genitálu u dětí před narozením.

Zdroj: Přirození u dětí

Normální vývoj přirození u dětí

Tady jsou fotografie, na kterých je možné vidět fáze zdravého vývoje zevních genitálů u dětí.

Zdroj: Přirození u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem EKZÉM NA PŘIROZENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JAN KREJCI.

DOBRY DEN NA PŘIROZENI SE MI UDELALY DROBNE PUPÍNKY JAK DRUHY DEN PO SPALENI O PLOTNU TREBA. NEJSOU ZARUDLE NESVEDÍ NEZVĚTSUJI SE NEDELAJÍ NIC ZAPORNEHO NEJDOU POMALU ANI VIDET POKUD TO NEVÍTE JSOU VELIKOSTNE JAK ANTIPERLE MAM TO UŽ MESÍC A JESTE SE TO NESTRATILO ZENY NESTRÍDAM FURT JSEM JEN S JEDNOU A MAM DOMA VELKE DYLEMA MUZETE MI PORADITDEKUJI MOC.S POZDRAVEM JAN.KREJCI

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takhle podle popisu to nejde poznat o co jde. Ve vašem zájmu doporučuji navštívit kožní oddělení, kde váš stav zhodnotí a určí přesnou diagnózu. Prosím nepodceňujte tuto prohlídku, neboť penis máte jen jeden, stejně jako své zdraví. Před lékařem se nestyďte, nevnímá váš penis jako sexuální nástroj, ale jako součást vašeho těla, třeba jako ruku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ekzém na přirození

Vodnaté puchýřky na rukou u dětí

Vodnaté puchýřky na rukou dětí mohou být projevem infekce, alergie, podráždění nebo poleptání.

Příčiny

Vodnaté puchýřky na rukou často doprovázejí mykózu. Pokud tomu tak je, je lepší navštívit kožního lékaře, který zhodnotí stav dítěte a rozhodne o případné léčbě.

Léčba

Jako první pomoc můžete zkusit jednak koupel ve vodě s octem (6 lžic na 1 l vody), jednak krém Canespor. Pokud tento postup nebude úspěšný, navštivte dermatologa.

Zdroj: Vodnaté puchýřky na těle

Komplikace

Pro většinu lidí s dyshidrózou jsou vodnaté puchýřky jen svědivá nepříjemnost. U jiných může bolest a svědění omezovat používání rukou nebo nohou. Intenzivní škrábání může zvýšit riziko rozvoje bakteriální infekce v postižené kůži.

Zdroj: Vodnaté puchýřky na nohou

Poradna

V naší poradně s názvem VODOVÉ PUCHÝŘKY NA CHODIDLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Majka.

Dobrý den,
také mám tento problém, ale byla doba kdy se mi rozlezly i po rukách, většinou mezi prsty a na konečcích prstů kolem nehtového lůžka... pitný režim dodržuji a jím spíše zeleninu a ovoce, klasické sádlo jsem již zkoušela a nic moc nepomohlo...
Puchýřky se vždy vrátí v létě kdy chodím v sandálech a nohy prakticky pořád větrají... žádné ponožky... mořský písek taky nezabral... měsíček lékařský trochu... Nevím si s tím rady.. večer po koupeli je vždy namažu lékařskou vazelínou ale nad ránem bych se uškrábala... zkoušela jsem různé krémy ale vazelina pomáhá nejvíce...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vodové puchýřky na prstech by mohly poukazovat na nějakou kvasinkovou infekci, ale může to býti i příznakem jiného závažnějšího onemocnění. Proto by bylo nejvhodnější zajít za dermatologem na kožní, aby tyto projevy viděl a mohl tak nejlépe určit správnou diagnózu a pak následnou léčbu. Jen tak se toho dá rychle zbavit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vodové puchýřky na chodidlech

Příznaky

Vodnaté puchýřky spojené s dyshidrózou se nejčastěji vyskytují na stranách prstů a dlaních. Někdy mohou být postiženy i chodidla. Puchýře jsou obvykle malé o šířce kolem 1 mm a jsou seskupené do shluků.

V závažnějších případech se mohou malé puchýře spojit a vytvořit větší puchýře. Kůže postižená dyshidrózou může být bolestivá a velmi svědivá. Puchýře zaschnou a odlupují se asi za tři týdny.

Dyshidróza má tendenci se poměrně pravidelně opakovat měsíce nebo roky.

Foto

Zde si můžete prohlédnout fotografie příznaků dyshidrózy: vodnaté puchýřky foto.

Zdroj: Vodnaté puchýřky na nohou

Diskuze

V diskuzi PUCHÝŘKY NA KONEČCÍCH PRSTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kubajs.

Dobrý den, chtěl bych zde poprosit o radu, jak účinně léčit puchýřky na bříškách prstů - zapříčiněné mechanickým "poškozením". Jsem houslista a tento problém jsem si bohužel vytvořil sám - nevědomky - když jsem po delší dobu ztvrdlé konečky bříšek zbrušoval pilníkem na nehty...aby se mi lépe hrálo. Nevím, co mě to napadlo za pitomost, ale stalo se. Nyní se s tímto trápím už dlouho a děla mi problém hrát na nástroj...místa jsou velmi bolestivá, pod kůží jakoby "průhledná" = puchýřky. Zkoušel jsem hypermangan, ale jak jsem se dozvěděl, nemá příliš léčivé účinky. Nyní namáčím prsty do teplého odvaru heřmánku s kapkami tea-tree oleje.
Prosím o radu, jsem zoufalý. Díky, K

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Puchýřky na konečcích prstů

Neurčité pohlaví – foto

Zde je několik fotografií, na nichž jsou zobrazeny děti s neurčitým pohlavím.

Zdroj: Přirození u dětí

Diskuze

V diskuzi KRVÁCENÍ Z PŘIROZENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

muj německý ovčak ma 7 let auž asi 5dní mu kape krev z přrození ale normálně čura a je veselej těd už to ma mín ale nevím hárají se tu okolo..dík

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krvácení z přirození

Druhy dámského ochlupení

Zde se můžete podívat na druhy dámského ochlupení.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Poradna

V naší poradně s názvem SEBOROICKÁ POKOŽKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adéla.

Dobrý den, nevím, jestli jsem tady správně, ale - trpím úporným svěděním vlasové pokožky, nejdříve se vytvořily jakoby puchýřky, svědilo to tak, že jsem do nich zatínala nehty, puchýřky splaskly, teď se zřejmě hojí, ale stále to neskutečně svědí. Pokožku jsem ošetřovala diprosalicem, ale to pomůže vždy jen na krátkou chvíli.
Svědění není po celý den, vždy v nějakém intervalu, v noci je klid. Nevíte, co s tím? Děkuji za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Adélo, vzhledem k úpornému svědění, které zmiňujete, tak bych ze všeho nejdříve volil přípravek proti svrabu - krém Infectoscab (na lékařský předpis), aplikuje se jednorázově. Jako doplňkovou péči bych doporučil tento mix: 2x denně Aerius tablety (jen na lékařský předpis) a pak k tomu 2x týdně umývat šamponem Kerium DS (volně dostupný v lekárně). Uvedené medikamenty Vám může předepsat Váš obvodní lékař, ovšem bez podrobné prohlídky dermatologem není možné přesně určit správnou léčbu a v tomto případě půjde jen o pokusy. Kdyby výše zmíněné nepomohlo, tak Vám vřele doporučuji zajít k dobrému dermatologovi, aby Vám podrobně prozkoumal Vaši vlasovou pokožku na výskyt svrabu, vší, popřípadě i plísně ve vlasech nebo seboroické dermatitidy. Nepodceňte to a raději jděte rovnou ke kožnímu lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Seboroická pokožka

Vodové pupínky

Vodové pupínky mohou být způsobeny dyshidrotickou dermatitidou. Je to typ ekzému, který se omezuje na prsty, dlaně a plosky nohou a projevuje se červenými skvrnami s puchýřky naplněnými čirou tekutinou. Puchýřky postupně praskají a kůže se olupuje. Toto onemocnění je považováno za druh atopického ekzému, ale může být projevem kontaktního alergického ekzému.

Zdroj: Co znamenají pupínky

Babské rady na svědění pochvy

Je dobré se před souloží i po ní dojít vymočit.

Při menstruaci často vyměňujte tampony i vložky, používejte menstruační vložky bez fólie.

Po stolici se utírejte směrem zepředu dozadu.

Je-li to možné, vždy se po pohlavním styku osprchujte čistou vodou.

Jako první pomoc při úporném svědění pomáhá osprchování přirození studenou nebo vlažnou vodou.

Na odstranění vaginálního svědění a kvasinkové infekce pochvy je výborná rovněž sedací koupel: na jeden litr vody dejte pět lžic bylinky krtičníku a dvě lžíce bylinky řebříčku; byliny povařte dvě minuty, poté je nechte ještě asi 15 minut přikryté vylouhovat a pak výluh přeceďte. Teplá koupel by se měla provádět alespoň dvakrát denně a měla by trvat nejméně 15 minut.

Zdroj: Svědění přirození

Puchýřky vzadu na jazyku

Fyziologický povrch jazyka je pokryt sliznicí, která nahoře vybíhá v různě velké papily, takže jazyk je drsný. Pokud máte dlouhodobě na jazyku puchýřky, mohou být signálem závažnějšího onemocnění, jako je rakovina. Ta se projevuje nejprve bílým nestíratelným povlakem, později se může sliznice vyklenout nad povrch a tvořit puchýřky vzadu na jazyku. Okolí je oteklé a samotný povrch nádoru může lehce krvácet.

Rakovina jazyka postihuje třikrát více muže než ženy a objevuje se od 40. roku života, vrcholem výskytu je věk kolem 60 let. Významným faktorem pro její vznik je kouření, konzumace alkoholu, a to hlavně destilátů, dráždění sliznice jazyka zubními implantáty, protézami, ostrou zubní výplní, významná je také nedostatečná zubní hygiena.

Pro úspěšné vyléčení je nutné, aby pacient přišel k lékaři včas. U malých nádorů je na prvním místě v léčbě chirurgické odstranění. U větších typů se tento výkon kombinuje s ozařováním.

Zdroj: Puchýřky na jazyku

Vodnaté puchýřky na dlaních a chodidlech

Vodnaté puchýřky nebo vyrážka na rukou a na nohou mohou být banálním problémem vzniklým z nedbalosti nebo špatnou hygienou, ale také mohou signalizovat závažnější onemocnění.

Příčiny

Některá infekční a chronická onemocnění jsou charakterizována viditelnými kožními projevy ve formě puchýřků. Může se jednat například o lupénku či atopický ekzém, o přenosné choroby, jako je svrab, či jiná parazitární onemocnění. Rovněž různé alergie se často projevují kopřivkou s výskytem vodnatých puchýřků.

Léčba

Léčba je pokaždé zcela individuální a závisí na příčině vzniku puchýřků. Neznalost etiologie nemoci může vést ke komplikacím. Pouze v případě lehkého opálení či popálení může být ošetření v domácím prostředí provedeno bez lékařské pomoci. Ve všech ostatních případech je vhodné se obrátit na lékaře.

První pomoc

Tyčinka proti vzniku puchýřů – omezí tření a vznik puchýřů, je neviditelná, ideální pro otevřenou obuv, snadno se aplikuje a nezanechává stopy.

Hydrokoloidní náplasti na puchýřky – urychlují hojení a především snižují bolestivost a vytvářejí „druhou“ kůži. Slouží také jako prevence vzniku puchýřů.

Zdroj: Vodnaté puchýřky na těle

Dyshidrotický ekzém podle Wikipedie

Dyshidrotický ekzém se projevuje drobnými svědivými pupínky/puchýřky na dlaních rukou a na nohou. Spouštěcími faktory mohou být psychická nepohoda, stres, strava a další. Někdy vyvolávají zhoršení některé potraviny, jako rajčata, ananas, pomeranče, citróny a další. Sami vyzkoušejte, co vám jak při manipulaci, tak při konzumaci ekzém zhoršuje. Používejte šetrné mycí prostředky. Důležité je puchýřky neškrábat. Zde se můžete podívat, jak vypadá dyshidrotický ekzém.

Komplikací jsou opakující se léze, které jsou svědivé a často se infikují. Přesná příčina vzniku onemocnění je neznámá. Léčba je dlouhodobá pomocí mastí s kortikoidy a perorálně se používají antihistaminika.

Zdroj: Dyshidrotický ekzém

Domácí opravné prostředky

  • Doporučuje se nošení volného bavlněného oblečení a také bavlněného spodního prádla. Toto prádlo totiž pohlcuje pot. Nedoporučuje se užívání syntetických materiálů a těsného oblečení.
  • Měli byste se vyhnout častému holení ochlupení a používání krémů v oblasti přirození. Krémy obsahují chemikálie, které způsobují tmavnutí stydké oblasti.
  • Velmi vhodné je užívání citronové šťávy, která je přírodním bělidlem. Recept je jednoduchý, stačí pouze vymačkat jeden citron nebo limetku a touto šťávou masírovat ohanbí. Aplikace by měla probíhat po dobu jednoho až dvou měsíců. Po uplynutí této doby by mělo dojít k viditelnému zlepšení.
  • Jogurt je dalším účinným domácím lékem. Stačí pouze potřít ohanbí a nechat po dobu 10 minut zaschnout. Poté důkladně opláchnout. Při denní aplikaci jogurtu stačí pouze měsíční léčba, která přinese opětovné zesvětlení kůže ve stydké oblasti.
  • Dermatologové doporučují užívání prášku santalového dřeva smíchaného s růžovou vodou. Směs by měla být vytvořena z jedné lžíce prášku santalového dřeva a deseti kapek růžové vody. Tato směs by měla být aplikována na přirození zejména po koupeli. Nechat působit 30 minut a pak opláchnout.
  • Mandlový olej a med jsou dalším používaným lékem ke zmírnění tmavých skvrna na kůži. Smíchejte lžičku mandlového oleje se lžičkou medu. Tato směs se nanese na přirození a vmasíruje. Po 20 až 30 minutách můžete opláchnout.
  • Odlupování kůže (peeling) je velmi vhodným opatřením, protože dochází k odstranění odumřelých buněk a k efektivnější nápravě kůže. Peeling by se měl provádět dvakrát týdně. Vhodné je použít přírodní produkty jako gel z aloe vera, citrusy a olej s obsahem vitamínu E. Aloe vera má uklidňující účinky, citrusy jsou bělidlem a vitamín E hydratuje a vyživuje pokožku. Tyto produkty nebo jejich směsi lze uchovávat v lednici a měly by být používány alespoň po dobu 15 dní, aby došlo k vynikajícím výsledkům.

Zdroj: Tmavá kůže na přirození


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP