Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VYRÁŽKA PO TEPLÉ VODĚ

OBSAH

Vyrážka z vířivky foto

Zde můžete vidět, jak vypadá vyrážka z vířivky.

Zdroj: Vyrážka z vířivky

Diskuze

V diskuzi MED SE SKOŘICÍ NA CUKROVKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav.

Dobrý den, chtěl bych vyzkoušet med se skořicí, mám diabet 2typu,beru 2x denně Siofor 850, můžete mi poradit jak a v jaké kombinaci med se skořicí UŽÍVAT? DĚKUJI

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mašlonka Leo.

mam cukrovku druheho typu picham si inzulin v davce 30 slyšel jsem že na cukrovku kladně působi med se skořici můžu ho konzumovat v davce dvě kavove lžíčky medu s michat s půl lžičkou skořice v teple vodě a na lačno vypit?

Zdroj: diskuze Med se skořicí na cukrovku

Co znamená krupičková vyrážka na zádech

Krupičková vyrážka na zádech může naznačovat výskyt Pityriasis rosea (růžové pityriázy), což je naštěstí neškodná vyrážka, kdy se jedno ložisko postupně rozšíří na končetiny, záda, břicho, případně krk. Příčina není známá, vyrážka však není nakažlivá, pouze může svědit. Nezřídka zmizí bez léčby během 6–8 týdnů. Pityriasis rosea se nejčastěji objevuje u osob ve věku mezi 10 a 35 lety.

Zdroj: Krupičková vyrážka u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST KLOUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den je mi 28let a jiz skoro rok mě pobolívá levé rameno to by se ještě dalo vydržet, ale před několika týdny mě začli bolet prsty na levé ruce a celé zápěstí, klouby, při každém pohybu ruky neboli kloubů na prstech to strašně bolí, před pár dny mě bolesti začli budit i v noci a prsty mi zůstávají v určité poloz, od dnešního rána mám třetí prst ohnutý nemohu sním pohnout jak ho zkusím narovnat na dlani je vydět jak se šlacha natahuje a bolí to a prst prostě nenarovnám. Dnes jsem jela na chyrurgii prst mi narovnal a mám ho opět ohnutý. Objednali mě na revmatologii ale termín do měsíce, nevim jak stím vydržím. Levá ruka je mi k ničemu, doma malé děti a já ani neuvařím. Netuším co mám dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takhle se projevuje syndrom karpálního tunelu. Zde je nejúčinnější léčba pomocí operace šlach. Proti bolesti používejte mast Voltaren forte a procvičujte ruku v teplé vodě. Samoléčba v tomto případě moc nepomáhá a proto budete muset vydržet do lékařské prohlídky u revmatologa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest kloubu

Alergická vyrážka – fotky

Zde můžete vidět, jak vypadá alergická vyrážka.

Zdroj: Alergická vyrážka na nohou

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ILONA.

jake bylinky proti svedeni kuze dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na zmírnění svědění kůže nejlépe zabírají tyto přírodní produkty:
Esenciální olej z máty peprné - aplikovaný na pokožku;
Chladivý obklad - studený ručník nebo ledová tříšť na 5 až 10 minut;
Obvaz z mokré gázy - gáza namočená v teplé vodě;
Obklad z vloček - na prášek umleté ovesné vločky rozpušťené ve vodě;
Jablečný ocet - zředěný vodou 1:1, nanesený na pokožku a zaschlý;
Jedlá soda - jedlá soda s trochou vody, vytvoří se pasta, která se aplikuje přímo na svědění;

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bylinky proti svědění kůže

Krupičková vyrážka u dětí

Krupičková vyrážka u dětí je široký pojem a může signalizovat více onemocnění.

Příznaky

Příznaky jsou individuální dle druhu onemocnění a nedají se zobecnit.

Co s tím dělat

Každá nemoc se léčí svým určitým způsobem. Zevšeobecnit lze snad jen to, že se nejprve volí jiná léčba než léčba kortikoidy, která je vyhrazená až pro případy, kdy nic jiného nezabírá. Na zánětlivé vyrážky jsou vhodné studené obklady. Teplé vysýchavé obklady působí překrvení kůže, tlumí svědění a zmenšují mokvání. Rozlišovat musíme i jednotlivé lékové formy – masti, krémy, pudry, roztoky, emulze a podobně. Na každou nemoc se hodí něco jiného, poraďte se proto raději se svým praktickým nebo kožním lékařem. Pokud jde o podezřele mokvající vyrážku, s návštěvou lékaře neváhejte.

Obrázky

Takto vypadá krupičková vyrážka u dětí.

Zdroj: Dětské pupínky

Diskuze

V diskuzi BETTA BOJOVNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Venda.

Dopřejte vašemu beťákovi slanou koupel. Slaná voda ho zbaví této nemoci. V čase, kdy bude ryba v soli, vyčistěte akvárko horkou vodou a vydesinfikujte ho savem. Pak do čisté vody rybu přeneste. Slanou koupel uděláte rozmícháním 5 litrů vody a 0,5 kg soli. Ryba se začne olupovat a tím se zbaví nemoci. Ryba musí být stále v teplé vodě o teplotě, na kterou je zvyklá.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Veronika.

Děkuji moc

Zdroj: diskuze Betta bojovnice

Skvrny na stehnech

Skvrny na stehnech mohou vzniknout v důsledku alergických reakcí, metabolických onemocnění, autoimunitních chorob, krvácivých stavů, infekčních nemocí, nádorů cév a podobně. Věnujte proto pozornost výskytu skvrn na kůži (například po jídle, po použití kosmetických přípravků, po pobytu v chladu, nebo naopak v teple). Teprve po zjištění příčiny může být totiž zahájena odpovídající léčba.

Zdroj: Vyrážka na stehnech

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andy.

Při zánětu močového měchýře tolik na babské rady nespoléhám, možná tak akorát piju brusinkový čaj. Maminka mi pokaždé radí sedací koupele v teplé vodě nebo s heřmánkem, ale to jsem při zánětu několikrát zkoušela, ale stejně mi to nepomohlo. Takže si radši koupím v lékárně uroval akut s manosou, což je přírodní doplněk, který mi vždycky zabere a já mám do tří dnů pokoj. v tomhle jsem dost konzervativní, protože když už mi něco zabere, tak už se mi nechce zkoušet něco dalšího a experimentovat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Po opakovaném zánětu močového měchýře léčeného antibiotiky, jsem na radu léčitelky jako prevenci užívala měsíc Chlamydil Extra, dodnes čas od času využívám lahvičku kapek Lichořeřišnice větší. Je to víc než dva roky a světe div se, mám klid. Lichořeřišnice má ještě jeden bod k dobru - přestaly mi padat vlasy. Neradím, jen píšu vlastní zkušenost.

Zdroj: diskuze Zánět

Vyrážka při HIV

Vyrážka při HIV se objevuje jak na začátku onemocnění, tak i v pokročilých stadiích. Pokud máte pupínky a nejdou jednoduše vysvětlit nebo jednoduše léčit, pak pomyslete i na možnost, že jste se nakazili HIV. Tady je několik fotografií, na kterých je vidět HIV vyrážka.

Zdroj: Infekce HIV

Poradna

V naší poradně s názvem VYRÁŽKA PO KOUPÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin Opatrný.

Dobrý den,

dnes se mi podruhé stalo, že po koupání v jezeře mi naskočila vyrážka po celém těle, kde došlo ke kontaktu s vodou. Po 15 minutách zmizí. Už se mi to letos jednou stalo při koupání v řece. Je mi 25 a dřív jsem s tím nikdy problém neměl. Dá se tomu nějak předejít? Nebude se to zhoršovat? Obě vody byly poměrně ledové.

Děkuji s pozdravem Martin Opatrný

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle fotografie to vypadá, že se Vám na kůži udělala alergická vyrážka. To klidně může být způsobeno obsahem sinic ve vodě, ve které jste se koupal. Pomůže na to osprchování pod čistou vodou hned po tom, co vylezete z vody. Přesný důvod své vyrážky zjistíte na alergologii, kde Vám můžou udělat testy na obvyklé alergeny a podle výsledků určit rozsah Vaší alergie. Předejít se této vyrážce dá tím, že změníte místo na koupání. Také se prodávají léky na alergii, které se musí ale užívat v dostatečném předstihu (týden až dva), aby mohly zabránit podobným vyrážkám.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vyrážka po koupání

Krupičková vyrážka

Šestá nemoc se nejčastěji projevuje u dětí v kojeneckém a batolecím věku; začíná horečkami, které klesnou po 3–4 dnech, přičemž následně nastoupí drobná krupičková vyrážka, která se šíří po trupu vzhůru ke krku a na paže, obličej zůstává téměř vždy bez vyrážky. Výsev zmizí do několika hodin, maximálně dnů.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí

Diskuze

V diskuzi MALE BILE FLEKY NA RUKOU A NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libor.

Dobry den asi pred rokem se mi udelali male bile flicky v oblasti stehen a predlokti . Kdyz si lehnu zmizi kdyz stojim tak se zase objevi . Pri koupani v teple vode take zmizi a po chvilce se zase objevi.kdyz zacnu vykonavat nejakou cinnost a je mi horkn hodne tak castecne zmizi . Uz jsem navstivil dva kozni lekaze a meli odlisni nazor jeden rekl ze to neni kozni problem a druhy ze je to porucha cevek v kuzi prosim poradte co s tim dekuji za odpoved Libor

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Male bile fleky na rukou a nohou

Vyrážka na obličeji u ročního dítěte

Takováto vyrážka může signalizovat atopický ekzém, pokud se vyloučí potničky a infekční onemocnění. Pozor na tyto alergeny: rajče, celer, cibule, oříšky, ryba, jahody. Nebo se může jednat o alergickou reakci na plísně (drží se třeba na zamlžených oknech), případně o alergickou reakci na chlad.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÉ NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Spanelová.

Vnučka je u moře a objevili se ji červené fleky na nártech.3dny nešla do moře a fleky se ji utratily a po moři se ji zase objevily.Muze to být s moře?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vyrážka z modrozelených řas
Modrozelené řasy, také známé jako sinice, jsou to, co většina lidí zná jako „jezírkový kal“. Plave na hladině nebo leží pod hladinou a může „kvést“, když je voda teplá a klidná. Někdy produkuje toxiny (cyanotoxiny), které mohou dráždit pokožku nebo vyvolat alergickou reakci. Při kontaktu s ní může kůže zčervenat, otéci a bolet. Někdy se vytvoří malé puchýře.
Modrozelené řasy lze nalézt ve sladké vodě, slané vodě nebo smíšené „brakické“ vodě. Pokud jste jí vystaveni, odstraňte veškerý kontaminovaný oděv a šperky a myjte si pokožku mýdlem a vodou po dobu 10 až 15 minut. Ne u každého, kdo přijde do kontaktu s modrozelenou řasou, se příznaky rozvinou, ale pokud ano, antihistaminika a hydrokortizonový krém vám mohou pomoci s jejich úlevou.
Abyste se ochránili před těmito toxickými květy, vyhněte se vodě, která je zabarvená a páchnoucí nebo která má na povrchu zelenou špínu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červená noha

Svědivá vyrážka na nohou – léčba

K základnímu ošetření patří podávání léků proti alergii a vyvarování se kontaktu s alergenem. Pro zlepšení stavu pokožky se používají zvlhčující krémy.

Zdroj: Alergická vyrážka na nohou

Poradna

V naší poradně s názvem RAYNAUDOVA NEMOC SYNDROM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirosla sinkora.

trpim nekolik let nateklymi prsty zejmena v zimne jsou docervena natekle a bolestive byt se o ne jenom trochu uhodim,na internetu se pise ze podobne problemy souvisi s tzv. raynaudovou nemoci ci syndromem ja vsak mam ruce permanentne cervene v zime podstatne vice v letnim obdobi mene zato konecky prstu mam studene i v letnich mesicich nikdy mi nezbelaji a v teplem obdobi roku jsou mene zarudle ale zato obcas ledove studene,o teto nemoci se pise ze muze hrozit amputace prstu kde by bylo neadekvatnejsi vysetreni na interne v nemocnici nebo krevni testy u praktickeho lekare,v pripade systemoveho lupusu erythematosus asi by bylo lepsi vysetreni na nefrologii dekuji telefon 728919052

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejlepší vyšetření těchto problémů můžete získat na oddělení cévní interna - kardiologie, pak také i neurolog by k tomu mohl něco zjistit, ale i ortopéd by mohl zjistit příčinu. Váš problém souvisí s vadným prokrvováním periferií. Jako domácí lék na tyto problémy by bylo možné aplikovat koupel rukou střídavě v teplé a studené vodě a pak chvíli nechat celé horní končetiny vztyčené vzhůru, aby se z nich uvolnila přebytečná krev. Také procvičování úchopových svalů s nataženými horními končetinami nad hlavou by bylo prospěšné. Slouží k tomu takové gumové kolečko, které se střídavě stiskne a uvolní. Až budete po vyšetření lékařem, tak sem dejte vědět co vám zjistili.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Raynaudova nemoc syndrom

Vyrážka na obličeji u starších dětí

  • kopřivka
  • plísňová infekce
  • atopická dermatitida
  • alergická dermatitida

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Diskuze

V diskuzi DRACENA PŘESAZOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina Slabá.

Dobrý den. Mám krásnou dracenu původně z IKEA. Roste do výšky, listy má zelené a pevné. Nic jí nechybí. Je tu jen jeden háček. Má hodně kořenů. Mám ji přesazovat pořád do většího a většího květináče, nebo ji můžu odstřihnout jemné kořeny a nechat jen ty silnější? Můžu ji zmenšit celý kořenový bal třeba na polovinu? Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mužíková.

Dotala jsem špičku 40 cm od skomírající draceny,červeně žíhaná. Dracena byla do 3/4 sucá, lámala se jako suché klavky. Jak ji mohu zachránit? zatím ja 2 dny ve vodě. Vsadit do zeminy, nebo zakoření ve vodě? Možná zmenšit, zkrátit špičku?
Předem moc děkuji za radu.

Zdroj: diskuze Dracena přesazování

Vyrážka na stehnech u dětí

Vyrážka na stehnech může signalizovat alergie, mykózy nebo atypickou formu atopické dermatitidy. Vyrážka na stehnech se může objevit při nošení nových kalhot, které ještě nebyly vyprány, nebo kalhot vypraných v novém pracím prostředku.

Příznaky

Vyrážka může mít různý charakter: od drobných červených skvrn nevystupujících nad povrch přes pupínky až po hrboly a puchýře.

Co s tím dělat

Při výskytu se doporučují stěry na mykologické i bakteriologické vyšetření, pokud antibiotikum nepomáhá, je nutné nasadit například krém Imacort a následně dle vyšetření kultivace jinou cílenou léčbu.

Obrázky

Takto vypadá vyrážka na stehnech u dětí.

Zdroj: Dětské pupínky

Vyrážka s puchýřky

Impetigo je úporná vyrážka, jež se projevuje nalitými puchýřky, které posléze praskají a vytvoří krustu medové barvy, což je hlavní poznávací znamení tohoto onemocnění. Nejčastěji se vyskytuje na místech, kam si dítě sahá, ve vlasech, na obličeji a především kolem úst. V tomto případě je nutná včasná návštěva lékaře, který předepíše antibiotika, čímž mimo jiné zamezí šíření vyrážky na další osoby.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí

Svědivá vyrážka

Svědivé vyrážky bývají vyvolány infekcemi, alergiemi nebo kousnutím hmyzem. Některé druhy vyrážek jsou běžné zejména u novorozenců a kojenců.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí

Ošetření dětské vyrážky

Každá nemoc se léčí svým určitým způsobem. Zevšeobecnit lze snad jen to, že nejprve se volí jiná léčba než léčba kortikoidy, která je vyhrazena až pro případy, kdy nic jiného nezabírá. Na zánětlivé vyrážky jsou vhodné studené obklady. Teplé, vysýchavé obklady působí překrvení kůže, tlumí svědění a zmenšují mokvání. Rozlišovat musíme i jednotlivé lékové formy – masti, krémy, pudry, roztoky, emulze a podobně. Na každou nemoc se hodí něco jiného, poraďte se proto raději se svým praktickým nebo kožním lékařem. Pokud máte podezřele mokvající vyrážku, s návštěvou lékaře neotálejte!

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Dětské vyrážky

Vyrážka na kůži provází celou řadu infekčních virových onemocnění (zarděnky, plané neštovice, pátá a šestá nemoc) a některé bakteriální nemoci, jako je spála, hnisavý zánět mozkových blan nebo stafylokoková kožní infekce, impetigo. Vyrážka může vzniknout také jako reakce na štípnutí hmyzem, alergická reakce nebo může provázet některá onemocnění spojená s poruchou obranyschopnosti.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí

Co znamená krupičková vyrážka na obličeji

Krupičková vyrážka na obličeji může být projevem páté nemoci. Vyrážka se nejprve objeví v obličeji a později se šíří na ruce i nohy. Je rudá s centrálním vyblednutím, následně se slévá do velkých ploch ve tvaru prstenců či girland. Některé děti svědí, jiné ne. Trvá 10–12 dní, horečka je u ní spíš vzácná. Inkubační doba je jeden až čtyři týdny. Raději zajděte k lékaři, ten vám doporučí něco na svědění (antihistaminika), případně další léky. Důležitý je klid na lůžku. Nemocného držte stranou od ostatních. Ani na krok by se k němu neměla přiblížit nastávající maminka (hrozí vážné poškození plodu)!

Zdroj: Krupičková vyrážka u dětí


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP