Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VÝPOTEK NA HOLENÍ KOSTI

OBSAH

Čaj jako domácí voda po holení

Čaj se také dá používat jako domácí voda po holení nebo osvěžovač, který má uklidňující efekt v jakémkoliv ročním období. Jen si lehce potřete tvář čajem a necháte zaschnout.
 

Zdroj: Léčivé účinky čaje v kosmetice

Poradna

V naší poradně s názvem HNĚDÉ SKVRNY NA NOHÁCH NA HOLENI KOSTI I NÁRTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Kucapova.

Dobrý den mám cukrovku a trápí mně sbarvení kůže na nohou a na kotníku jsou vidět malé žilky na koho se mám obrátit ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Skvrny na holeni při cukrovce jsou diabetická dermopatie. Mohou vypadat jako jednoduché stařecké skvrny. Ale nejsou. Vysoká hladina cukru v krvi při cukrovce poškozuje malé krevní cévy a způsobuje tyto nahnědlé skvrny. Tyto kulaté, drsné skvrny se často objevují právě na holeních. Dermopatie je obvykle neškodná a měla by sama odeznít do 18 měsíců. Ale také může vydržet déle. Proti opakování vám může pomoci, když udržíte krevní cukr v terapeutických hodnotách.

Malé žilky na kotníku může být Granuloma Annulare. Nedá se s jistotou říct, že souvisí s cukrovkou, protože přesná příčina není známa. Vypadají jako drobné červené hrbolky kolem kotníků, rukou, nohou nebo horní části paží a jinde. Může to být reakce na zánět. Váš lékař se může pokusit léčit je pomocí krémů nebo injekcí. Pokud jsou vaše příznaky mírné, nebudete potřebovat žádnou léčbu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hnědé skvrny na nohách na holeni kosti i nártu

Holení pohlaví je osobní volba

Mohou vznikat zdravotní následky spojené s jakýmkoliv typem depilace. Jedná se o holení, voskování, ořezávání, vytrhávání pomocí pinzety, řezání nebo laserové ošetření. Stydká oblast je velmi citlivá na tyto techniky odstranění ochlupení.

Zdroj: Holení pohlaví

Diskuze

V diskuzi HOLENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš.

Je to skvělý pocit čistoty a holkám se to na nudy líbí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lisak.

Mě to vzrušuje, holí mě manželka a vždycky se u toho udělám

Zdroj: diskuze Holeni

Rady k holení pohlaví

Ženský krém na holení je vhodný pro muže i ženy, protože všechny výrobky jsou mírné a jemné. Pánské holicí krémy způsobují podráždění kůže. Také se nedoporučuje holení hned po ránu. Během spánku se hromadí vaše tělní tekutiny. Doporučuje se počkat 20 až 30 minut, až se tekutiny navrátí zpět pod kůži. Dětský olej je ideální, ale některým lidem může způsobit podráždění. V nejlepším případě se doporučují hydratační krémy nebo tělové mléko. Mezi nejlepší hydratační krémy patří Eucerin.

Zdroj: Holení pohlaví

Možné následky po holení pohlaví

  • Svědění,
  • Pálení,
  • Škrábance,
  • Řezy,
  • Boule,
  • Červené pupínky,
  • Genitální infekce,
  • Zarůstání chloupků.

Co je to folikulitida?

Folikulitida, to je ta vyrážka po holení. Folikulitida je infekce ve vlasovém folikulu, která je obvykle způsobena bakterií Staphylococcus nebo plísněmi. Obvyklou příčinou folikulitidy je čerstvé oholení, kde následně vyrůstají nové chloupky, které se mohou kroutit. Díky tomu je pokožka drážděna.

Zdroj: Holení pohlaví

Alergické reakce doprovázené svěděním

Podívejte se zblízka na své svědící nohy. Jsou červené, protože jste si je poškrábali, nebo je tam vyrážka? Svědivé vyrážky jsou známkou alergické kožní reakce zvané kontaktní dermatitida. Toto jsou některé běžné spouštěče:

  • Nikl (nachází se v mnoha kovech, včetně zipů);
  • Vůně a parfémy;
  • Šampony;
  • Latex;
  • Cement;
  • Jedovatý břečťan;
  • Prací prostředky;
  • Aviváže.

Zdroj: Svědění holení kosti

Diskuze

V diskuzi OTOK A VODA V KLOUBU U PALCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Matějková.

Otok skoro zmizel, ale výpotek se občas objeví.
Ví někdo radu, co s tím, do bot se pořád nevejdu.
Děkuji M.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Otok a voda v kloubu u palce

Holení dámského přirození

Zdroj: Holení dámského přirození

Poradna

V naší poradně s názvem VYRAZKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Nie som si isty ci to je po holeni. Ale preslo to od brady az na lice a na ucho.prosim o radu
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše se jedná o systémový lupus erythematosus. To je autoimunitní onemocnění, při kterém se zblázní váš imunitní systém a začne napadat vlastní buňky. Léčba probíhá pomocí imunosupresiv, nejčastěji kortikoidy. Jestli je to skutečně lupus může zjistit váš lékař laboratorním vyšetřením krve. Lupus je potřeba léčit, protože stejně jako se projevuje na vašem krku, tak může napadat i všechny vnitřní orgány a tkáně. Nejde o jen tak nějakou vyrážku, musíte k lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožní vyrážka foto

Jak na hladké pohlaví

Pokud chcete mít své pohlaví hladké a holé, budete ho muset holit pravidelně, dokonce denně. Měli byste zvážit, zda to stojí za to, co se líbí dnes, nemusí být za 5 týdnů. Kromě toho je holení pohlaví časově náročné. Může být i celkem nákladné, protože budete muset investovat do speciálních holicích strojků či nových břitev. Dokonce budete muset používat různé produkty, třeba ženy používají po holení smetanu, dětský olej anebo krém z Aloe Vera.

Zdroj: Holení pohlaví

Diskuze

V diskuzi HOLÍCÍ STROJEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.

Před nákupem si přečti www.covybrat.cz/nejl… , ušetří ti to čas i nervy

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marek.

Dobrý den,

děkuji za odkaz a doporučím mrknout ještě také sem www.arecenze.cz/holi… :). Moc mi to s výběrem pomohlo.

Zdroj: diskuze Holící strojek

Anatomie

Stydkou oblast tvoří:

  • Podbřišek,
  • Mons pubis – stydký pahorek, což je měkká hromádka masa, která je výše nad genitáliemi. Jedná se o podkladní vrstvu tuku pod kůží, která chrání stydkou kost. Je mnohem výraznější u žen než u mužů.
  • Genitálie
  • Hráz neboli perineum je proužek kůže mezi genitáliemi a konečníkem
  • Řiť
  • Hýždě
  • Plavková plocha je oblast kůže podél spodní částí břicha a mezi nohama.

Holení stydké oblasti se může lišit podle množství kůže. Holení jakéhokoli druhu může mít různé zdravotní následky.

Zdroj: Holení pohlaví

Poradna

V naší poradně s názvem OSLABENÉ LEDVINY U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Psovi s oslabenými ledvinami budou nejvíce vadit pokrmy z masa. Jenže dostat do psa bílkoviny bez masa je problém, protože třeba fazole a soju možná nesežere. Tak potom zbývá nejméně problematické maso z ryby. Použít můžete cokoliv, co nemá kosti, filé, tresku, tuňáka a smíchat mu to s kuskusem nebo kroupami.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ilona.

Mám dotaz na ty rybí kosti. Proč bez kostí? Dávám psům celé ryby rovnou po vylovení. Děkuji Ilona

Zdroj: diskuze Oslabené ledviny u psa

Kritéria hodnocení dTestu

  • velmi dobře: 100–80 %
  • dobře: 79–60 %
  • uspokojivě: 59–40 %
  • dostatečně: 39–20 %
  • nedostatečně: 19–0 %

Zdroj: Nejlepší strojky na mokré holení

Diskuze

V diskuzi HOLENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Nechápu jak je možné holit vaginu????????? Oholit lze pouze vulvu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Holení

Postup holení

Při holení pomocí klasického holicího strojku je důležité pokožku chránit pomocí holicího gelu či pěny. Gel změkčí ochlupení a do určité míry chrání pokožku před poškozením. Pokud máte chlupy delší než centimetr, raději je nejdříve zkraťte nůžkami. Teprve nyní použijte pěnu či gel, a můžete začít. U holení je nejlepší si sednout, třeba na vnitřní okraj vany. Jednou rukou přidržujte své přirození, napínejte kůži a druhou provádějte holení. Pokud budete holit proti směru růstu chloupků, tedy zespoda nahoru, oholení bude dokonalejší, ale riskujete, že vám chloupky budou časem zarůstat a způsobovat nevzhledné, zanícené pupínky. Doporučuje se proto holení po směru růstu. Při holení varlat si opět pomáhejte druhou rukou tak, že budete napínat a roztahovat jinak volnou kůži. Předejdete tím škrábancům. Po holení použijte kvalitní balzám. U někoho se mohou objevit zarudlé tečky nebo pálení. Po druhém a třetím oholení to bývá mnohem lepší, nevzdávejte to. Jde o normální jev.

Zdroj: Jak správně oholit penis a varlata

Diskuze

V diskuzi MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,mam opakovaně problémy s poševní mykozou,taky často holení močového měchýře.Máte někdo zkušenost,zda by mi některý s těchto přípravků mohl pomoci?Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mykóza

Onemocnění se svěděním holení kosti

Svědění může být příznakem vážného onemocnění – takového, o kterém možná ani nevíte.

  • Lymfomy. Svědění se často vyskytuje u lidí s Hodgkinovým lymfomem a kožním T-buněčným lymfomem.
  • Rakovina kůže. Mnohokrát je jediným příznakem této rakoviny skvrna na kůži. Může to být skvrna nebo piha, které mění tvar nebo velikost. Někdy to bude svědit - možná to je důvod, proč si toho všimnete.
  • Pokročilé onemocnění ledvin. I když váš stav nesouvisí s cukrovkou, svědění je běžným příznakem, když vám začnou selhávat ledviny a potřebujete dialýzu .
  • Onemocnění jater. Při tomto onemocnění svědění začíná na dlaních nebo chodidlech a pak se šíří dál. Můžete mít cirhózu nebo ucpaný žlučovod. Hepatitida C, virová infekce, která způsobuje zánět jater, může také způsobit svědění kůže. Naštěstí je často vyléčitelná pomocí léků, které užíváte 2 až 6 měsíců.
  • Onemocnění štítné žlázy. Problémy se štítnou žlázou jsou další možnou příčinou svědění kůže. V některých případech může onemocnění štítné žlázy způsobit chronickou kopřivku. Vypadá jako vyvýšené, svědivé, červené skvrny nebo skvrny barvy kůže, které mohou přicházet a odcházet.

Zdroj: Svědění holení kosti

Léky způsobující svědění nohou

Někdy je svědění vedlejším účinkem léků. Je to zvláště běžné u opioidních léků proti bolesti. Svědění z těchto léků obvykle nepřichází s vyrážkou nebo kopřivkou.

Několik léků proti rakovině také způsobuje svědění. Tyto léky mohou nebo nemusí způsobovat kožní příznaky.

Svědění může být také příznakem alergické reakce. Ve skutečnosti jsou kožní reakce nejčastější formou alergické reakce na lék. Toto jsou některé z léků, které často způsobují alergické reakce:

  • Antibiotika na bázi penicilinu;
  • Sulfonamidová antibiotika;
  • Antikonvulziva;
  • Nesteroidní protizánětlivé léky (NSAID);
  • Chemoterapie.

Zdroj: Svědění holení kosti

Svědění nohou od kolen dolů

Máte na noze místo, které si nemůžete přestat škrábat? Svědí vás často celé nohy? Pokud jste na kteroukoli otázku odpověděli ano, víte, jak znepokojující může být tento příznak.

Svědění vás může probudit uprostřed noci. Po chvíli může způsobit úzkost a dokonce i depresi. Pokud se poškrábete, může to být ještě intenzivnější.

Existuje mnoho důvodů, proč vás svědí nohy. Některé nejsou moc vážné, například suchá kůže v zimním období nebo nošení hrubých látek, či těsných ponožek. Existují ale příčiny vážnější, které stojí za pozornost.

Zdroj: Svědění holení kosti

Historie holení dámského pohlaví

Pokud se přeneseme do historie, zastavme se již v pravěku, ženy prý v této době k odstranění nepříjemného ochlupení používali depilační krémy. Nejčastěji se používal arzen, který vedl k celkovému odstranění ochlupení na intimních místech. Později, konkrétně ve starém Egyptě, vznikly první břitvy. Ve starém Egyptě oholené intimní partie znamenali krásu, jemnost. Nejčastěji se jako depilační krém používal med s olejem. Tento styl odstraňování ochlupení byl posléze přenesen i do jiných zemí, v té době rozvinutých, jako bylo Řecko, Řím. Holení těchto partií se provádělo kvůli čistotě, zároveň se jednalo o známku lepšího postavení ve společnosti.

V období, kdy vládla francouzská móda, měly ženy zakázáno holení intimních partií. Dalo by se říci, že holení intimních partií je hitem nebo fenoménem dnešní doby, tedy dvacátého a jednadvacátého století. V dnešní době si již ženy na intimních partiích vytvářejí různé tvary, aby tak zaujaly svůj mužský protějšek.

Zdroj: Holení dámského přirození

Diabetes a svědění holení kosti

Diabetes může vést k mnoha problémům, včetně svědění kůže. Když máte cukrovku a objeví se u vás svědění nohou, příčinou může být:

  • Vysoká hladina cukru v krvi. To může způsobit extrémně suchou pokožku , která vyvolává nutkání se škrábat.
  • Špatná cirkulace. Špatný krevní oběh, který je častý u cukrovky, může také způsobit svědění nohou.
  • Poškození nervů (neuropatie). Bolest a necitlivost jsou typickými příznaky diabetického poškození nervů, ale někteří lidé mají pocit nazývaný neuropatické svědění.
  • Diabetické onemocnění ledvin (nefropatie). Onemocnění ledvin je běžné u diabetu 1. i 2. typu. Jedním z příznaků je přetrvávající svědění.
  • Eruptivní xantomatóza. Když váš diabetes není dobře kontrolován, můžete mít propuknutí malých, svědivých pupínků. Obvykle se objevují na vašich stehnech, zadní straně kolen, na hýždích nebo na ohybech loktů.
  • Nemoci kůže. Kožní onemocnění mohou být chronické, což znamená, že přetrvávají po dlouhou dobu - možná celý život. Mohou také trvat jen hodiny nebo dny. Kožní onemocnění, která mohou způsobit svědění nohou, zahrnují:
    • Ekzém,
    • Psoriáza,
    • Svrab,
    • Hmyzí štípnutí,
    • Kopřivka.

Můžete také patřit mezi osoby s extrémně suchou, svědivou pokožku bez základní příčiny. Toto je kožní onemocnění samo o sobě. Lékařský termín je xeróza.

Zdroj: Svědění holení kosti

Kdy navštívit lékaře

Nikdy neuděláte chybu, když zavoláte svému lékaři, kdykoli máte zdravotní problém. Svědění není výjimkou. Abychom vám ale pomohli rozhodnout se mezi tím, zda to vydržíte a nebo si domluvíte schůzku, nabízíme vám několik rad, které vám mohou pomoci.

Odborníci říkají, že byste měli navštívit lékaře, pokud vaše svědění:

  • I přes domácí ošetření vydrží déle než 2 týdny.
  • Je závažná, ruší vás nebo vám nedovolí spát.
  • Přichází rychle bez jasného důvodu.
  • Působí na celé vaše tělo.
  • Přichází s dalšími příznaky, včetně extrémní únavy nebo horečky.

Léčba základní příčiny vám často poskytne úlevu. Může pomoci dostat cukrovku pod kontrolu nebo přestat užívat lék, který způsobuje svědění.

Zdroj: Svědění holení kosti


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP