Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PROČ JE ZÁNĚT KŮŽE V OBLASTI GENITALII

OBSAH

Příznaky genitálního herpesu

Herpes způsobuje puchýře, které jsou bolestivé zejména v oblasti genitálií. Počáteční stadium infekce může být spojeno i s chřipkovými příznaky, horečkou, bolestmi kloubů, bolestí při močení, svěděním nebo brněním. Puchýře se obvykle hojí 1 až 2 týdny. Virus však zůstává v těle natrvalo, což znamená, že se vředy mohou opakovaně vracet. Pokud se vrátí, jsou naštěstí méně bolestivé a rychleji se hojí.

Zdroj: Opruzeniny genitálií alias genitální herpes

Poradna

V naší poradně s názvem TMAVÁ KŮŽE PO ZPOCENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Era74@seznam.cz.

Dobrý den,prosím Vás ,poraďte mi.Před časem jsem se v létě spotila v oblasti vnitřních částí stehen a následně oprudila. Pak po zhojení mám tu kůži v oblasti genitálií ztmavlou a nevypadá to hezky.Lze nějakým způsobem,aby ta kůže v těch místech znovu zesvětlala?Třeba se v něčem vykoupat,něčím mazat v oněch partiích apod...???Děkuji Vám moc předem za odpověď.S pozdravem.Erika.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Eriko, opalovala jste si zahojenou opruzenou pokožku v tom samém létě, kdy se vám to oprudilo?

Zdroj: diskuze Tmavá kůže po zpocení

Opruzenina fotografie

Červené projevy opruzenin na jejich typických místech, na zadku, pod prsy u dospělých, na faldách u kojenců anebo opruzeniny genitálií, jsou zde: opruzeniny fotografie.

Zdroj: Jak na opruzeniny kůže

Poradna

V naší poradně s názvem FOLIKULITIDA NA GENITÁLIÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikol.

Chtěla bych se zeptat,
je možné mít folikulitidu a cítit bolest okolo močové trubice a svědění v oblasti genitálií?
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Folikulitidu způsobují bakterie, které můžou zároveň infikovat i močovou trubici. Takže příznaky folikulitidy a zánětu močových cest se mohou objevit společně. Doporučuji užívat extrakt z brusinek a kdyby se to zhoršovalo a řezalo vás to při čůrání, tak bych doporučil zajít s tím na gynekologii nebo urologii.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Folikulitida na genitáliích

Proč máme pubické ochlupení

Pubické ochlupení je ochlupení rostoucí v oblasti genitálií, třísel a někdy i na horní části stehen (u dospělé ženy se pubické ochlupení vyskytuje na stydkém pahorku a velkých stydkých pyscích). Jedná se o druhotný pohlavní znak, který se začíná projevovat v období puberty. Na rozdíl od vlasů dorůstá pubické ochlupení pouze 3 až 8 centimetrů a má jinou strukturu. Růst pubického ochlupení je daný hormony a jeho intenzita se rozděluje do pěti stupňů podle tzv. Tannerovy stupnice, zavedené britským pediatrem Jamesem Tannerem. Pubické ochlupení má funkci ochranou, aby se do pochvy nedostaly nečistoty.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Diskuze

V diskuzi HOLENÍ GENITÁLIÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aneta.

chci se zeptat jak velkou na to používáte odměrku. Děkuji za odpověď

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Holení genitálií

Příčiny tmavé kůže na přirození

Velmi častou příčinou tmavé kůže na přirození je plísňová infekce. Tmavá kůže na přirození se objevuje zejména u lidí žijících v tropickém podnebném pásu, protože je často vystavována potu. Také těsné oblečení a neprodyšné látky mají za následek infekci a po určité době může dojít i k tmavnutí kůže na přirození. Další příčinou může být alergická reakce. Alergie se vyvíjejí v důsledku špatné hygieny, nadměrného pocení a používání kosmetických produktů (krémů). Kontinuální svědění v oblasti přirození vede ke škrábání, což má za následek tmavnutí a jizvení kůže na přirození. Nošení těsného oblečení a spodního prádla může být rovněž příčinou tmavé kůže. Kůže v genitální oblasti je velmi citlivá, proto i menší tření způsobuje její zbarvení a zjizvení. Nejčastěji dochází k tmavnutí kůže ve stydké oblasti kvůli holení ochlupení. Je ale normální, že je přirození o něco tmavší než zbytek kůže na těle.

Zdroj: Tmavá kůže na přirození

Poradna

V naší poradně s názvem RADA HŘEBÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Magdaléna.

Dobrý den, koupila jsem si hřebíčkový olej, protože mám podezření, že jsem se nakazila svrabem. Svědění se vyskytuje pouze v oblasti dekoltu, a v loketních jamkách s drobnými pupínky někdy až k zápěstí, ale intenzivní noční svědění se téměř nevyskytuje, tudíž se možná jedná pouze o planý poplach, ale bohužel v nejbližších dnech se kvůli zahraniční cestě nedostanu k lékaři, který by mi tu tuto skutečnost případně potvrdil nebo vyvrátil. Ráda bych alespoň prvotně předešla dalším komplikacím právě použitím hřebíčku. Prosím o zodpovězení několika otázek než začnu s aplikací ... V jakém cca poměru naředit hřebíčkem s rostlinným olejem, aby směs příliš nepodráždila pokožku? V oblasti genitálií nepociťuji žádné svědění, je přesto vhodné lehce nanést olej i do těchto míst? Mohu se tímto olejem namazat i na čele a spáncích? Je lepší ošetření provádět několik dnů po sobě? Děkuji za cenné rady.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U hřebíčkového oleje nejprve ověřte doporučení výrobce, co uvádí na etiketě obalu. Pokud by tam bylo uvedeno, že je výrobek připraven pro zevní užití, tak už to neřeďte. V každém případě před samotnou aplikací vyzkoušejte test snášenlivosti a to tím, že nanesete malé množství oleje za ucho a po hodině zkontrolujete reakci kůže. Olej můžete aplikovat na pokožku na celém těle. Opakované natření zvyšuje účinnost. Důležité je vědět, že i když se vám podaří svrab olejem zahubit, tak bude svědit dál minimálně ještě týden. Je to proto, že zákožky zůstanou v kůži ležet mrtvé a tam se rozkládají, což způsobuje to vleklé svědění i po úspěšném zahubení zákožky. Pozor! Olej nezahubí larvy, které se normálně vylíhnou, proto je dobré používat hřebíčkový olej dlouhodobě - dokud jsou patrné červené pupínky na kůži. Po celou dobu je nutné vyvarovat se drbání a rozškrábání svědivých pupínků. Pokud již rozškrábané jsou, tak doporučuji omývat heřmánkovým odvarem na střídačku s odvarem řepíku - 3 krát denně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rada hřebíček

Fotografie

Tady jsou fotografie, na kterých je vidět genitální herpes.

Zdroj: Opruzeniny genitálií alias genitální herpes

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT SEDACÍHO NERVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Valerie.

Dobry den mam problem kdyz sedim spatne se mi vstava proze mam velke bolesti nevim jak to popsat jako sval v zadku v tech pulkach nejprv sem si myslela jestli to neni kostrc tak nevim je to uz delsi dobu vzdycky premyslim jak vstat aby to nebolelo dekuju za radu valerie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iveta Jelínková.

Prosím mám intenzivní silné bolesti vpravo v bederní oblasti a kyčle a bolí mě lýtko až do prstů do nohy Brno mě to a hlavně v noci z bolestí jsem už šílená a již trvají 12 dní jde o ischias?

Zdroj: diskuze Zánět sedacího nervu

Babské rady na genitální herpes

Podle rad starých kořenářek působí proti viru herpesu odvar z lapacha. Lapacho působí proti herpes virus typu II a také proti různým dalším živočišným virům jako například virus vezikulární stomatitidy, viru ptačí myeloblastózy, virus Rauscher - myší leukemie.

Zdroj: Opruzeniny genitálií alias genitální herpes

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT KŮŽE V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Prosím o radu nebo zkušenost. Prodělala jsem pásový opar v obličeji. Je to už rok a od té doby mám stále vyrážky na čele v obočí a u kořene nosu. Nikdy předtím jsem na vyrážky jakéhokoliv druhu netrpěla. Nevím, jak se toho zbavit. Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tnt.

Pomuze hliva ustricna. Brat cca ctvrt roku

Zdroj: diskuze Zánět kůže v obličeji

Příčiny genitálního herpesu

Genitálním herpesem se můžete nakazit prostřednictvím přímého kontaktu, obvykle pohlavním stykem s nakaženou osobou, která má již vytvořené puchýře. Velmi vzácně infekci šíří lidé, kteří vředy nemají. Pokud již máte genitální herpes, dbejte přísných hygienických pravidel, neboť herpes můžete pomocí rukou roznést i na jiné části svého těla.

Zdroj: Opruzeniny genitálií alias genitální herpes

Diskuze

V diskuzi PSÍ NEMOCI VYRÁŽKA FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý večer chci se zeptat co to může být?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Dobrý den,
Chci se poradit, naší oba dva pejsci si vykusují srst od ocásku k páteři a i kolem genitálií a jeden i v záhybech u zadních nohou. Celkem tím i zapáchá. Koupany jsou, zablešený nejsou...poradí někdo čím by to mohlo být ? Díky

Zdroj: diskuze Psí nemoci vyrážka foto

Svědění pochvy a konečníku

Svědění genitálií a konečníku je nejčastěji příznakem mykózy, a sice kandidové infekce pochvy. Jak si s ní poradit? Kupte si v lékárně volně prodejný vaginální prostředek: nejlépe funguje látka clotrimazol, o konkrétním léku se poraďte s lékárníkem. Ovšem nejlepší řešení představuje návštěva gynekologa, poněvadž se nemusí jednat pouze o mykózu, nýbrž i o jiné onemocnění, které spolehlivě určí a následně vyléčí pouze ženský lékař.

Zdroj: Svědění přirození

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁNĚT RUKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Sokolová.

Dobrý den, mám bolesti v oblasti palce,zápěstí a trochu mi to vystřeluje dál pod zápěstí. Mám omezený pohyb ruky, nemohu pořádně ruku ohýbat v zápěstí, špatně se mi píše nebo jen ukrojení chleba je problém. Po přečtení článku o zánětu šlach nebo svalů se domnívám, že nějaký druh tohoto zánětu mám. Můžete mi prosím poradit, co s tím mám dělat? Koupila jsem si kostivalový gel,tak s ním mažu.Je to vhodné?
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zánět šlach vyléčí klid a čas. Pro zajištění klidu se používá sádrová bandáž. Kostival na šlachy nic moc. Nejprve bude potřeba zjistit, co přesně vám je, proto pomoc hledejte u lékaře ortopeda, který vám ruku vyšetří a doporučí další postup. Tyhle problémy není radno přehlížet, ale co nejdříve je léčit nejlepšími léčebnými prostředky, které máme, a ty vám poskytne právě lékař.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odumřená šlacha

Můžete být nositelem?

Ano, můžete být nositelem. Herpes je obvykle šířen přímým kontaktem s puchýřky či vředy, ale i když nemáte žádné rány, existuje zde riziko, že předáte infekci svému sexuálnímu partnerovi. Při sexuálním styku je nutno dodržovat preventivní opatření (kondom). Pokud jste těhotná, informujte o možné infekci svého lékaře, protože může dojít k rozšíření viru na dítě, zejména v době narození. Lékař tak může podniknout konkrétní opatření již v průběhu těhotenství a následně při porodu.

Zdroj: Opruzeniny genitálií alias genitální herpes

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÉ FLEKY NA NOHÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa.

Muzu poprosit o radu,nevite co by to mohlo byt?manzelovi se to udela vzdy kdyz je delsi dobu na nohou.Dekuji za odpoved
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle fotografie to vypadá na bakteriální zánět kůže zvaný celulitida. Prosím neplést s hovorově používaným názvem pro tukem zdeformovanou kůži.
Tento zánět nejčastěji způsobují bakterie streptococcus pyogenes a léčí se obvykle penicilinem několik týdnů. Někdy může vymizet i spontánně bez léčby. Vzhledem k tomu, že při tomto onemocnění hrozí nekroza tkáně (odumření kůže), tak nejvhodnější postup je navštívit kožního lékaře a co nejdříve absolvovat léčbu penicilinem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené fleky na nohách

Pamatujte si

Herpes je pro dospělé jedince nepříjemný, ale život ohrožující je pouze pro kojence. Jak jsme již zmínili, virus v těle zůstává a vředy se mohou vracet. Zde jsou rady, které vám mohou pomoci ubránit se jejich opětovnému výskytu:

  • Dostatečně odpočívejte a pravidelně cvičte.
  • Snažte se jíst zdravé jídlo.
  • Starejte se o své tělo a vyhýbejte se stresu.
  • Navštěvujte pravidelně svého lékaře.
  • Informujte o svém problému ty, s nimiž jste měli sex během posledních 2 let. Měli by být vyšetřeni a testováni na genitální herpes.
  • Používejte kondomy.

Zdroj: Opruzeniny genitálií alias genitální herpes

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁNĚT SPOJIVEK U KOČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dave.

Dobrý den, je něco pravdy na tom, že by mast ophthalmo framykoin mohla být příčinou ucpání slzného kanálku? Náš kocour má zánět spojivek na jednom oku. Jsou mu 3 roky. Nikdy nebyl nemocný. Oči měl do teď zdravé. Dávala jsem mu ophthalmo framykoin a oko se mu dobře hojilo. Pro jistotu jsme šli po cca 2 dnech k lékaři (na kontrolu po víkendu). Ten potvrdil zánět spojivek a změnil mast na kapky Floxal a zánět spojivek se od té doby nelepší. Je nějaký důvod, proč nedávat mast ophtalmo framykoin? Podle lékaře, kterého jsme navštívili, může mast způsobit ucpání slzného kanálku.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ophthalmo framykoin se běžně používá i ve veterinární praxi pro kočky. Působí proti infekcí předních částí oka způsobených například bakteriálními záněty spojivky, rohovky, okraje víčka a slzného váčku, ječného zrna, vředy rohovky. Má podobné účinky jako Floxal. Pokud se stav po Floxalu nelepší, musíte o tom informovat veterináře, aby změnil léčbu. Nejspíše bude nutné udělat stěr z oka a nechat v laboratoři vyšetřit přesnou příčinu a k tomu i vhodnou léčbu.

Zdroj: diskuze Zánět spojivek u kočky


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP