Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ÚČES PODLE MÉ FOTKY

OBSAH

Jak lupénka vypadá?

Fotografie a fotky, kde je pěkně vidět lupénka ve svých typických výskytech jsou zde: lupénka fotky.

Zdroj: Možnosti léčby lupénky

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KRKU FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Zde jsem pro vás připravila fotky, na kterých je vidět rakovina krku v různých projevech. Fotky jsou zde: www.google.cz/search…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rakovina krku foto

Kožní alergie fotky

Fotografie, na kterých jsou vidět typické příznaky kožní alergické reakce, jsou zde: kožní alergie foto.

Zdroj: Alergie na kupované potraviny

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÉ PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Pritel ma na prirozeni bile skvrny dlouho mi trvalo ho premluvit at si zajde k lekari,kdyz uz se rozhodl tam zajit byl dost sklaman.Lekar byl dost neochotny a jen mu zdelil ze to jsou pig.skvrny a kdyby mohl tak zakrici dalsi pacient.Uz jsme toho dost precetli a zjistujeme ze to muzou byt jen skvrny z nedostatku vytaminu.Tak bych se chtela zeptat da se presne zjistit o jaky druch skvrn se jedna a nebo mame zustat u toho co nam rekl kozni lekar?Dejuji za odpoved popripade rady jak se skvrn zbavit Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Jano, takhle na dálku se to nedá určit. Nejlepší by bylo pořídit několik fotek z různých úhlů, aby byly dobře vidět pigmentové skvrny i zdravá pokožka. Pak fotky nahraj někam na net (třeba rajce.cz) a napiš sem odkaz na fotky. Potom uvidíme, co se s tím dá dělat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bílé pigmentové skvrny

Anorexie − fotky

Zde můžete vidět fotky lidí trpících anorexií.

Zdroj: Jak překonat anorexii

Diskuze

V diskuzi ÚČES se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maruška.

vždycky když jsem si vybrala nějaký účes, tak se to kadeřnici nepodařilo udělat tak hezky jako to bylo na obrázku, tak jsem změnila taktiku a říkám ať mě ostříhá podle svého odhadu a stylu, tak abych byla hezká a zatím teda nic moc... nevím jestli je to kadeřnicema kam chodím nebo čím :/

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Účes

Ženská obřízka fotky

Zde můžete vidět fotografie týkající se tématu dámské obřízky.

Zdroj: Dámská obřízka

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

To, co vidíte na svém nehtu u malíčku na noze, je následek úrazu z konce prosince. Nárazem došlo k poranění místa, kde vzniká nehet. Toto místo je skryto hluboko pod kůží a trvá to 3 měsíce, než vyleze na povrch. Nehet na prstech u nohou roste mnohem pomaleji, než nehty na rukou. Nemusíte mít strach, že jde o něco nebezpečného.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivan.

Dobrý den, mohu vás poprosit o odpověď na příspěvek výše? Jsou tam fotky. Děkuji.

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Fotky

A jak vypadají takové hemoroidy, se můžete podívat zde.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Poradna

V naší poradně s názvem KOPŘIVKA NA KŮŽI FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Našla jsem pěkné fotky, kde je dobře vidět červená kopřivka na kůži, tak vám sem posílám odkaz: www.google.cz/search…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kopřivka na kůži foto

Diamantový tvar obličeje

Tento typ obličeje se od kulatého liší tím, že jsou lícní kosti výrazně širší než brada a čelo. Diamantový obličej je nejširší v oblasti tváří a čelo i brada jsou menší. Obličej je poněkud delší. Pokud máte tváře širší než čelo a bradu máte malou a špičatou, pravděpodobně máte tento typ obličeje.

Tipy – účesy pro ženy

Vyhněte se účesům, které mají největší objem na úrovni uší. Nejslušivější bude účes, který buď zakryje lícní kosti, anebo bude mít větší objem na temeni. Nevhodné jsou krátké účesy s pěšinkou uprostřed hlavy.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Tipy – účesy muži

K tomuto tvaru obličeje nejvíce ladí mírně zvlněné ofiny, sestříhané účesy i vlnité vlasy, které mají zjemňující účinek a nerovnost obličeje snadněji vyváží. Obloukem se pak vyhněte nepřirozeně rovným vlasům.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Zdroj: Typy obličeje

Poradna

V naší poradně s názvem PIGMENT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivona.

Dobrý den děkuji za tip ale chtěla bych se zeptat jak se používá Hydrichinon jak to ředit ,protože to je na fotky přípravek.A mýdlo s kyselinou kojic jsem nenašla.Moc děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Hydrochinon se neředí, kupuje se již zapracovaný v krému. Například tady je několik přípravků na bělení kůže: www.kosmetika-krasa.…
Mýdlo s kyselinou kojic se dá koupit v zahraničních internetových obchodech, například tady: www.amazon.com/s/ref…

Zdroj: diskuze Pigment

Oválný obličej

Oválný obličej charakterizují oblé tvary, avšak tvar obličeje je protažený a jeho výška je viditelně větší než šířka. Oválný tvar obličeje obvykle charakterizuje výška (nebo délka) 1,5x větší, než je šířka obličeje. Šířka obličeje by pak měla být zhruba stejná v oblasti čela i v oblasti čelisti. Oválný obličej je symetrický v křížových osách.

Tipy – účesy pro ženy

Je to univerzální tvar, ke kterému se hodí téměř všechny účesy, ať už jsou to vlasy krátké, dlouhé, rovné, anebo vlnité. Vůbec nezáleží na délce vlasů. Stačí, pokud vám prameny dosahují k lícním kostem, rtům anebo bradě, podle toho, kterou partii obličeje chcete zvýraznit.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Tipy – účesy muži

Oválný typ obličeje je poměrně vyvážený, proto k němu víceméně pasuje jakýkoli střih v různé délce i tvaru a lehčeji můžete se střihy experimentovat. Jediným strašákem by pro vás měla být dlouhá ofina, která vaši tvář zbytečně zkulatí.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Zdroj: Typy obličeje

Diskuze

V diskuzi ALOE LÉKAŘSKÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dobrý den.

Je každá ALOE léčivá?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamil.

Bohužel ne každá aloe vera je léčivá. Nejvíce rozšířeným druhem léčivé aloe je aloe vera barbadensis. Tady jsou fotky, na kterých je aloe vera barbadensis vidět: www.google.com/searc…

Zdroj: diskuze Aloe lékařská

Srdcovitý tvar obličeje

Srdcovitý tvar obličeje je široký v čele a u lícních kostí a naopak velice úzký v oblasti čelisti. Někdy se mu říká také tvar obráceného trojúhelníku. Část obličeje od spánku k čelisti a bradě se zužuje pod výrazným úhlem. Srdcovitý obličej je symetrický jen v podélné ose. Na čele může být rovný (jako u obráceného trojúhelníku), ale také klenutý tak, jak je tomu u srdce. V tomto případě jsou kouty výraznější a holé bez vlasů, zatímco část uprostřed čela je s vlasy.

Tipy – účesy pro ženy

Obličej tohoto typu je vzácný a má svoje zvláštní kouzlo. Upřednostňujte účesy, které vytvářejí objem kolem spodní části obličeje. Ať už jsou vaše vlasy jakékoliv, husté či jemné, vyvarujte se příliš dlouhých vlasů. Deset centimetrů pod úrovní ramen bohatě stačí.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Tipy – účesy muži

Srdcovému typu vyhovují účesy střední délky. Pokud však fandíte spíše kratším, nevadí, stačí k nim nosit strniště či kratší vousy, které vyrovnají tvar obličeje.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Zdroj: Typy obličeje

Diskuze

V diskuzi RE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sandraa.

dej pak určitě vědět nebo i fotky pokud jí to nebude vadit, ráda bych viděla rozdíl. Mimochodem co říkáte na mezoterapii byla jste některá na tom?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re

Obecné informace – účes a obličej

Účesy podle tvaru obličeje mají svá pravidla a právě jejich dodržení je základem k tomu, že vám bude účes slušet a že konečně najdete ten svůj. Mnoho žen, ale i mužů nosí nevhodný účes vlastně celý život. V málokterém kadeřnictví vám umí dobře poradit a často jsme natolik konzervativní, že nemáme chuť ani odvahu střih vlasů, jejich délku či tvar účesu změnit. Udělejte první krok a zjistěte, jaký je váš tvar obličeje.

Tvar obličeje se dělí obvykle na čtyři až devět skupin, záleží na tom, pro jaký účel se jím potřebujeme zabývat. Pro potřeby účesů a vhodné střihy vlasů je optimální dělení na pět skupin. S jakými tvary obličejů se tedy setkáváme?

Základní rozdělení:

  1. kulatý obličej
  2. oválný obličej
  3. hranatý obličej – čtvercový tvar
  4. hranatý obličej – protáhlý tvar
  5. srdcovitý obličej

Zdroj: Typy obličeje

Poradna

V naší poradně s názvem KOUSNUTI OD FILCKY (MUŇKY) se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

jak vypadá kousnutí od filcků

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tady jsou fotky, na kterých je vidět jak vypadá kousnutí, které způsobila veš muňka - filcka: www.google.cz/search…

Zdroj: diskuze Kousnuti od filcky (muňky)

Hranatý tvar obličeje

Hranatý obličej čtvercového tvaru je tvarově krátký, ale široký, s výraznými hranatými rysy. Čtvercový obličej má výrazné široké čelo i čelist. V těchto oblastech je šířka obličeje přibližně stejná a současně je tato šířka přibližně stejná jako výška (délka) obličeje. Hranatý obličej může sice působit zajímavě, ale dost často potřebuje zjemnit rysy, čehož lze snadno docílit vhodně zvoleným účesem pro tento tvar obličeje.

Obdélníkový obličej je o něco delší než oválnější, což je třeba mít při výběru nového sestřihu na paměti. Rozhodně se vyhýbejte dlouhým vlasům a naopak i těm extrémně krátkým. Ideální je jakýsi střed, který nijak neuškodí vašim obličejovým proporcím.

Tipy – účesy ženy

Obdélníkový obličej je o něco delší než oválnější, což je třeba mít při výběru nového sestřihu na paměti. Rozhodně se vyhýbejte dlouhým vlasům a naopak i těm extrémně krátkým. Ideální je jakýsi střed, který nijak neuškodí vašim obličejovým proporcím.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Tipy – účesy muži

Pro tento tvar obličeje se hodí široká škála střihů. Je však třeba mít na paměti, že lépe vypadají účesy, které jsou z bočních stran více prostříhané. Velmi krátké sestřihy tomuto obličeji svědčí a zlepšují celkové rysy. Vyhnout byste se měl účesům s pěšinkou uprostřed a ofinou.

Hranatý obličej protáhlého tvaru se nazývá také obdélníkový tvar obličeje. Obličej je delší než širší, v oblasti čela a čelisti zhruba stejně široký. Charakterizuje jej rovná linie mezi čelní a čelistní oblastí, široké čelo i široká brada.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Zdroj: Typy obličeje

Poradna

V naší poradně s názvem DEFORMACE NEHTŮ NA RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada dědinová.

už asi 3 měsíce mám na palci jakoby prasklinu ne atevřenou ale vystouplou od lžka a pomalu mi nehet i roste i na odrostu prasklina je vyšší takže je jako hrbol..díky za odpověď....
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Příčina je ukryta v místě, kde nehet vzniká, v lůžku. Co se tam stalo nejde z fotky poznat a bude potřeba vyšetření. Zajděte do ordinace kožního lékaře, aby vám udělal potřebné vyšetření. Rozhodně to nenechávejte být.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Deformace nehtů na ruce

Účesy podkova zezadu

Pomocí různých délek mikáda a střihů ofiny je možné docílit odlišného vzhledu, takže se v tomto střihu může každá žena cítit dobře a přirozeně. Z pohledu mužů může tento typ účesu působit sexy. Zepředu delší vlasy, vzadu odhalená šíje. Ale pozor! Vystříhané temeno slečny nebo velmi mladé ženy je půvabné a třeba i svádí k políbení. Horším dojmem na okolí však působí odhalený tučný zátylek vystupující z korpulentnějšího těla nebo z kulatých zad.

Takto vypadá účes podkova zezadu.

Zdroj: Účes podkova

Fotogalerie

Jak již bylo řečeno, střih účesu je velmi důležitý pro kulatý obličej. A jaký účes sluší kulatému obličeji, můžete vidět názorně zde.

Zdroj: Nejlepší účesy pro kulatý obličej

Účes podkova pro kulatý obličej

Na tomto střihu určitě oceníte snadnou úpravu vlasů, lehkost hlavy a v létě samozřejmě nezakrytý krk. S určitými úpravami se hodí ke všem typům obličeje. Majitelka kulatého obličeje by měla mít přední vlasy přesahující bradu, srdcovitý obličej by měl podkovu doplnit v předu vzdušnou patkou, ženy s delším obličejem by zase měly rovnou ofinou zakrýt čelo a hranatý obličej by se měl snažit linie zmírnit rozverným zvlněním předních vlasů. Krátké vlasy vzadu je možné lehce nagelovat, zatímco přední vlasy je dobré uhladit žehličkou nebo mírně zvlnit. Pro tento typ účesu je vhodný vrstvený střihy ve tvaru podkovy. Většinou se nosí v polodlouhé délce lehce pod bradu. Potěší vás větším objemem vlasů a šmrncovním vzhledem. Nosí se převážně ležérně střapatý s konečky vytočenými směrem ven. Majitelky kulatého obličeje opět volí polodlouhé vrstvené délky.

Takto vypadá účes podkova pro kulatý obličej.

Zdroj: Účes podkova

Kulatý obličej

Je charakteristický kruhovým tvarem a jeho šířka je přibližně stejná jako výška. Chybí výrazné hrany a obecně působí zakulaceně a symetricky ve všech osách. Právě kulatý obličej bývá považován za jeden z nejproblematičtějších tvarů obličeje. Opticky dokonce přidává na váze, i když jste třeba štíhlá jako proutek.

Tipy – účesy pro ženy

Vyhněte se střihům se zakulacenými liniemi jak v délkách, tak na ofině. Střihy pro kulatý obličej by měly mít délky zasahující do obličeje tak, aby zakrývaly zakulacenost a nejširší partie tváře. Střih pro kulatý obličej by neměl nikdy odhalovat nejširší část u lícních kostí a uší. Krátké střihy pro kulatý obličej je ideální stříhat tak, aby byl jejich objem vetší na vrchní straně hlavy anebo aby současně vlasy zasahovaly ze strany do obličeje. Polodlouhé střihy pro kulatý obličej jsou ideální v délce níž, než je brada, spíše k ramenům. Vlasy mají opět ze stran sahat do obličeje a pod bradou se mohou rozšiřovat. Vrchní partie na hlavě by měla být užší, spíše hladce uhlazená. Slušet vám bude střih mikádo á la podkova, tedy vzadu na hlavě kratší než po stranách obličeje. Dlouhé střihy po kulatý obličej by měly mít tvar trojúhelníku, nahoře být užší a uhlazenější, v délkách se rozšiřovat. Střihy vlasů pro kulatý obličej může doplňovat také ofina. Ideální je česaná na stranu, delší a s patkou. Pokud je ofina krátká a rovná, měl by střih vlasů výrazně zakrývat lícní partie. Kulatý obličej prodlouží také zcela rovné polodlouhé mikádo bez ofiny s pěšinkou uprostřed. Ideální je vhodné střihy pro kulatý obličej kombinovat s barvou, která odpoutá pozornost od kulatých partií a naopak vymodeluje opticky protáhlejší tvar. Všechny drdoly a vysoké výčesy umí skvěle prodloužit tvar kulatého obličeje! Nebojte se tedy vysoko vyčesaných a do výšky natupírovaných či vyfoukaných účesů.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Tipy – účesy muži

U kulatého obličeje je zapotřebí zvolit styl, který jeho tvar opticky zeštíhlí a prodlouží. Skvělý efekt mají účesy s objemem v horní části vlasů, které odvedou pozornost od kulaté tváře. Dobrým tipem jsou i sestřihy prostříhané z boku. Tabu by měly být dlouhé vlasy a ofina.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Zdroj: Typy obličeje

Střihy vlasů pro muže s kouty

Najít vhodný účes pro muže s kouty je velmi problematické. Muži se nechtějí vzdát svých vlasů, a tak vymýšlejí různé vlasové kreace, jež vypadají někdy až komicky. Podívejte se například na Donalda Trumpa...

Pokud kouty nejsou příliš výrazné, lze použít sestřih, při němž se vlasy po stranách vystříhají na 5 mm. Nechá se jen takzvaný pruh uprostřed, který se stříháním plynule napojí na vystříhané boky. Stejný postup se pak zopakuje i vzadu na hlavě, kde pruh přechází do špičky.

Slušivý je též velmi krátký sestřih, kdy se uprostřed hlavy ponechá trochu delší sestříhaný pruh (jako na kohouta). Vlasy u koutů jsou trošku delší než ostatní vlasy. Konkrétně se vlasy stříhají strojkem na 3 délky (6 mm, 9 mm a 21 mm) doztracena. Účes vypadá svěže, vlasy se mohou upravit pomocí gelu nebo nechat volně. Vzadu jsou pak vystříhané do špičky.

Pokud má muž vlasů méně a kouty jsou výrazné, je lepší ostříhat vlasy dohola. Lépe totiž vypadá pěkná holá hlava než přehazovačky, jejichž nejlepším přítelem je lak na vlasy a nejhorším vítr. Ty pak nejen ve větrném počasí budí pozornost kolemjdoucích.

Zde můžete vidět účesy pro muže s kouty.

Zdroj: Jaký účes pro muže s kouty

Účes podkova pro vlnité vlasy

Kdysi bylo zakořeněno, že vlnitý účes střižený do podkovy naprosto odporuje pojmu mikádo. Ale dnes se s rozvlněnými účesy doslova roztrhl pytel a člověk si tak nějak na ně zvykl. Navíc vypadají dobře. Často je tento střih pro vlnité vlasy dokonce lepší jako rozvlněný než násilně vyrovnávaný žehličkou. Nyní je módní především s ofinou, kterou je v kontrastu k rozvlněným délkám lepší nechat hezky rovnou. I když právě u přirozeně vlnitých vlasů to může být trochu problém. Pro vlnité vlasy je vhodný asymetrický střih, který patří mezi velice moderní a crazy vlasové střihy. Extravagantní vzhled určitě není pro každého, ale pokud vám sedí, určitě se díky asymetrickému střihu stanete nepřehlédnutelnou. Možností je obrovské množství, stačí jen najít netradiční střih, který vás bude vystihovat. Velice populární je třeba odlišná délka vlasů na každé straně hlavy nebo výrazné geometrické tvary ofin. V kombinaci s přirozenými vlnami budete opravdu originální.

Postup: Nebojte se větších kontrastů délek, střih tak na kudrnatých vlasech lépe vynikne. Většinou platí, že u obličeje a svrchu necháváme vlasy dlouhé (plné střihy). Vlasy nikdy klasicky nefoukejte, ale nechte je volně uschnout. Můžete použít i difuzér s vhodným přípravkem, například Twin Curl z řady Osis. Velmi důležitý je správně vybraný šampon a následná péče. Vhodná je hydratační řada Moisture či nové produkty na kudrnaté vlasy. Curl Bounce od Schwarzkopf krásně uhladí povrch vlasu a zároveň je zachován původní tvar vln.

Takto vypadá účes podkova pro vlnité vlasy.

Zdroj: Účes podkova


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP