Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

INFUZNI LECBA ZAD

OBSAH

Přírodní léčba astmatu s alergií

Přírodní léčba astmatu s alergií se dá řešit pomocí čínské medicíny. Zhruba půlroční léčebná kúra je aplikována pomocí akupunktury a bylin za účelem zvýšení celkové imunity organismu. Poté se k akupunktuře přidají i bylinné směsi ve formě tablet zaměřených přímo na astma a horní cesty dýchací, které se užívají pravidelně (plus příležitostně baňkování a nahřívání akupunkturních bodů moxou). Léčba čínskou medicínou je pomalá, dlouhodobá a nákladná (není hrazena) a vyžaduje spolupráci pacienta. Zaměřuje se však na léčbu celého člověka. Neodmyslitelnou součástí léčby je současné užívání předcházející terapie, přičemž dochází ke snižování léčebných dávek.

Zdroj: Alternativní léčba astmatu

Poradna

V naší poradně s názvem INFUZNÍ LÉČBA ZAD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den,
mám předepsáno 10infuzí s Novalginem a Guajacuranem.Je možno tuto infuzi dostavat každý den nebo musí být mezi tím nějaké volno?
Děkuji za rady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Harmonogram léčby musí určit váš ortoped. Jedině on zná váš zdravotní stav a zná i cíl, kam má tato léčba vést a za jak dlouho. Normálně zavolejte na ortopedii a zeptejte se na přesný postup užívání vašich infuzí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Infuzní léčba zad

Léčba alergie související s kožní vyrážkou

Základním faktorem úspěšné léčby alergického ekzému je zabránit kontaktu s alergeny. To platí jak pro akutní alergické reakce, tak i pro atopickou dermatitidu (ekzém). Problém spočívá nejen v ošetření, ale často i v přesném určení příznaků, které byly příčinou vyrážky. Často je bohužel nemožné vyhnout se kontaktu s alergeny. Nejúčinnější léčbou je pak konvenční léčba, která pomáhá proti kontaktní dermatitidě. Konvenční léčba zahrnuje léčbu glukokortikoidy, které jsou účinné při externí léčbě svědivé vyrážky nebo podráždění kůže. Dále se mohou používat krémy nebo masti, které přispívají k posílení bariérové funkce kůže, aby tak byla snížena citlivost k průniku alergenů a následné podráždění. Také může být použita alternativní léčba, například UV terapie.

Zdroj: Léčba svědivé vyrážky

Diskuze

V diskuzi INFUZNÍ LÉČBA ZAD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den,
mám předepsáno 10infuzí s Novalginem a Guajacuranem.Je možno tuto infuzi dostavat každý den nebo musí být mezi tím nějaké volno?
Děkuji za rady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdena.

CHtěla jsem se zeptat ,byla jsem před 14 dny na kapackach Dostala jsem novalgi a guajacuran ,5krat jenže jak l

jsem přijela domu od te doby mam kreče v nohach a nemužu sečdet okamžite se mi stahnou svaly v zadech a strašně dlouho mi trva než to rozejdu

Zdroj: diskuze Infuzní léčba zad

Jaké bylinky na dnu

Léčba dny bylinkami se jednoznačně doporučuje. Jak již bylo popsáno, nejen vědci, ale i naše babičky používají na dnu celer, kopřivy, třešně a podobně. Dna a její léčba je v současnosti opravdu hodně diskutované téma, jelikož dochází k nárůstu tohoto onemocnění.

Zdroj: Nemoc dna a její přírodní léčba

Biologická léčba rakoviny plic

Karcinom plic patří mezi nejčastější nádory v České republice a bohužel i mezi ty s nejhorší prognózou. Cílená léčba se stále zdokonaluje a pomalu začíná vytěsňovat i chemoterapii. Její výhody spočívají v přesném působení na daný nádor – oproti chemoterapii, která zničí prakticky všechny rychle se dělící buňky v lidském organismu. U nádorů plic je tato léčba srovnatelná s chemoterapií, ale má lepší profil nežádoucích účinků. Cílená léčba je v České republice zatím dostupná jen omezeně.

Zdroj: Bio léčba rakoviny

Diskuze

V diskuzi JANKANANASVSRCOVA@GMAIL.COM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

dobry den mam ITP uz cca pul roku...trombocyty jsem mnela na 5tis. zacala lecba dexamethasonem 40 mg...po prvnim uzivani velke nezadouci ucinky davka snizena na polovicu..pak lecba pro nu ukoncena..zacala lecba imuranem pri ktere se desticky drzeli na 13 tis....ted byla tahle lecba ukoncena taky desticky klesli na 4 tis....zacala lecba prednisonem 60mg...mam uz strach a shanim co nejvice informaci k tomu dekuji na email

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jankananasvsrcova@gmail.com

Biologická léčba metastáz

Metastázy se většinou neoperují, ale musí se postupovat individuálně. U tohoto stavu moderní léky nemocného bohužel nemohou uzdravit, ale prodlouží mu život.

Zdroj: Bio léčba rakoviny

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA JATER S METASTAZEMI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den paní doktorko,
jsem v situaci, kdy nám jako rodině tatínek zamlcel zdravotní stav a má již rakovinu jater s metastazemi, čekáme na výsledky ČT střev, ale také to nevypadá dobře, navíc má chopn ještě slabé srdíčko. Vše nám tajil a moc to není zodpovědný pacient, když je mu lépe, tak nechce užívat léky.
Začíná mít bolesti a křeče, starám se o něj doma a všichni nad ním zlomili hůl. A tak hledám jak o něj pečovat aby netrpel. Má oteklé nohy, nespí, nejí a málo pije. V nemocnici být nechce. Má bolesti zad a je vyčerpaný.
Zařídila jsem mu domácí přístroj koncentrát kyslíku, zajistila mu infuzni léčbu vysokodavkoveho vitaminu C 2x týdne dvojnásobnou dávku ve stacionari.
Co mohu pro něj zařídit a ulevit mu v jeho trápení. Považuji se za silného člověka, bojovníka, ale nechci tatínkovi 74 let vnucovat svoji povahu či sílu, když někdy nechce nic přijmout a občas vzdává se.
Co mohu očekávat a jak mám postupovat v jeho péči aby se cítil co nejkomfortneji a v bezpečí. Trápí ho žaludek a co je možno dávat za medikaci od bolestí a nechutenství.

Mnohokrát děkuji paní doktorko
Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zůstaňte v kontaktu s onkologem a informujte ho o průběhu nemoci. Onkolog vám může předepsat účinné náplasti proti bolesti a léky na podporu chuti k jídlu. Zároveň ho můžete požádat o přidělení domácí péče, kdy k vám bude dojíždět kvalifikovaná zdravotní sestra a postará se o vše potřebné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rakovina jater s metastazemi

Typy léčby

Léčba pro ženy

Léčba neplodnosti u žen je samozřejmě závislá na tom, co brání otěhotnění. Někdy však nemusí být příčina známa.

  • Problémy s ovulací – předepisuje se medikamentózní léčba.
  • Nevysvětlitelná plodnost – když lékař nemůže zjistit příčiny neplodnosti u vás i vašeho partnera, může léčba zahrnovat buď léky, nebo hormonální injekce, či inseminaci.
  • Blokované nebo poškozené vejcovody – provádí se operace vejcovodů.
  • Endometrióza – u mírné až střední endometriózy zahrnuje léčba laparoskopickou operaci, kdy dojde k odstranění endometriální tkáně. Tato léčba však nebývá možná, pokud trpíte závažnou endometriózou.

Léčba pro muže

Lékař vám může doporučit inseminaci. Spermie jsou shromažďovány a pak zahuštěny, aby došlo ke zvýšení počtu zdravých spermií pro inseminaci.

Nefungující počáteční léčba

Mnoho párů, které mají problémy s otěhotněním, dospěje ke společnému bodu, kdy se musí rozhodnout, zda chtějí zkusit asistovanou reprodukci.

  • In vitro fertilizace je nejčastějším typem asistované reprodukce, jde o umístění oplodněného vajíčka do dělohy přes děložní čípek.
  • Intracytoplazmatická injekce spermie – provádí se v laboratoři, kde lékař vstřikuje přímo jednu spermii do jednoho vajíčka. Pokud dojde k oplodnění, lékař vloží embryo do dělohy ženy.

Zdroj: Léčba neplodnosti

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ ŘAS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jk za redakci krasojizda.

Jsem si jista, že se najde mnoho odpůrců přípravků k prodloužení řas, ať už se jedná o léčivou látku anebo jen kosmetické sérum. Měli bychom si uvědomit, že každý kosmetický prostředek představuje významnou konkurenci všem kosmetičkám a salonům, které tuto činnost provádějí. To se však, bohužel, anebo raději bohudík, nedá nic dělat. Trh je trh a naštěstí zafunguje sám. Ještě před několika lety jsme zaplatili za prodloužení řas i několik tisíc korun, dnes je to otázka pár „stovek“. Renokin Lash Lash mám vyzkoušený a to je důvod, proč jsme o něm také psali. Ten zbytek je pouhá informace o dalších možnostech a čtenář si musí vybrat sám.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Prodloužení řas


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP