Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

UVOLNENI SPASMY

OBSAH

Jak Muscoril působí na bolavé svaly

Thiocolchicosid má zejména myorelaxační, ale i analgetické a protizánětlivé účinky. Myorelaxačně působí na svalstvo kosterní i viscerální (zejména dělohu). Potlačuje významně svalové spasmy zejména centrálního původu. U hypertonické spasticity snižuje pasivní rezistenci svalů ke stahům a redukuje nebo eliminuje reziduální spasmus. Nemá žádný kurarizační účinek, působí čistě centrálně, bez vlivu na neuromuskulární ploténku, proto nesnižuje výrazněji volní hybnost. Nepůsobí na dýchací svalstvo, nehrozí tedy nebezpečí dechového útlumu. Thiocolchicosid jeko agonista GABA receptorů působí na různých úrovních CNS, což vysvětluje jeho efekt u svalových kontraktur a spasmů různého původu: ovlivňuje spasmy u traumatických i revmatických stavů, jakož i vertebrogenních onemocnění a spasticitu centrálního původu. Nemá účinek na kardiovaskulární systém. Jako GABA agonista působí depresivně na CNS a tento účinek se potencuje s jinými látkami stejného mechanismu účinku, zejména alkoholem a benzodiazepiny. Tato interakce může nepříznivě ovlivnit bdělost a rychlost reakcí, a tím i řízení motorových vozidel, práci ve výškách nebo s běžícími mechanismy.

Zdroj: Lék na bolavá záda a svaly

Diskuze

V diskuzi COLAFIT DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra76.

Na uvolnění pokožky používám kostičky colafit www.prozdravi.cz/col… 60 kostiček mám na dva měsíce a pocitově i vzhledově super.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Colafit diskuze

K čemu se používá lék Muscoril

Muscoril se používá ke zmírnění nebo úplnému odstranění bolesti při bolestivých svalových stavech a křečových stazích kosterního svalstva vyvolaných onemocněním páteře, revmatismem nebo úrazem, při zvýšeném svalovém napětí způsobeném onemocněním CNS, při zánětu sedacího nervu (houser), při bolestivých pohybech krčních svalů, při menstruačních potížích. Muscoril lze také použít k celkovému uvolnění před pohybovou rehabilitací.

Zdroj: Lék na bolavá záda a svaly

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA S ONEMOCNĚNÍM SRDCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena Šteflova.

Prosím můžete mi poradit, mohu užívat chlorellu když mám zvápenatělinu na jedné srdeční chlopni? Není to nebetpečné z důvodu uvolnění částic? děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Chlorellu můžete v klidu používat i když máte zvápenatělinu na jedné srdeční chlopni. Chlorella totiž čistí především zažívací trakt. V klidu do toho. Očekávejte na začátku léčby průjem nebo zřídnutí srolice. Je to normální projev detoxikace organismu.

Zdroj: diskuze Chlorella s onemocněním srdce

Účinek

Dorsiflex je lék na uvolnění svalů. Dorsiflex je určen k léčbě torticollis (jednostranné svalové strnutí šíje), bolestivého syndromu krční páteře a k léčbě svalových spasmů (včetně spazmů spojených s frakturou). Dále se Dorsiflex používá k léčbě lumbaga, myalgií, svalových poranění, herniací vertebrálních disků a jiných dorsopatií. Přípravek se používá rovněž při léčbě artróz (spondylartróza, coxartróza) spojených se svalovými spasmy a také jako doplňkový lék při fyzikální terapii. Dorsiflex mohou užívat dospělí, dospívající a děti od 8 let.

Zdroj: Dorsiflex droga

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANIT LEPIDLO PO UVOLNENI NAHRADY Z DÁSNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Pro odstranění lepidla z úst vypláchněte ústa teplou vodou nebo ústní vodou. To pomůže rozpustit Coregu ve vašich ústech. Pak vyčistěte dásně kruhovým pohybem pomocí zubního kartáčku s měkkými štětinami a normální zubní pasty. (Tím se odstraní plak z úst a stimuluje krevní oběh.) Nedoporučujeme vybírat zbytky lepidla z dásní, protože by to mohlo způsobit podráždění. Corega se pomalu rozpustí ve slinách a část produktu se může nakonec spolknout. Studie ukázaly, že adheziva z lepidla procházejí trávicím systémem v podstatě nezměněná jako nestrávený materiál a jsou eliminována bez jakýchkoli detekovatelných následků. Zkuste experimentovat a zjistit, jaké množství produktu je pro vás nejlepší. Naneste adhezivní krém Corega na vaše protézy v malých proužcích nebo v řadě teček, přičemž se ujistěte, že jej neaplikujete příliš blízko k okrajům. Protézy pevně přitlačte na místo a krátce držte. Mnoho nositelů umělého chrupu shledává, že stačí jedno použití denně. Pokud používáte přípravek Corega více než dvakrát denně nebo pokud vám protéza špatně sedí, poraďte se se svým zubním lékařem.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ladislav Halada.

PS, super je namočit zubní kartáček do obyčejného mýdla a vyčistit si opakovaně dáseň,Jde to super odstranit.

Zdroj: diskuze Odstranit lepidlo po uvolneni nahrady z dásní

Cviky na uvolnění krční páteře

Zde můžete vidět video s cviky na uvolnění krční páteře.

Zdroj: Cviky na ztuhlou šíji

Diskuze

V diskuzi MASÁŽ PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pet5974.

Dobrý den,
na masáž prostaty chodím do jednoho salonu (redmassage.cz/masaze… a musím říct, že kromě příjemných a uspokojujících pocitů to mělo vliv i na zdraví. Opravdu mi to pomáhá a i celkově mi dopřává větší uvolnění.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Masáž prostaty

Bolest hlavy od krční páteře

Bolest hlavy od krční páteře je spondylogenní bolest hlavy. Podstata tkví v chorobných změnách krčních obratlů, které dráždí okolní struktury – svaly, nervy i cévy v jejich okolí. Ve svalech vznikají kontraktury (spasmy), jež vedou k dalšímu dráždění, případně útisku cév a nervů. K bolesti se mnohdy přidávají i závratě, pocit „tupé“ hlavy, poruchy soustředění, nevolnost i zvracení. Příčinou mohou být nesprávné pohybové stereotypy jako špatné držení těla vsedě u počítače, nesprávná poloha ve spánku apod. Léčba je zaměřena především na uvolnění svalových spasmů podél páteře jak medikamenty, tak především rehabilitací. Je nutné odstranit vyvolávající příčinu a naučit pacienta správnému držení těla. Někdy pomůže úprava výšky pracovní plochy či změna lůžka. Velký měkký polštář je lepší nahradit menším, který podpírá především zátylek a krk. Při sedavém zaměstnání bývá užitečné rozdělit pracovní dobu přestávkami na protažení a jednoduché cviky, jež lze provádět i v kanceláři. Jejich nácvik by však měl vést odborník, protože nesprávnými pohyby lze stav ještě zhoršit.

Zdroj: Bolest hlavy

Poradna

V naší poradně s názvem SYNDROM KARPÁLNÍHO TUNELU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ZUZANA.

Mám bolesti a brnění prstů které mně budí v noci a necitlivost v rukou .Prosím o radu a léčbu přírodní cestou.Take doporučení cviků na uvolnění karpalního tunelu.DIKY ZUZKA

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takové brnění nemusí být jen syndrom karpálního tunelu. Brnění prstů a bolesti rukou při spaní se objevuje často u lidí, kteří spí na boku s rukou pod hlavou nebo pod polštářem. Vyřeší to trvalá změna ležení v ploze na zádech s rukama složenýma na břiše nebo volně podél těla.
Cviky na uvolnění karpálního tunelu jsou vidět zde: www.google.com/searc…

Zdroj: diskuze Syndrom karpálního tunelu

Nežádoucí účinky

Přípravek může ve výjimečných případech ovlivnit činnost vyžadující zvýšenou pozornost (řízení vozidla, ovládání strojů).

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad bez předpisu

Diskuze

V diskuzi TROLKLANÝ NERV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Jeřábek.

Dobrý den,

obávám se, že mi po umrtvení zubu ve spodní čelisti, byl (zastupujícím lékařem) injekcí napíchnutý trojklanný nerv. Po odeznívání umrtvení (asi třetí den) mi stále pobolívala čelist, někde pod levým uchem. Nelepšilo se to a začal jsem pozorovat, že nemohu naplno otevřít ústa (MAXIMÁLNĚ 2,5 CM). Hodně to bolí a ještě horší je to při kousání! Nemohu otevřít ústa a dělá mi velké potíže vůbec něco sníst, jak to bolí. Můj lékař mi radí cvičit prsty ruky roztahování čelistí. Mně to ale nejde, hodně to bolí. Nemohu normálně jíst.
Prosím, poraďte, co mám dělat?
Rozhodně nechci obcházet svého dobrého doktora a plně mu důvěřuji, ale chtěl bych slyšet názor i jiného odborníka.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavla.

Zdravím, mám to samé. Co s tím? Prosíííím.....ATB či lék na uvolnění svalu.Děkuji moc moc moc....pomáhám chiropraxí a diagnostikou zlomenin ostatním a teď jsem sama v bolestech. Pomůže mi prosím někdo či poradí. Děkuji P.

Zdroj: diskuze Trolklaný nerv

Cena a dostupnost

Zaváděcí cena pro balení 12 tobolek byl 77,60 Kč s úhradou VZP ve výši 10,70 Kč. Balení po 24 tobolkách bylo v prodeji za 126,10 Kč a úhrada VZP činila 21,40 Kč.

Volně prodejný lék Solpaflex je momentálně na našem trhu nedostupný.

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad bez předpisu

Poradna

V naší poradně s názvem OTEKLY KRCNI CIPEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dominik .

Dohry den uz asi dva tydny mam otekly cipek hral sem na to atb pak to tak na 2 dny presloq a pak zas mam pocit jak kgdy bych ten cipek mel v krku a nuti me to zvracet a takovou otakzku mam jeste nemuzu se udusit dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Zřejmě použitá antibiotika nevyléčila příčinu zduření čípku a bude třeba hledat jinou léčbu. K tomu využijte některého lékaře z oddělení ORL. Omezení dýchání může nastat, když okolí nosohltanu enormně zbytní, to pak je nezbytná hospitalizace a uvolnění vstupu dýchacích cest.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otekly krcni cipek

Účinky

Účinná látka přípravku Solpaflex se řadí mezi nesteroidní protizánětlivé léky. Speciální formulace přípravku Solpaflex umožňuje řízené uvolňování účinné látky. Tak je zajištěn prodloužený účinek trvající až 12 hodin. Tím se Solpaflex liší od ostatních léčiv na bázi ibuprofenu dostupných na našem trhu.

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad bez předpisu

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANIT LEPIDLO PO UVOLNENI NAHRADY Z DÁSNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

Dobrý den ,používám na zubní náhradu lepidlo coregu ,ale problém je že při sundání zubní náhrady mi zustává lepidlo na dásní a obtížně se toho zbavuji .Stírám to kartáčkem dolů ale je to pracné ,nemáte prosím nápad jak se toho zbavovat bez komplikací ? děkuji za odpověď, Josef

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro odstranění lepidla z úst vypláchněte ústa teplou vodou nebo ústní vodou. To pomůže rozpustit Coregu ve vašich ústech. Pak vyčistěte dásně kruhovým pohybem pomocí zubního kartáčku s měkkými štětinami a normální zubní pasty. (Tím se odstraní plak z úst a stimuluje krevní oběh.) Nedoporučujeme vybírat zbytky lepidla z dásní, protože by to mohlo způsobit podráždění. Corega se pomalu rozpustí ve slinách a část produktu se může nakonec spolknout. Studie ukázaly, že adheziva z lepidla procházejí trávicím systémem v podstatě nezměněná jako nestrávený materiál a jsou eliminována bez jakýchkoli detekovatelných následků. Zkuste experimentovat a zjistit, jaké množství produktu je pro vás nejlepší. Naneste adhezivní krém Corega na vaše protézy v malých proužcích nebo v řadě teček, přičemž se ujistěte, že jej neaplikujete příliš blízko k okrajům. Protézy pevně přitlačte na místo a krátce držte. Mnoho nositelů umělého chrupu shledává, že stačí jedno použití denně. Pokud používáte přípravek Corega více než dvakrát denně nebo pokud vám protéza špatně sedí, poraďte se se svým zubním lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odstranit lepidlo po uvolneni nahrady z dásní

Dávkování

Přípravek Solpaflex je určen pro dospělé a děti starší 12 let. Užívají se 1 až 2 tobolky 2x denně v časovém odstupu 12 hodin. Maximální denní dávka jsou 4 tobolky. Tobolky se polykají celé s trochou vody. Nesmí se cucat ani kousat, aby nedošlo k porušení prodloužené doby působení.

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad bez předpisu

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Šimková.

Dobry den, chtela bych se prosim zeptat boli mi krcni pater a chodim na rehabilitace, jenze mi zacali brnet prsty hlavne v noci co by to mohlo byt< dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Za brnění prstů u vás můžou změny na páteři v oblasti krku a hrudníku. Může to být způsobeno nevhodně prováděnými rehabilitacemi a nebo vaší činností vykonávanou po uvolnění krční páteře. Určitě tento stav konzultujte se svým lékařem, který vám naordinoval rehabilitace. Měla byste spolupracovat zároveň se dvěma lékaři, s neurologem a zároveň i s ortopedem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

PDF se cviky na krční páteř

Na přiloženém souboru PDF naleznete cviky nejen na krční páteř. Jedná se o srozumitelného průvodce a rádce, jak postupovat u jednotlivých cviků, jak správně provádět techniku cvičení. Jednotlivé cviky jsou popsány srozumitelně a jsou vizuálně podpořeny obrázky. Cviky jsou rozděleny do jednotlivých úseků a zaměřují se na uvolnění celé páteře, zvláště hrudní a krční části.

Zdroj: Cviky na ztuhlou šíji

Poradna

V naší poradně s názvem SNÍŽENÁ CITLIVOST PRSTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Hezký den.
Tři dny mám sníženou citlivost v prstech levé ruky (jsem levák). Cítím mravenčení v malíčku a prsteníčku. Může jít také o syndrom karpálního tunelu? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Spíše bych zde viděl ortopedickou příčinu a to na celé cestě nervů těchto dvou prstů. Nejčastěji bývá ložisko problému blízko páteře (krční, hrudní), lopatky a nebo ramene. Uvolnění těchto míst cílenou reflexní masáží uleví i od pocitu necitlivosti malíčku a prsteníčku. Vyhledejte ortopeda a poraďte se s ním co dál dělat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Snížená citlivost prstů

Vhodné pupeny a účinky tinktur z pupenů stromů

Pupeny pro správnou léčbu gematerapií je třeba sbírat v době, kdy na jejich povrchu začne viditelně prýštit čirá lepkavá kapalina - míza. Každý strom je třeba několik dní pozorovat a pak zvolit nejvhodnější dobu sběru jeho pupenů. Každý druh stromu má na lidské zdraví jiné účinky a tedy i tinktury budou účinkovat každá na něco jiného.

  • Tinktura z pupenů z olše a vinné révy pomáhá na vnitřní zánětlivé stavy.
  • Tinktura z pupenů z břízy, habru a lísky stimuluje funkci jater a pomáhá tak například na akné, o to více, že habr ještě také stahuje póry a zklidňuje pokožku. Akné a špatná funkce jater spolu souvisí, akné totiž patří mezi hlavní příznaky tam, kde jsou nemocná játra. Další příznaky nemocných jater jsou hnědé kruhy pod očima, těmi je také signalizována špatná funkce jater.
  • Tinktura z pupenů břízy sama o sobě stimuluje ledviny.
  • Tinktura z obrovských pupenů kaštanu zvyšuje obranyschopnosti organismu.
  • Tinktura z lísky a ostružiníku pomáhá proti skleróze.
  • Tinktura z pupenů hlohu obecného zklidňuje srdeční arytmie a sráží vysoký krevní tlak.
  • Pupeny buku rozpouští ledvinové kamínky.
  • Tinktura z pupenů topolu tlumí svalové spasmy.
  • Tinktura z pupenů lípy má zase sedativní účinky, takže navozuje klidný spánek.
  • Tinktura z růže šípkové má antialergenní účinky, chová se jako přírodní antihistaminikum a tím prospívá při léčbě astma bronchiale.

Zdroj: Domácí recept na tinktury z pupenů stromů

Dávkování a způsob podání

Počáteční dávka jsou 2 ampule denně (8 mg/den) i.m., tj. po 1 ampuli v rozmezí 12 hodin.

U akutních bolestí lze dávku postupně zvyšovat vždy za 2 dny na dvojnásobek, výjimečně až trojnásobek počáteční dávky. Při dlouhodobém podávání 6 - 8 týdnů u chronických bolestí postačuje obvykle 1 ampule 1 - 2x týdně, popř. měsíčně.

Pro uvolnění spasmů při rehabilitaci je třeba s cvičením vyčkat 30 - 40 minut po aplikaci.

Způsob podávání: Lék se podává jako každá jiná intramusculární injekce hluboko do zevní horní části gluteálního svalu.

Zdroj: Lék na bolavá záda a svaly

Dorsiflex bez předpisu

Účinky léku Dorsiflex jsou opravdu skvělé, když máte potřebu užít lék na uvolnění svalů. Bohužel tento lék je návykový a není tedy možné si ho naordinovat kdykoliv se nám zachce. Jeho výdej je vázán jen lékařský předpis, který může vystavit kterýkoliv lékař. Stačí zavolat svému praktickému lékaři a požádat ho o zaslání elektronického předpisu na mobilní telefon a lék bez problémů pak dostanete v kterékoli lékárně, například v lékárnách Dr Max.

Cena

Dorsiflex není drahý lék. Zdravotní pojišťovna přispívá na jeho úhradu zhruba třetinu a dvě třetiny hradí pacient. Současná cena doplatku u tohoto léku je cca 55 Kč za 30 tablet.

Zdroj: Dorsiflex droga

Solpaflex

Výrobce, respektive držitel rozhodnutí o registraci Solpaflexu je GlaxoSmithKline Consumer Healthcare A/S. Aktivní složkou tohoto přípravku je ibuprofen.

Solpaflex jsou tobolky s prodlouženým uvolňováním. Tento přípravek uvedla na český trh na sklonku roku 1999 společnost SmithKline Beecham Consumer Healthcare. Česká republika se tak stala třetí zemí ve střední a východní Evropě, kde se tento produkt prodává. Přípravek má statut volně prodejného léčiva, což znamená, že je k dostání v lékárně bez lékařského předpisu. Solpaflex je registrován Státním ústavem pro kontrolu léčiv pod registračním číslem 29/329/99-C. Je k dostání bez lékařského předpisu v balení po 12 a 24 tobolkách.

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad bez předpisu

Uklidnění a uvolnění

  • Dýchejte zhluboka. Několikrát se zhluboka nadechněte a zase vydechněte. Můžete využít i metodu aromaterapie. Pro pocit pohody se doporučuje kupříkladu levandulová nebo rozmarýnová vůně, protože se podílí na snížení stresového hormonu kortizolu.
  • Snadný cvik proti stresu: „vytřepávání“. Cvik vychází z pohybu psa, který se otřepává od vody. Třepejte jednotlivými částmi těla, začněte od rukou, potom nohy a chodidla, hlavu a ramena.
  • Dejte si koupel v horké lázni. Napusťte si horkou vanu, několik minut jen tak relaxujte a snažte se nemyslet vůbec na nic.
  • Žvýkejte. Žvýkání žvýkačky dokáže snížit stres a úzkost, a navíc podpoří koncentraci při různých úkolech.

Zdroj: Cvičením proti depresi

Tolperison

Mydocalm [mydokalm] je lék, který bývá předepisován při nadměrném napětí kosterních svalů. Účinnou složkou preparátu je sloučenina tolperison. Tolperison snižuje napětí kosterní svaloviny (má centrálně myorelaxační účinek) a navíc lehce rozšiřuje cévy, což zlepšuje prokrvení tkání.

Recenze uvádějí, že se Mydocalm používá u stavů, kdy je potřeba uvolnit kosterní svaly, ve většině případů na bolest zad. Poměrně oblíbený je tento lék u neurologů, kteří ho předepisují například lidem s nadměrným a bolestivým napětím svalstva po mozkových příhodách a u těžších forem roztroušené sklerózy. Uvolnění svalů působí úlevu a přispívá k usnadnění rehabilitace. Mydocalm má efekt i při bolestech zad způsobených nadměrnými stahy páteřních svalů (typicky bolest krční páteře). Pozitivní efekt Mydocalmu na cévy se využívá v léčbě takových stavů, jako je postižení drobných cév při cukrovce, u Raynaudovy nemoci a podobně.

Jak dlouho lze Mydocalm užívat?

Mydocalm by měl být užíván tak dlouho, jak je předepisován lékařem. Obvyklá doba léčby je v délce týdnů. Vyrábí se ve formě tablet a běžná dávka pro dospělého člověka je 3x denně 200 mg.

Mydocalm může vyvolat zhoršení pozornosti a bdělosti, nepříjemné sucho v ústech, zácpu, alergické reakce (svědění kůže, kopřivka) a svalovou slabost. Velmi nebezpečný může být Mydocalm pro pacienty trpící myasthenií gravis.

Tento lék nelze zakoupit online na českém trhu, není volně prodejný, je vázán na předpis.

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP