Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

UŽÍVÁNÍ SPIRULINY S CHLORELLOU

OBSAH

Alergická reakce způsobená chlorellou a spirulinou

Chlorella a spirulina jsou součástí rostlinného království, takže je normální mít alergii na některou z nich. Alergická reakce se může projevit jako zarudnutí, svědění, kopřivka, kožní vyrážka, otok obličeje a úst. Také může dojít k anafylaxi. Anafylaktický šok způsobuje poruchu dýchání, polykání, zmatek, mdlobu, ztrátu vědomí a dokonce i smrt. Pokud tedy nastane anafylaxe, tak se doporučuje co nejrychleji volat lékařskou pomoc. Jestli u vás nastanou příznaky alergie na Chlorellu nebo Spirulinu, tak zajděte ke svému lékaři.

Zdroj: Nebezpečí chlorelly a spiruliny

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Heda machulova.

Prosím může-li mě někdo poradit,užívám 2 měs.chlolleru a bolí mě v místě jater,podotýkám že mám v žlučníku kámen.Přestane bolest nebo já mám přestat látku užívat? Užívám 6-6-6 před týdnem jsem snížila na dávku 6-6-5 bolesti v podžebří trvají.Děkuji za odpověď Heda

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Když vás bolí játra při užívání chlorelly, tak doporučuji užívání řasy přerušit a počkat měsíc, dva, až se bolesti sklidní. Potom začít znovu s chlorellou, ale s polovičním dávkováním, než máte nyní.

Zdroj: diskuze Dotaz

Nežádoucí účinky chlorelly a spiruliny

Nežádoucí účinky chlorelly a spiruliny nejsou většinou škodlivé, ale měly by se vzít v úvahu. Chlorella způsobuje příliš citlivou kůži na sluneční světlo, nadýmání, křeče a průjem. Spirulina může také zapříčinit některé zažívací potíže. Většinou se jedná o průjem, nevolnost, zvracení, nespavost a úzkost.

Zdroj: Nebezpečí chlorelly a spiruliny

Diskuze

V diskuzi CHLORELLA NEBEZPEČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Karlová.

Dobrý den, mohu užívat chlorellu když nám nemocnou šťítnou žlázu, nesmím jíst ryby....nadbytek jodu. Děkuji za odpověď. Věra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ludmila Sedláčková.

Trpím Leidenskou mutací, tč.je stav stabilizovaný, neužívám žádné léky na ředění krve, je pro mne užívání Chlorelly, Spirulíny a Zeleného ječmene bezpečné ? Děkuji za odpověď

Zdroj: diskuze Chlorella nebezpečí

Chlorella a spirulina kontaminovaná toxiny

Je důležité kupovat doplňky stravy s obsahem spiruliny a chlorelly jen od renomovaného výrobce. Pokud tyto řasy nejsou správně zpracované, tak mohou obsahovat vysokou koncentraci toxických látek, jako jsou microcysiny a anatoxiny. Maximální bezpečná dávka pro tyto toxiny není stanovena. Tyto toxiny mohou poškodit játra a nerovový systém. Poškození vzniká po dlouhodobém užívání kontaminované spiruliny. To je důležité zejména pro děti, kde je nejčastěji spirulina používána jako alternativní léčba pro poruchy pozornosti. Spirulina může být také kontaminována těžkými kovovými toxiny nebo bakteriemi ze zvířecích hnojiv.

Zdroj: Nebezpečí chlorelly a spiruliny

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše Hofmanová.

Dobrý den,mám doma Chlorellu japan forte a už jsem jí užívala dříve ale nedobrala.žádné vedlejší účinky jsem neměla.chtěla jsem jí dobrat,ale dnes už po třetí co jsem si před jídlem chlorellu vzala přišla náhlá nevolnost,plynatost a okamžité nafouknutí břicha.chci se zeptat jestli nedošlo k náhlé reakci na chlorellu.předem děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

To je možné, protože takové příznaky bývají u lidí při začátku detoxikace chlorellou. Zkuste snížit dávku a opatrně pokračujte.

Zdroj: diskuze Chlorella nežádoucí účinky

Bezpečností opatření při užívání chlorelly a spiruliny

Doplňky stravy, které obsahují Chlorellu a spirulinu mohou mít negativní vliv s některými léky. Vzhledem k tomu, že chlorella i spirulina obsahují vitamin K, tak doplňky z nich mohou zasahovat do účinků léků, které jsou předepsány na ředění krve. Pokud máte alergii na jód, tak můžete být alergičtí i na chlorellu. Chlorella a spirulina stimulují imunitní systém, proto se nedoporučuje používat je při současném užívání léků na potlačení imunity. Tyto doplňky stravy by měly být použity pouze pod dohledem lékaře. Neměly by se brát při těhotenství nebo při kojení. Doplňky stravy ze spiruliny by neměly být použity při onemocněních, jako jsou fenylketonurie a genetické poruchy, protože tělo nedokáže metabolizovat aminokyselinu fenylaminu. Také by neměly být tyto doplňky stravy použity, pokud máte lupus nebo revmatoidní artritidu.

Zdroj: Nebezpečí chlorelly a spiruliny

Poradna

V naší poradně s názvem ODPOVĚĎ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Heda machulova.

Děkuji za odpověď týkájící se užívání Chlorelly.Ale - už v říjnu jsem začala užívat Chlorelluˇplus Alfalfa 600mg.Když jsem užívala 3x1 potíže nebyly,jakmile jsem zvýšila dávku na doporuč.3x2 boles začala,byla tak intensiví,že jsem přestala jí brát a 2 měs.nic neužívala.Teď od 1.1 jsem začala užívat Chlorellu 250mg.,dávkování jsem zvyšovala velmi postupně ale už i při dávce 5-5-4 mě začaly játra bolet nyní při 6-6-6 ještě více.
Doporučili jste mě přerušit užívání na 2 měs.Nemáte zkušenosti jestli to někdo taky tak špatně snáší? Dcera to užívá se mnou a nemá žádné potíže.Děkuji za odpověď - velmi si toho vážím H.M

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takovéto průvodní jevy při užívání chlorelly jsou velmi individuální. U někoho léčbu chlorellou doprovází průjem, u někoho nevolnost a u vás to může být bolest jater. Zkuste si pohrát s dávkováním a bude to OK.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odpověď

Užívání

Samotné dlouhodobé užívání omeprazolu není příliš rizikové. Omeprazol funguje tak, že snižuje tvorbu kyseliny, čímž účinně odstraňuje příznaky překyselení žaludku. Rizikem však je to, že se tímto potlačením příznaků může zamaskovat vážnější onemocnění, které tak nemusí být včas rozpoznáno.

Omeprazol se užívá ráno nalačno minimálně 30 minut před snídaní.

Zdroj: Rizika při užívání Omeprazolu

Poradna

V naší poradně s názvem UŽÍVÁNÍ WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Svatava.

Dobrý den,potřebovala bych poradit.Užívám warfarin,ale také bych chtěla něco shodit.Pokud nabudu držet dietu,tak se neunesu.Vím že nesmím byliny.Snídám choco lite,je to kakao,ale obsahuje spirulinu.Nechci něco pokazit,prosím poraďte.Děkuji Svatava

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Spirulina je zelená řasa a 100 gramů obsahuje 25 mikrogramů vitamínu K. Na den máte limit 90 mikrogramů vitamínu K. Takže normálně setrvejte v užívání spiruliny, ale musíte ji vzít každý den bez přestávek. Zároveň si nechte co nejdříve změřit srážlivost krve INR. Po vysazení spiruliny kontrolu INR opakujte.
K tomu hubnutí. Přizpůsobte si jídelníček tak, abyste kalorická jídla, která máte ráda, jedla ráno a k obědu. Odpoledne a večer již jezte jen libové maso nebo různě ochucený tvaroh, jogurt vše bez příloh, pečiva a bez ovoce. Zařaďte zdravý pohyb, třeba běh na orbitreku každý den alespoň hodinu. Místo výtahem choďte po schodech. Podnikejte co vás baví, třeba výlety do přírody, abyste neměla čas myslet na jídlo. NEJEZTE U TELEVIZE!!! Nepijte sladké vody ani alkohol.
Jídelníček si vytvořte na 10 dní a ten třikrát po sobě opakujte. Po každé změně jídelníčku si nechte jedenáctý den změřit INR. Tím se ujistíte, že máte srážlivost v pořádku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a co nejíst při jeho užívání

Zázvor při kojení

Zázvor nemá žádné negativní účinky na laktaci. Při užívání zázvoru by nemělo dojít k narušení produkce mléka. Naopak bylo zjištěno, že konzumace zázvoru má pozitivní vliv na laktaci, zvyšuje produkci mléka u kojících matek.

Zdroj: Nebezpečí při užívání zázvoru

Poradna

V naší poradně s názvem SPIRULINA CHLORELLA NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika Jeništová.

Dobrý den,

asi 14 dní po užívání chlorelly 15 tbl. denně, mám průjem, křeče a pocit na zvracení, vysadila jsem tedy na 1 den a vše bylo lepší, pak jsem tedy zase začala a opět stejné příznaky....může být z chlorelly? děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Křeče a průjem jednoznačné souvisejí s chlorellou a jejím vysokým dávkováním. Snižte dávkování na polovinu a zkuste pokračovat dál.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Spirulina chlorella nežádoucí účinky

Nebezpečí zázvoru při užívání některých léků

Střední interakce

Léky zpomalující srážení krve jsou podobné jako zázvor. Zázvor může zpomalit srážení krve, a tak užívání zázvoru spolu s léky, které také zpomalují krevní srážlivost, může zvýšit šance na výskyt podlitin a krvácení. Léky zpomalující srážení krve jsou aspirin, heparin, warfarin a ibuprofen.

Užívání zázvoru spolu s warfarinem může zvýšit riziko tvorby podlitin a krvácení. Je důležité, aby byla krev pravidelně kontrolována. Může být nutné zvýšit dávku warfarinu, pokud se objeví nějaké změny.

Menší interakce

Léky na cukrovku mohou spolu se zázvorem snížit hladinu cukru v krvi. Užívání zázvoru spolu s těmito léky pak může způsobit, že hladina cukru v krvi bude kriticky nízká. Proto je důležité, aby docházelo k měření hladiny krevního cukru takzvaným selfmonitoringem.

Zázvor může snižovat krevní tlak, a to způsobem, který je podobný některým lékům na krevní tlak a srdeční choroby. Užívání zázvoru spolu s těmito léky může způsobit příliš znatelnou hypotenzi, tedy snížení krevního tlaku, na enormně nízké hodnoty nebo může dojít k nepravidelnému srdečnímu tepu.

Zdroj: Nebezpečí při užívání zázvoru

Poradna

V naší poradně s názvem JÍDELNÍČEK PŘI DNĚ S OHLEDEM NA PURINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Růžena bodláková.

Dobrý den můj manžel má také dnů, tak se o puriny hodně zajímám a zjistila jsem že někde přímo chlorellu doporučuji stejně tak jako spirulinu, už jsem to chtěla manželovi koupit ale jinde jsem se zase dočetla že chlorella má 3180 2,7 purinů a spirulina 1070 4,8 tak jsem z toho nešťastná a nevím čeho se chytit čemu mám věřit měla by existovat nějaká poradna pro lidi s touto nemocí nevíte o něčem takovém?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Spirulinu i chlorellu můžete užívat i při dně. Vysoký obsah purinů není v tomto případě důležitý, protože se udává na 100 gramů těchto řas a vy užijete jen pár tabletek denně. Jedna tableta spiruliny nebo chlorelly má zanedbatelné množství purinů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Obsah purinů

Mast z rýmovníku

Mast z rýmovníku se používá k léčení modřin, ran a popálenin.

Recept

Ingredience: 200 g rostlinného tuku, 10 listů rýmovníku

Postup: Tuk se rozehřeje při teplotě zhruba 110 °C, přidají se čerstvé listy rýmovníku a za stálé teploty se nechá směs louhovat 2 hodiny za občasného promíchání. Poté se tuk s listy dá do chladu na 24 hodin a následně se celý proces louhování ještě jednou zopakuje. Mírně vychlazenou, ale stále tekutou mast je třeba přecedit přes plátno a nalít do nachystaných nádob.

Užívání

Mastí se mažou kožní defekty 2x denně.

Zdroj: Užívání rýmovníku

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den, včera jsem si vzala 6 tablet chlorella organic a došlo u mě k šílené reakci (opravdu silný průjem a intenzivní zvracení,které přešlo až acidonemické fáze ?!?!?). Vše trvalo asi 4h. Je to možné ? Případně, zda je tedy pro mě vhodné ji užívat???
Děkuji za info.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Průjem je normální účinek chlorelly, ale zvracení takové intezity svědčí spíše na předávkování. Zkuste snížit počet tablet na polovinu a v detoxikaci pokračujte. Podobná předávkování se stávají, když koupíte tablety s opravdovou chlorellou a dávkujete je jako předchozí, které nebyly tak kvalitní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chlorella nežádoucí účinky


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP