Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DOMACI MASKA NA HLUBOKÉ VRÁSKY

OBSAH

Medová maska na vrásky

Medová maska je dobrá proti vráskám a jemným linkám. Smíchejte jednu lžičku medu s vaječným bílkem a asi 50 gramů ječné mouky. Bílky musí být rozmíchány do sněhu. Masku naneste na obličej a nechte ji působit asi 20 minut. Poté masku omyjte teplou vodou.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Diskuze

V diskuzi KRÉM NA HLUBOKÉ VRÁSKY HNED se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Albrechtová.


Dobrý den,

sháním dárek, ale opravdu dobrou kosmetiku pro paní 60. let s pletí smíšenou a hlubokýmí vrásky kolem očí, úst a čela.

Je Vámi možné doporučit?



Děkuji Albrechtová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krém na hluboké vrásky hned

Okurková maska na bělení pih

Okurková maska bělí a zvláčňuje pokožku. Umístěte na obličej tenké plátky okurky a díky tomu vám vyblednou pihy. Maska by měla být na obličeji 15 až 20 minut. Následně vymačkáte šťávu z okurek a uděláte si při tom jemnou masáž obličeje.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem STEM CELLS BOTU INTENSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sabina.

Zdravím, znáte někdo Stem Cells Botu Intense? dle popisu to je "sérum s kmenovými buňkami na hluboké mimické vrásky", četla jsem o tom samou chválu, ale známe to, máte s tím někdo zkušenosti? Vrásky mám opravdu hluboké a ráda bych se jich zbavila. Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Z medicínského hlediska je možné hluboké mimické vrásky redukovat jen pomocí chirurgického liftingu nebo zabráněním mimiky v obličeji pomocí botulotoxinu. Ovšem botox aplikovaný zevně na pokožku nemá prakticky žádný účinek na mimické svalstvo a vrásky nevyhladí. Z osobní zkušenosti doporučuji z těch dvou zmíněných chirurgickou plastickou operaci obličeje, při které se mírně vypne pokožka a tím dojde ke zmírnění hloubky vrásek se zachováním schopnosti přirozeně se usmát. Kdežto u botoxu dojde k ochromení mimických svalů, které atrofují, čímž se prověšují a zabraňují přirozenému úsměvu, který při botoxu vypadá spíše jako šklebení. Úsměv a výraz v obličeji se změní po obou zákrocích, ale u botoxu je to více ošklivé a nápadnější.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Stem Cells Botu Intense

Kokosový olej na hluboké vrásky

Protivrásková péče z kokosového oleje – naneste kokosový olej na ty části obličeje, kde máte nejhlubší vrásky, a jemně vmasírujte každý večer před spaním.

Zdroj: Přírodní receptury proti vráskám

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ MASKA Z RÝŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Vyhlazující pleťová maska z rýže a s japonským saké se jmenuje Planet Spa a je od Avonu.
Tato vyhlazující rýžová pleťová maska pro vyčištění, osvěžení, vyživení a pro hebkost pleti. Maska z rýže je vhodná pro všechny typy pleti.

Složení masky z rýže:
extrakt z rýže: vyživuje a zjemňuje pleť a vyhlazuje vrásky.
japonské saké: zanechává sametově hebkou pokožku bez vrásek.

Použití:
Aplikuje se na odlíčenou, čistou pleť jenom tenká vrstva vyhlazující masky. Nechá se působit po dobu cca 20 minut, až do úplného zaschnutí. Potom se opatrně sloupne. V případě potřeby dočistěte pleť čistícím tonikem, které běžně používáte. Poté naneste denní nebo noční krém. Používejte dle potřeby 1x týdně.

Obsah balení je 75 ml, stojí kolem 90 Kč a k dostání je běžně v internetových obchodech.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí maska z rýže

Maska s anti-aging efektem

  • 1/4 hrnku smetany ke šlehání (plnotučné)
  • 1 banán
  • 1 kapsle s vitaminem E

Smíchejte dohromady šlehačku a banán. Do obsahu vymačkejte kapsli s vitaminem E. Rozetřete na pleť a krk. Nechejte působit 15 minut a pak odstraňte vlhkou froté rukavicí. Maska zanechává pleť jemnou a vyživenou. Recept je dobře snášen při péči o vrásky kolem očí.

Výbornou alternativou vitaminu E je pupalkový olej s brutnákem. Má na pleť zklidňující účinky a je vhodný i pro velmi citlivou až atopickou pleť.

Zdroj: Přírodní domácí lifting vrásek

Diskuze

V diskuzi RETINOL DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzanka.

Ahojte, jak vidím i v článku doporučují na vrásky retinol, podařilo se mi vygooglit Medik8 Retinol 40 Boost sérum 5ml, máte s ním někdo zkušenosti? Jak dlouho vydrží a jak se takové sérum vlastně používá a kolik asi tak stojí?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nelly.

retinol je opravdu velmi účinný, také jsem měla sérum, ale není tak koncentrované jako to, které tu zmiňujete. Teď mám krém s obsahem retinolu. Skvěle funguje na vrásky, téměř všechny mi zmizely. Neměla jsem vrásky příliš hluboké, takže krém krásně zabral a nemusela jsem jít na injekce.

Zdroj: diskuze Retinol diskuze

Acylpyrín jako levná maska na akné a na vrásky

Kyselina salicylová je k dispozici v celé řadě profesionálních výrobků určených k péči o pleť. Patří sem speciálně upravené exfoliační krémy a pleťové peelingy na profesionální úrovni, po kterých se kůže sloupne. Kyselina salicylová je také dostupná v mnohem jednodušší, a pravděpodobně i levnější formě. Aspirin nebo Acylpyrin je volně prodejný levný lék proti bolesti a na horečku a co je pro nás na tomto léku významné, je fakt, že z velké části tvořen právě kyselinou salicylovou, která se dá podle našeho receptu použít na pleť jako levná domácí exfoliační maska.
Ačkoli je Acylpyrín primárně určen pro vnitřní použití, tak jeho lokální aplikace dokáže přinést omlazující účinky podobné těm, které dosahujeme při profesionální péči v kosmetickém studiu. Jak na to? Jednoduše, zde je recept na výrobu domácí exfoliační masky z acylpyrinu.

Zdroj: Domácí salicylová mast recept

Diskuze

V diskuzi NEJÚČINNĚJŠÍ KRÉM NA VRÁSKY NA ČELE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Obličejová gymnastika, která je na videu neni žádná novinka a opravdu funguje, ale otázka je která žena má čas tato cvičení opravdu dělat. Pro posílení obličejových svalů můžete vyzkoušet masku Skinduglence, která procvičuje obličejové svaly a vyhazuje vrásky už po prvním použití.

Poznámka redakce:
Více informací o masce Skindulgence najdete zde: www.google.cz/search… Napište nám sem pak, jak maska účinkovala na Vás.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nejúčinnější krém na vrásky na čele

Ovocný omlazující koktejl

Zkombinujte plnou dlaň jahod, dlaň hroznů, ½ hrušky, ½ jablka a 30 ml pomerančové šťávy – vše zamíchejte. Nejdříve aplikujte na pleť tenkou vrstvu medu a poté naneste ovocný mix. Nechejte působit 30 minut a umyjte. Na závěr použijte pH balanční tonikum. Je to výborný recept na vrásky na čele, na vrásky kolem úst, na vrásky nad horním rtem a na vrásky na krku. Vrásky okolo očí doporučujeme ošetřit maskou s antiaging efektem.

Zdroj: Přírodní domácí lifting vrásek

Poradna

V naší poradně s názvem WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Chtěla bych se prosím zeptat jak se vyrábí taková domácí maska na vlasy z konopí? Koupené šampony atd. mi také nepomáhají, a vlasy stále padají...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Lucie, po konopí to nebude s padáním tvých vlasů lepší! Zajdi raději do nějakého vlasového centra, například HairCentrum Praha. Tam ti vlasy prohlédnou, prozkoumají také vlasovou pokožku a jen tak se dozvíš, proč ti padají vlasy. Držím palce!

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Hydratační maska z ovoce

Ovocná maska je pro všechny typy pleti. Kdo má rád masku z ovoce, potřebuje jen kousek zralého ananasu nebo papáji. Dřeňovou směs z tohoto ovoce aplikujete na obličej. Po opláchnutí stačí, když použijete své obvyklé denní krémy na obličej. Pokud je tato maska pro vás příliš ovocná, tak můžete vyzkoušet alternativní masku z mandlí.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Diskuze

V diskuzi VRASKY PRI SMICHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

jak se usmeju mam strasne vrasky pod ocima ale nekteri tam maji takove pytle a ne vrasky cim to je ?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vrasky pri smichu

Regenerační maska z avokáda

Maska z avokáda je dobrá pro zvláště suchou a zralou pleť. Recept na avokádovou masku: polovina pyré z avokáda, 1 lžička medu a 1 lžíce tvarohu či smetany. Přidáním několika kapek citronové šťávy docílíte světlejšího tónu masky.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem JAHODOVÁ MASKA NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,
používá jahodová maska na vlasy jako šampon nebo jako kondicioner?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jahodová maska se používá jako oboje. Jahodová maska vlasy pěkně umyje a zároveň jim dodá vitalitu jako kondicionér. Pokud chcete i tak aplikovat dodatečnou péči, tak zkuste neoplachovací balzám na vlasy.

Zdroj: diskuze Jahodová maska na vlasy

Jablečná maska proti vráskám

Nastrouhejte jablko i se slupkou, přimíchejte půl lžičky mleté skořice a aplikujte na tvář jako masku po dobu 20 minut. Takto připravená maska je plná vitaminů a pomáhá redukovat vrásky na krku.

Medová maska proti vráskám

Včelí med byl známým zkrášlovacím prostředkem už ve starém Egyptě a kosmetický průmysl oceňuje jeho účinky i dnes. Spojuje čistící, regenerační a omlazující účiny a je také vhodný pro každý typ pleti. Takže včelí med i vám poslouží jako bezvadný lék na vrásky. Zredukujte tak své vrásky kolem očí nebo vrásky pod očima přírodně, zdravě a bezpečně.

  • 1 a ½ lžíce medu
  • špetka sody bikarbony
  • ½ lžíce čerstvé mrkvové šťávy

Smíchejte včelí med s mrkvovou šťávou a aplikujte na pleť po dobu 20 minut. Poté omyjte vatovým tamponem namočeným ve vodě se sodou bikarbonou. Tato kombinace vám pomůže zredukovat vrásky mezi obočím či vrásky kolem úst, a navíc dodává vaší celé pleti krásnou, jakoby opálenou, barvu.

Banánová maska proti vráskám

  • 1 banán
  • 1 čajová lžička růžové vody

Rozmačkejte banán s růžovou vodou. Aplikujte na obličej a krk a nechejte působit zhruba 35–45 minut. Poté omyjte vlažnou vodou. Růžovou vodu připravíte podle našeho návodu v níže přiloženém článku, kde jsme růžový extrakt použili na domácí krém na ruce.

Mrkvový krém na vrásky

  • 250 g mrkve
  • 1 čajová lžička mandlového oleje

Vymačkejte šťávu z mrkve nejlépe v domácím odšťavňovači a přidejte k mrkvové šťávě mandlový olej. Oboje dobře smíchejte. Nechejte zhruba 2 hodiny zchladit a poté aplikujte na obličej, krk a dekolt. Při aplikaci se soustřeďte na vrásky okolo očí, na vrásky okolo úst a na vrásky nad horním rtem, kde proveďte důkladnou masáž. Po půlhodině působení opláchněte vlažnou vodou. Nálev je vhodný pro každý typ pleti.

Glycerínová medová maska proti vráskám

  • 1 lžíce glycerínu
  • 1 lžíce medu

Smíchejte glicerín a včelí med a výslednou směsí před spaním promasírujte pokožku tváře a krku. Následující ráno pak umyjte takto ošetřenou pleť vlažnou vodou.

Foto: Jorge Royan

Zdroj: Domácí pleťové masky proti vráskám

Mrkvová maska se žloutkem

Mrkvová maska je ideální na suchou pleť. Trochu mrkvové šťávy smícháte se žloutkem a přidáte 2 kapky oleje. Masku nanesete na obličej a nechte působit. Následně opláchněte obličej.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Diskuze

V diskuzi VRÁSKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaruška.

Zkoušel někdo tu meduňku nebo klíčky na vrásky? funguje z toho něco? Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel FP.

Já o klíčcích slyším poprvé, spíš mi nejvíc pomáhá sérum prověřené :) meduňka nevím

Zdroj: diskuze Vrásky

Osvěžující maska z okurek

Tato maska je určena mastné a problémové kůži. Okurky jsou ideální pro velké póry na kůži, protože jejich složení stáhne kůži a minimalizuje tak rozšířené póry. Stačí buď jen plátky okurky přímo na obličeji, nebo jako intenzivní maska s jogurtem. Recept na okurkovou masku: 2 lžíce okurkové šťávy se smíchají se 2 až 4 polévkovými lžícemi přírodního jogurtu nebo tvarohu. Natřete masku na kůži a necháte ji 20 minut působit.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Zpevňující maska z mandlí

Recept na mandlovou masku: hrst sladkých mandlí, 3 jahody, ½ okurky, 1 lžička medu, 1 lžička jogurtu. Vše zamíchejte, až z toho vznikne hladký krém. Nechte masku několik minut působit a následně smyjte masku z obličeje. Poté naneste obvyklý denní krém. Hydratační maska z mandlí nevysušuje kůži a může být bezpečně použita i v okolí očí. Kromě toho, že má tato maska silné zpevnění je důležité, aby oči zůstali stále volné.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Vaječný bílek proti vráskám

Všimli jste si, že po vyklepnutí vajíčka zůstává na dnu skořápky hustý zbytek bílku? Naneste jej na partie kolem očí, kde je typická oblast tvorby vrásek známá jako vrásky kolem očí.

Ricínový olej na vrásky

Aplikujte čistý ricínový olej na řečiště vrásek (vrásky okolo očí anebo vrásky pod očima) anebo na vrásky na krku a na dekolt.

Zdroj: Přírodní receptury proti vráskám

Domácí přírodní recept proti roztřepeným konečkům

Domácí recept - přírodní medová maska na suché vlasy a konečky: Smíchejte 1 lžíci medu s 1 žloutkem a 1 lžíci olivového panenského oleje a naneste na vlasy, nechejte působit 15 minut, poté opláchněte. Tato domácí přírodní maska je vhodná jak na suché vlasy, tak i na roztřepené konečky.

Olivový olej je přírodním zdrojem důležitých vitaminů a minerálů. Je známé, že pokud každý den udržíte lžíci kvalitního oleje v puse alespoň 4 - 5 minut, zlepší se vám kvalita vlasů, budou pevnější, zdravější, získají lesk a nebudou vypadávat a to všechno přirozenou přírodní cestou.

Zdroj: Poškozené vlasy a roztřepené konečky

Vrásky pod očima

Křehká pokožka pod očima je náchylná ke tvorbě vrásek. Kůže pod očima ztrácí kolagen a elastin a rychle ochabuje. Neustálým svrašťováním pokožky při smíchu, mračení či mhouření se vytvářejí drobné linky v blízkosti očí. Jemnou pokožku kolem očí je třeba jak hydratovat, tak i posilovat. Důležitá je cílená noční péče s krémem, který obsahuje retinol.

Vrásky pod očima foto

Zde můžete vidět, jak vypadají vrásky pod očima.

Zdroj: Vrásky

Prevence

Zde je pět preventivních kroků pro krk bez vrásek:

  • Pečlivé čistění. Pokožka na krku je po celý den vystavena ataku nečistot a škodlivin. Při ranní a večerní očistě pleti proto nekončete na bradě, ale pokračujte pečlivě až dolů k dekoltu.
  • Pravidelné krémování. Další důležitou součástí každodenní péče je nanášení krému. V této části těla je pokožka tenčí a jemnější než jinde, proto potřebuje pravidelný doping a výživu. Kromě krému jí občas dopřejte o stupeň lepší péči v podobě séra.
  • Správný směr. Nevhodným nanášením krému můžete napáchat více škody než užitku. Pro maximální efekt postupujte vždy střídavě plochou obou rukou zdola nahoru k hraně čelisti, nikdy ne obráceně. Rozhodně se nedoporučuje kůži v této oblasti hrubě třít či roztahovat do stran.
  • Hlavu vzhůru! Stejně jako v oblasti dekoltu, tak i na krku si můžete způsobit zbytečné vrásky špatným držením těla. Předcházet problémům je vždy lepší, proto zlaté pravidlo zní: za všech okolností se držte pěkně vzpřímeně s hlavou vzhůru.
  • Cvičení pro zpevnění. Domácí posilování horní části krku nezabere příliš času a můžete ho provádět kdekoli. Naznačte hluboké zívnutí, ale držte přitom ústa zavřená. Soustřeďte se na zatnutí všech svalů.

Zdroj: Domácí triky na vrásky na krku


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP