Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BOLEST ŽIL POD KOLENEM

OBSAH

Slivovice na bolest ucha

Z babských rad můžete zkusit na bolest ucha použít smotek vaty namočený ve slivovici, který vložíte do ucha, převážete šátkem a pěkně to zaspíte. Dle zkušeností tato metoda vždy to pomůže.

Zdroj: Bolest ucha

Diskuze

V diskuzi ALOBAL NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav.

Dobrý den
Prosím jak to funguje?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiřina.

Jak jsem napsala, tak jsem udělala. A fungovalo to. Na bolavý prst jsem si večer namotala kus alobalu a ráno ho sundala. Bolest přestala.
Tuto zkušenost jsem (za ty tři roky, co jsem to zde napsala)
zopakovala s kolenem a také s loktem. Alobal mi pomohl.
Pozor! Alobal jsem ještě vždy převázala. Obvazem, kapesníkem, nebo šátkem. Aby alobal z místa neodpadl.

Stačí, pane Václave?

Zdroj: diskuze Alobal na bolest

Bolest ucha z větru

Na bolest ucha z větru pomůže teplý zábal, při delší bolesti je nutné navštívit ORL, protože to může být zánět středního ucha nebo zánět zvukovodu.

Zdroj: Bolest ucha

Diskuze

V diskuzi COXATROSA 2 STUPNE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Kakosova.

Dobrý den,prosím i sdělení od kterého stupně je možné dostat na Coxatrosu kyčlí plně hrazené lázně.Dekuji předem za odpověď MK

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna.

je mozne že tato potiže zpusobuje coxatroza ll stupne kycle ale kycel vubec nebolí

Zdroj: diskuze Coxatrosa 2 stupne

Bolest hlavy vzadu

Bolest hlavy vzadu je tenzní bolest (propagace obtíží z krční páteře): bolest na vrcholu hlavy, ztuhlá šíje a zkrácené trapézové svaly, pocit tlaku v hlavě, někdy nevolnost a zvýšená citlivost na světlo.

Zdroj: Bolest hlavy

Diskuze

V diskuzi WWW.JÁK SE PROJEVÍ ZÁNĚT ŽIL U NOHOU DOLNÍCH KONČETIN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše večeřová.

Modré fleky na lítkách až žlutě zbarvené,tíha nohou,velká belestivost při chůzi a při větším teple.Bolest pouze při dotyku na kterékoliv místo na nohou.Obvodní lékař neléčí ,neví si stím rady ,pouze B12, jinak nic.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka.

Již delší dobu trpim bolestí lýtek od kolen dolů, hlavně po straně nohy a pod kolenem. Často jde bolest i po zadní straně stehna z podkolení směrem vzhůru. Když si nezmu kompresní punčochy, cítím se lepe. V noci mě bolest budí. Můj otec nosil celý život kompresní punčochy, pak se rodiče rozvedli. Dozvěděla jsem se, ze zemřel na hluboký zánět žil. Je mi 61 let a trpím nadváhou. Stydím se s tím jit k lékaři, protože mi řekne, ze mě nohy bolí z nadváhy.

Zdroj: diskuze Www.ják se projeví zánět žil u nohou dolních končetin.

Kapky na bolest ucha

Přípravky na bolest ucha dostupné v kamenných či internetových lékárnách můžete vidět zde.

Zdroj: Bolest ucha

Diskuze

V diskuzi KOLAGENOVÉ INJEKCE NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Lupač.

Dobrý den.Mám problém s levým kolenem a kyčlí.Nemohu pořádně chodit a hrozně to bolí při chůzi i v sedě.Ještě bych se chtěl zeptat jestli něco platí zdr.pojištovna a kolik stojí. Předem děkuji za odpověd a zdravím Lupač.Pojištovnu mám 205

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Také by mě zajímalo zda hradí pojišťovna

Zdroj: diskuze Guna injekce cena

Co znamená bolest kyčle při ležení

Bolest je vždycky signálem, který nás má upozornit, že v našem organismu není něco v pořádku. Bolest kyčlí v žádném případě normální není. Je důležité navštívit lékaře, který zjistí příčinu onemocnění.

Zdroj: Bolavé kyčle

Diskuze

V diskuzi BRNĚNÍ PALCE U NOHY A BOLEST AŽ PÁLENÍ CHODIDLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa .

Dobrý den
Mám bolest nohy levé po úraze uklouzla mě práva noha a levou jsem skočila do sedačky na koleno vzadu za kolenem mě zabaleno dřeb nebyl možný pak se postavit na nohu po půl roce se to trošku zlepšilo, byla jsem na ortopedii tam jsem dostala opstrik, ale v okolí kolena mě to stále bolí, a i celá noha a teď mě začal brnět palec u nohy když déle stojím tak mě boleji nohy mám je těžké neklidné pálí mě šlapky a bolí. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Brnění palce u nohy a bolest až pálení chodidla

Bolest na hrudi vpravo

Bolest hrudi od hrudní páteře vpravo je nejčastější příčinou bolesti. Bodavá bolest vystřeluje z oblasti hrudní páteře do hrudníku. Tato bolest není nijak nebezpečná, ale je dosti nepříjemná pro pacienta, protože tento typ bolesti hrudi závisí na pohybech a poloze trupu. Bolest hrudi se při hlubokém dýchání může zhoršovat. Pacient dokáže ukázat přesné místo bolesti.

Zdroj: Co může znamenat bolest na hrudi

Diskuze

V diskuzi ROSOLOVITÁ BOULE POD KOLENEM NEBOLÍ, JENOM NEMOHU RÁNO NOHU ROZEJÍT A KULHÁM, se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila jirků.

mám jít k lékaří neb stačí mast? jirků

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rosolovitá boule pod kolenem nebolí, jenom nemohu ráno nohu rozejít a kulhám,

Bolest ledvin při nádechu

Bolest ledvin při nádechu anebo bolest ledvin při pohybu mohou být způsobeny zánětem ledvin. S jistotou vám to ale řekne až váš lékař poté, co vás vyšetří a zkontroluje vám moč. Také tyto bolesti mohou být zaměněny za bolesti páteře, které mohou vystřelovat do oblasti ledvin.

Zdroj: Bolest ledvin

Poradna

V naší poradně s názvem KOŽNÍ KLINIKA KARLOVO NÁMĚSTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel Kaska.

Na nohách mezi kolenem a kotníkem se mi udělala nepříjemná svědivá vyrážka chtěl bych znát ordinační hodiny.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Každý pracovní den od 7 do 15 hodin.

Zdroj: diskuze Kožní klinika karlovo náměstí

Jak na bolest ucha u dospělých

Bolest ucha může mít mnoho příčin, tudíž se liší i léčba. Zánět se léčí nejčastěji antibiotiky. K tlumení případné bolesti lékaři doporučují i teplé obklady. Pokud je ucho poraněno, pomohou naopak obklady studené.

Zdroj: Bolest ucha

Poradna

V naší poradně s názvem PRADAXA - NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kocourek Antonín.

Mám problémy s kyčlí a kolenem. Bohužel na operaci kyčelního kloubu nemůžu jít k vůli léčení plícní embolii a beru prášek Pradaxa 150 2x denně a ani nevím,za jak dlouho bude možné na výměnu kyčelního klubu jít. Bohužel bolest v kyčli i koleně je někdy velmi značná a proto si pomáhám práškem proti bolesti Ibubrufenem Dr. Max. 400 mg. Většinou beru 2 prášky najednou,někdy i 2x denně z časovým odstupem min 4 hodiny od sebe Tyto beru nejméně 4 hodiny po prášku Pradaxa.Jen nevím,zda tyty dva léky se neovlivnují a nezhoršují můj zdravotní stav. Děkuji za informace.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ibuprofen je skvělý lék proti nahodilé bolesti, ale když se užívá dlouhodobě a ve vyšších dávkách, tak má vážné nežádoucí účinky na srdce a na zažívací trakt. Proti bolesti ve vašem případě bude lepší použít léky, které jsou na lékařský předpis. Stavte se co nejdřív u svého ortopeda a dohodněte se s ním na vhodnější léčbě bolesti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pradaxa - nežádoucí účinky

Bolest paty v klidu

Bolest paty v klidu může být způsobena v souvislosti s nošením nevhodné obuvi, která postihuje především ženy nosící obuv na vysokých podpatcích. Další možnou příčinou je Haglundova exostóza, což je onemocnění způsobující otok na zadní straně paty. K léčbě se používá podpatěnka – ortopedická pomůcka zmírňující bolest paty.

Zdroj: Bolest paty

Diskuze

V diskuzi OTEKLÉ KOLENO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Prosím o radu co s oteklým kolenem, vodou v koleni. Už jsem byla na punkci a voda se zase objevila. Děkuji Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobry den chtela bych vedet zda se za punkci kolene plati lekari poplatek? Otec chodi skoro kazdy mesic k ortopedovi na vytahovani vody z nohy doktor nebyl schpny zjistit pricinu ale pri kazde punkci si od otce kteremu je 85 let bere poplatek 100,- samozrejme bez dokladu.

Zdroj: diskuze Oteklé koleno

Co značí bolest jazyka vzadu u kořene

Bolest jazyka vzadu u kořene může signalizovat počáteční virové nebo bakteriální onemocnění krku a mandlí. Pokud obtíže neodezní, je lépe kontaktovat svého ošetřujícího lékaře.

Zdroj: Bolest jazyka

Poradna

V naší poradně s názvem ZAVODNĚNÍ KOTNÍKU A NOUHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den.
Potřebuji taky poradit. Mám kotníky úplně oteklé i nohy pod kolenem.
A úplně mi trnou.Mám taky sedavou práci.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro otoky dolních končetin není podstatné, jestli je organismus zavodněn či nikoliv. Proto léky na odvodnění nemusí být správným řešením. Otok dolních končetin se nejčastěji vytvoří vlivem nedostatečné funkce odtoku krve zpět k srdci. Vzhledem k tomu, že krev nestoupá vzhůru tak, jak by měla, hromadí se v nejníže položených kotnících a lýtkách. Dlouhodobé sezení zhoršuje tyto projevy, protože krev musí protékat klikatě, tedy s ještě větším odporem, než vstoje. Co s tím? Zjistit zdravotní stav srdce a ledvin. Sama a hned si můžete pomoci tím, že začnete cvičit. Během jakékoliv pracovní pauzy udělejte toto nenamáhavé cvičení: 20 výponů na špičkách a 10 dřepů. Doma pak VŽDY odpočívejte s nohama výše než je zbytek těla! Kupte si kompresní punčochy a noste je při chůzi z a do práce. Masírujte si nohy - každý den provádějte lymfatickoi masáž. Ve volných dnech jezděte na kole, choďte a plavejte, abyste udržela v kondici svůj kardiovaslulární systém.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zavodnění nohou

Příčiny bolesti zubů

Nejčastěji je bolest zubů zapříčiněná zánětem centrální části zubu (dužiny). Dužina obsahuje nervová zakončení, která jsou velmi citlivá na bolest. Zánět buničiny nebo pulpitu způsobují díry v zubech, zlomeniny a infekce.

Zdroj: Bolest zubů

Bolest břicha pod pupkem

Bolest v oblasti pupku může charakterizovat střevní problémy, namožené břicho, ale i břišní kýlu. V případě, že bolest přetrvává a pohmatem je možné cítit nějaký výstupek, je nezbytná návštěva lékaře. Pokud nejde o výše uvedenou kýlu, lze provést jemnou břišní kruhovou masáž nebo použít k uvolnění mast určenou k problémům s nadýmáním.

Zdroj: Bolest břicha

Domácí léčba bolesti zubů

Pro bolest zubů

  • Mohou se používat léky na bolest, jako je Paracetamol nebo Ibuprofen. Tyto léky užívejte dle příbalového letáku.
  • Vyhněte se studeným nebo teplým potravinám, jelikož mohou zhoršit vaši bolest.
  • Doporučuje se kousání vatových tamponů namočených v hřebíčkovém oleji.

Pro bolest čelisti

  • U dospělých je vhodné užití aspirinu.
  • U dětí a mládeže může být použit Acetaminophen (ne aspirin!).
  • Pokud se bolest objevuje již při otevření úst, zívání nebo jedení velkého sousta, kontaktujte svého zubního lékaře.

Zdroj: Bolest zubů

Bolest kyčle od páteře

Bolest kyčle od páteře může souviset s onemocněním páteře, ale i kyčle. Stává se, že se odlehčuje bolavá končetina a tím se zhorší naopak bolest v jiném místě nebo kloubu. Příčina je tedy mechanická, způsobená nerovnoměrným zatížením.

Zdroj: Bolavé kyčle

Bolest varlat a podbřišku

Bolest v podbřišku u mužů může být vyvolána zvětšením prostaty. Vlivem zvětšené prostaty může docházet k hromadění moči, což vyvolá bolest v podbřišku a je rizikem pro vznik infekce, která bolest dále stupňuje. Další příčinou těchto bolestí může být nádor či zánět prostaty. U mladších mužů se setkáváme spíše se záněty prostaty – akutními či chronickými. U starších mužů jde výrazně častěji o nezhoubné a zhoubné nádory prostaty.

Zdroj: Bolest varlat

Tupá bolest na hrudi

Tupá bolest na hrudi je ve většině případů spojená s infarktem myokardu. Srdeční infarkt je odúmrť části srdečního svalu, vzniklý následkem prudkého snížení krevního průtoku věnčitými tepnami v určitém úseku srdce. Prvním příznakem srdečního infarktu bývá tupá nebo tlaková bolest za hrudní kostí, často vyzařující do zad, čelisti nebo levé paže.

Zdroj: Co může znamenat bolest na hrudi


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP