Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

REXONA NA CHLOUPKY V OBLICEJI

OBSAH

Vyrážka na obličeji u starších dětí

  • kopřivka
  • plísňová infekce
  • atopická dermatitida
  • alergická dermatitida

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Diskuze

V diskuzi DOMACI ZESVETLENI CHLOUPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sara.

Dobry den, je mi 14 let a mam tmavou plet a mam male tmave chloupky - zada,ruce,bricho si delam depilacnim kremem chloupku, ale pak mam chloupky i na hrudniku stveme to a slysela jsem neco o zesvetlovan. Chci se zeptat jesti se da zesvetlit i normalnim zesvetlovacem na vlasy a jestli znate nejake metody. Predem dekuji za pozornost.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nina.

Chloupky se dají zesvětlit stejně jako vlasy, takže odbarvovač na vlasy se dá použít. Nejlepší je ale chloupky odstranit depilací. Buď krémem Opilca nebo depilační cukrovou pastou, voskem a nebo elektrickým depilátorem.

Zdroj: diskuze Domaci zesvetleni chloupku

Stařecké skvrny

Tzv. stařecké skvrny (někdy lidé hovoří o jaterních skvrnách, odborně jde o aktinickou pigmentaci) jsou světlejší či sytě hnědé nepravidelné skvrny, nejčastěji v obličeji, na rukou a v dekoltu, také ale na krku a později i jinde po těle. Posouzení toho, zda jde o stařeckou skvrnu, ale nemusí být vždy jednoduché. Pokud máte tedy nějaké pochybnosti, je dobré se svěřit do rukou lékařů. Domácí či neodborné odstraňování projevů, u nichž si nositel není jistý jejich charakterem, není na místě.

Zdroj: Domácí triky na jaterní skvrny v obličeji

Poradna

V naší poradně s názvem CHLOUPKY POD NOSEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s chloupky pod nosem. Vím,že jsou na to kosmetické salony,ale já jsem si je před 3roky začala holit holicim strojkem a ted mi to roste rychleji a mám pod nosem uplně drsnou kuži. Prosím poradte co s tím. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Chloupky pod nosem u žen je lépe neholit, ale depilovat - vytrhat. Před depilací chloupků pod nosem je potřeba je nechat trochu narůst, aby je bylo za co vzít. Depilace chloupků pod nosem se dělá buď voskem anebo elektrickým depilátorem. Když si budete chloupky pod nosem dále holit, tak se z nich za čas udělají normální vousy. K tomu také svědčí i vaše, jak píšete, drsná kůže. Ne že by po holení zhrubla pokožka pod nosem, ale to hrubé jsou vlastně osekané tvrdé vousky, které budou holením více a více sílit. Depilace je naopak ztenčí a zjemní nově narůstající chloupky pod nosem a celý tento nepříjemný kosmetický problém tak vyřeší.

Zdroj: diskuze Chloupky pod nosem

Rexona Men Sport Defence

Rexona Men Sport Defence je antiperspirant určený pro muže. Deklarovaná doba působení 48 h. Obsah je 150 ml. Zabraňuje dobře zápachu, také dobře snižuje pocení. Dle dTestu dostal tento antiperspirant celkové hodnocení dobře, konkrétně 74 %.

Zde můžete vidět cenu antiperspirantu Rexona Men Sport Defence.

Zdroj: Nejlepší antiperspiranty

Diskuze

V diskuzi CHLOUPKY POD NOSEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s chloupky pod nosem. Vím,že jsou na to kosmetické salony,ale já jsem si je před 3roky začala holit holicim strojkem a ted mi to roste rychleji a mám pod nosem uplně drsnou kuži. Prosím poradte co s tím. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Emilie.

Nejlepší a naprosto trvalý efekt je ELEKTROLÝZA depilační el.jehlou. Dostala jsem ji před 20 lety z USA, název Permatweez. Dodnes funkční, ale už se asi neprodává. Dává se přednost laseru, který je rychlejší ale musí se opakovat a nelikviduje světlé chloupky. Nevím proč u nás nikdo elektrolýzu neprovádí, poradil mi to kdysi za socialismu jeden kožní lékař. Je třeba mít grif a velmi dobrý zrak nebo hodně zvětšující zrcadlo.

Zdroj: diskuze Chloupky pod nosem

Zkušenosti s IPL epilací

Dle recenzí je nejdříve spokojenost – chloupky začnou vypadávat, ale za 2 měsíce po skončení procedur nastává velké zklamání. Chloupky znovu vyrůstají, tmavé a tuhé jako před epilací. Ztráta peněz, času a hlavně naděje, že se toho věčného boje s nadměrným ochlupením zbavíte touto metodou. Dle výrobců je jedinou nevýhodou, že tato metoda epilace je účinná převážně na tmavé, pigmentem zabarvené chloupky. Slabé a šedivé chloupky se IPL epilací neodstraní ani po několika sezeních. Faktem rovněž je, že k dosažení požadovaného efektu musíte absolvovat více sezení, což může výrazně ovlivnit stav vaší peněženky.

Zdroj: Metoda IPL na depilaci

Odbarvování chloupků peroxidem

Na odbarvování chloupků můžete použít 6% peroxid vodíku, který koupíte v lékárně. Chloupky pravidelně, jednou denně večer, potírejte vatičkou. Za pár dní znatelně zesvětlají. Zesvětlovač chloupků je jistý druh peroxidu, podobný jako zesvětluje naše vlasy, a můžete ho použít v podstatě na všechny chloupky. Existuje více druhů a více značek, jako v podstatě u všeho, a každá je trošku odlišná. Nejznámější jsou ale zesvětlovače Sally Hansen a Jolen. Práce se zesvětlovačem je docela těžká, skoro jako barvení, a zabere to dost času. Záleží i na tom, jak dlouho se krém musí nechat působit. Někdy je to 10 minut, někdy i půlhodina. Vše najdete v návodu. Pokud vás chloupky hodně trápí, tak je možno nechat je trvale odstranit laserem.

Zdroj: Odbarvování vlasů

Výhody depilace IPL

  • Některé přístroje dle výrobců fungují i na světlé a šedivé chloupky.
  • Ošetření je rychlejší než u laseru.
  • IPL je o něco levnější než laser.
  • Co se týče účinnosti, tak zastánci této metody propagují stejné účinky jako při depilaci laserem a předhánějí se v představování stále novějších a revolučnějších přístrojů IPL.

Zdroj: Metoda IPL na depilaci

Diskuze

V diskuzi CUKROVÁ PASTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka.

nefunguje... nevim kde ste to vzali že tohle může depilovat... zkoušela sem to, přesně podle návodu a měla sem to řidké .. a ani se to nenalepilo na chloupky... :/

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cukrová pasta

Příznaky

Plísně na obličeji se často objevují na pozadí jiných kožních infekcí, a to na základě mykóz pokožky nohou a rukou, které se lehce přenesou na obličejovou část. K plísňové infekci obvykle dochází prostřednictvím:

  • úzkého kontaktu s nemocným člověkem;
  • styku s nemocnými zvířaty (příčinou infekce mohou nejen zvířata, ale i obydlí zamořené plísněmi);
  • používání osobních věcí jiných lidí, například ručníku nemocného jedince (ve vlhkém a teplém prostředí se plísním daří nejlépe).

Příznaky mykózy závisí na typu a agresivitě plísní způsobených kožními lézemi, individuální reaktivitou. V tomto případě se na povrchu kůže objeví kruhové skvrny růžové nebo žluté barvy, které mohou být ohraničené. Skvrny se mohou na okrajích zvětšovat. Případné chloupky v oblasti mykózy obvykle nejsou ovlivněny.

Při chronické mykóze kůže obličeje jsou postižená místa podobná příznakům ekzému. Defekt získává odstín namodralé barvy s rozmazanými hranicemi. Může se vyskytnout i malé odlupování postižené kůže a svědění.

Kožní léze se mohou objevit také ve formě svědění a zarudnutí kůže bez známek šupinatění. Je rovněž možný výskyt infiltrovaných prvků ve formě plátu s hnisavým výtokem, který po otevření vykazuje krusty. V tomto případě je tento projev mykózy často mylně diagnostikován jako akné.

Další variantou mykózy na obličeji je favus. Toto onemocnění je obvykle sekundární a vyskytuje se v přítomnosti houbového onemocnění pokožky hlavy. Mykóza v tomto případě vypadá jako červená skvrna se žlutými krustami.

Zde můžete vidět, jak vypadá plíseň v obličeji.

Zdroj: Plíseň v obličeji

Poradna

V naší poradně s názvem CO MI POMUZE NA VREDY NA OBLICEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel DAVID ZAPLETAL.

Delaji se mi na obliceji strasne velke bolaky.Vypada yo jako vredu.Chvilku mi na to pomahaly antibiotika a uz to mam znovu dekuji za pomoc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pošli detailní fotku a napiš po čem se ti to nejvíc objevuje. ?Po líbání, po koupání, po silném pocení, atd...

Zdroj: diskuze Co mi pomuze na vredy na obliceji

Projevy

Prasklé žilky v obličeji se vyskytují jednotlivě nebo ve shlucích a tvoří nehezké mapy v obličeji. Můžete však zmírnit jejich viditelnost, když se vyvarujete kouření, pití alkoholu, nezdravého životního stylu a vystavování pleti UV záření nebo mrazu bez ochrany pleti. Rovněž není vhodné navštěvovat sauny a solária.

Zde se můžete podívat, jak vypadají popraskané žilky v obličeji.

Zdroj: Rady babiček na popraskané žilky na nose

Diskuze

V diskuzi JAK ZAMEZIT RŮST CHLOUPKŮ L''-'--- se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Je mi 34 let.co mne na svém těle trápí Je ochlupeni musim si holit každý den nohy aby byli hladké jsem blondýnka takže chloupky js---ou světlé ale všude stehna lýtka třísla. Co mám dělat nejhorsi je pro mne léto a tak ho mám rada

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak zamezit růst chloupků l''-'---

Nejlepší epilátor na obličej

Panasonic ES2113P503

Pro dámy nabízí firma Panasonic tradičně zastřihovač chloupků v obličeji, který jim pomůže být krásné vždy a všude. Tento manuální strojek je určen na jemné chloupky v obličeji. Má elegantní provedení a je určen pro úpravu obočí a chloupků obličeje. Má úzký břit, který dokonale vykreslí kontury obočí. Při odstraňování chloupků v obličeji nedochází k poškrábání, jelikož zastřihovač má výkyvnou hlavu, která kopíruje kontury obličeje. Nic se nestane, i když nechtěně přitlačíte. Úzký břit lze také použít na odstranění chloupků v nose a uších.

Popis produktu:

  • hmotnost: 32 g
  • barva: růžová
Výhody dle recenzí:
  • obsahuje dva nástavce, a to pro úpravu obočí a nástavec pro zastřižení chloupků v obličeji
  • má také dva nástavce pro zastřižení délky obočí
  • jednoduchá manipulace
  • má výkyvnou hlavu
  • napájení jednou alkalickou baterií AAA (lr03)
  • výborný pomocník při cestách i jako první pomoc při výskytu chloupků
Nevýhody dle recenzí:
  • jde o krátkodobé odstranění chloupků, neodstraňuje kořínek
  • tento výrobek již není na našem trhu dostupný

Braun FACE 830

Braun Face 830 je první epilátor na obličej s čisticím kartáčkem na světě. S Braun Face 810 můžete využít dvě procedury s jedním přístrojem – stačí vyměnit nástavec. Braun Face dává ženám sebedůvěru a možnost svobodně se rozhodnout, jestli chtějí použít make-up, nebo se bez něj obejdou a postačí jim krásně hladká pleť.

Hlavní vlastnosti obličejového epilátoru:

  • epilace s absolutní přesností stiskem tlačítka pro hladkou pokožku po celé týdny
  • štíhlá hlava epilátoru pro absolutní přesnost pro oblasti čela, obočí, horního rtu, brady nebo krku
  • 10 mikrootvorů zachytí i ty nejjemnější chloupky (0,02 mm)
  • rychlejší než běžné metody (například pinzeta) – s 200 pohyby za sekundu vám obličejový epilátor umožní mít hladkou pokožku po celé týdny
  • přepínání směru otáčení mikrootvorů
Vlastnosti obličejového kartáčku:
  • čištění obličeje s novým kartáčkem Braun face – 6x lepší než manuální čištění
  • jemně obnovuje úžasnou čistotu a zářivost pleti odstraněním make-upu a nečistot
  • díky stovkám mikrooscilací pracuje čisticí kartáček 6krát účinněji než běžné ruční čištění
  • jemně obrušuje a odstraňuje odumřelé kožní buňky a podporuje omlazení pleti
  • jemné čištění pórů
  • obnovuje lesk a čistotu pleti
  • vhodný pro každodenní použití
  • Wet dry – pro pohodlné použití ve sprše
  • lze používat s čisticím gelem nebo krémem
  • testováno dermatology u citlivé pleti
Výhody dle recenzí:
  • perfektní pro cestování a použití kdykoli a kdekoli
  • lehký na manipulaci, budete mít pocit, že držíte v ruce řasenku
  • zvětšující zrcátko s osvětlením
  • dobře funguje na slabé světlé chloupky
  • čištění ve sprše je skvělé a rychlé
  • vytrhávání nad rtem je velmi rychlé a takřka bezbolestné
  • epilace není bolestivá
Nevýhody dle recenzí:
  • produkt je na jednu tužkovou baterii, která nemá dlouhou výdrž
  • nefunguje na silnější chloupky
  • funguje na jemnější chloupky hlavně nad horním rtem, ale na bradě a krku se musí dočistit pinzetou, dochází k přetržení chloupků
  • zarůstání chloupků
Popis:
  • bateriový
  • cestovní pouzdro
  • zrcátko se světlem
Obsah balení:
  • obličejový epilátor
  • kartáček na čištění obličeje
  • ochranný kryt
  • 1 AA baterie
  • cestovní pouzdro
  • zrcátko se světlem

Údržba epilátoru na obličej:

Vyjměte hlavu epilátoru z přístroje a opláchněte ji pod tekoucí vodou po každém použití. Ujistěte se, že se žádné chloupky nezachytily v přístroji. Zatřepáním kartáčku odstraníte přebytečnou vodu a chloupky. Přístroj osušte ručníkem a nechte vyschnout.

Opláchněte čisticí kartáček pod tekoucí vodou po každém použití. Pokud je to nutné, vyčistěte jej důkladně pomocí tekutého mýdla nebo gelu. Zatřepáním kartáčku odstraníte přebytečnou vodu a chloupky. Přístroj osušte ručníkem a nechte vyschnout.

Rozměry výrobku:

  • hmotnost: 0,189 kg
  • výška: 15 cm
  • šířka: 4 cm
  • hloubka: 5 cm
Rozměry balení:
  • hmotnost: 0,290 kg
  • výška: 22,20 cm
  • šířka: 5,70 cm
  • hloubka: 15,50 cm

EAN: 4210201097433

Záruční doba: 24 měsíců

Zde můžete vidět cenu výrobku Braun FACE 830.

Zdroj: Depilační strojek na obličej

Diskuze

V diskuzi LUPY VE VLASECH A VARAZKY V OBLICEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladislav Skarupa.

Mam 71 let . Mam problemy s lupy . Ted se mi objevily i zrudnuti a vyrazky v obliceji . Dekuji za odpoved .

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lupy ve vlasech a varazky v obliceji

Lidl Gibellini / Sport for Men

Lidl Gibellini / Sport for Men je určen pro muže. Deklarovaná doba působení je 48 h. Obsah je 200 ml. Zabraňuje zápachu dobře, ovšem snížení pocení je nedostatečné a také označení je nedostatečné. Dle dTestu dostal tento antiperspirant celkové hodnocení dostatečně (konkrétně 20 %).

I když se dTest zaměřil převážně na deodoranty pro muže, mezi testovanými značkami najdou kvalitní výrobky obě pohlaví. Garnier Mineral Ultra Dry je celkově nejlepší deodorant a zalíbení v něm naleznou především ženy. Zda je jeho účinek podpořen obsaženými minerály, netušíme, ovšem prakticky stejně dobře účinkuje proti potu i zápachu druhý umístěný pánský deodorant Rexona men Sport Defence (dobře, 78 Kč). Ten ovšem „zázračné“ minerály neobsahuje, z čehož lze usuzovat, že na 48hodinový účinek mají klíčový vliv především v obou výrobcích obsažené hliníkové soli.

Nejlevnějším, byť nijak výrazně oproti výše uvedeným, ale kvalitním antiperspirantem s velmi módním názvem je Fa Men 3-D Protect. Oproti výrobku, který jsme testovali, slibuje nové balení nikoliv 24, ale již 48hodinovou ochranu. Levné přípravky z řetězců drogerií a diskontů tentokrát propadly, při nákupu antiperspirantu se tedy šetřit příliš nevyplatí.

Kritéria hodnocení:

  • velmi dobře: 100–80 %
  • dobře: 79–60 %
  • uspokojivě: 59–40 %
  • dostatečně: 39–20 %
  • nedostatečně: 19–0 %

Zdroj: Nejlepší antiperspiranty

Poradna

V naší poradně s názvem KOSTIVALOVÉ OBKLADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Prosím, Udělala jsem si obklad z listů kostivalu a nyní mám koleno červené oteklé až strupovité. Neví někdo jak se toho zbavit. Předem děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Listy kostivalu mohou způsobit vyrážku. Tuhé chloupky na listech a stoncích mohou způsobit podráždění pokožky. Můžete také být na kostival alergická.
Kostival může způsobit vážné alergické reakce. Přestaňte používat kostival a postižené místo ošetřete krémem s obsahem panthenolu. Do dvou týdnů po ukončení léčby kostivalem se pokožka vrátí do normálu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kostivalové obklady

Co způsobuje červené fleky v obličeji

Poruchy barvy kůže s projevem nachové nebo červené barvy jsou nejčastěji Névus flammeus nebo angiom. Někdy nazývané jako oheň v tváři, červerné fleky v obličeji nebo červené tváře.

  • Névus flammeus je cévní malformace patologicky charakterizována rozšířením povrchové dermální kapiláry.
  • Angioma arteriale racemosum (cirsoideum) cévní nezhoubný nádor tvořený konvolutem tepének, který připomíná klubko červů.

Zdroj: Červené fleky v obličeji

Vyrážka na obličeji ze stresu u dospělých

Na kůži se odráží aktuální stav našeho organismu. Tvoří hranici mezi vnitřním a vnějším. Na kůži se může odrazit nejen stav a fungování vnitřních orgánů, ale i naše emoční naladění. Při stresu, obavách a úzkostech se může zhoršit chronické kožní onemocnění, jak je viditelné například u atopického ekzému, nebo se může objevit nové kožní onemocnění, kde je možné jmenovat například kopřivku.

Zdroj: Vyrážka na obličeji

Jak odstranit červené fleky v obličeji

K odstranění červených fleků na obličeji se nejčastěji používá laser. Laser dokáže odstranit nejen červené fleky v obličeji, ale také jizvy po akné. Nejmodernější laserové systémy dnes dokáží tyto poruchy odstranit, aniž by zanechaly po sobě jizvy. U některých lidí se laserem dá oheň na kůži odstranit zcela, u některých jen z části. Léčba laserem spočívá v úzkém zaměření laserového paprsku, který reaguje na hemoglobin - červené barvivo a jeho působením se zataví cévní kapiláry, které se pak přirozeně po zákroku zahojí - tělo je vstřebá a nejsou pak tolik vidět. Trvání laserové léčby a počet ošetření závisí na typu a rozsahu vady kůže a může se u každého lišit. Často je nutné absolvovat více sezení k dosažení optimálních výsledků. Tyto zákroky jsou prováděny v rámci estetické mediciny a nejsou tedy hrazeny zdravotními pojišťovnami. Z finančního hlediska je třeba u tohoto zákroku počítat s jistými náklady, které pro odstranění těchto vad bude nezbytné obětovat. Bližší informace získáte v některém z laserových center, například zde http://www.asklepion.cz/problemy/metlicky-modre-zilky-cevni-zil.

Zdroj: Červené fleky v obličeji

Červená vyrážka na obličeji

Pokud se na vaší pokožce občas objeví svědící suchá červená vyrážka, mohlo by se jednat o virový exantém pityriasis rosea, který se nemusí léčit, neboť spontánně odezní. Jiným důvodem může být akutní stadium ekzému či lupénky. Tato onemocnění vždy musí posoudit kožní lékař.

Červená vyrážka z mrazu se nazývá oznobeniny (perniones), nejde vyloženě o omrzliny, ale o poškození kůže vlivem povětrnostních podmínek, přičemž následky mohou být i trvalé. Musíte pokožku maximálně chránit před výkyvy teplot, promazávejte ji například Bepanthenem, chraňte ji i před sluníčkem. Víc proto udělat nemůžete.

Červená suchá vyrážka na obličeji se šupinkami bývá charakteristická pro periorální dermatitidu (lidově perorální dermatitida). U tohoto onemocnění je důležité vysadit veškeré krémy, make-up – právě tato pravidelná a dlouhodobá hydratace pleti je totiž hlavní příčinou tohoto stavu. Určitě je důležitá návštěva kožního lékaře, který nasadí celkovou léčbu.

Zde můžete vidět, jak vypadá červená vyrážka na obličeji.

Červená vyrážka v obličeji může mít více příčin:

  • Zvýšená cévní reaktivita, která vede při psychické zátěži nebo výkyvech teplot k většímu prokrvení a tím k zarudnutí. S tímto jevem se nedá nic dělat.
  • Může jít také o projevy ekzému (ten svědí). V tomto případě kožní lékař předepíše vhodný krém, po kterém tyto problémy zmizí.
  • Zarudnutí v obličeji je typické také pro růžovku. Zde je opět nejlepší navštívit lékaře a nechat si předepsat vhodný preparát.

Zdroj: Vyrážka na obličeji

Co je to metoda IPL

Metoda IPL (intenzivní pulzní světlo) je prováděna podobným způsoben jako laserový zákrok, nicméně používané přístroje technologicky výrazně zaostávají za těmi laserovými. Tento fakt potom negativně ovlivňuje výsledný efekt. Dalším rozdílem mezi laserovou a IPL depilací je cena. IPL metoda je levnější, což se bohužel odráží i na její kvalitě. Mnoho kosmetických salonů nabízí ošetření IPL laserem za atraktivní ceny. Konečný výsledek však bývá minimální nebo se vůbec nedostaví. S laserovým přístrojem mohou pracovat pouze certifikovaní zdravotníci. IPL přístroje jsou často používány v kosmetických a estetických salonech bez dohledu lékaře či zdravotní sestry, což může v krajních případech vést i k ohrožení zdraví zákazníků.

Popíšeme-li si jednoduše fungování IPL přístroje, pak jde o xenonovou výbojku, která produkuje velmi intenzivní krátký záblesk světla. Dle výrobce světlo funguje na selektivním principu. Je absorbováno tmavým pigmentem (eumelaninem) koncentrovaným ve vlasovém folikulu (cibulce). Toto světlo se poté promění na teplo (asi 70 °C) a zničí vlasový kořínek i vlasovou cibulku. Proto je při ošetření cítit teplo či štípnutí. Takto zasažené chlupy odpadnou samy za několik dní, protože přestanou být vyživovány z vlasového folikulu. Je třeba 3–8 opakování, protože stejně jako laser působí pulzní světlo pouze na chloupky v růstové fázi, které představují asi jednu čtvrtinu až jednu polovinu všech chlupů dané oblasti. Chloupky musejí být před procedurou oholené. Světlo působí přímo na folikul a vyrostlý chlup by zbytečně ubíral světlu energii. Před a po proceduře se nedoporučuje několik dní slunění, ať už venku, či v soláriu. Čím je kůže světlejší, tím lepší pro tuto metodu. Tento přístroj se používá nejen na depilaci, ale také na ošetření kožních anomálií či fotorejuvenaci – vyhlazení vrásek, léčbu akné.

Zdroj: Metoda IPL na depilaci

Červené fleky na obličeji

Červené zarudlé fleky na obličeji mohou signalizovat atopický ekzém, seborhoickou či periorální dermatitidu. Červené fleky na obličeji často vznikají i zvýšenou dráždivostí drobných cévek v obličeji, které reagují na podněty, jako je stres, změny teploty nebo alkohol. Vzhledem k tomu, že se nejedná o nemoc, není k dispozici ani léčba. Zkuste používat krémy a make-upy určené pro pleť se sklonem k zarudnutí.

Pokud se na vaší pokožce vyskytnou občas svědící suché červené fleky, mohlo by jít o virový exantém pityriasis rosea, který se nemusí léčit, neboť spontánně odezní. Jiným důvodem může být akutní stadium ekzému či lupénky. Tato onemocnění vždy musí posoudit kožní lékař.

Červený obličej z mrazu se nazývá oznobeniny (perniones), nejde vyloženě o omrzliny, ale o poškození kůže vlivem povětrnostních podmínek, přičemž následky mohou být i trvalé. Musíte pokožku maximálně chránit před výkyvy teplot, promazávejte ji například Bepanthenem, chraňte ji i před sluníčkem. Víc proto udělat nemůžete.

Červené suché fleky na obličeji se šupinkami bývají charakteristické pro periorální dermatitidu. U tohoto onemocnění je důležité vysadit veškeré krémy, make-up – právě tato pravidelná a dlouhodobá hydratace pleti je hlavní příčinou tohoto stavu. Určitě je důležitá návštěva kožního lékaře, který nasadí celkovou léčbu.

Červené fleky na obličeji po alkoholu jsou způsobeny biogenními aminy, což jsou látky, které mohou podpořit vznik alergických obtíží. Různé typy alkoholu jich obsahují jiné množství. Neznamená to tedy, že byste byl na alkohol alergický, ale dodáte do organismu látky, které alergickou reakci mohou spustit.

Červené fleky v obličeji obecně mohou mít více příčin:

  • Zvýšená cévní reaktivita, která vede při psychické zátěži nebo výkyvech teplot k většímu prokrvení a tím k zarudnutí. S tímto jevem se nedá nic dělat.
  • Může jít také o projevy ekzému (ten svědí). V tomto případě kožní lékař předepíše vhodný krém, po kterém tyto problémy zmizí.
  • Zarudnutí v obličeji je typické také pro růžovku. Zde je opět nejlepší navštívit lékaře a nechat si předepsat vhodný preparát.

Zdroj: Červené zarudlé fleky na obličeji


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP