Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAKÝ POMĚR HŘEBÍČEK A ALKOHOL PROTI KLÍŠTATUM

OBSAH

Hřebíček proti klíšťatům a hmyzu

Použijte líh nebo jakoukoli pálenku, třeba i Alpu, a ponořte do tohoto alkoholu na husto hřebíčky tak, aby byly potopené. Nechte luhovat 14 dní, poté přeceďte přes plátýnko a nalijte do rozprašovače. Tímto přípravkem si postříkejte boty, ponožky, kalhoty i kůži okolo krku a rukou, než vyrazíte do lesa. Můžete jím nastříkat také okenní rámy doma. Tento alkoholový repelent se však nedoporučuje na sluníčko k vodě, protože alkohol na kůži v kombinaci se slunečními paprsky způsobuje pigmentové skvrny.

Proti hmyzu pomáhá nasypat do mističky patnáct kousků hřebíčku, zalít je vodou a nechat louhovat. Misku uložte kdekoliv v místnosti, kde máte celý den otevřená okna.

Zdroj: Jak se dá použít hřebíček

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPT NA DOMÁCÍ VÝROBU TINKTURY Z PUPENŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladka.

Dobrý den, lze použít k výrobě jen 40-45% alkohol a jaký bude v tom případě poměr alkohol:voda ?
Děkuji za odpověď.
VK

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Při použití 40% alkoholu se mění poměr vody na jeden díl alkoholu 40% použijte jen jeden díl vody.

Zdroj: diskuze Recept na domácí výrobu tinktury z pupenů

Hřebíček zahradní

Hřebíček zahradní (Dianthus caryophyllus) se s úspěchem pěstuje venku, je mrazuvzdorný. Bohatě kvete, ale neobnovuje květenství. Používají se hlavně sorty nižšího vzrůstu ze skupiny 'Grenadiny', 'Chabaud', 'Klatovské' a 'Vídeňské'. Nesnášejí větrné polohy, na chráněných stanovištích kvetou velmi dlouho. Takto vypadá hřebíček zahradní.

Zdroj: Jak se dá použít hřebíček

Diskuze

V diskuzi ČERNÁNÍ OŘECHŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Hofman.

Jaký poměr naředění by měl být postřik s Kuprikolem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Černání ořechů

Na co je lněné semínko a hřebíček

Len a hřebíček jsou účinné téměř na všechny druhy parazitů. Očistu od parazitů byste měli postoupit dvakrát ročně, tedy jednou za šest měsíců. Nejúčinnějším způsobem čištění je právě lidová metoda spočívající v očistě těla od parazitů pomocí lnu a hřebíčku.

Zdroj: Lněné semínko a hřebíček proti parazitům

Poradna

V naší poradně s názvem LEUKOCYTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav Němeček.

Při kontrole krevného obrazu mi byly zjištěny tyto hodnoty: Leukocyt 5,6, Erytrocyty 4,8,trombocyty 129.Prosím,jaký je poměr těchto hodnot?Děkuji.. Stanislav Němeček.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hodnoty vyšetření vaší krve ukazují na mírný nedostatek krevních destiček - trombocytů. Spodní mez pro trombocyty v krvi je stanovena na 150 109/l. Vy máte 129. Není to nijak dramatické a mělo by to spravit posílení příjmu vitamínu B9, B12 a vitamínu C. Také se vyvarujte pití alkoholu a užívání aspirinu. Zůstaňte v kontaktu s lékařem, protože je nutné kontrolovat vývoj počtu krevních destiček častějším pravidelným sledováním.
Ostatní hodnoty leukocytů a erytrocytů máte v normě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Leukocyty

Warfarin a alkohol

Je povoleno pít jeden drink denně (0,5 l piva, nebo 2 dl vína, nebo 0,5 dl destilátu). Pozor, do tohoto množství zapadají i takové nápoje, jako je čaj s rumem či punčem.

Zdroj: Jaký čaj se smí při užívání Warfarinu

Diskuze

V diskuzi ZBYTKOVY ALKOHOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jara .

byl jsem zastaven dechva zkouska ukazala hodnotu 0,4 nepyl jsem před jizdou jaky me ceka trest nebo co mam ocekavat za prekvapeni

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Dobry den. Zajimala jsem se, jestli když někdo nadycha 0,36 a podruhe 0,38, kolik bude zbytkového alkoholu v krvi. Tolik kolik se nadycha, priblizne se najde v krvi. Znamy mel 0,36 a druhou 0,38
V krvi po 20 minutach odberu 0,36

Zdroj: diskuze Zbytkovy alkohol

Hřebíčkový odvar

Proti silným bolestem zabere nálev z tohoto koření vypitý nalačno. Stačí nechat šest rozdrcených hřebíčků louhovat dvacet minut ve 200 ml horké vody.

Hřebíček ve směsi s tymiánem a černým či zeleným čajem představuje jeden z nejúčinnějších přírodních dezinfekčních prostředků, který je možno podávat vnitřně i zevně. Je účinný například při úplavicích jako léčebné klyzma těžkých střevních infekcí.

Zdroj: Jak se dá použít hřebíček

Diskuze

V diskuzi MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarča.

prosím o přesný poměr ingrediencí na domácí výrobu smrkové a borovicové masti děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

prosim zná někdo přesné dávkováni na smrkovou mast Děkuji

Zdroj: diskuze Mast

Alkohol a červenání tváří

Alkohol zahřívá a rozšiřuje cévy a zrychluje v nich krevní oběh a díky tomu způsobuje i červenání tváří. Někdy může alkohol napomoci i k trvalému pročervenání tváří, kdy se v pokožce obličeje vytvoří metličkové žilky, které alkohol rozšíří a více probarví do červena.

Zdroj: Tloustne se po alkoholu?

Diskuze

V diskuzi BETONOVÁ SMĚS NA VENKOVNÍ POUŽITÍ POMĚR PÍSEK CEMENT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří hauer.

potřeboval jsem poradit jaký beton mám namíchat na část základu z tvárnic jako věnec.Tvárnice jsou staré se dvěma dutinami.Věnec bude jen na jedné ze čtyř stran v rozměrech 150 x 100 x 3500 šířka výška délka. Tvárnice jsou do výšky 1m a na betonový pás bude postavena zeď z porobetonu do výšky cca 2m. Vše bude čelit vlivúm počasí ze západu.Jsem ve věku 74 l a nevím zda vám dotaz dorazí. Pokud se to povede budu rád a předem děkuji. S pozdravem Hauer Jiří

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Antonín.

K přípravě betonu použijte Portlandský cement CEM I 42,5 R, říční písek frakce 0,5 až 3 mm, kamenivo frakce 10 až 20 mm, plastifikátor od firmy Den Braven a provzdušňovač. Beton připravte smícháním dvou dílů kameniva, dvou dílů písku a jednoho a půl dílu cementu. Přidáním plastifikátoru se sníží množství potřebné vody, proto ji přidávejte pomalu a jen tak, aby směs byla vlhká. Když bude směs přemokřená, tak to bude mít negativní dopad na výslednou pevnost a životnost betonu. Když to přeženete s vodou, tak jednoduše přidejte všechny ostatní přísady v uvedeném poměru. Beton připravte v míchačce a nechte míchat alespoň 15 minut, aby se uplatnil provzdušňovač, který ochrání beton před mrazem. Takový beton pak vydrží být pevný i více než sto let.

Zdroj: diskuze Betonová směs na venkovní použití poměr písek cement

Antibiotika Ospen a alkohol

Ospen je antibiotikum penicilinové řady, které se rychle metabolizuje organismem a nezůstává v těle déle než 24 hodin, a tak je možné užít alkohol po 24 hodinách od poslední tablety tohoto antibiotika.

Antibiotikum Ospen nemá žádné interakce na alkohol, tudíž po doužívání je možné konzumovat alkohol.

Pití alkoholu při užívání tohoto antibiotika je možné, ale jen v malém množství. I přesto budete svůj organismus zbytečně přetěžovat a snížíte účinnost tohoto antibiotika.

Zdroj: Antibiotika a alkohol

Diskuze

V diskuzi SMOLNÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel H. Kvaizarova.

Prosím, zná někdo poměr ingrediencí na výrobu této masti? děkuji H.K.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kůrková jana.

Prosím o poměr smůly,oleje,vosku děkuji

Zdroj: diskuze Smolná mast

Endiaron a alkohol

Při léčbě Endiaronem se vyhněte konzumaci alkoholu.

Zdroj: Endiaron a alkohol

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPT NA DOMÁCÍ TINKTURU Z PUPENŮ - KOLIKA % ALKOHOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Volf.

Dobrý den,
v receptu uvádíte: ... "Čerstvé pupeny dejte do litrové zavařovačky pěkně až po okraj a zalijte je roztokem alkoholu a vody v poměru 1 díl alkoholu ku 3 dílům vody"...
Prosím, kolika % alkohol doporučujete použít do roztoku pro luhování pupenů?
Předem děkuji za odpověď.
Jirka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

60% alkohol.

Zdroj: diskuze Recept na domácí tinkturu z pupenů - kolika % alkohol

Osobní alkohol tester

Alkohol testery splňují všechny požadavky pro osobní detekci alkoholu. Pro řidiče je nejdůležitější, že alkohol testery dokážou detekovat i malé množství alkoholu, tedy i nulovou hodnotou alkoholu v krvi, což je nejpodstatnější. To bývá problémem u levných (povětšinou reklamních) alkohol testerů, tyto alkohol testery nulovou hladinu nedokážou detekovat. Vůbec všechny alkohol testery z naší nabídky nulovou hodnotu naměřit zvládnou, nemusíte se pak obávat nepříjemností, ztráty trestných bodů či nižších reakcí při jízdě. U kvalitních alkohol testerů je samozřejmostí kalibrace a výměna čidla přímo konkrétní firmou, což je pak řadí do jiné prodejní sorty, než jsou „hračky na pár použití“.

Nízká cena je u těchto alkohol testerů dána tím, že jsou přímo specializované na základní funkci a tou je přesná detekce alkoholu v dechu/plicích člověka.

Zde je seznam nejlevnějších cen alkohol testerů.

Zdroj: Alkohol za volantem

Diskuze

V diskuzi ELIQUIS A ALKOHOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena Pešková.

Začala jsem brát lék eliquis,mohu si dát někdy skleničku vína?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jindriska Strejcova.

Dobry den mam dotaz kdyz si da muz 4 male piva jednou za 14 dni on bere tento lek misto varfarinu.jdemi o to jestli si muze na tyto prasky alkohol.Jiny alkohol nepije. Predem dekuji Strejcova

Zdroj: diskuze Eliquis a alkohol

Antibiotika alkohol – zpovědnice

Pití alkoholu při užívání antibiotik může mít za následky různé zdravotní komplikace, jako například bolesti břicha, střevní potíže, bolesti hlavy, závratě, teploty, dávivý kašel a podobně.

Antibiotika mohou při konzumaci s alkoholem přestat zabírat a vy si tak prodloužíte dobu léčby. Určitě by bylo dobré alkohol při antibiotické léčbě vynechat.

Zdroj: Antibiotika a alkohol

Poradna

V naší poradně s názvem ALKOHOL A DNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaro.

Zdravim , mal som zvýšenú kyselinu močovej 440 jednotiek, nemal som žiadne zdravotné problému ,lekárka mi predpísala Milurit 300.Chcem sa spýtať ak berieme Milurit ráno môžem cez víkend večer k Tv dať dve tri poháre vína ? Alebo sa nesmie nič na tieto lieky ? Ďakujem za odpoveď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jakýkoliv alkohol zhoršuje dnu, která je následkem dlouhodobě zvýšené kyseliny močové. Takže, pokud to myslíte s léčbou dny vážně, a nechcete skončit s bolestmi kloubů, tak úplně vynechejte veškerý alkohol. Víno k televizi můžete popíjet, ale jen to bez alkoholu. Dnes se dá vybrat z mnoha druhů nealkoholických vín.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alkohol a dna

Hřebíček v alkoholu

Recept: Hřebíček vložte do alkoholu, dobře jej uzavřete a nechte louhovat při pokojové teplotě 10–15 dní. Během tohoto louhování se uvolní veškeré léčivé účinky do alkoholu. Na výrobu potřebujete 15 ks hřebíčku, 100 ml alkoholu a uzavíratelnou nádobku s víčkem.

Použití: Takto připravený roztok můžete aplikovat pomocí vatové tyčinky do uší, nebo na venkovní rány, nemocné dásně nebo bolavé zuby. Tato tinktura má silné protizánětlivé účinky a podporuje také hojení.

Zdroj: Hřebíček - nežádoucí účinky

Příčiny alergie na alkohol

Lidé alergičtí na alkohol mají velmi nepříjemné příznaky. Jedinou prevencí a zároveň léčbou je ukončení konzumace alkoholu. Často si tito lidé myslí, že se u nich jedná jen o stav kocoviny, ale mýlí se. Ve skutečnosti se jedná právě o alergii na alkohol. Alergie na alkohol vzniká z nedostatku enzymu, který je potřebný pro rozklad toxinů obsažených v alkoholu. Tento stav je geneticky daný. Existuje ale mnoho dalších faktorů způsobujících tuto alergii. Zejména se jedná o určité látky obsažené v alkoholu. Nejčastějším viníkem je oxid siřičitý a histamin. Rovněž jedinci alergičtí na určitý druh obilí (pšenice, žito, kukuřice a ječmen) trpívají alergií na alkohol.

Zdroj: Alergie na alkohol

Jak alkohol ovlivňuje riziko krvácení

Alkohol a Warfarin vždy přinášejí jisté riziko! A účinky alkoholu závisí na mnoha faktorech:

  • kolik pijete;
  • jak často pijete;
  • co pijete – pivo, víno nebo tvrdý alkohol;
  • věk;
  • biologický index.

Pokud nechcete mít zdravotní komplikace, vždy se o vhodnosti konzumace alkoholu poraďte se svým lékařem, který může objektivně zhodnotit váš zdravotní stav v souvislosti s diagnózou hluboké žilní trombózy.

Zdroj: Warfarin a alkohol

Recept na přípravu

Ingredience: 100 gramů lnu a 10 gramů hřebíčku

Odeberte 10 dílů lněného semínka a 1 díl hřebíčku. Nakrájejte je do kávovaru a umelte vše, dokud nebudete mít prášek. Také si tuto směs můžete koupit v obchodě se zdravou výživou.

Zdroj: Lněné semínko a hřebíček proti parazitům

Hřebíček v těhotenství

Bylinky v těhotenství a celkově bylinky, jakožto i farmaceutické léky obsahují účinné látky a působí na různé orgánové systémy lidského těla. Větší množství bylinek může v těhotenství svým účinkem působit negativně na matku nebo plod, může ovlivňovat tvorbu mateřského mléka a jeho chuťové vlastnosti. Některé bylinky v těhotenství je tedy potřeba užívat s mírou. Mezi ně patří i hřebíček vonný, který má dezinfekční a místně znecitlivující účinky. V těhotenství se dříve využívala jeho schopnost vyvolávat kontrakce.

Zdroj: Jak se dá použít hřebíček

Bylinné čaje

I některé bylinné čaje mohou ovlivnit účinnost Warfarinu. Mezi tyto bylinky patří:

  • Andělika
  • Anýz
  • Arnika
  • Čertovo lejno
  • Vachta
  • Konopí
  • Paprika
  • Celer
  • Heřmánek
  • Hřebíček
  • Dymnivka
  • Brusinka
  • Ďáblův dráp
  • Pískavice
  • Řimbaba
  • Česnek
  • Kuklík
  • Zázvor
  • Jinan (Ginkgo biloba)
  • Jírovec
  • Lékořice (kořen)
  • Šalvěj (kořen)
  • Libeček (kořen)
  • Tavolník
  • Cibule
  • Petržel
  • Mučenka
  • Topol
  • Hořkoň
  • Jetel
  • Routa
  • Serenoa
  • Kurkuma
  • Dubová kůra

Buďte rovněž velmi opatrní při užívání různých preparátů podporujících hubnutí nebo při redukční dietě s vysokým obsahem proteinů. Raději vždy svůj postup konzultujte s lékařem.

Zdroj: Jaký čaj se smí při užívání Warfarinu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP