Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK ZAMASKOVAT ZAPADLÉ POD OČIMA

OBSAH

Příčiny

Oko roste cca do 20. roku našeho života a pak celý život zůstává stejné. Ve stáří se však zmenšuje množství tuku za okem, takže oči vypadají více zapadlé, rozměr vlastního oka je ale stejný. Zapadlé oči mají obvykle stejný tvar jako dříve, protože rysy oka už jsou definovány.

Zdroj: Zapadlé oči

Diskuze

V diskuzi JAK ZAMASKOVAT ČERVENÉ ŽILKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Špilka Ladislav.

Dobrý den, trápí mě červené žilky na nose, nevím jak se teho zbavit, Poradte prosím,

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak zamaskovat červené žilky

Jak zamaskovat červené žilky?

  • Zamaskování červených žilek není velkým problémem. Postačí vám nákup make-upu, který má silnou krycí konzistenci.
  • Další možností „zamaskování“ je pomocí korektoru, který skryje rozšířené žilky na obličeji. Korektor by měl mít vždy světlejší odstín než make-up.
  • Velmi vhodný je i průsvitný pudr na obličej.

Zdroj: Jak zamaskovat červené žilky

Poradna

V naší poradně s názvem PŘESAZENÍ. ODROST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Barbora Skalická.

Dobry den. Potrebuji poradit. Mam lecive aloe a cas od casu odlupuji list na zpracovani do napoju atd. Ale jak roste a ja ji odlupuju listky tvori se jakoby stonek/kmen. A ja si nejsem jista jestli to nevadi. A pri presarovani... jak to mam zasadit hloubeji po nove listy nebo furt stejne? Nedokazu si predstavit jak bude vypadat treba za rok. Mohla bych vas poprosit o radu? Nejlepe telefonicky? Nemam moc pristup na internet. Bylo by to pro me jednodussi. Ale budu rada prinejhorsim i za psanou odpoved. Nikde na internetu sem k tomu nic nenasla. Dekuju Skalicka
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Aloe normálně tvoří stonek podobně jako třeba yuka. Když ji přesazujete, tak ji zakrývejte zeminou do podobné úrovně, jako před přesazením. Když vás stonek začne otravovat, tak ho můžete zamaskovat dosazením další rostliny, například scindapsus, který jde omotávat kolem okraje květináče. Jak vypadá starší aloe vera je vidět tady: www.google.com/searc…

Zdroj: diskuze Přesazení. odrost

Jak zamaskovat zapadlé oči líčením

Postup č. 1

Zapadlé oči opticky zvýrazníte, pokud budete používat velmi světlé stíny. Nikdy nezdůrazňujte ohyb horního víčka tmavou barvou, oči by ještě více zapadly. Nezvýrazňujte oblouky pod obočím světlým stínem, stín patří na víčko. Linky volte tenké a co nejblíže k řasám. Světlý odstín naneste na horní pohyblivé víčko téměř až k obočí. Střední odstín naneste do záhybu víčka. Tmavá barva patří nad vnější koutek oka, nad linii řas a lehce pod obočí. Spodní víčko jen zlehka vykreslete tmavší linkou od poloviny oka k vnějšímu okraji. Při výběru stínů k nalíčení hluboko posazených očí se vyhněte tmavým barvám na horním víčku. Oči více zdůrazní světlý odstín béžové, fialkové nebo růžové.

Postup č. 2

Základním pravidlem jsou světlé oční stíny. Světlé barvy oči zvětšují a prozařují. Začněte nanášet stín od vnitřního koutku směrem k vnějšímu koutku oka. Dodá to vaším očím měkkost. Můžete použít i „trio oční stíny“, které se skvěle hodí pro zapadlé oči. Navíc barvy v paletě k sobě ladí. Je důležité, abyste zvýraznila oči co nejvíce pomocí světlých barev (růžové, béžové, broskvové). Začněte od řas a stínujte až k obočím. Dalším krokem je použití středně světlého stínu na střed víčka. Tento stín opět veďte až k obočí. Je důležité, abyste dodržela přirozenou linii oka. Požijte nejtmavší barvu na vnější roh horního víčka (u linie řas). Tímto zdůrazníte oči. Kulatým štětcem lehce rozmažte přechod světlého stínu a tmavší stín. Naličte tenkou linku od střední části oka až k vnějšímu koutku. Na konci linku rozšiřte a lehce linku rozmažte. Linku držte co nejblíže k horní linii řas. Vyhněte se nanášení linek na dolní víčka. Oči by pak vypadaly ještě menší. Natočte řasy kleštičkami a dodejte řasám délku a objem řasenkou. Nebojte se experimentovat s více barvami stínů.

Zdroj: Zapadlé oči

Diskuze

V diskuzi AKNÉ A ČERNÉ TEČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Mám velký problém s pletí, trápí mne na čele, nose a bradě černé tečky a pupínky (nejvíce jich mám na čele). Chtěla bych poradit co mám udělat, aby akné a černé tečky zmizely. Nejlépe, pokud by to nebylo moc drahé. A jak akné a černé tečky správně zamaskovat? Vyzkoušela jsem mnoho přípravku od vichy, garnier, loreal a La-roche. Ale žádné pozitivní výsledky nevidím. Děkuji předem, I.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Red..

Dobrý den, Ivano,

Je vidět, že své pleti se snažíte dopřát kvalitní péči, avšak ani výrobky z lékárny nemusí být vždy tou nejlepší volbou. Je důležité vyzkoušet víc typů kosmetiky a najit tu, která vám bude opravdu vyhovovat. Bohužel otázka ceny je vždy až ta poslední, protože pleti zkrátka nevysvětlíte, aby jí stačila i levnější péče z běžných drogerií.
Ve vašem případě se jedná o klasickou T-zonu, kterou je potřeba pravidelně čistit. Čištění pleti je základ a pokud je tento úkon proveden špatně, pleť se během dne uzavře včetně nečistot, které jsou na ní usazené. Proto vznikají černé tečky a pupínky. Zaměřte se tedy na pravidelné čištění – nejlépe pleťovým mlékem smývatelným vodou, poté aplikujte tonikum na uzavření pórů a čistící krém. Osobně máme velmi dobré zkušenosti s přírodní kosmetikou Dr. Hauschka anebo Nouri Fusion. Jak správně pleť čistit, kdy a jak často Vám poradí kosmetická poradkyně Zuzana Hájková, zhajkova@seznam.cz , obraťte se prosím přímo na ní...

Zdroj: diskuze Akné a černé tečky

Zapadlé oči po operaci šedého zákalu

Šedý zákal, katarakta, je zkalení oční čočky. Vyskytuje se především ve vyšším věku, výjimečně u mladých lidí nebo i dětí. Jedinou možnou léčbou je operace, při níž je zakalená čočka nahrazena novou umělou nitrooční čočkou. Existují dva způsoby provedení operace. Standardní ultrazvuková a modernější laserová. Ultrazvukovou operaci s implantací standardní čočky hradí zdravotní pojišťovny, je tedy zdarma. Laserová operace je bezpečnější, přesnější, šetrnější, ale provádí se za příplatek. Pacient si také může vybrat z různých typů nitroočních čoček, které se liší optickými vlastnostmi. Po operaci šedého zákalu se dočasně může vyskytnout pocit zapadlých očí.

Zdroj: Zapadlé oči

Poradna

V naší poradně s názvem VODOVÉ PYTLKY POD OČIMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radoslava Matějíčová.

Dobrý den!
Moji mamince , které je 81 roků se objevily pod očima velké vodové pytliky. Můžete mi prosím poradit co je příčino a jak se jich zbavit? Děkuji Vám předem za radu a jsem s pozdravem.
Radoslava Matějíčková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

S postupem věku tělo již nefunguje tak dobře jako dřív. V takto pokročilém věku je možné, že došlo ke změně ve funkčnosti jater, která se obvykle projevují okolo očí. Určitě nejlépe pro svou maminku uděláte, když ji vezmete na vyšetření na gerontologii. Zde jsou specialisté připraveni pomoci lidem se stářím. Zejména mají zkušenosti s chováním a projevy lidského těla v období vrcholné fáze lidského života. V tomto věku již raději neexperimentujte s radami z internetu a raději vsaďte na jistotu, protože by pak už nemusel být čas na případné nápravy neúspěšných řešení. Oddělení se jmenuje gerontologie a lékař se nazývá gerontolog nebo gerontoložka. Obvykle tato oddělení bývají v krajských městech.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vodové pytlky pod očima

Druhy tmavých očních kruhů

Nejčastěji jsou označovány jako tmavé kruhy pod očima. Někdy mohou být zapadlé, šedé nebo namodralé, jedná se o zbarvení kolem očí. Většinou se jedná o tmavé kruhy pod očima. Tmavé kruhy mohou zřídka nastat současně s váčky a očními otoky. Zde je několik forem tmavých kruhů.

  • Tmavé kruhy vznikají v důsledku stárnutí a oslabení očních víček.
  • Tmavé kruhy vznikají po redukci tuku v očních víčkách, redukci obličejového tuku a při vystouplých obličejových kostí.
  • Dědičné nebo etnické tmavé kruhy se častěji vyskytují v některých rodinách a různých etnických skupinách.
  • Tmavé kruhy pod očima mohou vznikat od vnitřních poruch, jako je nedostatek vitaminu, melaninu a nedostatku hemoglobinu.
  • Vznik tmavých kruhů pod očima je zapříčiněn špatným životním stylem, jako je nedostatek spánku, velké množství alkoholu, žal a trápení, špatné stravovací návyky.
  • Tmavé kruhy pod očima mohou vznikat kvůli nadměrné pigmentaci, což způsobuje stárnutí kůže, záněty, příliš častý výskyt na slunci anebo hodně opalování.
  • K nafouklým očním kruhům může dojít z různých důvodů, zejména z lymfatického přetížení pod kůží, způsobené nadměrnou tukovou tkání kolem očí, slabost na okrouhlém svalu oka. Slabost je způsobena bud jako orbitální septum nebo jako hypertrofie.

Velmi častá je kombinace několika těchto důvodů, které jsou pak příčinou tmavých kruhů a léčba často musí být diferencována.

Zdroj: Vaky a kruhy pod očima

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANĚNÍ NEHTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobrý den na konci roku 2015 mi byl odstraněný celý nehet,,palec u nohy jelikož se mi pod nehtem dělal hnis který jsem pak po zmáčknutí nehtu vymáčkla a vytekl.Nehet odstranili a zjistili že jsem tam měla plísen.Nehet léčím.Doktor mi napsal nějakou vodičku Batrafen a na nehet si to kapu.Je duben 2016 a nepřipadá mi že by mi rost nový nehet kousíček tam mám ale od spodu pod tím nehtem opět něco je.Za chvilku bude léto a budu nosit žabky,pantofle a opravdu se budu stydět za ten nehet.Jak pokračovat v léčbě a nebo čím to v létě zamaskovat.Jedeme k moři tak se budu stydět.Díky za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Batrafen je účinný lék proti plísni. Nehet na palci u nohy roste pomaleji než na ruce, takže budete muset vydržet rok, než se celá ploténka potáhne novým nehtem. Nemaskujte to ničím a nechte prsty co nejvíce větrat, aby se plíseň nevrátila. Nehet na palci je jen malá část vašeho těla, která bude trochu nedokonalá. Zbytek svého těla budete mít v pořádku, takže se soustřeďte, ať zaujmete pozornost jinou částí než je palec na noze a nikdo to pak nepostřehne.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odstranění nehtu

Vrásky pod očima

Křehká pokožka pod očima je náchylná ke tvorbě vrásek. Kůže pod očima ztrácí kolagen a elastin a rychle ochabuje. Neustálým svrašťováním pokožky při smíchu, mračení či mhouření se vytvářejí drobné linky v blízkosti očí. Jemnou pokožku kolem očí je třeba jak hydratovat, tak i posilovat. Důležitá je cílená noční péče s krémem, který obsahuje retinol.

Vrásky pod očima foto

Zde můžete vidět, jak vypadají vrásky pod očima.

Zdroj: Vrásky

Diskuze

V diskuzi CENA LÉKU ELIQUIS HRAZENÁ PACIENTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Popová.

Dobrý den, byl mi doporučen místo léku Xarelto lék Eliquis který musím plně hradit. Jaká je cena balení 60 tablet na jeden měsíc ?
Děkuji
Popová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Novotný Ludvík.

Začal jsem po Warfainu užívat ELIQUS mg 2,5 tabletku jednu ráno a jednu večer. Prosím o sdělení, prý se mi udělaly kruhy pod očima. Já osobně necítím žádný negativní vliv, jen snad častou vlhost, bez vlivu na kvalitu viditelnosti zraku. Má na ty kruhy pod očima tento lék nepříznivý vliv - co já vím na co? Díky za informaci - P.S.: mám 92 a půl roků.

Zdroj: diskuze Cena léku eliquis hrazená pacientem

Tmavé kruhy pod očima a játra

Tmavé kruhy pod očima znamenají, že není něco v pořádku s játry, nemusí se jednat o onemocnění, ale o zatížení. Je dobré pít čisticí čaj nebo užívat tinkturu na játra. Kruhy pod očima mohou být nahnědlé, namodralé, načervenalé. Pokud byste jedli pouze zeleninu, tak jsou kruhy pod očima menší a světlejší.

Zdroj: Játra

Diskuze

V diskuzi SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dita.

Před několika lety jsem si zlomila ruku a dostala sádru, nejdříve na dva týdny s dlahou, pak na šest neděl. Když mě ji sundali zůstala jsem v šoku - hřbet ruky asi 2 až 3 cm dlouhé chlupy, které jsem nikdy neměla, ale také krásně vybělená ruka bez skvrn.
Snad to bylo i tím, že jsem nebyla moc pečliová a dost často se mě pod sádru dostala voda při sprchování, nevím.
A tak mám dodnes jednu ruku hezky bílou a druhou flekatou.
(Občas je mažu barevným dermacolem na obličej, aby byly stejné, lámat si tu druhou rozhodně nemíním..)

Bílé skvrny - nedostatek pigmentu - má kamarádka a vím,
že je marně léčí , nejde to, ale není to prý přenosné, ani ohrožující, dá se to jen zamaskovat make upem, který je ostatně dobrý i jako prevence hnědých skvrn po opalování.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze skvrny

Vzhled tmavých kruhů

Zbarvení kruhů pod očima může být od hnědé až po fialovou. Výsledná barva je způsobena otokem krevních cév pod očima, nejvíce je to patrné u dětí, které jsou bledší. Kruhy mají jednotný vzhled, to znamená, že se objevují pod oběma očima, a mohou být doprovázeny mírným otokem nebo „vaky“ pod očima.

Zdroj: Tmavé kruhy pod očima kojence

Diskuze

V diskuzi MŽITKY PŘED OČIMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dosti často se mi objevují před očima (pravým i levým) červené tečky. Stává se to během dne i v podvečer, bez ohlede na námahu nebo okamžitou náladu, stres a podobně. Mám dojem, jako by na všem kolem byly červené kuličky (jako na šípkovém keři), někdy jsou doplněny i kuličkami žlutými. Je mi přes 70 let a oční lékař mi to nechce nevěřit, považuje to za nemožné. Obávám se, aby to nebyla jiná nemoc, než pouze oční vada. Poraďte kam se obrátit.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mžitky před očima

Výhody silikonu na vlasy

Silikon pomáhá k lesklejšímu vzhledu vlasů a může zamaskovat i některé vady, které jsou viditelné u suchých vlasů. Suché vlasy jsou náchylné k lámání a třepení a silikon se používá k vyplnění jejich prasklin, aby vlasy vypadaly přirozeněji. Výsledkem používání silikonu jsou zdravější vlasy, navzdory jejich původnímu poškození a suchosti.
 

Zdroj: Silikon na suché vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem NĚCO NA VRÁSKY VÁČKY POD OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Šudáková.

něco proti vráskám a váčkum pod očima kdo poradí

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Pytlíky od čaje. Použité a vychladlé pytlíky od čaje každý den přikládat na oči a provádět masáž v okolí očí.

Zdroj: diskuze Něco na vrásky váčky pod oči

Korektory od Max Factor

Pro snadnější dosažení perfektního líčení představuje Max Factor korektory určené ke korekci barevných nedokonalostí pleti. Díky nim se vám konečně podaří docílit perfektního základu pro make-up.

Vlastnosti: lehce se roztírají a pomáhají potlačit zarudnutí, mdlý odstín pleti a zamaskovat kruhy pod očima nebo drobné pigmentové skvrny.

Odstíny:

  • žlutý – neutralizuje fialové nebo modré tóny pleti, zejména tmavé kruhy pod očima,
  • růžový – zjemňuje kontury tmavých skvrn u přirozeně světlejších typů pleti,
  • oranžový – zjemňuje kontury tmavých skvrn u středních a tmavších typů pleti,
  • zelený – neutralizuje zarudnutí, červené skvrny nebo prasklé žilky, je perfektní u pokožky se sklony k akné,
  • fialový – neutralizuje bledé či nažloutlé tóny pleti a rozptyluje její nevýrazný odstín,
  • rozjasňovač – odráží světlo, a proto je perfektní pro kontury a zvýraznění partií, jako jsou lícní kosti či spánky.

Aplikace: Nanášejte před použitím make-upu nebo CC krému. Naneste jemně na partie, které vyžadují korekci a opatrně rozetřete pomocí prstů nebo kosmetickým štětcem. Pokud je třeba, zopakujte aplikaci, ale vyvarujte se nanesení příliš silné vrstvy, mohlo by dojít k nepřirozenému barevnému vyznění. Dokončete líčení aplikací make-upu nebo CC krému. V případě, že používáte rozjasňovač, naneste jej až na make-up.

Zdroj: Korektory

Poradna

V naší poradně s názvem FLEKY TMAVÉ U VNITŘNÍCH OKRAJŮ OČÍ,U KOŘENE NOSU,PŘECHÁZEJÍ AŽ POD OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Chochelová Věra.

prosím o sdělení možné příčiny a jeji řešení



děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Takové tmavé fleky pod očima o kolem kořene nosu bývají často geneticky dané a souvisejí se zvýšeným ukládáním melaninu v těchto místech. Pokožka kolem očí je velmi tenká, ale nesmírně pružná a díky tomu je pod očima naskládaná jako látka na plizované sukni. Tím dochází ke ztmavnutí kůže, díky její hustotě. Tato část pokožky je také často zanášena očními stíny, které ne vždy zcela zmizí při odličování a časem tak tento efekt tmavých pruhů pod očima zesilují. Také různé virózy, chřipka, záněty dutin tyto fleky dále přechodně zvýrazňují. Není třeba se znepokojovat těmito barevnými projevy kůže. Obvykle stačí přizpůsobit vhodný makeup k jejich zakrytí.

Zdroj: diskuze fleky tmavé u vnitřních okrajů očí,u kořene nosu,přecházejí až pod oči

Proč mám mžitky před očima a rozmazané vidění

Mžitky před očima a rozmazané vidění mohou souviset s počátečními projevy migrény. Migréna je nepříjemné onemocnění, které se projevuje nejen prudkými záchvaty bolesti hlavy, nevolností a zvracením, ale mohou se při ní objevovat také mžitky před očima a rozmazané vidění. V takovém případě není nutné propadat panice, protože mžitky před očima jsou důsledkem právě probíhající migrény.

Zdroj: Mžitky před očima

Kruhy pod očima – foto

Zde je několik fotografií zachycujících tmavé kruhy pod očima.

Zdroj: Co znamenají kruhy pod očima

Léčba kruhů pod očima

Někteří dermatologové doporučují používání hydratačních krémů, zejména těch, které mají bělicí účinky.

Zdroj: Co znamenají kruhy pod očima

Tipy

Možným tipem je namáčení žínky do studené vody s následnou aplikací na plochu pod očima dítěte. Tato metoda by se měla provádět po dobu 10 minut každé ráno. Chlad stahuje cévy, takže může částečně dojít ke zlepšení vzhledu tmavých kruhů pod očima kojence.

Zdroj: Tmavé kruhy pod očima kojence

Jak se zbavit mžitek před očima

Lékař provede řadu vyšetření a odhalí příčinu těchto mžitek před očima. Mžitky před očima mohou signalizovat i vážnější onemocnění – především očí nebo mozku. Zpozornět byste měli ve chvíli, kdy se mžitky před očima objevují také v klidovém stavu a setkáváte se i s dalšími problémy, jako je rozmlžené vidění, neostré vidění, pocit zúžení zorného pole. Ideální je, pokud se obrátíte na očního lékaře nebo neurologa. Mžitky před očima mohou kromě závažnější nemoci souviset také se stresem nebo psychickým vypětím. Je však třeba nejprve vyloučit právě přítomnost onemocnění očí, proto návštěvu lékaře neodkládejte.

Zdroj: Mžitky před očima

Jak vypadají mžitky

Mžitky v očích má někdy každý. Popis mžitek je individuální – jedinec buď vidí světýlka, nebo má pocit, že vidí něco jako vlnění před očima, blikání v zorném poli, problikávání před očima, jiskření, světelné záblesky, případně barevné obrazce.

Zdroj: Mžitky před očima


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP