Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

Z ČEHO MŮŽE BÝT ZAKALENÁ MOČ

OBSAH

Příznaky

Zánět se projevuje únavou (tělo zaměřilo své úsilí na léčbu), mírně zvýšenou teplotou (při zvýšené teplotě je boj s infekcí efektivnější). Konkrétně u zánětu močových cest se objevuje časté močení nebo častá potřeba močení s vyloučením malého množství moči, pálení, bolest při močení, tmavá, zakalená, zapáchající moč, která může obsahovat hnis či krev, bolest zad v bedrech či kříži, může se objevit i bolest břicha a podbřišku.

Zdroj: Bolest měchýře a močové trubice

Poradna

V naší poradně s názvem ZAKALENA MOC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Mam zakalenou moc takovou do bila pri curani me obcas boli bricho.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tyhle příznaky můžou souviset s přemnožením bakterií v močových cestách, které postupně mohou vyvolat zánět močového měchýře a močových cest. Doporučuji zajít na urologii a nechat si vyšetřit moč. Tak se dá určit správná příčina a léčba, pomocí které se toho nejrychleji zbavíte. Domácí léčba je také možná, ale nebude tak rychlá a spolehlivá. Spočívá v užívání extraktu z brusinek. Je možné jíst i čerstvé brusinky. K tomu se pije urologický čaj ve větším množství. A dále se užívá česnek, med a citron smíchané dohromady.

Zdroj: diskuze Zakalena moc

Zapadlé oči po operaci šedého zákalu

Šedý zákal, katarakta, je zkalení oční čočky. Vyskytuje se především ve vyšším věku, výjimečně u mladých lidí nebo i dětí. Jedinou možnou léčbou je operace, při níž je zakalená čočka nahrazena novou umělou nitrooční čočkou. Existují dva způsoby provedení operace. Standardní ultrazvuková a modernější laserová. Ultrazvukovou operaci s implantací standardní čočky hradí zdravotní pojišťovny, je tedy zdarma. Laserová operace je bezpečnější, přesnější, šetrnější, ale provádí se za příplatek. Pacient si také může vybrat z různých typů nitroočních čoček, které se liší optickými vlastnostmi. Po operaci šedého zákalu se dočasně může vyskytnout pocit zapadlých očí.

Zdroj: Zapadlé oči

Poradna

V naší poradně s názvem CHLAMYDIE PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klotylda.

V neděli jsem se vrátila od svého přítele-kamioňák. Před tím jsem už s ním byla. Pak, při močení mě tam pálilo. Potom jsem musela použít kelímek, protože WC bylo daleko a nedošla bych tam. Moč byla zakalená a páchla jinak. Pomůžete mi. Díky..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pomoc je ve vašem případě jednoduchá - udělat laboratorní vyšetření moči, jestli jste se nenakazila nějakou bakterií. Laboratorní vyšetření vám zprostředkuje váš praktický lékař a nebo gynekolog. Jiná možnost efektivní léčby neexistuje dokud nebude známá příčina vašich obtíží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chlamydie příznaky

Komplikace

Silné nebo opakované záněty močových cest mohou vyústit v tyto problémy:

  • zadržování, neúplné vyprázdnění, ukapávání moči až únik moči, inkontinence;
  • zánět ledvin (únava, teplota, časté, pálivé močení, zakalená moč, možná příměs krve, hnisu, nevolnost, zvracení, bolest beder);
  • glomerulonefritida (únava, teplota, krevní bílkoviny v moči, málo moči, bolest beder, nevolnost, trávicí potíže, otoky, vysoký krevní tlak);
  • otrava krve, sepse (zvýšená teplota, zvracení, zrychlené, špatné dýchání, bušení srdce, zrychlení srdeční činnosti);
  • zánět prostaty;
  • neplodnost – rizikovější u žen než u mužů;
  • rakovina močového měchýře (únava, noční pocení, teplota, nechutenství, ztráta hmotnosti, krev v moči, pálení, bolest při močení, časté močení, bolest zad).

Zdroj: Bolest měchýře a močové trubice

Prasklé koutky – čeho je to nedostatek

Na vzniku prasklých koutků se podílí nedostatek vitamínů řady B, především riboflavinu a laktoflavinu, které jsou součástí enzymů ovlivňujících metabolické pochody v organismu. Dále lze mezi příčiny bolavých koutků přiřadit také nedostatek železa a účinky některých antibiotických léků na bázi tetracyklinu.

Zdroj: Anguli infektiosi – ústní koutky

Diskuze

V diskuzi CO ZPŮSOBUJE VYRÁŽKY NA BRADĚ A KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LIBUŠE.

DOBRÝ DEN MÁM VYRÁŽKU NA BRADĚ PŘÍMO POD RTY A TED I NA OBLIČEJI TROCHU SVĚDÍ TO.Z ČEHO TO MŮŽE BÝT .DÍKY ČERNOHORSKÁ

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co způsobuje vyrážky na bradě a krku

Pravé neštovice

Pravé neboli černé neštovice jsou původcem odlišného infekčního agens, než je tomu u planých neštovic. Jedná se o jiné onemocnění, které se vyskytovalo v dřívějších letech a očkováním se vymýtilo. Před procesem očkování zahubilo na světě až 30 % nakažených. První zmínky o pravých neštovicích pocházejí z Egypta a Indie. Nákazou se rapidně snížil počet původních obyvatel Ameriky a také kolonizace zapříčinily rapidní nárůst postižených touto zákeřnou nemocí v Evropě. V dnešní době se však není čeho obávat, protože forma černých neštovic již neexistuje od roku 1979.

Zdroj: Neštovice

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÉ TEČKY V KOUTKU OKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den, před několika dny jsem objevil bílé tečky v koutku oka, v té červené části.Tak se chci zeptat, z čeho to asi může být ?
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Petře, tohle vypadá na nějaké polypy. Doporučuji zajít v Kroměříži na oční, aby se ti na to mrkli. Obvykle to spraví antibiotické kapky - nejčastěji Maxitrol. Recept na Maxitrol dostaneš od očního.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bílé tečky v koutku oka

V jakém období a do čeho rostlinu přesadit

Pokud to jde, přesazujte rostliny na jaře. Květináč při přesazování vybírejte vždy o jedno číslo větší, což představuje asi dva centimetry, než byl ten původní. Na tom, zda zvolíte květináč keramický, či plastový tolik nezáleží, důležité je, aby měl vespod drenážní otvor, u větších květináčů by drenážních otvorů mělo být více. Tento otvor vám zajistí, že z květináče bude při zalévání vytékat přebytečné množství vody a ke kořenům rostliny bude proudit vzduch. V případě, že květináč nemá na dně otvory, není určen k přesazování rostlin, ale jde jen o květináč okrasný, který vám poslouží jako obal, aby nevzhledný funkční květináč nebyl vidět.

Zdroj: Přesazování pokojových rostlin

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOCNÁ SLINIVKA U DĚTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

chci se zeptat z čeho muže mit pětilety ditě podražděnou slinivku. vyšlo nam to z vysledku krve bolesti břiška každy druhy den po dobu 14dni.nepřejida se ani mastny neji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Příčin pankreatitidy u dětí je mnoho, ale nejčastěji to jsou tupá zranění břicha (abdominální trauma), například při srážce motorových vozidel, zneužití dítěte a domácí násilí, nehoda na kole, kde je břicho stlačeno řídítky a podobně. Mezi další příčiny pak patří různé systémové infekce, vrozené anomálie a pankreatobiliární onemocnění. Ve čtvrtině případů se na příčinu vzniku zánětu slinivky vůbec nepříjde.
Pankreatitida vzniká zablokováním nebo narušením sběrných kanálků a poškozením pankreatických acinárních buněk, což vede k aktivaci a uvolnění trávicích enzymů. Aktivované enzymy pak způsobují zvracení, zánět a potenciálně i nekrózu.
Akutní pankreatitida by se měla vyléčit za dva až sedm dní, přičemž léčba by měla být převážně založena na použití intravenózní hydratace, zmírnění bolesti a zklidnění střev.
I když se většina dětí spontánně vyléčí, mohou zde vzniknout akutní pseudocysty pankreatu. Ty menší s průměrem méně než 5 cm jsou léčeny pozorováním po dobu 4-6 týdnů. Pseudocysty pankreatu větší než 5 cm v průměru mohou vyžadovat chirurgické řešení.
Určitě zůstaňte v kontaktu s ošetřujícím lékařem a pravidelně sledujte slinivkové ukazatele v krvi.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemocná slinivka u dětí

Živočišné uhlí versus Carbofit

Živočišné uhlí je jedno z nejrozšířenějších a nejbezpečnějších léčiv užívaných proti průjmu. Prodává se volně v lékárnách a vyrábí ho pod různými názvy několik firem. Přípravek je určen pro dospělé a děti od 3 let, může být podán dokonce i domácím zvířatům. Za nevýhodu živočišného uhlí se považuje skutečnost, že po jeho konzumaci má stolice černou barvu, která může zakrýt případné krvácení v trávicím traktu. Živočišné uhlí se v současné době vlastně už nepoužívá, ale stále se tak označuje uhlí rostlinného původu.

Z čeho se vyrábí

Živočišné uhlí se vyrábělo spalováním zvířecích kostí za vysokých teplot bez přítomnosti kyslíku. Nyní se používá medicinální uhlí, které vzniká zuhelněním rostlinného materiálu a jež se označuje jako aktivované dřevěné, adsorpční uhlí.

Carbofit je aktivované dřevěné uhlí určené k detoxikaci organismu, konkrétně k odstranění škodlivin usazujících se ve vnitřních orgánech. Na rozdíl od uhlí živočišného původu je Carbofit až o 80 % účinnější a neobsahuje rakovinotvorné příměsi. Carbofit adsorbuje jedovaté látky, ale neodvádí z těla živiny, vitamíny a minerály. Carbofit je výborný, neboť neničí střevní flóru, váže látky dráždící střevo, reguluje střevní pochody, pomáhá proti průjmu a plynatosti a čistí organismus. Carbofit působí okamžitě: uvolňuje bolest a křeče, což potvrdí lidé, kteří problémy se střevy mají nebo měli.

Zdroj: Živočišné uhlí

Poradna

V naší poradně s názvem TUHNUTÍ ČELISTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elis.

Ještě se chci zeptat a moc poděkovat za odpověd....mám už asi tři dny stuhlou pusu dolní čelist a panty a jako by tlak občas až křeče...myslíte ,že to může také souviset s krční pátečí?Nebo z čeho by to mohlo ještě být?Hořčík doplnuji moc děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, i takové pocity ztuhlosti kolem úst můžou být zaviněny útiskem nervů v oblasti krční a hrudní páteře. Myslím, že vhodně vedená rehabilitace a následně pak trocha Vaší vůle, by mohly pomoci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Tuhnutí čelisti

Co je to salmonela

Ptáte-li se z čeho je salmonela, tak odpověď je jednoduchá, z hovna. Salmonella se šíří ze stolice nakažených lidí a zvířat.

  • Salmonella jsou bakterie, které mohou způsobit onemocnění.
  • Salmonellu lze nalézt v různých potravinách, včetně kuřecího, hovězího, vepřového, vajec, ovoce, zeleniny a dokonce i zpracovaných potravin.
  • Někteří lidé mají větší pravděpodobnost, že onemocní infekcí s vážným průběhem.
  • Můžete podniknout určité kroky k prevenci infekce, například dodržovat pokyny pro čisté zpracování rizikových potravin.

Potraviny, které jsou kontaminovány salmonellou nebo jinými škodlivými zárodky, obvykle vypadají, chutnají a voní normálně. Proto je důležité vědět, jak infekci předejít.

Salmonella způsobuje mnohem více problémů, než byste mohli tušit. Na každý jeden případ onemocnění salmonelou, potvrzený laboratorními testy, připadá až dalších 30, které nejsou hlášeny. Je to proto, že většina lidí s příznaky nemoci z otravy jídlem nechodí k lékaři ani neodešle vzorek do laboratoře, takže se nikdy nedozví, z jakého zárodku onemocněli. Odhadujeme, že salmonela způsobuje v Česku ročně více než 30 tisíc alimentárních onemocnění (onemocnění otravou jídlem).

Salmonella způsobuje více nemocí přenášených potravinami než jakékoli jiné bakterie. Hlavním zdrojem těchto onemocnění je kuřecí maso a vajíčka. Ve skutečnosti asi 1 z každých 25 balení kuřete v obchodě s potravinami jsou kontaminovány salmonelou.

Můžete onemocnět z kontaminovaného kuřete, pokud není důkladně uvařeno. Můžete také onemocnět, pokud jeho šťáva vyteče v lednici nebo se dostane na kuchyňské povrchy a pak si dáte něco, co jíte syrové, jako je salát.

U některých lidí je větší pravděpodobnost, že dostanou závažnou infekci salmonelou. Mezi tyto lidi patří děti mladší 5 let, dospělí ve věku 65 let a starší a lidé, jejichž imunitní systém je oslaben v důsledku určitých zdravotních stavů, jako je cukrovka, onemocnění jater nebo ledvin a rakovina, nebo jejich léčby.

Zdroj: Salmonela dieta recepty

Poradna

V naší poradně s názvem MRAVENČENÍ JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elis.

Dobrý den, v poslední době se mi stává, že mám mravenceni jazyka.. Brnění.. Vůbec nevím z čeho to může být.. Byla jsem na ORL, tam sem dostala b komplex a prý že by to mělo zmizet, ale bohužel problémy trvají.. Nemáte stím nějakou zkušenost?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mravenčení nebo brnění jazyka nastává také v případě deformace krční páteře. Ta se v poslední době objevuje stále více a na vině je naše zírání do monitoru, když děláme takovou tu želví hlavu. Když už jste se odhodlala k lékaři na ORL, tak v tom setrvejte a zajděte ještě na oddělení ortopedie a prodiskutuje to ještě tam. Nečekejte žádné léky, ale spíš rady co dělat na uvolnění krku a celé páteře, popřípadě doporučení na rehabilitaci. Léčba totiž v těchto případech netrvá týden nebo 14 dní, ale roky a je třeba k tomu navíc změnit životní styl. Výsledkem pak bývá pevné tělo a jazyk bez brnění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mravenčení jazyka


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Nina Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP