Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

GEO STAT

OBSAH

Pokročilé stádium vápenatých usazenin

Vápenaté usazeniny se dále formují a tvrdnou, mohou začít vysychat a drolit se, ale i tak jsou velmi pevné. Pokud vápenaté usazeniny narůstají stále na stejném místě, může se stát, že začnou tvrdnout a promění se ve zvápenatělou kost. V pokročilých stádiích může lékař vápenaté usazeniny odebrat, ale hlavně musí snížit vápníkovou zásobu, což pomáhá omezit bolest zejména v případě, kdy se usazenina vyskytuje na patě nebo rameni.

Zdroj: Vznik vápenatých usazenin

Poradna

V naší poradně s názvem STAT SE MERY KEY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta dudova.

mam zajem o mery key

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na této stránce: www.marykay.cz/cs-cz… je popsáno jak se stát Mery Key.

Zdroj: diskuze Stat se mery key

Co se může stát při masáži karotického sinu?

Nemusí se stát absolutně nic, což by bylo interpretováno jako negativní test. Pokud je test pozitivní, může se vám dočasně snížit krevní tlak nebo se může zpomalit srdeční frekvence, což může způsobit závrať nebo mdloby. Pokud masáž vyvolává vaše příznaky, pak by lékaři měli být schopni nabídnout léčbu.

Zdroj: Masírování krkavice

Diskuze

V diskuzi POHŘEB BABIČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristína.

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, umřela mi maminka mojí maminky, kde mám stát při rozloučení v kostele, jít za rakví a kde stát na hřbitově, když půjde rakev do země. Mám přijímat kondolence? Vyjádřit kondolenci dětem babičky? Jako vnučka jsem byla na pohřbu jako 11letá, byla to prababička a už si to nepamatuji. Jako vnučka jsem nikdy nebyla. Kde bude stát můj současný partner, se kterým nejsem sezdaná. A potom musí mi lékař napsat propustku, když mám neschopenku? Nebo to mám automaticky omluvené?

Moc děkuji za odpověď, hezký den Chrastinová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzka.

Dobrý den, pokud Vám zemřela babička, měla byste - podle mého být mezi rodinnými příslušníky; rodina Vám určitě řekne, kam se postavit; rovněž byste měla stát mezi nimi a přijímat kondolenci; - alespoň, pokud jste se s babičkou stýkala.
Kondolenci v rodině si jistě vyjádříte již při setkání.
Přeji Vám hodně síly.
S pozdravem
zu

Zdroj: diskuze Dotaz

Bezinkové víno

Ingredience: 2 litry bezinek, 4 litry vody, 3 kuličky pepře, 3 kuličky nového koření, 2 kg cukru, 5 dkg droždí

Postup: Bezové kuličky (otrhané vidličkou) dáme na 15 minut vařit do vody. Jakmile voda začne vřít, přidáme koření a vaříme dalších 15 min. Pak scedíme, přisypeme 2 kg cukru a vaříme dalších 10 minut. Odstavíme a do vlažné tekutiny přidáme droždí a necháme 24 hodin stát. Druhý den zamícháme a necháme dalších 24 hodin kvasit. Třetí den scedíme do 5litrové lahve, převážeme plátýnkem a v teple necháme stát, poté stáčíme do lahví.

Zdroj: Návod na bezinkový likér

Diskuze

V diskuzi POTREBUJI ZUBNI PROTEZU KOLIK BUDE STAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pekar milan.

je mi 54 let mam asi 7 zubu potreboval bych kompletni novou protezu u zubare jsem nebyl 40 let co mam delat a kolik to bude stat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Za prvé si budete muset sehnat nového zubního lékaře, protože pokud pacient nechodí pravidelně, po 3 letech se vyřazuje z evidence ordinace a tudíž není možné jen tak někam přijít a chtít udělat náhradu. Za druhé, přesnou cenu nelze říct. Záleží jaké ceny má zubní lékař nasmlouvané s laboratoří, která náhrady zhotovuje. Počítejte však okolo 1000-2000 Kč.

Zdroj: diskuze Potrebuji zubni protezu kolik bude stat

Recept na domácí výrobu jasmínového oleje

Ingredience: 1 slunečnicový nebo olivový olej, 1 svazek čerstvých květů jasmínu nebo 200 g sušených květů.

Postup: Květy jasmínu vložíme do skleněné nádoby a zalijeme slunečnicovým nebo olivovým olejem tak, aby byly všechny květy ponořené. Olej necháme stát dva dny, pak láhev vzduchotěsně uzavřeme a uložíme na tmavé místo. Po dvou týdnech květy vyjmeme. Takto připravený olej vydrží celý rok.

Zdroj: Jasmínový olej a jeho výroba

Poradna

V naší poradně s názvem JAKÉ HROZÍ NEBEZPEČÍ PŘI VNITŘNÍM POŽITÍ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír .

Zajímá mne co se může stát, když se borová voda požije (pár kapek) a dostane se do organizmu. Co má postižený dělat a nedělat.

Děkuji za odpověď Vladimír

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kyselina boritá je nebezpečný jed. Otravy z této chemické látky mohou být akutní nebo chronické. K akutní otravě kyselinou boritou obvykle dochází, když někdo spolkne výrobky na zabíjení švábů, které obsahují koncentrovanou kyselinu boritou.
Chronická otrava se vyskytuje u těch, kteří jsou opakovaně vystaveni kyselině borité. Například v minulosti se kyseliny borité se používalo k dezinfekci a ošetření ran. Pacientům, kteří takové ošetření dostávali znovu a znovu se udělalo špatně, a někteří vlivem toho i zemřeli.
Kyselina boritá v borové vodě je značně rozředěná, obvykle 3 díly kyseliny na 97 dílů vody. Při tomto zředění pár kapek borové vody, které byste náhodou spolkl, by neznamenalo vážné nebezpečí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jaké hrozí nebezpečí při vnitřním požití?

Recept na domácí mátový olej

Čerstvou mátu napěchujeme do sklenice, zalijeme olejem a necháme čtyři dny stát na slunci za občasného protřepání. Přecedíme, výluhem zalijeme další várku čerstvé máty a zase necháme čtyři dny na slunci. Vše opakujeme ještě jednou. Po dvanácti dnech přecedíme, stočíme do láhve a uchováme v chladnu. Olejem potíráme spánky při bolestech hlavy, migréně, používáme na opary, kožní vyrážky, potíráme jím bolavé dásně a podobně.

Zdroj: Mátový olej

Diskuze

V diskuzi PO OPERACI PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Která žena by mě ještě chtěla,když mi nechce stát,sice to umím i jinak,ale moc mi to chybí,vzájemné spojení to nenahradí

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Po operaci prostaty

Dieta při Warfarinu

Lékař vám dávku Warfarinu upraví tak, aby bylo méně pravděpodobné, že se u vás vytvoří patologické krevní sraženiny, ale také se může stát, že nebudete zcela schopni sraženiny tvořit a budete déle krvácet nebo se začnou tvořit modřiny. Jakmile vy a váš lékař najdete správnou dávku právě pro vás, je důležité, abyste se snažili udržet příjem vitaminu K relativně stabilní hodnotě ze dne na den. To znamená, že pokud budete dodržovat stejnou dietu a jíst téměř stejné množství potravin s vitamínem K každý den, Warfarin by měl dobře fungovat.

Zdroj: Třešně a Warfarin

Diskuze

V diskuzi PO ZÁKROKU S POLYPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina Králíková.

Dobrý den, manžel je dnes po zákroku s polypy a na jedné ma svorku.ted k večeru mu bublaji střeva,a šel na záchod a a měl krev, nemůže se mu něco stát.?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Po zákroku s polypy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP