Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK VYTVOŘIT MASÁŽNÍ EMULZI Z OLEJE

OBSAH

Olivový olej

Olivový olej má vysoký obsah nenasycených mastných kyselin a je ideálním nosičem vitaminu E, který je rozpustný jen v tucích. Oleje, které obsahují polynenasycené mastné kyseliny jsou méně náchylné ke zkažení a mají delší trvanlivost. Díky tomu má tento olej hladší a hedvábnou strukturu než živočišné nebo umělé tuky. Olivový olej se přidává do emulzí, kosmetických krémů, stejně nepostradatelně chrání před dehydratací. Olivový olej obsahuje nemastné kyseliny a vitamíny, které zabraňují srdečním a oběhovým chorobám. Stále více se přidává do kosmetiky, která se vyrábí z přírodních produktů. Speciální složení olivového oleje chrání proti vráskám, suché kůži a nebezpečným účinkům nadměrného slunečního záření.

Zdroj: Léčivé oleje

Poradna

V naší poradně s názvem OLEJ S CITRONEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Něco takového se prodává v Tunisku a nemá to chybu.Faktor to žádný nemá

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Oleje, které se používají v kuchyni, jako například olivový olej, rýžový olej, slunečnicový olej, mají přirozený ochranný UV faktor 2 až 4, podle druhu oleje. Navíc tyto oleje mají i přírodní vitamín E, který předávají pokožce a tím ji omlazují. Přidáme-li k oleji ještě několik kapek citronové šťávy (maximálně 1/2 lžičky na 1 deci oleje), tak z takového oleje získáme bezvadnou přírodní hydratující směs - emulzi.

Zdroj: diskuze Olej s citronem

Masážní prostředky

Mezi masážní prostředky patří masážní oleje, krémy, emulze, mléka, masážní gely, lihové přípravky, éterické oleje, čokoláda, med.

Zde můžete vidět různé masážní prostředky.

Zdroj: Masážní pomůcky

Diskuze

V diskuzi KAŠTANOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

vařím si hodně mastí, konopnou, kostivalovou, měsíčkovou, kaštanovou, dělam si i svoje masážní oleje, masti vařím ve vodní lázni a jen ve vepřovém sádle, kaštany loupu mast je krásně bílá. přeji hodně zdaru při vaření.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Libor .

Dobrý den ,z jakych kastanu se děla kaštanova mast z těch lesních nebo z jedlych ?děkuji za odpověd.

Zdroj: diskuze Kaštanová mast

Masážní oleje

Masážní oleje se řadí dle dostupnosti na trhu, přičemž k dostání jsou bio oleje, rostlinné oleje, parafínové masážní oleje. Tyto produkty se dále řadí podle výrobce a dle osobní oblíbenosti zákazníka.

Zde můžete vidět nabídku různých masážních olejů.

Zdroj: Masážní pomůcky

Diskuze

V diskuzi BLECHY V BYTĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Zemčáková.

Dobrý den! Náš kocour přinesl domů blechy, žádné pipety ani jiné prostředky nezabírají. Zdá se až teď obojek. Čím vystříkat byt, kdy téměř všechny prostředky jsou pro kočku toxické? Bio kill je na prostředí, ale nesmí se použít tam,kde se kočka pohybuje. Je tento prostředek toxický prokočku i když zaschne? Děkuji za radu. Zemčáková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olda.

Bio Kill obsahuje 2% emulzi permethrinu, a ten je pro kočky nebezpečný, jen když je tekutý. Po zaschnutí Bio Killu kočce nehrozí nebezpečí otravy.

Zdroj: diskuze Blechy v bytě

Jak ho používat

Jojobový olej nanášejte nejlépe na vyčištěnou vlhkou pleť. Při smíchání s vodou se jojobový olej mění na takzvanou emulzi. Ta se rychle vsakuje a podporuje dlouhodobou hydrataci pleti. Jojobový olej navíc tvoří naprosto skvělý základ pro pleťové oleje. Můžete do něj přidat jakýkoliv esenciální olej, a získáte tak pečující olej přesně na míru potřebám své pleti.

Použití

Malé množství oleje vmasírujte do vlhké pokožky nebo naneste do vlasů a na konečky vlasů.

Skladování

Skladujte v chladu.

Zdroj: Způsoby použití jojobového oleje na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem OVLIVNUJE MASAŽNÍ OLEJ OPLODNĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den, chci se zeptat snažíme se s přítelem o dítě a místo lubrikačních gelů používáme masážní olej. Ovlivnuje to nějak oplodnění? Děkuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, oleje mohou inhibovat spermie a ty se pak nedostanou k vajíčku. Jestli chcete mít jistotu, že neovlivňujete početí, tak raději používejte silikonový lubrikační gel, který se dá koupit v lékárně. Tento gel je vhodný i na masáž, protože nevysychá. Stačí ho malinko a bezvadně a hlavně příjemně klouže.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ovlivnuje masažní olej oplodnění

Masážní podložka do auta

Masážní podložka s vyhříváním je ideální do auta. Tato podložka zad a nohou má masážní zóny na sedáku i opěrné části. Jde o cílenou intenzivní masáž pro skvělý pocit uvolnění napjatých svalů. Vybírat lze ze dvou masážních programů. Masážní podložka do auta s vyhříváním má praktickou kapsu na ovladač a pásky pro pohodlnou fixaci. Nevýhodou této masážní podložky je nutnost dokoupit adaptér na 230 V za 129 Kč pro domácí využití.

Zde můžete vidět, jak vypadá masážní podložka do auta.

Zde můžete zjistit cenu masážní podložky do auta.

Zdroj: Masážní podložka

Poradna

V naší poradně s názvem PRIPRAVA DOMÁCEHO DYNOVY OLEJE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lotosek.

Dobrý den chtěla jsem se zaptat jak se pak dá vyčistit ten lis...a kolik asi Kg jader je potřeba na 1 litr oleje?
děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Dřevěný lis se od tuků nejlépe očistí ve vařící lázni například v prádelním hrnci. Co se týče množství dýňových jader, tak na 1 litr oleje je zapotřebí asi 10kg dýňových jader.

Zdroj: diskuze Priprava domáceho dynovy oleje

Masážní křeslo

Masážní křeslo je vynikající pomocník pro chvíle relaxace a odpočinku. Masáž je velmi realistická a uspokojí veškeré vaše požadavky. Ovládání je plně elektrické, a to pomocí dálkového ovladače. Jedním stiskem tlačítka si vás masážní křeslo změří a zajistí masáž přesně pro vaši postavu. Nevýhodou tohoto výrobku je pořizovací cena a jeho rozměry.

Zde můžete vidět, jak vypadá masážní křeslo.

Zde můžete zjistit cenu masážního křesla.

Zdroj: Masážní podložka

Masážní polštář

Masážní polštář vám poskytne perfektní masáž, ať už jste doma, v kanceláři nebo autě. Nebudou vás trápit opakované bolesti hlavy, zad, kloubů. Polštář může být vybaven válečkovo-rolovací a hnětací funkcí. Nevýhodou tohoto výrobku je jednostranné využití – dochází k masáži pouze ve zvolené části.

Zde můžete vidět, jak vypadá masážní polštář.

Zde můžete zjistit cenu masážního polštáře.

Zdroj: Masážní podložka

Poradna

V naší poradně s názvem OLIVOVÝ OLEJ NECHAT PŮSOBIT V ÚSTECH A POTÉ VYPLIVNOUT DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sofie.

k tomu oliváči mám dotaz, jak velká lžíce se tu myslí. ( polévková nebo čajová )?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kloktání oleje: Polévková lžíce olivového oleje do úst každý den kloktat a převalovat v ústech.

Zdroj: diskuze Olivový olej nechat působit v ústech a poté vyplivnout diskuse

Masážní podložka do sprchy

Kvalitní praktická protiskluzová masážní podložka do sprchového koutu nebo vany je neklouzavá a plísním odolná podložka s vůní. Výhodou je zabránění uklouznutí a aktivace jednotlivých bodů na plosce nohy. Nevýhodou tohoto výrobku je nutnost z hygienických důvodů podložku po použití zavěsit na suché místo, aby se zabránilo vzniku choroboplodných zárodků.

Zde můžete vidět, jak vypadá masážní podložka do sprchy.

Zde můžete zjistit cenu masážní podložky do sprchy.

Zdroj: Masážní podložka

Diskuze

V diskuzi NÁVOD NA ZHOTOVENÍ HŘEBÍČKOVÉHO OLEJE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Pospíšil.

Musím se ošetřit na celém těle proti svrabu.
Potřebuji znát ingredience a postup zhotovení hřebíčkového oleje.
Děkuji Vám ...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Návod na zhotovení hřebíčkového oleje

Masážní podložka pod nohy

Podložka pod nohy je vyrobená tak, aby pozvedla nohy a usnadnila správné držení těla. S pěti možnostmi nastavení výšky je snadné najít skutečně pohodlné řešení. Nožní opěrka má navržený povrch tak, aby stimuloval nervová zakončení na plošce chodidla a napomáhal tak uvolnění a pohodlí během dne. Jemný houpací mechanismus umožňuje procvičit si při sezení kotníky, aby se zlepšila cirkulace krve a předešlo se nahromadění tekutin v lýtkách. Nevýhodou této masážní podložky je její váha a rozměr.

Zde můžete vidět, jak vypadá masážní podložka pod nohy.

Zde můžete zjistit cenu masážní podložky pod nohy.

Zdroj: Masážní podložka

Poradna

V naší poradně s názvem PRIPRAVA DOMÁCEHO DYNOVY OLEJE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mb121264.

Zná někdo recept na přípravu domáceho dýňového oleje ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ahoj, dýňový olej si děláme doma pravidleně každý rok na podzim. Většinou je to hned po tom, co dolisujeme víno, tak pak ve stejném lisu lisujeme i dýňový olej. Jsou k tomu potřeba vyloupaná dýňová semena. Ty po vyloupání a těsně před lisováním rozprostřeme na plech a zahřejeme je na 40 stupňů. Pak takto rozehřátá je nasypeme do lisu a vylisujeme z nich domácí dýňový olej. Jde o vysoce kvalitní a zdravý domácí olej, který je bohatý na vitamíny E, A, zinek, drahocenné omega kyseliny Omega 3 a Omega 6 mastné kyseliny (ale pozor, vysokým teplem se ničí!). Jeho barva je hnědo-zelená a řadí se do kategorie olejů nejvyšší kvality. Nedoporučuje se olej tepelně zpracovávat, například na smažení ani na pečení. Pro zachování jeho vyjimečných vlastností by měl být uchován v lednici.

Ideální užití dýňového oleje je za studena. Jako lék se dá konzumovat jen tak, po lžičce denně, či přidat do proteinových koktejlů. Při tomto vnitřním užití slouží bezvadně jako prevence proti zhoubnému bujení a nemocem prostaty a podpoří v růstu a pevnosti vaše nehty. Dýňový olej povzbuzuje krevní oběh a je doporučován na kazivost zubů, na lupénku, na herpes, proti akné, na potíže s trávicím traktem, na ekzémy.

Při použití dýňového oleje na pokožku využijeme jeho blahodárné hojivé a sklidňující účinky, jelikož je zdrojem organicky vázaného zinku. Při zevním použití je dále také výborný jako základ na vyživující vlasový zábal, při kterém podpruje obnovu buněk a pružnost kůže a učiní vaše vlasy krásně lesklé. Domácí dýňový olej mohu jen doporučit!

Zdroj: diskuze Priprava domáceho dynovy oleje

Masážní podložka na židli

Univerzální masážní podložka je výkonná elektronická masážní podložka s možností využití na běžné kancelářské židli nebo v autě. Masážní hlavice nabízejí 3 typy masáží – masáž horní oblasti zad, masáž bederní oblasti zad a celková masáž zad. Součástí masážních hlavic je také výhřevné těleso zajišťující lehké prohřívání masírovaných svalů pomocí paprsků Blue-ray a infračerveného záření. V sedací části masážní podložky jsou umístěny vibrační hlavice nabízející 3 typy vibrací – levo-pravá vibrace, přerušovaná vibrace, nepřetržitá vibrace. Součástí masážní podložky je přehledný tlačítkový ovladač s indikačními diodami, doplněný o odkládací kapsu pro ovladač, dále odnímatelná poduška s malým polštářkem a popruh pro upevnění masážní podložky na židli či autosedačku. Masážní podložka nabízí zapojení do standardní elektronické zásuvky i do 12V zásuvky autozapalovače. Díky snadné instalaci, jednoduchému ovládání a vysoké účinnosti se tak nabízí všestranná masážní podložka domů, do práce i na dlouhé cestování autem. Je možné koupit i masážní sedák, který je účinný pouze na sedací oblast hýždí.

Zde můžete vidět, jak vypadá masážní podložka na židli.

Zde můžete zjistit cenu masážní podložky na židli.

Zdroj: Masážní podložka

Poradna

V naší poradně s názvem VÝROBA TEKUTÉHO MÝDLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Z. Němcová.

Dobrý den,

čtu pořád dokola Váš návod, ale nenašla jsem tam přesná množství ingrediencí, pouze 20% kokosového a 80% olivového oleje. Kolik má být louhu a kolik vody, prosím?
Děkuji předem za informaci.

Zdraví Z. Němcová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

800 gramů olivového oleje, 200 gramů kokosového oleje, 130 g louhu a 380 ml destilované vody.

Zdroj: diskuze Výroba tekutého mýdla

Masážní pomůcky na záda

Masážní podložka Tonic Mass Lanaform LA110303

Masážní podložka do auta i kanceláře Tonic Mass L57170 od firmy Lanaform přemění vaši normální židli na osobní masážní. Obsahuje konektor na připojení do jakéhokoliv auta, hlavní konektor do zásuvky, programovatelný dálkový ovladač. 11 masážních výkonných motůrků umožňuje 7 typů masáží a 4 rychlosti masáží + různé kombinace. Relaxační masážní podložka Tonic Mass nabízí protistresové účinky, uvolní vaše svaly a celkově celé tělo.

Popis produktu:

  • Obsahuje konektor na připojení do jakéhokoliv auta a také hlavní konektor do zásuvky.
  • Součástí je i programovatelný dálkový ovladač.
  • Přístroj má 11 masážních výkonných motůrků.
  • Podložka nabízí 7 typů masáží a 4 rychlosti masáží.
  • Časování: 4 provozní cykly (10, 15, 20, 25 min.).
  • Je možné využívat různé kombinace možností masáží.
  • Napětí: 220–240 V.
  • Příkon: 12 W.

Zde můžete vidět cenu výrobku Masážní podložka Tonic Mass Lanaform LA110303.

Zdroj: Masážní pomůcky

Masážní baňky

Baňkování je tradiční a účinná léčebná metoda. Využívá se hlavně při bolestech svalů, onemocnění krevního oběhu, migréně, detoxikaci organismu a u mnoha jiných problémů. Na baňky jsou použity různé materiály. Na trhu jsou skleněné baňky, plastové baňky i silikonové masážní baňky, které jsou vhodné pro maséry, ale i domácí baňkování. Nevýhodou této procedury je, že ve většině případů si ji nemůžete provést sami.

Zde můžete vidět cenu masážních baněk.

Zdroj: Masážní pomůcky

Masážní podložka chodidel

Pravidelným pošlapáváním na masážní podložce určené pro chodidla velmi dobře vzpružíte tělo a zmírníte únavu, podpoříte cirkulaci krve ve spodních končetinách a stimulací akupresurních bodů na chodidlech docílíte příznivého vlivu na celé tělo. Povrch podložky má středně silnou stimulaci, vhodnou i pro děti a starší osoby. Tlakem a pošlapáváním aktivujete nervová zakončení plosek chodidel, čímž stimulujete akupresurní body a účinně podporujete funkci jednotlivých orgánů. Pošlapáváním na výstupcích podložky výrazně ovlivníte problém s propadlou klenbou a plochými chodidly. Díky různě velkým oválným výstupkům můžete masírovat i hůře dostupná místa na plosce chodidel. Výhodou této podložky je, že si ji můžete kamkoli vzít s sebou. Nevýhodou je její použití při pracovní činnosti.

Zde můžete vidět, jak vypadá masážní podložka chodidel.

Zde můžete zjistit cenu masážní podložky chodidel.

Zdroj: Masážní podložka

Masážní přístroje

Masážní přístroje pro relaxaci můžete použít v pohodlí domova nebo si můžete prostřednictvím těchto přístrojů dopřát masáž zad v autě po cestě do práce. Na trhu je celá škála takovýchto pomůcek.

Masážní přístroj Lanaform Tri Max LA110102

Reflexivní a relaxační masáž Tri Max LA110102 od firmy Lanaform využívá různých vibračních a masážních variací. Přístroj může zlepšit krevní oběh a tím ulehčit svalovému napětí. Reflexní metody slouží k masáži nohou, stehen, zad, pasu a lýtek, uvolňují napjaté a namožené svaly a zmírňují únavu. K tomu všemu přispívají zabudované infračervené lampy. Vysoký výkon a silné motory dodávají přístroji efektivní účinky. Reflexivní masáž TRI MAXu poskytuje 12 vibračních funkcí a 5 hřejících infračervených světel. Přístroj má automatický a manuální způsob provozu s dálkovým dotykovým ovládáním a časovačem s LCD displejem

Zde můžete vidět cenu masážního přístroje Lanaform Tri Max LA110102.

Zdroj: Masážní pomůcky

Masážní podložka do postele

Masážní podložka do postele je vhodný doplněk pro zdravý spánek. Jádro vysoké 4 cm je vyrobeno z viscoelastické „paměťové“ pěny. Materiál reaguje na tělesnou teplotu, která mění jeho vlastnosti. Viscoelastická pěna se poddá tělu a stabilizuje ho v optimální poloze, což přispívá ke klidnému spánku. Ložná plocha je profilována do sedmi anatomických zón, což zajišťuje dokonalé prokrvení lidského těla při spánku. Výhodou je výrazné prodloužení životnosti matrace. Masážní podložku lze použít na všechny typy matrací, vhodná je též k renovaci staré a nepohodlné matrace nebo pohovky. Podložka je opatřena gumovými páskami, které ji spolehlivě fixují k matraci. Potahy k masážním podložkám jsou standardně vyráběny ve snímatelném a pratelném provedení, na výběr je několik druhů. Potahy jsou prošity kvalitním antialergickým rounem, což umocňuje luxusní vzhled a zároveň vzniká dostatečná separační vrstva mezi tělem a jádrem matrace. Nevýhodou této podložky je, že neumožňuje masáž. Možnou variantou je však použití elektrické masážní podložky, která nabízí relaxační masáž v pohodlí domova. Podložka využívá 10 vibračních motorů a nabízí tři intenzity masáže – nízkou, střední a vysokou. Vybírat pak můžete ze čtyř masážních pásem (šíje, záda, hýždě a stehna) a pěti různých typů masáže. Všechny funkce podložky lze pohodlně ovládat pomocí přiloženého dálkového ovládání. Podložku můžete umístit například do křesla či do postele.

Zde můžete vidět, jak vypadá masážní podložka do postele.

Zde můžete zjistit cenu masážní podložky do postele.

Zdroj: Masážní podložka


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP