Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

UTROGESTAN RECENZE

OBSAH

Každý člověk má v sobě parazity, tak jako každý jiný živý tvor. Parazitex dle výrobců zabraňuje přemnožení těchto parazitů. Ať se nám to líbí nebo ne, paraziti jsou a budou v našem těle. Těm, co mají rádi zvířata a nedovedou si život bez nich představit, se Parazitex vřele doporučuje.

Zdroj: Parazitex – recenze

Poradna

V naší poradně s názvem UTROGESTAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den chtěla jsme se zeptát jestli se při utrogestanu přibírá Na váze nikde se to nemůžu dočíst

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Utrogestan je zdrojem progesteronu a ten, pokud je dodáván do ženského těla s již normální hladinou progesteronu, může způsobit přibírání na váze. Moc progesteronu vede k přibírání na váze.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Utrogestan

Utrogestan po IVF

Utrogestan je přípravek používaný často lékaři asistované reprodukce. Nezabrání početí, neblokuje ovulaci.

Zdroj: Utrogestan

Diskuze

V diskuzi CO JE TO UTROGESTAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lena.

Dobrý den chtěla bych se zeptat zda se potím přibírá..? Beru to na úpravu cyklu děkují

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co je to utrogestan

Utrogestan a ovulace

Před léčbou Utrogestanem je důležité monitorovat ovulaci, a to pomocí ovulačních testů nebo alespoň měřením bazální teploty. Utrogestan by měl být vždy užíván až po ovulaci. Předčasné nasazení Utrogestanu může teoreticky nepříznivě ovlivnit stav děložní sliznice.

Zdroj: Lék Utrogestan

Diskuze

V diskuzi TINNITUS STOP RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Havel.

Lidi nebuďte tak důvěřiví a přečtěte si recenze podvedených tímto přípravkem!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Václavíček.

Jsem skálopevně přesvědčen, že tinitus je neléčitelný a proto veškeré kladné recenze na přípravek Tebokan považuji slušně řečeno za nepravdivé. Lékařská věda zatím nenašla způsob, jak tuto vadu léčit. Lituji všechny postižené tou horší formou a nedivím se jim, že hledají spásu i v nepravdivých nabídkách.

Zdroj: diskuze Tinnitus stop recenze

Utrogestan špinění

Pokud špiníte, můžete Utrogestan místo zavádění polykat. Při slabém špinění není nutný klidový režim. Jen se nedoporučují horké koupele a pohlavní styk. Špinění při vaginální aplikaci může způsobovat i drobný vřídek na čípku.

Zdroj: Lék Utrogestan

Diskuze

V diskuzi ROSUMOP 20MG RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal.

Dobrý den, prosím o recenze na lék rosumop a jestli ho můžu brát společně s lékem Lokrén.. je lepší ho brát ráno nebo na noc? děkují.. zdravím

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana Venglová.

Dobrý den, je možné, aby mi po tomto léku otékaly dole nohy a docela hodně, četla jsem o reakcích, ale týkají se obličeje-otékání-v únoru mi bude 79 let. Anebo to může být od bolestí páteře a okolí, děkuje Venglová.

Zdroj: diskuze Rosumop 20mg recenze

Utrogestan a menstruace

Utrogestan se řadí k tzv. gestagenům, které se používají k úpravě menstruačního cyklu, většinou se dávají v 2. půlce menstruačního cyklu. Doporučuje se Utrogestan dobrat i při špinění, ale ověřit, o jaké krvácení se jedná a jestli jeho příčinou není například zánět, nález na děložním čípku, nebo cysta na vaječníku, polyp v děložní dutině a jiné. Utrogestan také může menses blokovat a může být i příčinou toho, že krvácíte jen slabě.

Zdroj: Lék Utrogestan

Utrogestan a krvácení

Lék Utrogestan se používá k úpravě menstruace, většinou se indikuje v druhé půlce menstruačního cyklu. Doporučuje se přípravek dobrat i při špinění, ale ověřit, o jaké krvácení se jedná, a jestli jeho příčinou není například zánět, nález na děložním čípku, nebo cysta na vaječníku, polyp v děložní dutině a jiné. Utrogestan také může menstruaci blokovat a být příčinou toho, že krvácení je jen slabé.

Zdroj: Utrogestan

Diskuze

V diskuzi CONDROSULF 800 - RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Číhalová.

Dobrý den.

Mám artrozu III.st. v levé kyčli a v pravém koleni. Od 30 let mámproblémy s páteří. Užívám už více jak 5 let Condrosulf 800, 1 tabletu denně. Mám dotaz, zda je dlouhodobé užívání vhodné. V poslední době beru denně 1 - 2 tablety Biofenac, protože se stav zhoršuje a Brufen 400 nestačí. Je mi 74 let, bydlím ve 4.patře bez výtahu, ale snažím se denně absolvovat aspoň krátkou procházku, cvičení ani jízdu na kole nezvládnu. Jezdím pravidelně do lázní. Mohu v popsané léčbě dále pokračovat ? Děkuji za odpověď. AČ.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maria Urbaczková.

dobrý den,je vhodné užívat conrosulf 800,nebo začít čtyřstovkou...děkuji

Zdroj: diskuze Condrosulf 800 - recenze

Cena léku Utrogestan

Tento produkt je dostupný pouze v kamenné lékárně na základě lékařského předpisu. Orientační prodejní cena je 190,38 Kč. Orientační doplatek je 23,73 Kč. Započitatelný doplatek je 23,73 Kč.

Zdroj: Lék Utrogestan

Diskuze

V diskuzi ARTHRONEO RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav.

Plně s Vám souhlasím.Mám s tím stejné zkušenosti. Je to jeden velký podvod. Václav P.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš V..

Poctivě jsem užíval (postřikoval) jak říká návod a po spotřebování ŽÁDNÉ výsledky.
Neutrácejte zbytečně !!!

Zdroj: diskuze Arthroneo recenze

Utrogestan – vedlejší účinky

Utrogestan může u některých pacientek vyvolat ospalost, může nepříznivě ovlivnit činnost vyžadující zvýšenou pozornost, koordinaci pohybů a rychlé rozhodování (například řízení motorových vozidel, obsluha strojů a podobně.). Tuto činnost byste měla vykonávat pouze na základě výslovného souhlasu lékaře! Při náhodném požití přípravku dítětem se poraďte s lékařem.

Zdroj: Lék Utrogestan

Diskuze

V diskuzi ARTHRONEO RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Ahoj lidičky,sprej arthroneo je jeden velký podfuk,nenalítněte jako já!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

Zrovna tak jako každý lék nemusí zabírat u každého. Asi máš smůlu, zda se.

Zdroj: diskuze Arthroneo recenze

Utrogestan v těhotenství

Užívání Utrogestanu v graviditě je doporučeno pouze v I. trimestru, a to pouze vaginálním podáváním. Podávání Utrogestanu vaginálně je doporučováno z toho důvodu, že při ústním podání se velmi často objevují nevolnosti, bolesti hlavy, zvracení.

Zdroj: Lék Utrogestan

Diskuze

V diskuzi ARTHRONEO RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Moravec Karel.

obdržel jsem dodávku bez poučení jak ho používat.pouze důkladně protřepat a umýt si ruce.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

Návod je na webu. Aplikaci zvládne i blbec

Zdroj: diskuze Arthroneo recenze

Užívání a dávkování

Utrogestan lze užívat perorálně (vložit do úst a spolknout) nebo vaginálně (zavést do pochvy).

Při ústním užívání spolkněte tobolku a zapijte ji sklenicí vody, a to v časovém odstupu 1 hodiny od jídla. Obvykle se doporučuje užít hlavní dávku přípravku před spaním.

Zavádění do pochvy je jedinou možností, jak Utrogestan aplikovat právě v těhotenství. V době těhotenství je dávkování konzultováno s lékařem, který může toto dávkování poupravit v závislosti na důvodu léčby a účinnosti.

Dávkování při gynekologických poruchách je 2 až 3 tobolky denně ve dnech, které vám určí ošetřující lékař. Dávkování a délku léčby je však možno upravovat v závislosti na důvodu léčby.

Zdroj: Utrogestan

Poradna

V naší poradně s názvem ORTHO 3000 RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Posílám odkaz na nabídku Ortho 3000 na interentu: www.zbozi.cz/hledani…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Já od Pharma future používám tohle www.pharma-future.co…

Zdroj: diskuze Ortho 3000 recenze

Na co je lék Utrogestan

Lék Utrogestan obsahuje přírodní progesteron (ženský pohlavní hormon, který se podílí na přípravě těhotenství a jeho udržení) shodný s progesteronem vylučovaným ženskými vaječníky a díky tomu se používá k léčení některých poruch menstruačního cyklu a onemocnění prsu u dospělých žen.

Použití léku Utrogestan:

  • menstruační poruchy vyvolané nedostatkem ženského pohlavního hormonu progesteronu
  • menstruační bolesti
  • potíže ve dnech před menstruací (premenstruační syndrom)
  • děložní krvácení (například následkem fibromu)
  • menstruační poruchy v období před skončením přechodu (premenopauzální poruchy)
  • v období po skončeném přechodu jako hormonální náhrada (jako doplněk k léčbě estrogeny)
  • k léčbě bolesti v prsu (mastodynie) a nezánětlivého onemocnění ženského prsu, jehož podstatou jsou změny v mléčné žláze způsobené hormonálními vlivy (benigní mastopatie)
  • k podpoře časných fází těhotenství

Zdroj: Lék Utrogestan

Varování

Přípravek nesmí být používán po uplynutí doby použitelnosti vyznačené na obalu. Přípravek musí být uchováván mimo dosah a dohled dětí.

Zdroj: Lék Utrogestan

Utrogestan užívání a dávkování

Utrogestan lze užívat perorálně (vložit do úst a spolknout) nebo vaginálně (zavést do pochvy). Zavádění do pochvy je zároveň jedinou možností, jak Utrogestan aplikovat právě v těhotenství. Přípravek se navíc smí používat pouze v prvním trimestru. Jestliže se přípravek užívá perorálně: spolkněte tobolku a zapijte sklenicí vody, v časovém odstupu 1 hodiny od jídla. Obvykle se doporučuje užít hlavní dávku přípravku před spaním.

V době těhotenství je dávkování konzultováno s lékařem, který může toto dávkování poupravit v závislosti na důvodu léčby a účinnosti.

Doporučené dávkování při gynekologických poruchách je 2 až 3 tobolky denně ve dnech, které vám určí váš ošetřující lékař. Dávkování a délku léčby je však možno upravovat v závislosti na důvodu léčby a účinnosti, obzvláště je-li Utrogestan předepsán k podpoře těhotenství.

Přesné dávkování se často nedá předem spolehlivě určit, jelikož je individuální. Před zahájením léčby, ale i v jejím průběhu je proto důležité pravidelné lékařské vyšetření. Účinky Utrogestanu mohou ovlivňovat účinky jiných současně užívaných léků, proto o všech lécích, které užíváte nebo se chystáte užívat, vždy neprodleně informujte svého lékaře.

Zdroj: Lék Utrogestan

Zavádění Utrogestanu

Při vaginálním zavádění tablety je nutná zvýšená hygiena rodidel a rukou před samotnou aplikací. Tableta se zavádí hluboko do pochvy. Pohlavní styk není zakázaný, jen je důležitá hygiena obou partnerů. U žen se při léčbě doporučuje nošení tenké vložky, pro možné případné špinění.

Zdroj: Utrogestan

Může se Forfemina v těhotenství

V těhotenství se užívání přípravku Forfemina nedoporučuje.

Zdroj: Forfemina - recenze


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP