Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MAST NA PIGMENTOVÉ FLEKY

OBSAH

Kalciová mast na pigmentové skvrny

Dle výrobce kalciové masti nejsou uvedeny léčebné účinky na vybělení pigmentových skvrn.

Zdroj: Kalciová mast

Poradna

V naší poradně s názvem VZNIK PIGMENTOVÉ SKVRNY U NOVOROZENCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Evík.

Chtěla jsem se zeptat, zda má na pigmentové skvrny u novorozence vliv stres a fyzické týrání matky ve vysokém stádiu těhotenství...
Můj přítel mě bil přes holé nohy měla jsem na obou nohách zarudlé bolavé fleky. Po porodu se mému synovi v těch samých místech objevili modřinky stejného tvaru a ve stejných místech a ty se během pár dnů změnily v pigmentové skvrny. ( tmavě hnědé fleky )
Je to možné, že by se to přenášelo z matky na plod? Nebo je to jen náhoda a babská povídačka...
Má s tím někdo nějakou zkušenost?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Evíku, co takhle vyměnit manžela??? Přenos zevních ran a pohmožděnin z matky na plod před porodem je vyloučený. Vyloučena ale není recidiva Vašeho manžela, který by stejné postupy fyzického násilí mohl aplikovat i na Vaše miminko. Buďte opatrná a raději si popovídejte se svou dětskou lékařkou, která fleky u Vašeho miminka může vidět a lépe je diagnostikovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vznik pigmentové skvrny u novorozence

3. Kryoterapie na pigmentové skvrny

Promluvte si se svým lékařem o kryoterapii. Kryoterapie je postup zchlazení kůže, který umožňuje zlepšit vzhled stařeckých skvrn. Při kryoterapii se aplikuje na pigmentové skvrny tekutý dusík, který zde může účinně zničit melanin, který způsobuje hnědé skvrny na kůži.
 

Zdroj: Jak dostat pigmentové skvrny z obličeje

Poradna

V naší poradně s názvem PROBLEM S PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sidonia .

prosim vas chtela bych se svami poradit nevim co by me pomohlo proti pigmenty a fleky na tvari poradte mi prosim

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zde naleznete návody i výrobky, které redukují pigmentové skvrny a fleky: www.zdravi-lecba.cz/…

Zdroj: diskuze Problem s pleti

Pigmentové skvrny na holeních

Hnědé skvrny nebo fleky v těchto místech mohou být neškodnými projevy anebo mohou signalizovat počínající onemocnění kůže. Nejčastěji se jedná o dermopatii. Dermopatie se projevuje jako světle hnědé, šupinaté skvrny. Tyto skvrny mohou mít oválný nebo kruhový tvar. Někteří lidé se mylně domnívají, že se jedná o takzvané stařecké skvrny. Porucha se vyskytuje nejčastěji v přední části obou nohou. Skvrny nebolí, „neotvírají se“ ani nesvědí.

Příčiny

Hnědé skvrny na holeních nebo fleky na holeních mohou být způsobeny změnami malých krevních cév. Následkem jsou projevy na kůži zvané dermopatie. Na kůži vznikají světle hnědé šupinaté oválné fleky. Takové skvrny nebolí ani nesvědí a nevyžadují zvláštní léčbu. Ovšem pokud dojde k podráždění a narušení kožní bariéry, tak je nutná lékařská kontrola, jelikož zde hrozí riziko infekce. A samozřejmě pokud hnědé skvrny na holeních začnou měnit barvu, je také důležité s tímto problémem obeznámit lékaře.

Obrázky

Na těchto obrázcích můžete vidět pigmentové skvrny objevující se na holeních.

Odstranění

Dermopatie je neškodná a není třeba ji léčit a nějakým způsobem odstraňovat.

Zdroj: Hnědé skvrny na dolních končetinách

Diskuze

V diskuzi TMAVÉ FLEKY POD NOSEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Chtěla bych se zeptat,jestli někdo neví jak na tmavé fleky pod nosem,na obličeji. Nevím přesně jestli to jsou pigmentové skvrny,ale kremy na tyhle skvrny mi to nepomáhají odstranit! Jsem s toho neštastná,vypadá to jako bych měla kníra. Prosím poradte.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Já mám něco podobného. Na zesvětlení tmavých skvrn na obličeji používám bělící makeup. Ten nechám zaschnout a pak na něj dám normální odstín kricího makeupu. Fleky bráním před sluncem, aby se opalovala jen ta světlejší pokožka a tím se mi to přes léto vždy pěkně vyrovná.

Zdroj: diskuze Tmavé fleky pod nosem

Bílé fleky na obličeji

Bílé fleky na obličeji mohou mít mnoho příčin, viz níže.

Příčiny

Příčinou vzniku bílých fleků v obličeji může být onemocnění štítné žlázy. Pokud se objevují tečky s vyblednutím o velikosti 1–2 mm a pokud se vyskytují na hrudníku a objevily se na opálené kůži, může jít o světlou variantu výsevu mykotické infekce.

Obrázky

Takto mohou vypadat bílé fleky na obličeji.

Zdroj: Ztráta pigmentu, bílé fleky

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÉ FLEKY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Pácal.

Dobrý den, prosím o radu,
manželka má červené fleky na nohou ohraničené a pálí. Už je to sedm roků a stále se zvětšují.
Chodí na kožní a doktorka ji předepsala mast beloderm a flucinar. Používání masti nepomáhá.

Děkuji za odpověď.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše to bude stasis dermatitida (lat. statis dermatitis), nazývaná též gravitační dermatitida, gravitační ekzém, hypostatický ekzém, varikózní ekzém či dermatitida ze stázy. Je to zánětlivé kožní onemocnění, které nejčastěji vzniká jako následek chronické žilní insuficience. Léčba se může skládat z aplikace krémů na bázi steroidů (Beloderm) a používání kompresních punčoch. Flucinar je lék na kožní plíseň a v tomto případě je neúčinný. Doporučuji změnit lékaře a místo na kožní jít s tímto problémem na kardiologii.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené fleky na nohou

Červené fleky na prsou

Červené fleky na prsou mohou být způsobeny alergií na slunce. Sluneční alergie se u citlivých jedinců projevuje výsevem červených fleků na kůži, někdy červených krupiček, a to na hrudi nebo jiném místě těla. Prevencí je ochrana před sluncem.

Zde se můžete podívat, jak vypadá alergie na slunce.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Poradna

V naší poradně s názvem KOSTIVALOVÁ MAST A ALERGIE NA NÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivona.

Bolely mne kolenní klouby, je mi 69 let, tak jsem si je i v noci , když to bolelo moc mazala kolena mastí, ale uělala se mi vyrážka, okolí kolena a na koleně. Mám neuropatii a nohy necitlivé + renální insuficinci, , namazala jsem si fleky tee tree olejem a rozjela se mi vyrážka, která svědí i pod koleny , jsou to růžové fleky s pupínkama , nemůže to být reakce na kostrivalovou mast, je prý agresivní. děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přestaňte užívat kostivalovou mast i TeaTree Oil a na bolavé klouby zkuste raději osvědčený Celadrin. Nechte vše zklidnit a alergická reakce by měla odeznít.
Na léčbu neuropatie doporučuji užívat vitamíny B komplex forte a k tomu ještě vitamín B12, calcium, kyselinu alfa-lipoovou s pozitivními účinky na nervová vlákna. Dále pak vitamín E a ginkgo biloba, jež zlepšují prokrvení dolních končetin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kostivalová mast a alergie na ní

Co je to kalciová mast

Kalciová mast je multifunkční mast určená na problematickou suchou pleť. Kalciová mast se používá na drobná poranění pokožky, na nehnisavá zranění, praskliny, popáleniny a jejich ošetření. Výborně pokožku promašťuje a regeneruje a má hojivé účinky.

Zdroj: Kalciová mast

Poradna

V naší poradně s názvem PIGMENTOVÉ SKVRNY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bobina.

Zdravím, absolvovala jsem kryolipolýzu a po poslední aplikaci na zadní straně stehen mi zůstaly hnědé fleky (byla jsem na destičkách). Jsou to již 2 měsíce. Poraďte prosím co s tím.
Děkuji!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bobino, to vypadá, že Vám při kryolipolýze příliž zmrazili ošetřovanou kůži a ta teď asi odumřela a změnila barvu, podobně, jako by byla opálená od slunce. Nejspíše tedy máte omrzliny. Pigmentové skvrny od kryolipolýzy se obvykle spraví podobně, jako u spálené kůže od slunce, je třeba nechat mrazem popálenou kůži regenerovat a obnovit. Během této regenerace doporučuji tmavá místa masírovat a promazávat sádlem nebo lékařskou vazelínou. Masáž je důležitá, protože pomůže obnovit původní prokrvení poškozené tkáně a napomůže Vaší kůži vrátit i její původní barvu.
Jste-li odvážná a máte-li na to chuť, mohla byste tyto nepříjemné nežádoucí účinky kryolipolýzy reklamovat v salonu, kde Vám to takto provedli.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny na nohou

Červené fleky od štítné žlázy

Kožní změny jsou často prvním projevem onemocnění štítné žlázy a při správné léčbě mizí. Zvýšená produkce hormonů štítné žlázy, to je hypertyreóza, se může projevovat zarudnutím neboli erytémem dlaní či obličeje.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Diskuze

V diskuzi ČERVENÉ LOUPAJÍCÍ A SVĚDIVÉ FLEKY MEZI OBOČÍM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Valková Ivana.

dobrý den mám problěm v okolí obočí někdy i přímo v obočí se mi udělají červené flíčky,které svědí a loupou se
řekla bych,že se mi objeví,když na mě něco leze nebo při
nějakém stresu
postupem času se i tyto fleky rozšiřují dál byla by na to nějaká mast?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Červené loupající a svědivé fleky mezi obočím

Červené fleky po akné

Červené fleky na kůži po akné vznikají v důsledku hojení infekčních ložisek. Výskyt a trvání je vždy individuální, záleží na rozsahu akné.

V tomto případě ruka lékaře není nezbytná, problémy s poškozenou pletí lze řešit i bez odborného dohledu, v teple domova, a to biolampou. Aknózní pleť se dvakrát denně po dobu 10–15 minut vystavuje polarizovanému světlu biolampy, výsledky by měly být patrné do 14 dní.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Poradna

V naší poradně s názvem JABLEČNÝ OCET NA PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

objevijly se mi na tvaři pigmentové skvrny po dovolené u moře jak se jich mám zbavit,

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Můžete počkat dokud nevyblednou a nebo zkusit některý z bělících krémů s obsahem hydrochinonu nebo kyseliny kojové. Tyto krémy jsou k vidění tady: www.krasa.cz/pigment…
Pokud byste chtěla rychlé a trvalé řešení, tak se tyto pigmentové skvrny ze sluníčka dají odstranit lejzrem. Je to nejdražší způsob, ale s nejlepšími výsledky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jablečný ocet na pigmentové skvrny

Červené fleky na jazyku

Příčinou červených fleků na jazyku může být potravinová alergie. Lidé, kteří jsou alergičtí na některé potraviny, například vejce, mléko či burské oříšky, trpí tvorbou fleků při konzumaci konkrétních potravin. Někdy může dojít k žaludeční nevolnosti.

Zde se můžete podívat na fotografie, jak vypadají červené fleky na jazyku.

Léčba potravinové alergie patří vždy do rukou lékaře, který posoudí stav a vybere vhodnou léčbu.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Diskuze

V diskuzi PIGMENTOVÉ SKVRNY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Julie Bukovská.

Mám o koutků očí dvě pigmentové skvrny ve velikosti nehtu. Kamarádka byla v Barceloně na kosmetice a tam jí dělali nějaký hloubkový peeling s krémem White Urban. Přijela úplně jiná holka. menší póry, hladší pleť a vybělené skvrny. Ona tam studuje a má babičku a tak mluví skvěle španělsky a kosmetička jí říkala, že to je naprostá novinka určená právě na odstanění pigmentových skvrn. Tady jsem se o tom nikde nedozvěděla. Víte někdo o co jde a kde to dělají? Dík Julča

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hanka.

Nevím to určitě ,ale domnívám se,že tyto pigmentové skvrny odstraňují v laserstudiu Šumperk,mají inter.stránky.

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny na obličeji

Kalciová mast na akné

Kalciová mast při akné se používá jako podpůrný prostředek na regeneraci zaléčené aknózní pokožky.

Zdroj: Kalciová mast

Diskuze

V diskuzi PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Patricie Dubská.

Pigmentové skvrny dobře odstraňuje kyselina glykolová s kyselinou kojovou/ kojic/. Kyselina glykolová naruší pokožku, odloupne staré vrstvy a kyselina kojová ji pak zesvětlí. S kyselinou kojovou se ale musí opatrně, protože se může stát, že pleť bude velmi citlivá, tudíž náchylná k různým onemocněním. Koupit nejlépe nějakou sadu, která bude obsahovat i další látky antibakteriální, protizánětlivé, aby k nedošlo ke ztrátě imunity pokožky a používat dermatologicky ověřené produkty.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den. Pigmentové skvrny jsou jaterní záležitost,stejně jako ekzem. Vlaštovičníková tinktura je léčí spolehlivě. Můžu dodat:-) Jana

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny

Příčiny červených fleků na kůži

Červené fleky na kůži připomínají angiomy, ale nepředstavují žádnou hrozbu pro celkové zdraví a trvalý tón pleti. Tyto skvrny jsou obvykle spojeny s pobytem na slunci, častěji se vyskytují na částech těla, které jsou náchylnější ke spálení. Fleky, které jsou asymetrického vzhledu nebo se stále zvětšují, se mohou objevit po dosažení věku padesáti let a musí být zkontrolovány kožním lékařem, aby byl vyloučen vznik rakoviny kůže. Zde jsou časté příčiny červených skvrn na kůži:

  • Červené fleky jsou spojeny s nadměrným sluněním a objevují se v místech, která jsou náchylná ke spálení.
  • Červené fleky mohou být genetického původu. Některé skvrny jsou přítomné od narození, zatímco jiné mohou být patrné až v průběhu let (puberta).
  • Červené fleky na kůži mohou být výsledkem infekce kůže.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Kalciová mast na obličej

Kalciová mast se na obličeji používá na kriticky suchá místa ve větší vrstvě a na zbytek obličeje poskrovnu. Kalciová mast vůbec neucpává póry a pěkně vyhladí pleť. Pokud máte různé kožní problémy nebo jen citlivou suchou pleť, doporučuje se používat právě kalciovou mast.

Zdroj: Kalciová mast

Co se s tím dá dělat

Pokaždé záleží na příčině onemocnění. Vždy se u výše uvedených potíží léčí primární příčina daných symptomů.

Zdroj: Fialové fleky na nohou

Fialové fleky na kůži

Příčiny

Fialové fleky na kůži může způsobit seboreická keratóza. Jedná se povětšinou o nezhoubný nádor kůže. Rakovinové výrůstky se mohou vyvinout s postupujícím věkem. Bývají tmavé i barevné, se zrnitým povrchem (není to vždy platící pravidlo).

Co s tím dělat

Léčba nebývá nutná, nicméně pokud by šlo o zhoubnou rakovinu kůže, je třeba vyhledat lékaře. Už jen kvůli určení správné diagnózy, jelikož kožní choroby si jsou na pohled většinou tak podobné, že pro laika není snadné je správně identifikovat.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Černá mast na záněty

Na rozsáhlé hnisavé otevřené rány není vhodné používat černou mast. Černá mast je vhodná pouze k léčbě mírnějších infekčních a hnisavých kožních onemocnění, při drobných infikovaných poraněních a plísňových onemocněních, u omrzlin, proleženin, u počínajícího nežitu a při trudovině (akné).

Mast je možné nanést na gázu, přiložit na postiženou plochu a opatřit obvazem.

Zdroj: Ichtyolová mast

Kalciová mast v těhotenství

Kalciová mast se používá pro pravidelné ošetřování prsů, léčbu poranění a ragád (trhlin) prsních bradavek, prasklin kůže při zvětšování objemu bříška. Přípravek je určen pro dospělé, mladistvé, děti, pro těhotné i kojící ženy.

Zdroj: Kalciová mast


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP