Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ODSTRANĚNÍ METLIČKOVÝCH ŽILEK V BRNĚ

OBSAH

Léčba

Při léčbě prasklých žilek v oku musí lékař nejprve stanovit příčinu, a tu léčit. Jedná se vždy o individuální stav pacienta. Pokud je výskyt žilek kosmetického charakteru, dá se tento problém řešit pomocí laserové operace. Laser vytváří intenzivní teplo, které eliminuje vytvořené struktury. Při této operaci lékař kontroluje délku a intenzitu světla, aby došlo k efektivnímu odstranění žilek z povrchu oka. Operace je bezbolestná a trvá asi 30 minut.

Zdroj: Prasklá žilka v oku

Diskuze

V diskuzi DOTAZ NA OBNOVENÍ EREKCE PO ROBOTICKÉM OPERATIVNÍM ODSTRANĚNÍ PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Jendek.

Od naší operace v srpnu se mi erekce lepší každým dnem. Brzo se uvidíme v Brně na kontrole.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hakl.

Dobrý den,
prosím můžete se podělit o zkušenosti s operací čeká mě to v prosinci. Děkuji za odpověď. Hakl
hakl@cmail.cz

Zdroj: diskuze Nárok na lázně po operaci prostaty

Jak se zbavit žilek na nohách?

Křečové žíly jsou vlastně rozšířené žíly, které mohou být namodralé, červené nebo mohou mít barvu těla. Často vypadají jako dráty objevující se ve zkroucené nebo vypouklé formě. Zároveň mohou být oteklé nebo vyvýšené nad povrch kůže. Tyto žíly se často vyskytují na stehnech.

Faktory zvyšující jejich vznik

  • zvyšující se věk
  • rodinná anamnéza
  • hormonální změny
  • těhotenství
  • obezita
  • nedostatek pohybu
  • vystavování se slunečnímu záření

Odstranění rozšířených metličkových žilek se provádí velmi snadno laserem. Správnou péčí lze žilkám na nohou také předcházet, velmi důležitá je neustálá ochrana proti slunečnímu záření a extrémním výkyvům teplot. Žilky mohou být svou existencí později důvodem vzniku takzvané růžovky a celé řady zánětlivých změn na pokožce.

Zdroj: Jak zamaskovat červené žilky

Diskuze

V diskuzi DOTAZ NA OBNOVENÍ EREKCE PO ROBOTICKÉM OPERATIVNÍM ODSTRANĚNÍ PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Jendek.

Dobrý den pane Vencle byl jsem s Vámi na operaci v Brně. Mám podstatné zlepšení erekce od operace prostaty v srpnu tohoto roku. Jsme zhruba ve stejném věku, mě je jak víte 49 let a erekce se mi vrací. Osobně to spolu probereme.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Josef Jendek.

Od naší operace v srpnu se mi erekce lepší každým dnem. Brzo se uvidíme v Brně na kontrole.

Zdroj: diskuze Nárok na lázně po operaci prostaty

Metličkové žilky – foto

Tady jsou fotografie, na kterých jsou vidět typické příznaky metličkových žilek.

Zdroj: Léčba metličkových žilek

Poradna

V naší poradně s názvem MODRÉ FLEKY NA RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Napsala jsem: modré fleky na ruce.
Přečetla jsem si tohle, ale odpověď neznám.

Mám na ruce modrou tečku, a nevím co to je, nebo jestli to mam vůbec řešit.
Rodina mi řekla že je to normální, ale Já nevím Prosím odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Modré tečky nebo fleky na ruce můžou souviset s únikem krve z tenkých žilek. Krev se neodbourá a zůstane v podkoží, podobně jako tetování. Přesnou příčinu této anomálie vám řekne kožní lékař po důkladném vyšetření. Odstranění je obvykle možné pomocí lejzru.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Modré fleky na ruce

Přírodní léčba metličkových žilek

  • Semena jírovce jsou nejlepší bylinnou úlevou pro otoky, bolest, svědění, únavu a napjatost spojenou s křečovými žilkami. Jírovec zlepšuje krevní oběh v nohou, tlumí zánět a posiluje kapiláry a žíly.
  • Borůvkový extrakt stimuluje tvorbu nových kapilár, posiluje stěny kapilár a zvyšuje účinek vitamínu C, zároveň snižuje křehkost cév.
  • Gingko biloba zlepšuje okysličení tkání a krevní oběh.
  • Hroznový extrakt zlepšuje krevní oběh.
  • Extrakt hlohu obsahuje vitamín C, bioflavonoidy, zinek a síru. Všechny tyto látky jsou užitečné na křečové žíly.

Zdroj: Léčba metličkových žilek

Diskuze

V diskuzi RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše.

dobrý den,tohle viz obrázek se mě udělalo pod nehtem na prsteníčku ruky cca před 1 měsícem. Nejsem si vědomá že bych se udeřila nebo něco tak,zatím nepozoruji zda se to posunuje,ale nevypadá to jako součást nehtu žeby to mělo odrůst ,nevím.
Pokud by to neodrůstalo ,př musí se nutně jednat o akrolentiginózní melanom , popř může to souviset jako druhotný přznak nádorového onemocnění plic,prsu?
Může to být i nějaká banálnější věc ,např související s nějakým nedostatkem vitamínu popř jeho přebytkem beru asi 2 měsíce 2000IU jednotek D3 vitamínu ..
Může udělat prvotní vyšetření krve s nějakým markerem obvodní lékař , než člověk začne pobíhat po odborných pracovištích v této špatné době s covidem a neočkovaný .
Pokud by se jednalo o onkolog nález jak důležitý je čas od prvotního nálezu do 3-4 měsíců , a kam zajít na konzultaci v případě podezření nádorového onemocnění asi někde na dermato-onkologii co myslíte , předem děkuji za odpověd Miluše

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miluše.

ještě dodám , kam se popřípadě v Brně objednat , na adekvátně erudované pracoviště ,děkuji

Zdroj: diskuze Rakovina kůže pod nehtem

Profesionální metody léčby metličkových žilek

Díky nejnovější laserové technice je možné rušivé žilky léčit cíleně, minimálně bolestivě a jen s minimem vedlejších účinků. Už delší dobu je úspěšná léčba pulzujícím barevným laserem. Nevýhodou je, že se může vytvořit hrubý povrch, modřina nebo otok, které se obvykle po týdnu zhojí. Mnoho dermatologů a kosmetiček proto pracuje s fotodermickým bleskem. Tato metoda je bezbolestná a mohou se s její pomocí ošetřovat i větší plochy během jednoho sezení.
 

Zdroj: Jak na červenání tváří a praskání žilek

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ,KEFÍROVÁ HOUBA-ZDRAVÝ NÁPOJ NABÍZÍM 40,- KČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radomira.

Nabízím tibetskou kefírovou houbu na výrobu vynikajícího zdravého kefíru.
Výborné na posílení imunity celého těla.
Posílám s návodem a recepty zdravé mladé houbičky-dávka na 1/4 litru mléka.
Po 14 dnech se rozmnoží.
V případě zájmu poradím.
Osobně Brno 40,- Kč
Dobírka 40,- Kč + poštovné

radomira.r@seznam.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kristýna Schwarzová.

Hezký den,
jsem studentka v Brně a ráda bych se zeptala, jestli platí nabídka prodeje kvasinek tibetské houby. Ráda bych si je osobně vyzvedla v Brně.
Děkuji za odpověď
Kristýna

Zdroj: diskuze Tibetská,kefírová houba-zdravý nápoj nabízím 40,- Kč

Laser na červené žilky v očích

Laserová operace červených žilek pracuje na bázi intenzivní energie paprsku. Lékaři zaměřují tuto světelnou energii nejen na sítnici, ale také na postiženou oblast, a to bez poškození okolní oblasti oka. Laser vytváří intenzivní teplo, které eliminuje vytvořené struktury, jakož i vazby tkáně. Lékař kontroluje délku a intenzitu světla, aby došlo k efektivnímu odstranění žilek z povrchu oka.

Na znecitlivění očí se používají oční kapky. Operace je bezbolestná a trvá asi 30 minut. Zprvu bude vidění rozmazané, ale během několika týdnů se vrátí zpět.

Zdroj: Domácí léčba červených žilek v očích

Diskuze

V diskuzi POPRASKANÉ ŽILKY V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aja.

Dobrý den,mužou prosím Vás ustní vody,konkrétně fialová listerine,za popraskané žilky na tvářích.Děkuji za odpověd!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Ústní voda nemá vliv na popraskané žilky v obličeji. Praskání žilek je způsobené nízkou elasticitou cév, která je ovlivněna buď dědičností anebo věkem. Krev se z drobných cév vylije a už nevstřebá, což způsobuje fleky. Odstranění je možné například laserovou terapií, ale předcházet praskání cév lze posilováním jejich stěn.

Hezký den,
Zdraví-léčba.cz

Zdroj: diskuze Popraskané žilky v obličeji

Léky na praskání žilek

Lék ascorutin v sobě přináší společné působení vitamínu C a rutinu. Obě tyto látky blahodárně působí na cévy a omezují jejich prosakování. Ascorutin má přímý vliv na metličkové žilky, které po jeho užívání sníží svoji viditelnost. Lék ascorutin je volně k dostání v lékárnách. Nejlevnější cena ascorutinu je tady: Ascorutin cena.
 

Zdroj: Jak na červenání tváří a praskání žilek

Poradna

V naší poradně s názvem PRASKÁNÍ ŽILEK V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

dobrý den, potřebovala bych poradi je mi 51let a začínají mi praskat žilky v obličeji.Myslím si ,že to v rodině nemame.Prosím poraďte mi děkuji mnohokrát Marie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Proti praskání žilek je potřeba vyléčit propouštění krve zkrz slabou žilní stěnu. Toho lze dosáhnout zhoustuním krve, pomocí vitamínu K, který je obsažen ve všech zelených zeleninách a nebo také v řase chlorela. Hustá krev se nebude tolik rozlévat v okolí vlásečnicových žilek a omezí se tak tvorba metliček. A dále se postarat o to, aby zesílila cévní stěna. K tomu účelu slouží lék Ascorutin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Praskání žilek v obličeji

Odstranění silikonu acetonem

Aceton je také účinným prostředkem k odstranění silikonu, ale vyžaduje speciální opatření včetně ochrany rukou a vyplatí se nejprve ověřit účinek acetonu na malé ploše. Poté na starý silikon naneste aceton, počkejte pár minut a zkuste starý silikon odstranit. V případě potřeby opakujte.

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Diskuze

V diskuzi MAST PROTI METLIČKOVÝM ŽILKÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Suri.

No a kde je teda uvedeno, že je to na metličkové žilky? Viděla jsem nohy některých lidí, co celý život v práci stáli, pokud nemají velké vystouplé křečáky, mají nohy celé obalené metličkovými fialovými žilkami. Jak jim pomoct netuším. Skořice má tu vlastnost, že prohřívá tkáň, jestli to je ale účinné i na mizení metličkových žilek, nevím. Už jsem se taky dověděla, že lžíce skořice se nedá polknout neb všechny sliny absorbuje. Zřejmě na sebe váže tekutiny. Možná to souvisí nějak i s těmi ledvinami. Přesto bych řekla, že tu není žádné pořádné léčivo na ty žilky, na to, že to má každý druhý.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milena.

Čau Suri, mast ze skořice metličkové žilky ani křečové žíly neléčí! Jediná metoda, kterou se dají křečové žíly a metličkové žilky spolehlivě zlikvidovat najednou, při jedné maximálně dvou návštěvách u lékaře, se nazývá metoda komplexní sklerotizace. Po tomto výkonu není nutná pracovní neschopnost, nevznikají žádné jizvy, zákrok je nebolestivý a časově nenáročný, trvá přibližně 1 hodinu a dá se zvládnout i v průběhu pracovního dne. Pro úspěšné dokončení komplexní sklerotizace, aby zcela zmizely křečové žíly a metličkové žilky, musí pacient nosit kompresní punčochy po dobu 2 až 6 týdnů od zákroku. Metoda komplexní sklerotizace odstraní najednou jak velké křečové žíly tak i malé metličkové žilky. Zákrok se provádí po celý rok, kromě letních měsíců. Metoda komplexní sklerotizace se dělá v rámci estetické chirurgie a bližší info, cena a průběh zákroku se dá najít zde: www.sklerotizace.cz/…

Zdroj: diskuze Mast proti metličkovým žilkám

Proč se tvoří metličkové žilky

Žilní hypertenze

Žilní hypertenze v nohou často souvisí s křečovými žilami. Průtokové abnormality ve středně velkých žilách dolních končetin mohou vést právě k rozvoji telangiectasie. Faktory vedoucí k rozvoji křečových žil na nohou jsou:

  • věk
  • pohlaví
  • těhotenství
  • životní styl
  • povolání

Ostatní příčiny

Další příčiny tohoto onemocnění se netýkají jiných cévních poruch. Ale mohou se projevovat jako metličkové žilky viditelné na obličeji a trupu. Tyto projevy mohou být způsobeny následujícími onemocněními a faktory:

  • akné rosacea;
  • životní prostředí – slunce nebo chlad;
  • trauma kůže – pohmožděniny nebo chirurgické zákroky (jizvy);
  • ozáření, zejména při léčbě rakoviny;
  • chemoterapie;
  • systémová skleróza;
  • chronická léčba lokálními kortikosteroidy.

Zdroj: Léčba metličkových žilek

Poradna

V naší poradně s názvem DETRALEX DOPLATEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dáša.

CHCI SE ZEPTAT KOLIK STOJI TEN TO LEK

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

V Brně prý Detralex stojí 291 Kč.

Zdroj: diskuze Detralex doplatek

Odstranění žlučníkových kamenů laserem

Laserová terapie není zatím v ČR příliš rozšířena. Standardně se řeší žlučové kameny laparoskopicky, s velmi rychlou rekonvalescencí.

Zdroj: Žlučníkové kameny - odstranění bez operace

Diskuze

V diskuzi VIŠŇÁK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

dnes jsem ho koupila v Brně, lékárna Benu, mají i e-shop

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr B.

Dobrý den. A pod jakým názvem jste ho prosím koupila. Na e-shopu Benu.cz ho nemohu nalézt. Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Višněvského mast lékárna

Odstranění silikonu odborníkem

Když nejsme schopni odstranit sanitární silikon sami, vyplatí se využít služby odborníka, k čemuž vás vyzýváme!

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Jak odstranit silikon z oblečení

Na odstranění nevytvrzeného i vytvrzeného silikonu z oblečení je vhodný okamžitě použitelný pastový prostředek určený k odstranění silikonu.

Zdroj: Jak odstranit silikon

Mechanické odstranění silikonu

Mechanické odstranění silikonu – jedná se o metodu, která vyžaduje velkou opatrnost a přesnost, aby nedošlo k poškození čištěného povrchu. Staré silikonové těsnění lze odstranit odlamovacím nožem, škrabkou nebo stěrkou. Mělo by se to dělat velmi opatrně, právě proto, že čištěný povrch lze snadno poškrábat. Důrazně doporučujeme, abyste se nejdříve pokusili odstranit silikon domácí metodou - odstranění silikonu octem.

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Odstraňovač silikonu

Ze zkušenosti víme, že odstranění starého silikonu může být problematické a mnohem obtížnější než odstranění čerstvého silikonu. V této situaci musíme vyzkoušet mnoho zajímavých metod odstraňování silikonu podle toho, na jakém povrchu to chceme dělat. Jaký je tedy nejúčinnější způsob odstranění silikonu? Možná oblíbený domácí lék ocet, který je známý již léta, půjde použít na odstranění silikonu. Nebo se vyplatí vyzkoušet nějaký specializovaný odstraňovač silikonu dostupný na pultech obchodů?

Jak bezpečně odstranit silikon nejen ze skla, aniž by došlo k jeho poškození nebo poškrábání? Představujeme několik odstraňovačů silikonu, ze kterých si každý určitě vybere něco vhodného pro jeho povrch.

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Bradavice a chirurgická léčba

Někdy, vzhledem k rozsahu bradavic, není možné provést jejich odstranění vypálením dusíkem nebo kyselinou mléčnou a musí se přikročit k chirurgickému odstranění bradavic ostrou lžičkou při lokální anestézii. Po tomto zákroku jsou pro doléčení velice prospěšné koupele operované části v manganistanu draselném. Manganistan draselný, neboli hypermangán, pomůže vyškrábnuté bradavice totálně zacelit a zabránit jejich opakované recidivě.

Zdroj: Odstranění bradavic

Chirurgické odstranění kuřího oka

Kuří oko je možné odstranit pomocí sterilních chirurgických nástrojů jako je dláto a ostrý skalpel. Postup, jak probíhá chirurgické odstranění kuřího oka, je vidět tady: kuří oko chirurgie.

Zdroj: Domácí triky na kuří oko


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jiří Dvořák

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP