Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

RANNÍ PITÍ CITRONOVÉ ŠŤÁVY

OBSAH

Podpora trávení

Citrony zmírňují příznaky poruch trávení, jako je pálení žáhy, nadýmání, plynatost a křeče. Pravidelné pití citronové vody čistí střeva, což vede k eliminaci zácpy a průjmu. Čajová lžička citronové šťávy do sklenice s vodou pomáhá zmírnit pálení žáhy. Šťáva ze tří až čtyř citronů vede ke zmírnění bolesti a snižuje krvácení při silné menstruaci. Je dobré mixovat citronovou šťávu se studenou nebo teplou vodou. Vyhněte se však extrémně horkým nápojům, mohly by poškodit žaludeční sliznici.

Zdroj: Výhody citronové vody

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A ČAJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hela.

Užívání Warfarinu - vliv zeleného čaje, bylinného čaje (např. heřmánek,máta) ovocného čaje
- snažím o pitný režim, kolik šálků(hrnků)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pro udržení pitného režimu, respektive příjmu nezbytného objemu telutin, je nejlepší používat čistou nebublinkovou vodu. Může být vychlazená s trochou citronové šťávy nebo i vlažná. Minerálky a čaje mají při dlouhodobém používání negativní účinky a není dobré je užívat trvale. Pití čaje jen pro chuť a zřídka Warfarinu nevadí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a čaj

Zvracení zelené šťávy

Barva zvratků se často mění, jak tělo postupuje každou fází základního onemocnění. Například zvracení v důsledku žaludeční chřipky může začít jako zelené nebo žluté a přejít do oranžové.

Zelené zvratky se objevují u těchto onemocnění:

  • reflux žluči;
  • otrava jídlem;
  • gastroenteritida;
  • chřipka;
  • selhání jater;
  • migréna;
  • ranní nevolnost.

Zdroj: Zvracení zelené vody

Diskuze

V diskuzi STERILIZACE ŠŤÁVY Z ČERVENÉ ŘEPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel cani.

zavařuje někdo šťávu z červené řepy?pomoze ,díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel MARIE KLÁRA.

2,5 KG NASTROUHANÉ ČERVENÉ ŘEPY
4 LITRY VODY
PŮL HODINY VAŘIT
PŘIDAT NA 1 LITR ŠŤÁVY:
15 GR CUKRU
2 LŽÍCE KYSELINY CITRONOVÉ
10 MINUT POVAŘIT
DO VYCHLADLÉ ŠŤÁVY DÁME:
2 MALINOVÉ TRESTI
NALIJEME DO SKLENIC
ZAVAŘÍME, STAČÍ POVAŘIT, ABY CHYTLO VÍČKO

Zdroj: diskuze Sterilizace šťávy z červené řepy

Ostatní potraviny

Konzumace ostatního ovoce při užívání Warfarinu je povolena v jakémkoliv množství kromě sušených švestek, manga, kiwi, ostružin. Maliny se doporučuje konzumovat jen v malém množství. Bylinné čaje se doporučuje pít pouze výjimečně, a to v malém množství (1 šálek denně). Zelený čaj není povolen. Ovocné čaje či černý čaj lze pít bez omezení. U alkoholu je povoleno pít 1 drink denně (0,5 l piva nebo 2 dl vína nebo 0,5 dl destilátu). Při pití většího množství alkoholu je zde riziko nebezpečného krvácení!

Zdroj: Účinky citronové šťávy na Warfarin

Diskuze

V diskuzi CITRÓNOVÁ ŠŤÁVA NA ZUBY - NE!!! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Pasta z citrónové šťávy a soli Vám dokonale sežere zubní sklovinu. Mluvím z vlastní zkušenosti.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zubařka.

Na pravidelnou a dlouhodobou péči o zuby určitě NE!!! Ale na mimořádné přírodní bělení zubů a narušení zubního kamene ANO!!! Pochybuji, že by to někdo vydržel používat na každodenní čištění zubů, je to nechutné. Doporučuji používat citron se solí jen nárazově a krátkodobě.

Zdroj: diskuze Citrónová šťáva na zuby - NE!!!

Výhody pití citronové šťávy s jedlou sodou

Alkalizace

Směs citronové šťávy a jedlé sody má alkalizační účinek na náš organismus. Užívání tohoto nápoje pomáhá například v boji proti acidóze, která může nastat, když ledviny neodstraní dostatek kyselin z těla, nebo když tělo vytváří příliš mnoho kyseliny. Je také výborným prostředek v péči o ledviny, kdy pomáhá odstranit toxiny z těla, navíc pomáhá při spalování tuků.

Trávení

Citrony pomáhají podporovat trávení. Přidejte trochu jedlé sody a dostanete fantastický mix na zlepšení funkce trávicího systému. Je také „antikyselinou“, která pomáhá v boji proti nadýmání. Další předností je schopnost v boji proti překyselení, které nastane, když kyselina chlorovodíková cestuje ze žaludku do jícnu. Díky jedlé sodě tento mix přináší rychlou a účinnou úlevu.

Detoxikace

Tato kombinace pomáhá čistit játra a poskytuje dostatečnou dávku vitamínu C, draslíku a antioxidantů v takové míře, aby vyhovoval denním potřebám organismu. Je to tedy skvělý způsob, jak začít den.

Regulátor

Pitná voda s jedlou sodou a citronem pomáhá regulovat hladinu špatného cholesterolu (LDL), čímž dojde ke zlepšení kardiovaskulárního zdraví.

Zdroj: Jedlá soda a citron

Poradna

V naší poradně s názvem ALOE VERA - MANGO A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Švejdová.

Prosím o sdělení, zda lze při užívání léku warfarin Orion současně pít bylinný nápoj z aloe (koncentrát) , příchuť mango. ( 2 víčka do skleničky vody 200 ml).
Děkuji za odpověď.
Jana Švejdová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Za prvé neexistuje žádný věrohodný vědecký důkaz, který podporuje pití šťávy z aloe vera. Při pití šťávy z aloe vera nebyl prokázán žádný zdraví prospěšný účinek pro lidské tělo.
Co se týče interakce s Warfarinem, tak nejsou žádné zprávy o tom, že by k ní docházelo. Pro jistotu si ale nechte změřit srážlivost krve po prvních dnech používání.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Aloe vera - mango a warfarin

Ranní nevolnost

Ranní nevolnost je nevolnost a zvracení, ke kterým dochází během těhotenství. A navzdory svému názvu může ranní nevolnost udeřit kdykoli během dne nebo v noci. Zvracení může být zelené, žluté, čiré, růžové a nebo krvavě červené.

Mnoho těhotných žen má ranní nevolnosti, zejména během prvního trimestru. Ale některé ženy mají ranní nevolnosti během celého těhotenství. Možnosti léčby zahrnují různé domácí léky, jako je častá svačina po celý den a popíjení zázvorového piva nebo užívání volně prodejných léků, které pomáhají zmírnit nevolnost.

Zřídka jsou ranní nevolnosti tak závažné, že progredují do stavu zvaného hyperemesis gravidarum. To je, když někdo s nevolností a zvracením během těhotenství má závažné příznaky, které mohou způsobit závažnou dehydrataci nebo vést ke ztrátě více než 5 % původní tělesné hmotnosti před těhotenstvím. Hyperemesis gravidarum může vyžadovat hospitalizaci a léčbu intravenózními tekutinami, léky a vzácně sondou pro výživu.

Zdroj: Zvracení zelené vody

Poradna

V naší poradně s názvem VHODNÉ POTRAVINY PŘI ODKYSELENÍ ORGANISMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den,

v kyselinotvorných potravinách je uvedeno slepičí maso a také ořechy. V zásadotvorných potravinách je opět uvedena slepice a ořechy, tak jak je to správně? Děkuji za odpověď. Marie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Slepičí a kuřecí maso patří mezi neutrální potraviny. Ale pokud je s kůží, tučné a nebo se ho sní hodně, tak může také způsobovat překyselování. Ořechy jsou mírně kyselinotvorné. Oboje se dá zneutralizovat přidáním citronové šťávy.

Zdroj: diskuze Vhodné potraviny při odkyselení organismu

Cukrovka

Mnoho vitamínů a živin obsažených ve šťávě z Aloe vera přispívá ke zlepšení hladiny glukózy v krvi pro chronickou cukrovku. Šťáva pomáhá minimalizovat odpor inzulínu, tím posiluje vaše tělo, schopnost řízení metabolismu a energetických hladin. I jedna lžíce šťávy z Aloe vera, která je užívána dvakrát denně, pomáhá normalizovat hladinu krevního cukru a snižuje hladiny triglyceridů v rozpětí několika málo týdnů.

Zdroj: Jaké jsou výhody pití šťávy z Aloe vera?

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHO V ÚSTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rudolf Kubičko.

Dobrý den, jsem diabetik, poprosil bych jaké řešení podniknout na odstranění mého problému. Velmi srdečně děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste žvýkačky a nebo nízkokalorické bonbóny. Dýchejte výhradně nosem. Používejte ústní vodu, která neobsahuje alkohol. Zároveň se vyhněte pití alkoholu a kávy. Přes den popíjejte ledové nápoje založené na citronové šťávě. Pokud užíváte léky na alergii (antihystaminika), tak se poraďte se svým lékařem na jiné léčbě, protože tyto léky způsobují sucho v ústech.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sucho v ústech

Prevence rakoviny

Imunitní stimulující vlastnosti šťávy z Aloe vera mohou být schopné zabránit různým formám rakoviny, jako je například leukémie. Složité cukry ve šťávě z Aloe vera pomáhají zastavit zánět, který je nezbytný pro růst nádorů v těle. Šťáva z Aloe vera zabraňuje i karcinogenním látkám, které se mohou dostat do jater, a pomáhá udržovat celkové zdraví tohoto orgánu.

Zdroj: Jaké jsou výhody pití šťávy z Aloe vera?

Poradna

V naší poradně s názvem ŠPATNÁ FUNKCE JATER PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Dobrý den,

Chtěl bych se zeptat na Pomalé domácí čištění organismu olejem.
Píšete zde že je třeba každé ráno na lačno užívat 1,5 lžíce olivového oleje, 1 lžíci medu a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy a to jednou do roka.
Otázka _ to čištění se provádí každé ráno na lačno jak dlouho?

Děkuji Pavel

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Pomalé čištění se dělá každý den ráno po dobu půl roku. Pak půl roku pauza a potom znovu.

Zdroj: diskuze Špatná funkce jater příznaky

Podpora trávení

Šťáva z Aloe vera slouží jako účinná léčba zánětlivých střevních onemocnění. Aloe vera může jednak pomoci s detoxikací střev, jednak snížit střevní mikroorganismy (kvasinky). Šťáva z Aloe vera může podpořit vaše celkové zdraví, pomůže vám s mnoha zdravotními problémy, od pálení žáhy až k zácpě.

Zdroj: Jaké jsou výhody pití šťávy z Aloe vera?

Poradna

V naší poradně s názvem RANNÍ DEPRESE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Krůčková.

Co je příčinou ranní deprese?Nechce se mi vstávat,žádný elán,žádná radost ,nechuť cokoliv dělat.Užívám antidepresiva Venlafaxin Mylan 15O mg,1 ráno.Během dopoledne se pochmurná nálada posupně lepší.,ale ta rána jsou HROZNÁ!!!
Můžete mi poradit?Možná jsem nevypsala dosti potřebných informaci? Mohu upřesnit dle potřeby.
Za odpověď mnohokráte děkuji. Alena K.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste se domluvit se svým psychiatrem na úpravě dávkování, abyste mohla užít jednu dávku ráno i večer. Tím by se mohly ranní chmury zmírnit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ranní deprese

Vřed

Šťáva z Aloe vera pomáhá při léčbě a hojení peptického vředu, stejně tak zabraňuje vzniku nových vředů. Šťáva z Aloe vera může sloužit jako demulcent, to znamená, že chrání před patogenními dráždidly přispívajícími k tvorbě vředu. Aloe vera pomáhá snížit produkci žaludeční kyseliny a zabraňuje výskytu žaludečních vředů do budoucna.

Zdroj: Jaké jsou výhody pití šťávy z Aloe vera?

Diskuze

V diskuzi RANNÍ VÍNO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olinka.

Chtěla jsem se zeptat jestli je zdravější sklenička bílého ráno, nebo červeného?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Já myslím, že je zdravá sklenička bílého

Zdroj: diskuze Víno a hubnutí

Postup výroby limonády

Smíchejte stejné díly citronové šťávy a javorového sirupu a vytvořte si koncentrát, který uchovejte v chladničce. Udělejte si dostatečné množství tohoto koncentrátu na celý den. Pokaždé, když budete chtít sklenici limonády, tak si odměřte do sklenice 60 ml koncentrátu. Pak přidejte 300 ml vody a kajenský pepř, zamíchejte a pomalu popíjejte . Javorový sirup konzervuje citronovou šťávu a zabraňuje oxidaci vitaminu C a enzymů.

Zdroj: Citronová detoxikační dieta

Poradna

V naší poradně s názvem OLEJ S CITRONEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Něco takového se prodává v Tunisku a nemá to chybu.Faktor to žádný nemá

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Oleje, které se používají v kuchyni, jako například olivový olej, rýžový olej, slunečnicový olej, mají přirozený ochranný UV faktor 2 až 4, podle druhu oleje. Navíc tyto oleje mají i přírodní vitamín E, který předávají pokožce a tím ji omlazují. Přidáme-li k oleji ještě několik kapek citronové šťávy (maximálně 1/2 lžičky na 1 deci oleje), tak z takového oleje získáme bezvadnou přírodní hydratující směs - emulzi.

Zdroj: diskuze Olej s citronem

Imunitní zdraví

Šťáva z Aloe vera posiluje váš celkový imunitní systém, pomáhá vašemu tělu odrážet infekce, rovněž posiluje reakce na imunitně příbuzné nemoci. Sloučeniny obsažené ve šťávě z Aloe vera podporují funkci bílých krvinek. Což se projevuje tím, že antivirová aktivita zvyšuje schopnosti imunitního systému v boji proti autoimunitním onemocněním (HIV-1), spalničkám a virům chřipky.

Zdroj: Jaké jsou výhody pití šťávy z Aloe vera?

Třešně se smetanou

Suroviny: 2 hrnky třešní, šťáva z 1 pomeranče, šťáva z 1citronu, 250 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, ½ lžičky mleté skořice, strouhaná čokoláda

Technologický postup: Třešně omyjeme, vypeckujeme, překrájíme, naložíme do směsi citronové a pomerančové šťávy a necháme je uležet několik hodin. Potom přidáme dvě lžíce smetany a rozmixujeme. Zbytek smetany ušleháme společně se skořicí a vanilkovým cukrem a vmícháme ručně do třešňové směsi. Nalijeme do pohárků a necháme vychladnout. Podáváme ozdobené nastrouhanou čokoládou.

Zdroj: Třešně


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP