Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KOUPELE V HYPERMANGANU

OBSAH

Koupele v hypermanganu

Hypermangan působí proti plísním a bakteriím a je výborný. Používá se jen na krátkodobé koupele.

Zdroj: Co je hypermangan

Poradna

V naší poradně s názvem KOUPELE V HYPERMANGANU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David.

Právě, že jsem to užil zatím dvakrát, takže výsledek nemohu potvrdit, ale doporučila mi to mamka s tím, že když jsem byl batole, tak mě v tom koupala. Divný ale je, že to v tříslech necítím, že by se tam něco desinfikovalo.
A co takový Sudocrem, jaký na něj máte názor, doporučila mi jej obvoďačka a s tím se léčím 2 měsíce a jen to mění strukturu, nic víc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Sudocrem je na opruzeniny skvělý, a většinou je vyléčí za pár dní. U Vás je doba léčby již dva měsíce a to znamená, že tento lék u Vás nezabírá. Určitě budete potřebovat jiný druh léčby. Nejlépe uděláte, když půjdete na kožní a tam je požádáte o pomoc s léčbou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koupele v hypermanganu

Hypermangan na opruzeniny

Opruzenina kůže je způsobena třením dvou zpocených povrchů kůže. Pot umožňuje růst bakterií, a proto podrážděná pokožka způsobuje bolestivé záněty kůže. Opruzeniny jsou často pozorovány u miminek na zadečku, které nosí syntetické plenky, a v létě u dospělých, zejména u obézních lidí. Koupele manganistanu draselného mohou být účinné při urychlení procesu hojení opruzenin.

Dávkování hypermanganu na koupele při opruzeninách je 3 g hypermanganu na 10 litrů vody.

Zdroj: Moderní použití hypermanganu

Použití roztoku hypermanganu

Koupele z hypermanganu jsou účinné při léčbě ekzémů s hnisavým podkladem. Koupel není náročná na přípravu, stačí rozpustit jednu tabletu manganistanu draselného ve 4 litrech horké vody. Tuto koupel je potřeba opakovat dvakrát denně a měla by vést k zahojení vředů a zklidnění ekzému.

Zdroj: Jak použít hypermangan

Poradna

V naší poradně s názvem PUCHÝŘE NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den, je mi 63 let (mám jen mírně zvýšený cukr), puchýře se mi začaly dělat přibližně před rokem POTÉ, CO JSEM ZAČAL CHODIT PLAVAT NA BAZÉN v zimě. Začalo to jako svědivá začervenalá skvrna nahoře nad třemi prsty na jedné noze. Lékař mi na to dal mast Triamcinolon , která pomohla a svědivá skvrna za pár dní zmizela, avšak problém se přesunul pod prsty na chodidlo kde se začaly tvořit puchýře, stále na stejných místech a stále dokola, nelze se jich zbavit i když jsem používal řadu mastí ( Clotrimazol, Imazol, Cotylena ). Nic nezabírá, puchýře se tvoří opakovaně jakoby "z hlouby nohy " nakonec prasknou a musím je dezinfikovat a hlídat proti zánětu. Do té doby než jsem začal navštěvovat bazén jsem nic podobného nikdy neměl, prý podobně se lze tímto "nakazit" kdekoliv ve veř. prostoru, např ubytovnách, nemocnicích apod. Ale co s tím a co to je ?? Stále nevím. S pozdravem Petr

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste koupele nohou v hypermanganu a přestaňte chodit do bazénu. Píšete o tom, že víte, že je to infekční (nakazil jste se), takže vydezinfikujte vše, co přichází do kontaktu s nohou, aby se infekce zastavila. Také berte v potaz možnost, že puchýře mají jiný původ, než infekci a konzultujte svůj stav s dalšími lékaři. Více hlav více ví.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vodnaté puchýře na nohou

Aplikace hypermanganu

Manganistan draselný je látka používaná především k dezinfekci všech druhů ran, včetně ran hnisavých. Lze jej použít k dezinfekci ran po akné, přičemž je třeba pamatovat na to, že roztok může zbarvit kůži do růžova nebo růžovofialova v závislosti na použité koncentraci. Roztok manganistanu draselného lze použít k dezinfekci hrdla během infekce, ale nesmí se polykat. Roztok lze použít do koupele, která pomáhají při léčbě ran, odřenin a štípanců i u malých dětí.

Zdroj: Moderní použití hypermanganu

Diskuze

V diskuzi ROZTOK HYPERMANGANU.CZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Parez.

Mohu slabým roztokem hypermanganu mořit cesnek pred výsadbou

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Roztok hypermanganu.cz

Hypermangan do koupele

Koupele s přídavkem manganistanu draselného podporují a urychlují hojení ran, odřenin a pálení u dospělých, dětí a kojenců. Má dezinfekční a adstringentní účinek (svírá tělesné tkáně). Krystaly hypermanganu je třeba nejprve rozpustit ve sklenici vody a výsledný roztok pak nalít do vany naplněné vodou. Krystaly by se neměly házet přímo do vany nebo dětské vaničky, protože nerozpuštěné krystaly mohou způsobit podráždění. Stojí za to připomenout, že koupel v manganistanu draselném způsobuje hnědé zbarvení kůže a nehtů, proto se před důležitou událostí nevyplatí koupat se s jeho přidáním.

Sedací koupele jsou specifické koupele, do kterých jsou ponořeny pouze rozmnožovací orgány a konec řitního otvoru. Podle lidové tradice babičky často doporučovaly koupele při různých intimních infekcích. Lékaři mohou koupele v hypermanganu doporučit po provedených procedurách, ale nejsou nutné. Při infekci je nutné pečlivě dbát na hygienu infikovaného místa, aby nedošlo k rozvoji infekce. Za zmínku stojí, že u žen s rakovinou reprodukčních orgánů, které prošly ozařováním orgánů reprodukčního systému, jsou sedací koupele zcela zakázány pro možnost zvýšeného krvácení.

Dávkování hypermanganu do koupele je v množství 250 mg hypermanganu na litr vody ve vaně. Průměrná vana má objem 150 litrů, takže budete potřebovat cca 37 gramů hypermanganu rozředěného ve vodě.

Zdroj: Moderní použití hypermanganu

Diskuze

V diskuzi HYPERMANGÁN ROZTOK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sarer.

Hovoříte zde o zrníčkách hypermanganu. Jenže hypermangangan je i v prášku. Takže kolik gramů jsou například 4 zrníčka hypermanganu? Neboli přesněji, kolik gramů hypermanganu je ještě vhodných na 1 litr
- postřiku květin
- postřik stromů
- zálivku - prolívku půdy proti škůdcům atd.
Dík Sarer

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hypermangán roztok

Hypermangan cena

Cena na trhu za 200 g hypermanganu je přibližně 45 Kč. Aktuální přehled nejlevnějšho hypermanganu je zde: hypermangan cena.

Zdroj: Hnědé klouby a hnědé fleky po hypermanganu

Poradna

V naší poradně s názvem KOUPELE V HYPERMANGANU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David.

Dobrý den,
používám hypermangan na opruzeniny v tříslech a chtěl bych se zeptat, jak jej správně dávkovat, protože v oblasti třísel nic cítit není a ještě jsem se ani nepopálil.
1. den použití jsem si jej nasypal do koupele, aby byl roztok růžový (byl jsem několikrát lékárníkem upozorněn, že se mohu popálit) a po několika minutách voda byla opět čirá, jako kdybych hypermangan nepoužil.
2. den jsem dal vyšší dávku, kde voda byla spíše fialová a po několika minutách připomínala vodu ze zarezlého vodního řádu.
Takže nevím, zda ho používám správně nebo ne. Protože v oblasti třísel nic necítím při koupeli, že by to desinfikovalo a je ta koupel podobná, jako kdybych jej tam neměl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Hypermangan normálně reaguje tak, že zbarví vodu do fialova. Čím větší koncentrace hypermanganu, tím tmavší fialová barva. Při moc fialovém roztoku skutečně hrozí popálení. Po chvíli, co je roztok na vzduchu, tak reaguje s atmosférickým kyslíkem a mění barvu z fialové na hnědou. Nepíšete jestli vám to nějak pomáhá léčit opruzeniny. Na opruzeniny je vhodné použít isopropylalkohol 60 - 99%, kterým se pokožka potře. Po vyprchání se hned aplikuje mast na opruzeniny s obsahem zinku. Mast se běžně prodává v oddělení s plenami. Takto se opruzenin zbavíte do tří dnů. Pak na postižených místech preventivně 2 krát do týdne provádějte desinfekci pokožky pomocí isopropylalkoholu. A budete mít pokoj. Isopropylalkohol 99% volně koupíte v lékárně za pár korun. Zředit ho můžete vodou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koupele v hypermanganu

Kde s dá koupit hypermangan

Krystaly hypermanganu lze v Česku zakoupit online v internetovém obchodě nebo ho také prodá vaše oblíbená lékárna. Zde se můžete podívat jaká je aktuální cena hypermanganu při objednání online na internetu: Hypermangan cena.

Zdroj: Moderní použití hypermanganu

Poradna

V naší poradně s názvem POUŽITÍ HYPERMANGANU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Řepka.

smí se manganistan používat do otevřených ran?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Manganistan draselný se používá jako mokrý obklad na vysušení ran na povrchu kůže, které jsou puchýřovité nebo z nich vytéká hnis. Manganistan draselný se používá jako topický přípravek pro péči o rány nebo kožní onemocnění v komunitním a nemocničním prostředí. Manganistan draselný je klasifikován jako „oxidační činidlo“, o kterém se předpokládá, že má baktericidní vlastnosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hypermangan

Roztok hypermanganu

Slabý roztok hypermanganu se používá na omývání či výplachy při kondylomatech (lékař by měl poradit, jak koncentrovaný by měl roztok být).

Zdroj: Léčba kondylomat

Vzorec hypermanganu

Vzorec hypermanganu je KMnO4.

Zdroj: Jak použít hypermangan

Poradna

V naší poradně s názvem POLKNUTI HYPERMANGANU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Novotna.

Dobry den prosim co delat,kdyz maly oblizil hypermangan?dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při náhodném polknutí krystalů hypermanganu je třeba ihned vypít půl litru vody nebo mléka. Není vhodné provokovat zvracení ani podávat aktivní uhlí. Pokud bylo množství spolknutého hypermanganu velké, tak je nutné vyhledat zdravotnické zařízení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Polknuti hypermanganu

Recept na koupel

  1. Při přípravě koupele použijte jednorázové rukavice.
  2. Dle postižené oblasti zvolte vhodné množství vody i nádobu pro koupel. Nádobu pak naplňte teplou vodou. Nepoužívejte vroucí vodu, abyste se vyhnuli opařením.
  3. Podle množství vody přidejte hypermangan. 1 gram na 10 litrů vody. Roztok má správně vypadat jako světle růžová nebo světle fialová barva.
  4. Jak dlouho koupat: postiženou oblast ponořte do lázně po dobu přibližně 5 až 10 minut nebo než teplá voda vychladne.
  5. Pokožku vysušte čistou utěrkou. Po koupeli v roztoku hypermanganu není potřeba pokožku znovu oplachovat v čisté vodě.

Zdroj: Koupel v hypermanganu

Poradna

V naší poradně s názvem UHNILY NEHET se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Dobry den ....potrebuji porad it prosim.foto v komentu. ..Mam uplne uhnily nehet
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To je teda pěkná patálie. Budete muset na vyšetření ke kožnímu lékaři, aby zjistil jaký patogen vám způsobil takovou destrukci nehtové plotýnky a podle toho určit účinnou léčbu. Pokud z nějakého důvodu nechcete jít k lékaři, tak můžete zkusit domácí léčbu hypermanganem. Opilujte celý nehet až na zdravou část a provádějte koupele obnažené plotýnky v růžovém roztoku hypermanganu dvakrát denně. Nehet nazalepujte a nechte volně větrat, aby byl stále v suchu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mrtvý nehet

Cena a prodej

Cena prodeje hypermanganu v lékárně je cca.

Zdroj: Použití hypermanganu na zahradě

Ředění a dávkování

Koncentrace roztoku pro koupelovou lázeň je obvykle 1:10000. To znamená jeden gram hypermanganu na 10 litrů vody.

Zdroj: Koupel v hypermanganu

Moření česneku v hypermanganu

Do roztoku hypermanganu stroužky česneku namočit můžete, nic tím nepokazíte. Česnek hypermanganový roztok natáhne, bude rychleji kořenit a bude méně náchylný k chorobám.

Zdroj: Moření česneku hypermanganem

Cena hypermanganu

Hypermangan běžně nabízí každá lékárna a nebo jde objednat na internetu. Jeho aktuální cena je vidět zde: hypermangan cena.

Zdroj: Koupel v hypermanganu

Sedací koupel

Sedací koupel se provádí při mykózách, opruzeninách, ekzémech a při hnisavých ložiskách. Nežádoucím účinkem hypermanganu je dočasné zhnědnutí kůže nebo sliznice. Koupele z hypermanganu nejsou vhodné pro jedince trpící suchou pokožkou.

Dávkování a ředění

Na hypermangan pozor – je to žíravina, kterou je potřeba velmi dobře rozpustit a hodně naředit, pak ale pomáhá, proto 1–2 zrníčka rozpusťte ve sklenici vody, ale tak, aby skutečně byla dokonale rozpuštěná. Tuto vodu nalijte do umyvadla nebo vany – výsledný roztok musí být jen lehce růžový. Sedací koupel provádějte krátce (do 5 minut), maximálně 3x denně, a to po dobu jednoho týdne. Určitě ale dávejte pozor, aby se roztok nedostal do úst a očí.

Roztok je vhodný také na opruzeniny, které jím můžete lehce otírat. To platí jak pro dospělé, tak pro děti. Jedná se o velmi účinnou léčbu.

Zdroj: Na co je dobrý hypermangan

Hypermangan na nohy

Na začátku je třeba připomenout, že krystaly manganistanu draselného a koncentrované roztoky jsou žíravé a mohou popálit pokožku. Na postiženou kůži se smí vždy aplikovat pouze ve zředěné formě.

Při manipulaci s koncentrovaným roztokem nebo krystaly vždy používejte rukavice.

Postiženou oblast lze ponořit do zředěného roztoku hypermanganu na 10 až 20 minut, dvakrát denně.

Po namočení lze postiženou oblast osušit papírovým ručníkem a poté lze aplikovat ošetření, jako jsou topické steroidní krémy.

Na nehty lze nanést vazelínu, která zabrání tomu, aby hypermangan na nich způsoboval hnědé skvrny.

Dva až tři dny aplikace obvykle stačí. Delší namáčení způsobí přesušenou pokožku.

Pokud je postižena noha nebo ruka, lze zředěný roztok manganistanu dát do misky nebo kbelíku s vložkou z plastového sáčku, kterou lze po použití zlikvidovat.

Pokud je postižená oblast lokalizovanější, lze zředěný hypermangan nanést na gázu namočenou ve zředěném roztoku a přiložit ji na postiženou oblast po dobu 20 minut jako obklad.

Hypermangan není vhodný pro suchou pokožku.

Dávkování hypermanganu na nohy je 1:10 000. To znamená, že na přípravu 10 litrů koupele budete potřebovat 1 gram hypermanganu.

Zdroj: Moderní použití hypermanganu


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP